Friday, April 11, 2014

Nasi Arab - Aroma Hijrah TTDI Shah Alam

Salam Jumaat..

Terlalu bz sehingga tiada kesempatan nak apdet entry...
Hari ni saya nak apdet pasal makan2 laa.. =)
Saya suka makan kambing.. (macam ayat adik2 sekolah rendah yg baru belajar buat ayat!) ;p

Oleh itu, saya telah mencari kambing (mmbekkk) untuk dimakan... (apakah?) - daging kambing sepatutnya!
Owhh..saya telah ke Restoren Aroma Hijrah, di TTDI Jaya, Shah Alam.. specialist in Nasi Arab (of course) dan makan kambing! Huhuhu...

Antara menu yang dimakan.. (semua berasaskan LAMB @ kambing)
Makan secara berjemaah, 2 orang aje ok..!



Welcome to Aroma Hijrah! buku menu..


Antara menu yg kami makan.. Mandy Lamb, Kabsa Lamb, Aroma Lamb soup...ok, semua LAMB!


Ini Aroma lamb Soup semangkuk!


Arabic Tea (small pot)


Baklava corner (macam2 pemanis mulut ada!)


Ada juga dijual barangan lain...


Perhiasan di sekitar restoren...


Harga di restoren ini juga berpatutan, dan sesuai laa dgn kesedapan + keenakan masakannya...
Service juga tak lambat sangat nak tunggu..
Suasana restoren yg indah dan selesa..

# Mandy Lamb (single set) - RM19
# Kabsa Lamb (single set) - RM19
# Aroma Lamb Soup - RM15
# Arabic Tea (small pot) - RM9

Ok, single set pun makan memang sangat kenyang.. tak payah la nak tamak2 sangat makan 2 org je tapi nak order set setalam tu ok!
Nasik nya memang sedap!
Thumbs up! T_T

Restoren Aroma Hijrah ni terletak di TTDI Jaya, betul2 depan Dewan MBSA..
Sila datang! =)
You'll never regret! ehh...

* Antara restoren nasik arab yg sedap pernah saya rasa!

>> sedapnya makan nasik arab! huuu.. masih teringat #MH370...

2 comments:

Alinn nnila said...

Assalam..baru nak try. Tq share pic. ;))

Zake Quaresma said...

slm,saya wan zakris anak saudara ustazah habsah,
saya tinggal di putrajya
menjual rempah nasi arab terpantas untuk disediakan

x perlu tumis,campur beras, pes dan lauk sahaja

1.nasi mandhy
2.nasi maqlubah
3.nasi kabsah

Harga Rm 18 sekotak siap bersama beras basmati
sesuai makan untuk 5-7 org
-wan zack 017-2479884 prefer whatsap

ps-Cod percuma untuk kawasan berdekatan putrajaya