Wednesday, April 30, 2014

Bulan Rejab 1435H

AsSalam semua...

Alhamdulillah...cepat sungguh masa berlalu...
Pejam celik...pejam celik dah masuk bulan Rejab...

REJAB  beerti  MULIA  atau  AGUNG...

Selamat datang... Ahlan Wasahlan Rejab 1435H...

Rejab... Syaaban... Ramadhan...

Alhamdulillah.. masih berkesempatan...

Baca doa bulan Rejab ini..




Banyak kelebihan bulan Rejab...
Marilah kita sama2 merebut pahala dengan mengamalkan amalan2 sunat di bulan ini...
Insya Allah...

Boleh baca kelebihan bulan Rejab ini di sini...

Semoga kita semua sentiasa mendapat perlindungan, Rahmat dan kasih sayang Allah SWT...
Ameenn ya Rabbal 'Alameenn...


>> Selamat menyambut bulan Rejab..

Friday, April 11, 2014

Nasi Arab - Aroma Hijrah TTDI Shah Alam

Salam Jumaat..

Terlalu bz sehingga tiada kesempatan nak apdet entry...
Hari ni saya nak apdet pasal makan2 laa.. =)
Saya suka makan kambing.. (macam ayat adik2 sekolah rendah yg baru belajar buat ayat!) ;p

Oleh itu, saya telah mencari kambing (mmbekkk) untuk dimakan... (apakah?) - daging kambing sepatutnya!
Owhh..saya telah ke Restoren Aroma Hijrah, di TTDI Jaya, Shah Alam.. specialist in Nasi Arab (of course) dan makan kambing! Huhuhu...

Antara menu yang dimakan.. (semua berasaskan LAMB @ kambing)
Makan secara berjemaah, 2 orang aje ok..!



Welcome to Aroma Hijrah! buku menu..


Antara menu yg kami makan.. Mandy Lamb, Kabsa Lamb, Aroma Lamb soup...ok, semua LAMB!


Ini Aroma lamb Soup semangkuk!


Arabic Tea (small pot)


Baklava corner (macam2 pemanis mulut ada!)


Ada juga dijual barangan lain...


Perhiasan di sekitar restoren...


Harga di restoren ini juga berpatutan, dan sesuai laa dgn kesedapan + keenakan masakannya...
Service juga tak lambat sangat nak tunggu..
Suasana restoren yg indah dan selesa..

# Mandy Lamb (single set) - RM19
# Kabsa Lamb (single set) - RM19
# Aroma Lamb Soup - RM15
# Arabic Tea (small pot) - RM9

Ok, single set pun makan memang sangat kenyang.. tak payah la nak tamak2 sangat makan 2 org je tapi nak order set setalam tu ok!
Nasik nya memang sedap!
Thumbs up! T_T

Restoren Aroma Hijrah ni terletak di TTDI Jaya, betul2 depan Dewan MBSA..
Sila datang! =)
You'll never regret! ehh...

* Antara restoren nasik arab yg sedap pernah saya rasa!

>> sedapnya makan nasik arab! huuu.. masih teringat #MH370...

Thursday, April 3, 2014

Dear Indian Ocean... :(

Salam semua,

Still sad on tragedy of MH370... :(

MH370... where are you?
It almost a month... we couldn't find you... we didn't know where you are...  :(

It is true you are in Indian Ocean???
It is true?
It's hard to accept...

Ya Allah... Ya Rabb...
Please show us the guidance... to find MH370...
You are the Almighty...




Indian Ocean... please...



Ya Allah...

Bila masih di langit, Engkau turunkan
Bila di dalam bumi, Engkau keluarkan
Bila masih jauh, Engkau dekatkan
Bila masih sulit, Engkau mudahkan
Tuhan...

Bila masih haram, Engkau sucikan
Bila masih kotor, Engkau bersihkan
Tuhan...

- Dhuha - Sahrul Gunawan -


#prayforMH370


>> May Allah bless you...  :((