Tuesday, February 26, 2013

Makan di Adam Lai...

Salam,

Okeyyy...stop on sport's gossiping! Tukar pulak laa.. ;p
Dah lama jugak tak buat entry pasal makan2 ni...huhuhu..

Sangat best sekiranya anda mendapat boss yg suka belanja makan...kannn?
And I'm one of the lucky person because since I worked here, my boss and ex-bosses all are the "pemurah" persons and like to treat us..
And usually, my boss will treat us once or twice a month...either for breakfast, lunch or dinner..  :))

Last month, we went to Adam Lai Restaurant, located at Seksyen 15, Shah Alam for lunch..
Landmark : dekat dgn Dataran Automobil Toyota, Petronas, KFC dan deretan kedai, barisan kedua, corner lot..
This is the chinese-muslim-restaurant, owned by Ebby Yus (the famous Malaysian's actor & comedian) with his partners, Muhammad Adam Lai Abdullah, Mohd Faizal Abdul Jabar and Helmy Harun..
This restaurant has been operated since March last year..

Restoren ini menawarkan pelbagai makanan chinese yg dimasak oleh Adam Lai yg mempunyai pengalaman luas dlm bidang masakan..



adam lai restaurant...


We ordered and booked the set meal about an hour before, through the phone call.. And when we arrived, our lunch set had already prepared in the VIP Room that can suit 10 persons..
We ordered the Set B (4 combination, shark fin soup, thai style wif apple sauce fried fish kerapu, salad prawn, longevity bailing brocoli, crab meat fried rice, longan wif fruit as dessert) and plus the side order (butter prawn, salted egg crab, adam lai chicken, sotong goreng rangup and baby kailan garlic)
The VIP Room has been equipped with LCD TV and air cond..sangat selesa okeyy.. 
These are some pictures that I sempat snap before makan sampai kenyang...huhuhu...



ini la suasana dalam bilik VIP (ni yg kecik sikit)


ini antara lauk-pauk-yg-sedap-lagi-enak yg kami order...yg paling best ialah salad prawn itu!


nasik goreng and shark fin soup yg sgt sedap! thumbs up!


ini ialah salted egg crab...pun sedap!


yg ini termasuk dlm our set -nama dia 4 combination...sos dia sgt la awesome!






Kesimpulannya...memang makanan di sini sangat sedap dan awesome! Thumbs up!!! (^_^)

Saya sangat mencadangkan anda mencubanya dan makan laa bersama ahli keluarga atau makan secara berjemaah beramai2... sbb kalau makan sorang2, memang laa tak rasa kesedapan itu...huuhuhuu....

Dan lagik laa sedap sekiranya makanan tersebut adalah dibelanja oleh orang!!! ngehhh..ngehhh..
Thanks a lottt boss!!!
Lenkali belanja laa lagik! (*_*)



>> owhh..baru perasan, tak amek pun gambo boss yg belanja dan gambo lepas abis makan! hehehe...

2 comments:

Rosemela Nuzreen said...

Ngah! Sebab nak pi makan dekat ini restoran. Terkezut I jumpe entry sepupu sendiri. Nway, TQ for sharing. Nanti ada mase singgah blog kita ye
Ereensuperduperstory.blogspot.com

Rani El-Mutiara said...

Sedapnye...