Monday, January 27, 2014

AJL 28 - Hafiz!!!

Salam...

Okeyy, quick apdet! ;p

Semalam (26.1.2014) tengok AJL 28 kat tiwi je..
Dan..memang bestt!!
Sebab ramalan menepati!
Saya suka Hafiz menang! *wink...wink...*
I lap u...hafiz... kuikuikui... tampo muka sendiri!
Sebab memang dah teka2 sendiri yang beliau akan menang lagu "Bahagiamu Deritaku" itu...
Suara beliau juga sangat mantappp!!! (takpe, even tak menang Vokal Terbaik pun!)

Kepada Hafiz (wpun kamu x baca blog I ni),
I ucapkan TAHNIAH!!!
Kamu memang ada potensi untuk terus maju di persada ini... (waaahh..mcm la ko pun retis gak!) ;p



saya menang!!!



terima kasih semua...



Hafiz...TAHNIAHHHHHH!!!

Sekian...apdet saya pada hari ni...

Yesss!
Berjaya hapdet!
Ekekekekekek...


>> bilakah nak apdet story trip ke sarawak ni...

Tuesday, January 14, 2014

Selawat & Salam Ya Rasulullah...1435H

AsSalam semua..

Salam Maulidur Rasul...
Selawat dan salam buat junjungan besar Nabi Muhammad SAW...
Kekasih Allah...
12 Rabiulawwal 1435H...



selawat ke atas junjungan Nabi SAW...



Alhamdulillah...menjadi Ummatnya..



Banyakkan selawat ke atas Rasulullah SAW...
Alhamdulillah, bersyukur ke hadrat Illahi kerana dilahirkan menjadi ummat Rasulullah SAW...
Syukur Ya Allah...
Marilah kita sama2 mengingati, menghargai dan menghayati segala perjuangan Baginda Rasulullah dalam menegakkan syiar Islam dan pengorbanan Baginda untuk ummatnya...

Semoga kita semua akan tergolong dalam golongan ummat Nabi Muhammad SAW yang mendapat syafaat baginda kelak... Insya Allah...


>> syukur..menjadi ummatmu...

Monday, January 6, 2014

Selamat Tahun Baru 2014

Salam..

** Entry pertama 2014

Waahhh..
Tak sangka, dah lebih seminggu masuknya tahun baru 2014.. serta berakhirnya 2013..
Alhamdulillah...

Pelbagai kisah suka duka pahit manis yang telah dilalui sepanjang tahun 2013..
Yang berlalu biarkan ia berlalu... Lets bygone be bygone...
Sila lupakan... dan bukalah lembaran buku baru ye...
Semoga segala yang kita lalui sepanjang tahun lalu..menjadi pengalaman & pengajaran dalam kehidupan kita untuk memperbaiki segala kelemahan atau kekurangan diri... Insya Allah...

Azam?
"Apa azam ko tahun ni?"  - soalan klise sangat...!!!
Perlukah disenaraikan segala azam baru setiap kali menjelangnya tahun baru?
Owhh..bagi saya itu tidak perlu... biar diri kita sendiri yang tahu, tidak perlu digembar-gemburkan pada umum..kan? - ini hanya pendapat saya...

Di kesempatan ini (walaupun dah seminggu), saya ingin mengucapkan;

... SELAMAT TAHUN BARU 2014 ...






Terima kasih Ya Allah atas RahmatMU... masih diberi kesempatan untuk terus bernafas sehingga kini di bumiMu yang indah ini...

Semoga tahun baru (2014) ini akan lebih baik daripada tahun2 sebelumnya...
Semoga akan menambahkan lagi keimanan serta ketakwaan kita kepadaNYA Yang Maha Esa...
Semoga kita semua dikurniakan kesihatan yang baik dan kebahagiaan yang berpanjangan...
Insya Allah...
Ameenn...  (",)


>> hope to be better than before..