Saturday, December 14, 2013

Ikan oh ikan...

As Salam...

Waahh..dah lama betul tak apdet blog ku ini...
Sedar tak sedar, rupanya dah masuk bulan Disember...dah hujung tahun 2013 pun...
Kurang lebih 2 minggu lagi, dah nak masuk tahun baru.. 2014..
Owhhh.... time flies... ^_^

Sekarang saya ada hobi baru...selain membaca...
Hobi yang dikongsi bersama kakak opis, Kak Azie...
Walaupun bukan hobi penuh, tapi sekurang2nya dapat membuatkan kami rasa gembira + terhibur dengan hobi ini...
Selain dapat menggembirakan hati, dapat juga kami bersedekah.... dan berharap dengan hobi baru ini, Allah SWT dapat mengurniakan rezeki yang berlipat ganda kepada saya dan Kak Azie... Insya Allah... (mak aii..panjang btol mukadimah ko!)

Ini laaa hobi baru kami...
Memberi makan pada ikan2 di kolam tempat keje kami...
Ada 8 kolam kecil dan 1 kolam besar...dan saya tak pasti ada berapa ratus ekor ikan kesemuanya...
Sangat chomell....



Kak Azie tengah bagi ikan2 tu makan roti...tengok, banyak kann???


"mari serbu..." - kata sang ikan yg besar tu! hiii...



berlari2an dalam air demi mendapatkan roti yg diberi...



Kebiasaannya kami akan bagi ikan2 (feed them) makan adalah selepas waktu bekerja (petang) atau kadang2 di pagi hari sebelum masuk opis...
Sangat gembira bila tengok mereka berkumpul dan melompat2 untuk makan.. (^_^)
Biasanya saya dan Kak Azie akan bagi sebuku atau 2 buku besar panjang roti yang dipotong kecik2..
Semoga dengan usaha kami memberi makan ikan2 yang juga hambaNYA ini, Dia permudahkan urusan kami & memberkati rezeki & serta mempermudahkan urusan hidup kami... Insya Allah...


>> berkongsi2 lah rezeki yang kamu ada...Insya Allah pasti mendapat keberkatan dariNYA...