Wednesday, December 31, 2014

Bye 2014..Welcome 2015!

As Salam...

Owhh..pejam celik, pejam celik... 2014 sudah pun tiba di penghujungnya..
Pelbagai kisah suka duka kehidupan...

Serta kisah suka duka dunia...
MH370... MH17... keganasan Israel... AFF Suzuki Cup... Banjir di Pantai Timur & Utara tanah air... dan terbaru, kehilangan pesawat Air Asia QZ8501...

Banyak sungguh dugaan di tahun 2014 ini..

Ya Allah SWT... Kamu sedang menguji hamba2NYA...
Sebagai hamba... tabahlah...
Menerima segala dugaan & ujianNYA dengan redha...

Begitu juga dengan kehidupan kita sendiri..
Ya Allah... berikan kekuatan kepada hambaMU ini, untuk menempuh segala dugaan & ujian dariMU...
Semoga tabah serta redha atas segalanya...

Mohon segala urusan dipermudahkan olehMU...
Mohon segala yang dihajati & diingini akan diperkenankan olehMU Ya Rahman...
Ameen...

 2014.. Goodbye!
Lets gone be bygone...!

Selamat datang... Welcome... 2015!

2015... please be nice to me!

May ALLAH SWT bless me always... you & me???






>> i'll always pray for u!

Tuesday, December 23, 2014

Saya sokong Harimau Malaya!

Salam,

Walaupun Harimau Malaya tidak berjaya mendapatkan Piala Suzuki pd Sabtu lepas, namun..bagi saya mereka tetap menang!
Menang dari segi semangat...
Menang di gelanggang sendiri, di hadapan hampir 90 ribu penonton di Stadium Bukit Jalil!
Hanya rezeki tidak menyebelahi Harimau Malaya..

Saya tetap sokong Harimau Malaya!!!
Selamanya...!!!





" SELAMANYA "
By : Ultras Malaya ft Altimet,Joe Flizzow & Carleed Khaza

Selamanya-selamanya
Selamanya-selamanya
Selamanya-selamanya Harimau Malaya
Selamanya-selamanya
Selamanya-selamanya
Selamanya-selamanya sokong Malaysia

E lelelelele lah ooo ooo
E lelelelele lah aaa aaa
E lelelelele lah ooo ooo
E lelelelele lah Harimau Malaya

Harimau malaya
Harimau malaya
Harimau Malaya

E lelelelele lah ooo ooo
E lelelelele lah aaa aaa
E lelelelele lah ooo ooo
E lelelelele lah

Inilah tanah tumpahnya darahku
Negara pasukan piala hanya satu
Harimau kami berlari laju
Belang nak tertanggal dari baju
Harimau kami cekap gelecek
Pertahanan lawan tumbang sederet
Bila turun padang berumahkan gelanggang
kalau berani mari bertandang hah

Selamanya-selamanya
Selamanya-selamanya
Selamanya-selamanya Harimau Malaya

Selamanya-selamanya
Selamanya-selamanya
Selamanya-selamanya ooh Malaysia

E lelelelele lah ooo ooo
E lelelelele lah aaa aaa
E lelelelele lah ooo ooo
E lelelelele lah Harimau Malaya
Harimau Malaya








Teruskan usahamu Harimau Malaya!!!
Saya akan terus sokong anda semua!   :)


>> TAHNIAH pada Safiq Rahim atas kurniaan kasut emas!

>> I luv Farizal Marlias! Ekekekekek... (gedikzzz sangat!)

Tuesday, December 16, 2014

Go Harimau Malaya!

Salam semua,

Saya memang penyokong skuad bola sepak negara, HARIMAU MALAYA!
Saya akan pastikan saya menonton secara langsung (dalam tv je la!) setiap perlawanan skuad negara!

Tahniah Harimau Malaya kerana berjaya melangkah ke final Piala AFF Suzuki 2014...
Malaysia akan menentang Thailand...
Saya amat bangga menjadi rakyat MALAYSIA!!!

Saya serta semua rakyat Malaysia mendoakan kejayaan Harimau Malaya di pentas final nanti..
Perlawanan pertama di Thailand - 17 dis 2014
Perlawanan timbal balik di Bukit Jalil - 20 dis 2014

Semoga berjaya Harimau Malaya!
Semoga berjaya!
All the best!
Good luck!

Go Harimau Malaya!
Go! Go! Go!



the players... harimau malaya 2014



the cup!


>> semoga berjaya merampas semula piala ini!

Thursday, November 20, 2014

Masjid Kristal... Allahu Akbar!

Salam,

Lama dah tak update entry baru...
Selain sibuk, saya juga malas untuk menaip!
Owhh... kenapa ada sikap  "malas"  itu dalam diri?
Saya kurang aktif di fesbuk! 
Ok, ini benar!  :P
Hanya sekadar melihat dengan membaca perkembangan rakan2 di status mereka...

Saya masih suka menulis di blog!
Walaupun sudah ramai yang melupakan sang blog ini! Huhuhu...
Tetapi tidak saya!
Cuma... ke"malas" an itu yang melanda diri!

Tiba2 saya terbuka fail gambar2 dalam pc...
Dan tertengok album ketika ke Terengganu awal tahun ini (Mac 2014)
Banyak tempat saya lawati... (terima kasih Anishahida, menjadi tourist guide saya!)

Alhamdulillah... dapat juga saya menjejakkan kaki & menunaikan solat zuhur di Masjid Kristal (selalunya hanya dengar2 cerita dari kawan2 je)
Allahu Akbar! 
Sangat mengagumkan!
Keindahan bangunan serta kecantikan reka bentuknya yang amat saya kagumi!



Mac 2014 - Masjid Kristal, Kuala Terengganu


Posing depan pintu


Kubah... kristal...


Berkilat... di bawah pancaran matahari... Allahu Akbar!


Ukiran sebelah dalam bangunan... Masha Allah...


Alhamdulillah... berkesempatan walaupun sekali...
Sekarang banyak2kan lah berdoa agar dijemput menjadi tetamu Allah SWT ke Tanah Suci suatu hari nanti... Ameen...


>> Tahniah kpd rakan2 yg mendapat peluang ke Tanah Suci tahun ini!

Friday, October 24, 2014

Salam Maal Hijrah 1436H...

Salam Maal Hijrah..





Semoga dengan kedatangan tahun baru ini (1436H), akan menambahkan lagi keimanan kita kepada Allah SWT... Insya Allah...

Maafkan salah & silap...


>> Selamat Tahun Baru 1436H...

Friday, October 17, 2014

Nukilan rasa hati...

Salam Jumaat penuh barakah...

Blogku...
Banyak idea untuk di post, tapi sangat ......  untuk menaip!
Huuuuuhhhh... itu namanya penyakit "malas"!

Semakin hari, kehidupan semakin mencabar...
Mencabar dalam segala segi...segala bentuk...
Hanya diri sendiri yang mampu memahaminya...
Hanya diri sendiri yang mampu mengatasinya...

Paling utama...
Dengan memohon pertolongan, bantuan, rahmat serta kasih sayang daripada DIA...
DIA Yang Maha Esa...
DIA Yang Maha Pengasih... Maha Penyayang...
DIA Yang Maha Mendengar...

Semoga dipermudahkan segala urusan... dunia & Akhirat...
Semoga diberikan keimanan yang utuh kepadaNYA...
Tanpa berbelah bahagi... Tanpa ragu-ragu...
Menjadi hambaNYA yang sentiasa mengingatiNYA dalam setiap ketika... susah & senang...
Ameenn...

-nukilan rasa hati-


Sunday, October 5, 2014

Salam Aidil Adha 1435H...

Salam semua umat Islam,

Saya mengucapkan;

Selamat Hari Raya Aidil Adha 1435H..

10 Zulhijjah 1435H... 5 Okt 2014...

Semoga segala pengorbanan yang dilakukan akan mendapat ganjaran yang berlipat ganda daripada Allah SWT..

Bersama-samalah kita menghayati pengorbanan para anbiya'  serta para sahabat...
Dan fikirkan serta renung2kanlah...apakah pengorbanan yang pernah kita lakukan untuk diri sendiri, keluarga, masyarakat dan yang paling utama agama kita...

* Peringatan untuk semua & diri sendiri juga...



khas untuk semua...


>> nak makan ketupat & rendang!!!

Wednesday, September 24, 2014

Wordless Wednesday...

Salam semua..

It has been a long time I've never updating my blog!  :(
Owhh... I'm busy... 
As busy as a bee...

Wordless Wednesday...



Kuala Terengganu... nice beach... (2014)



May Allah bless all of us...
Salam Aidil Adha 1435H, 2014M... (^_^)


Friday, August 22, 2014

Jumaat - 22 Ogos 2014

Salam Jumaat,

Hari ini, hari Jumaat terakhir dalam bulan Syawal 1435H..
Syawal semakin meninggalkan kita...  :(

Ketupat. Nasi impit. Rendang. Kuah kacang. Lemang. Serunding.
Open house..
Makan. Makan. Makan.
Huuuuuu...

Puasa enam?
Sudah selesai kah?

Hari ini, 22 Ogos 2014, Jumaat..
Hari ini kita bertafakur...
Hari ini kita berkabung...
Dengan ketibaan jenazah tragedi MH17...
Salam takziah...

Semoga segalanya dipermudahkan olehNYA...
Dan...
Semoga kita bertemu di Syawal akan datang, Insya Allah...



ketupat, rendang & kuah kacang... sumber : google image



>> raya nak habis dahh.. huwaaa...

Friday, July 25, 2014

Salam Aidilfitri 1435H...

AsSalam...

Kepada semua Muslimin & Muslimat sekalian...

Saya mengucapkan,

Selamat Hari Raya Aidilfitri...
Maaf zahir & batin...

Semoga Aidilfitri ini memberi kegembiraan & kebahagiaan kepada kita semua...
Insya Allah...



Eid Mubarak, 1435H... 2014M...



#doauntukumatIslamdiGaza
#doauntukMH17
#doauntukMH370
#syukurmasihdapatmenyambutAidilfitri


~ cikangahlee ~
...27 ramadhan 1435h...

Saturday, July 19, 2014

Doa untuk #MH17..

Salam,

Sedih.
Terkejut.
Tragedi MH17.
Takdir Allah SWT.
Al-Fatihah buat mangsa yg beragama Islam.
Semoga roh kamu dicucuri Rahmat Allah SWT.
Takziah buat keluarga mangsa.






Sesungguhnya Allah SWT adalah sebaik2 perancang..
Pasti ada hikmah di sebalik kejadian..

Salam Ramadhan ke 21...
Rebutlah 10 malam terakhir di bulan Ramadhan ini..
Semoga kita semua memperoleh Rahmat serta kasih sayang NYA.. Insya Allah..

Friday, July 11, 2014

Bersyukur...

Salam semua,

Salam Ramadhan 1435H...

Alhamdulillah...hari ini sudah masuk Ramadhan yang ke - 13...
Sungguh cepat masa berlalu... pejam celik, pejam celik dah masuk minggu ke 2 kita menunaikan ibadah puasa di bulan Ramadhan yg mulia ini...
Tak lama lagi je nak masuk Syawal... bulan yg ditunggu2 oleh umat Islam...  :)

Bulan Ramadhan...bulan utk menambah pahala dengan amal ibadat yg dilakukan kepadaNYA dengan ikhlas.. solat Tarawikh... sedekah... tadarus... zikir...
Masya Allah... terlalu banyak peluang kita untuk menambah pahala di bulan yg mulia ini...

Saya bersyukur kerana pada tahun ini masih lagi dipanjangkan usia oleh Yang Maha Esa serta dikurniakan kesihatan yg baik utk menunaikan ibadah puasa dan bertarawikh... Alhamdulillah...

Pada bulan Ramadhan ini terlalu banyak 'plan' berbuka puasa @ iftar bersama ahli keluarga, kawan2 sekolah, kawan2 universiti, opismet dll...

Alhamdulillah, pada Isnin lepas (7.7.2014), kami satu opis telah berbuka puasa @ iftar bersama2 di Le Meredian Hotel, KL..
Okey, jangan salah faham..kalau nak harapkan duit sendiri yg bayar, memang tak mampu laa kan...!
Huhuhuhu...
Terima kasih banyak2 dan sekalung budi buat boss yg sangat pemurah dari dulu hingga kini...
Dari saya masuk keje hingga laa ke hari ini...
Selalu belanja kami2 ni... bagi2 cenderahati kalau outstesen...
Semoga boss & keluarga dimurahkan rezeki serta sentiasa bahagia dibawah lindungan Allah SWT hendaknya... Ameen...  :))

Makan buffet kat hotel... memang rambang mata...sampai tak tau dah nak makan apa...huhuhu...
Tak sempat nak snap gambar2 makanan semua... ;P


 ** apasal entry aku kali ni sangat skema penggunaan ayatnya? (kompius seketika!)



Baru sampai...tak ambil makanan lagi ni... :)


bersama kakak2 opis...


ni je makanan yg saya makan??? hahahaha... pembukaan...


dah habis makan... thanks boss!!! (kemeja putih - dudukhujung sebelah kanan)



Semoga kita semua dapat mengharungi bulan Ramadhan ini dengan penuh keinsafan serta memanfaatkannya sebaik mungkin, Insya Allah...

May ALLAH SWT bless us always... Ameenn...



>> bersyukur atas segala rezeki yg dikurniakan Allah... ingat insan2 lain...huuu...

Friday, June 27, 2014

Ramadhan Al-Mubarak 1435H...

AsSalam semua,

Kepada Muslimin & Muslimat sekalian...

Saya mengucapkan;

...Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak 1435H...

 Alhamdulillah... masih diberi peluang untuk menunaikan puasa dan menjalani bulan Ramadhan pada tahun ini... Alhamdulillah masih dipanjangkan usia olehNYA...

Semoga Ramadhan kali ini akan memberi kita peluang untuk terus menambah amal ibadat & pahala serta menjadikan kita hambaNYA yang terbaik disisiNYA... Insya Allah...

 Ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna....
Agar dapat ku lalui dengan sempurna...



Ramadhan 2014


>> Mari bertarawikh!  :)

Thursday, May 29, 2014

KepadaNYA kita kembali..

AsSalam semua...

Merafak takziah kepada ahli keluarga diraja Almarhum Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Azlan Muhibbuddin Shah... Sultan Perak..

Innalillahi wa innailaihi raji'un..
KepadaNYA kita datang... dan kepadaNYA jualah kita kembali...

Sesungguhnya kematian itu adalah haq..pasti terjadi ke atas setiap makhluk yang hidup di muka bumi ini, tidak dapat disangkal lagi.. telah ditetapkan sejak Azali lagi oleh Allah SWT...

Firman Allah SWT;
"Dan datanglah sakaratul maut yang sebenar-benarnya. Itulah yang kamu selalu lari daripadanya..." (QS:DF:19)

Bapa saya orang Perak, emak saya orang Selangor...
Sedikit sebanyak saya turut merasakan kesedihannya... :(

Almarhum Tuanku juga adalah bapa hoki Malaysia... Piala Sultan Azlan Shah...
Malaysia kehilangan 'Bapa Hoki Malaysia'...

Semoga roh Almarhum Tuanku dicucuri Rahmat Allah SWT serta ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman.. Insya Allah.. Ameenn..

Siapakah pengganti Sultan Perak selepas ini?




Al-Fatihah... 1928-2014




>> Al-Fatihah...


Wednesday, May 21, 2014

Wordless WEDNESDAY

Salam,

It has been a long time I haven't update my blog!
I was busy...busy with everything..anything...and surrounding!!

I went to DEMC last week, took the blood test and got the result yesterday..
And it was too disappointed and made me sad!!!  :(
But, I know... Allah has planned the best for His servant...
Redha... and be grateful for everything that has been destined for us...

May Allah SWT bless me always.. Ameenn..



Pantai Batu Buruk, Kuala Terengganu - March 2014


>> Semoga saya tabah...

Wednesday, April 30, 2014

Bulan Rejab 1435H

AsSalam semua...

Alhamdulillah...cepat sungguh masa berlalu...
Pejam celik...pejam celik dah masuk bulan Rejab...

REJAB  beerti  MULIA  atau  AGUNG...

Selamat datang... Ahlan Wasahlan Rejab 1435H...

Rejab... Syaaban... Ramadhan...

Alhamdulillah.. masih berkesempatan...

Baca doa bulan Rejab ini..




Banyak kelebihan bulan Rejab...
Marilah kita sama2 merebut pahala dengan mengamalkan amalan2 sunat di bulan ini...
Insya Allah...

Boleh baca kelebihan bulan Rejab ini di sini...

Semoga kita semua sentiasa mendapat perlindungan, Rahmat dan kasih sayang Allah SWT...
Ameenn ya Rabbal 'Alameenn...


>> Selamat menyambut bulan Rejab..

Friday, April 11, 2014

Nasi Arab - Aroma Hijrah TTDI Shah Alam

Salam Jumaat..

Terlalu bz sehingga tiada kesempatan nak apdet entry...
Hari ni saya nak apdet pasal makan2 laa.. =)
Saya suka makan kambing.. (macam ayat adik2 sekolah rendah yg baru belajar buat ayat!) ;p

Oleh itu, saya telah mencari kambing (mmbekkk) untuk dimakan... (apakah?) - daging kambing sepatutnya!
Owhh..saya telah ke Restoren Aroma Hijrah, di TTDI Jaya, Shah Alam.. specialist in Nasi Arab (of course) dan makan kambing! Huhuhu...

Antara menu yang dimakan.. (semua berasaskan LAMB @ kambing)
Makan secara berjemaah, 2 orang aje ok..!



Welcome to Aroma Hijrah! buku menu..


Antara menu yg kami makan.. Mandy Lamb, Kabsa Lamb, Aroma Lamb soup...ok, semua LAMB!


Ini Aroma lamb Soup semangkuk!


Arabic Tea (small pot)


Baklava corner (macam2 pemanis mulut ada!)


Ada juga dijual barangan lain...


Perhiasan di sekitar restoren...


Harga di restoren ini juga berpatutan, dan sesuai laa dgn kesedapan + keenakan masakannya...
Service juga tak lambat sangat nak tunggu..
Suasana restoren yg indah dan selesa..

# Mandy Lamb (single set) - RM19
# Kabsa Lamb (single set) - RM19
# Aroma Lamb Soup - RM15
# Arabic Tea (small pot) - RM9

Ok, single set pun makan memang sangat kenyang.. tak payah la nak tamak2 sangat makan 2 org je tapi nak order set setalam tu ok!
Nasik nya memang sedap!
Thumbs up! T_T

Restoren Aroma Hijrah ni terletak di TTDI Jaya, betul2 depan Dewan MBSA..
Sila datang! =)
You'll never regret! ehh...

* Antara restoren nasik arab yg sedap pernah saya rasa!

>> sedapnya makan nasik arab! huuu.. masih teringat #MH370...

Thursday, April 3, 2014

Dear Indian Ocean... :(

Salam semua,

Still sad on tragedy of MH370... :(

MH370... where are you?
It almost a month... we couldn't find you... we didn't know where you are...  :(

It is true you are in Indian Ocean???
It is true?
It's hard to accept...

Ya Allah... Ya Rabb...
Please show us the guidance... to find MH370...
You are the Almighty...




Indian Ocean... please...



Ya Allah...

Bila masih di langit, Engkau turunkan
Bila di dalam bumi, Engkau keluarkan
Bila masih jauh, Engkau dekatkan
Bila masih sulit, Engkau mudahkan
Tuhan...

Bila masih haram, Engkau sucikan
Bila masih kotor, Engkau bersihkan
Tuhan...

- Dhuha - Sahrul Gunawan -


#prayforMH370


>> May Allah bless you...  :((

Friday, March 21, 2014

Pray for MH370...

Salam Jumaat..

#prayforMH370...

Dear MH370,
I'm sad to hear about you...MH370...  :(
Please come back!
Please...and please come back...
Where are you?

Everyone is waiting for you...
Hope all the passengers & crews on the board are safe...

Ya Allah... Ya Rabbi...
Please save them...


Dear Captain Zaharie,
I know, you're the best pilot...
I believe that you've done the best...
I believe that you'll never give up... you'll never do the 'stupid' thing...
I  didn't believe the rumors and bad words about you...
I believe... you are not such as they said!
Please fly MH370 back...
We're waiting for you here...  :(

Ya Allah... Ya Rabbi...
Please save them...
Bring them back...

Ameennn...


MH370... please come back! we're waiting for you...







May Allah SWT bless all of you...MH370, please come back...



from me,
cik angah lee
21st march 2014



>> sedih...dah 2 minggu...  :(

Wednesday, March 5, 2014

Wordless Wednesday...


Salam & Hi...

Guys,
This is what we call as...

W.O.R.D.L.E.S.S     W.E.D.N.E.S.D.A.Y...!!!



BACKSTREET BOYS  in da house!


Backstreet Boys!
Formed on 1993..

From left : A.J. McLean, Nick Carter, Kevin Richardson, Brian Littrell & Howie Dorough

Remind my childhood!  (^_^)

Love their songs so much...
- Show Me The Meaning of Being Lonely - More Than That - Quit Playing with My Heart - As Long As You Love Me - Shape of My Heart - I'll Never Break Your Heart - I Want It That Way - Larger Than Life - Everybody - Drowning...and so on...!


>> BSB!

Wednesday, February 19, 2014

Ku masih di sini...

Salam,

Wahai blogku yg disayangi...
Dengarkanlah puisi yang kuciptakan khas buatmu ini...
Maaf kiranya aku sering melupakanmu...
Maaf andainya aku sering meninggalkanmu...melalaikanmu...
Aku sentiasa sibuk dengan tugas hakiki..dengan tugas harianku..
Hingga akhirnya aku sering melalaikanmu..

Maka, hari ini aku pun cuba mencurik2 masa untukmu...wahai blogku!
Semalam ialah 18.02.2014...
Genaplah 6 tahun aku di sini... tempatku mencari rejeki... mencari sesuap nasi...
Pelbagai kenangan pahit manis yang dilalui sepanjang aku berkerjaya di sini...
Owhh...akulah...
Si pencuci cawan...
Di kampeni yang bayar gaji tiap2 bulan...!

Terima kasih wahai kampeni tempatku mencarik rejeki...
Aku masih di sini... hingga tahun ke 6...
Berapa lama lagikah aku bakal di sini lagi?
Berapa lamakah aku masih setia di sini?
Huuuu...




ku masih di sini...



>> setiaku di sini?

Monday, January 27, 2014

AJL 28 - Hafiz!!!

Salam...

Okeyy, quick apdet! ;p

Semalam (26.1.2014) tengok AJL 28 kat tiwi je..
Dan..memang bestt!!
Sebab ramalan menepati!
Saya suka Hafiz menang! *wink...wink...*
I lap u...hafiz... kuikuikui... tampo muka sendiri!
Sebab memang dah teka2 sendiri yang beliau akan menang lagu "Bahagiamu Deritaku" itu...
Suara beliau juga sangat mantappp!!! (takpe, even tak menang Vokal Terbaik pun!)

Kepada Hafiz (wpun kamu x baca blog I ni),
I ucapkan TAHNIAH!!!
Kamu memang ada potensi untuk terus maju di persada ini... (waaahh..mcm la ko pun retis gak!) ;p



saya menang!!!



terima kasih semua...



Hafiz...TAHNIAHHHHHH!!!

Sekian...apdet saya pada hari ni...

Yesss!
Berjaya hapdet!
Ekekekekekek...


>> bilakah nak apdet story trip ke sarawak ni...

Tuesday, January 14, 2014

Selawat & Salam Ya Rasulullah...1435H

AsSalam semua..

Salam Maulidur Rasul...
Selawat dan salam buat junjungan besar Nabi Muhammad SAW...
Kekasih Allah...
12 Rabiulawwal 1435H...



selawat ke atas junjungan Nabi SAW...



Alhamdulillah...menjadi Ummatnya..



Banyakkan selawat ke atas Rasulullah SAW...
Alhamdulillah, bersyukur ke hadrat Illahi kerana dilahirkan menjadi ummat Rasulullah SAW...
Syukur Ya Allah...
Marilah kita sama2 mengingati, menghargai dan menghayati segala perjuangan Baginda Rasulullah dalam menegakkan syiar Islam dan pengorbanan Baginda untuk ummatnya...

Semoga kita semua akan tergolong dalam golongan ummat Nabi Muhammad SAW yang mendapat syafaat baginda kelak... Insya Allah...


>> syukur..menjadi ummatmu...

Monday, January 6, 2014

Selamat Tahun Baru 2014

Salam..

** Entry pertama 2014

Waahhh..
Tak sangka, dah lebih seminggu masuknya tahun baru 2014.. serta berakhirnya 2013..
Alhamdulillah...

Pelbagai kisah suka duka pahit manis yang telah dilalui sepanjang tahun 2013..
Yang berlalu biarkan ia berlalu... Lets bygone be bygone...
Sila lupakan... dan bukalah lembaran buku baru ye...
Semoga segala yang kita lalui sepanjang tahun lalu..menjadi pengalaman & pengajaran dalam kehidupan kita untuk memperbaiki segala kelemahan atau kekurangan diri... Insya Allah...

Azam?
"Apa azam ko tahun ni?"  - soalan klise sangat...!!!
Perlukah disenaraikan segala azam baru setiap kali menjelangnya tahun baru?
Owhh..bagi saya itu tidak perlu... biar diri kita sendiri yang tahu, tidak perlu digembar-gemburkan pada umum..kan? - ini hanya pendapat saya...

Di kesempatan ini (walaupun dah seminggu), saya ingin mengucapkan;

... SELAMAT TAHUN BARU 2014 ...






Terima kasih Ya Allah atas RahmatMU... masih diberi kesempatan untuk terus bernafas sehingga kini di bumiMu yang indah ini...

Semoga tahun baru (2014) ini akan lebih baik daripada tahun2 sebelumnya...
Semoga akan menambahkan lagi keimanan serta ketakwaan kita kepadaNYA Yang Maha Esa...
Semoga kita semua dikurniakan kesihatan yang baik dan kebahagiaan yang berpanjangan...
Insya Allah...
Ameenn...  (",)


>> hope to be better than before..