Tuesday, September 24, 2013

I miss those moments..


Salam...

Sungguh lama saya tak apdet blog!
Sangat tak sempat... rasa macam nak tambah tangan.. dan masa yang panjang tanpa malam supaya dapat ku siapkan keje2ku... huuuuuuuuu...

Masa ni laa saya teringat zaman2 belajar... zaman2 sekolah...
I miss those moments! Really miss!

Masa zaman2 sekolah dulu, waktu prep, boleh tido!!!
Owhhhh...heavennnnn!!! (di samping nak siapkan homework laa...) :P
Habis prep, pegi koop, beli aiskrim...pastu makan aiskrim dengan gembiranya!
Wajib! Setiap hari, satu aiskrim! Owhhhh...besttnya!!!
Tapi...itu dulu... suatu ketika dulu... 13 tahun yang lalu...

Masa zaman2 U pulak... lagi laaa heavennn!!!
Jadual kelas buat sendiri... so, boleh plot mana2 time yg suka...
Dan kalau takde kelas...harusssslaaaa tido dan berehat2 kat bilik!
Dan yang palinggggg heavennnn adalah berjalan2 membuang masa + menghabiskan duit! hehehe...

Once upon a time in Malacca...(waktu diploma)
Kalau takde kelas je, mesti keluar pegi pekan Alor Gajah, makan kuih udang ke...makan nasik ayam nadia ke...(aku still ingat lagik gerai dia kecik je kat bus stand tu, tapi selalu penuh sesak!)
Kadang2 pegi pekan Tampin (we called as koboi town), jalan2, makan2 kat Starbucks (panggilan yg ktorg bg kat gerai kecik, yg makanannya sedap amat! - I still remember!)
Lagi best, pegi bandar Melaka...puas laa jalan2 kat tempat2 and bangunan2 bersejarah tu...semua bangunan sejarah yg masa kecik2 dulu rombongan sekolah suka buat tu, saya dah puas pegi okeyy...huuuuu...
Itu belum lagi citer pegi2 pantai...duduk2 tepi pantai makan kuaci, bawak sandwich sardin...
Owhhh... I really miss those moments!
Tapi itu dulu...suatu ketika dulu... 10 tahun yang lalu...

Once upon a time in Shah Alam...
Lagi heavennn.. sebab dekat dgn rumah...
So, every week saya akan balik kampung! huhuhuhu...
Duduk Shah Alam, memang best...cuma kampus sangat besar.. dan saya hanya tinggal di kolej selama satu semester saje...then, duduk luar...ngn kawan2...
Still... kalau takde kelas aje, ktorg akan ada aktiviti2 yang tersendiri...(selain siapkan assignment/slide presentation/thesis/tutorial bagai laa) ;p
Bayangkan laa... muzium shah alam yang takde ape bende tu pun saya penah masuk tau! huuuu....
Tapi...itu dulu...suatu ketika dulu...

Sekarang saya dah bekerja...
Tiada lagi masa nak tido2 tengahari ke (even aku selalu gak laa tersengguk2 depan pc!)
Tiada lagi masa nak buang2 masa di hari2 biasa (weekdays) -pegi jalan2, makan2, buang2 masa....
Memang sekarang masa itu amat berharga...banyak benda yang perlu diselesaikan!
Terlalu banyak komitmen dalam kehidupan ini!
Owhhh... betapa saya sangattt rindunya zaman2 itu!!!
I miss my school time...my childhood... I miss time that I was a student...  :(

Yang pasti...
Masa tidak akan berulang kembali... tidak akan berputar semula...
Saya dan kamu tidak akan dapat mengulangi apa yang telah terjadi..apa yang pernah dilalui...
Lets bygone be bygone...

Tetapi... saya dan kamu masih boleh merancang apa yang akan dan bakal terjadi....
Cuma...segalanya atas ketentuan Allah Yang Maha Esa...
Kerana.. kita hanya merancang, Dia yang menentukan segalanya...
Jadikan segala yang berlalu dan pernah berlaku dalam kehidupan kita sebagai pengalaman dan pengajaran...
Pasti ada hikmah di sebalik segalanya... benar kan?



as choral speaking's instructor - 2000


walaupun meja penuh buku, tapi masih ada masa nak bergossip2 dan bergembira...huuu...




comelnya kami di zaman persekolahan...luv u all!



2001-2004 - malacca in memories - mari ke pantai! :)


malacca - masa kat dewan kuliah (rindunya nak dengar mass lecture!) 


  

2004-2006 - shah alam - sweet memories...




>> i really miss all those moments!!! (^_^)