Monday, December 17, 2012

Perjuangan telah berakhir... =(

Salam...

** saya masih dalam mood AFF Suzuki AFF 2012
** entry yg dah ditaip pd 14 dec 2012, tapi baru je publish hari ni...huhu..

Nampaknya berakhir sudah perjuangan Harimau Malaya malam tadi..setelah 2 kali gawang harimau dibolosi Gajah Putih (putih ke perang)... huuuuu...saya sangat sedih lagi kecewa!!!
Keputusan 2-0 membolehkan Thailand mara ke final dgn aggregat 3-1..
Argghhhh...stresss!!!
Memang kita tidak dapat mempertahankan Piala Suzuki AFF itu pada edisi kali ini...huuuuu...

Coach Rajagobal menggunakan formasi 4-5-1sekali lagi pd perlawanan mlm tadi, tetapi ternyata formasi tersebut masih tidak dapat membuktikan kehebatan pemain Malaysia..
Paling menyedihkan dan menyakitkan hati ketika Fadhli Sash diberikan kad merah oleh pengadil (tak adil langsung!) iaitu Ref Lee Min Ho!!! Cehhh...keparat kamu!!!


owhh...kenapakah ini berlaku??? ko bagi kad merah???

Saya menonton perlawanan sehingga tamat (walaupun tengok kat rumah aje), dan bagi saya sepatutnya pengadil perlu memberikan amaran dahulu sebelum melayangkan kad kuning! Ini tidak, seawal permainan masa pertama, 2 orang pemain Malaysia telah dilayangkan kad kuning!
Ape kejadahnya ko ni Lee Min Ho???
Owhhh...ini jawapnnya...rupa2nya memang hobi beliau suka bagi kad pada pemain!
Nak wat cemana kannn..kalau dah memang hobi ko!!!
Sila rujuk sini...


kamu pengadil yang tak adil! lee min ho! cissskekkk!!


Terima kasih jugak laaa pada beliau ni sebab telah berjaya menaikkan taraf rating nama binatang (B*B*) dari malam tadi..juga ke hari ini... Huhuhu...
Pengadil ini tidak adil! Cisskekkkkk sungguhhhh!!!

Norshahrul Idlan Talaha aka Mat Yo pula sentiasa dikawal rapi oleh barisan pertahanan Thailand...membuatkan beliau tidak dapat bergerak bebas utk mendapat bola!
Tetapi...mengapa barisan pertahanan kita tidak bertindak seperti itu? Mengapa membiarkan Teerasil dan Theerathon berlari2an bebas sehinggaberjaya membolosi gawang?
Okeyyy...memang saya tak pandai main...tapi, saya pandai tengok ye!



Mat Yo sentiasa dikawal rapi..


Kesimpulannya...banyak lagi yg perlu diperbaiki oleh skuad negara...
Memang tidak patut sebagai penonton, saya hanya tahu mengkritik sahaja...tetapi melalui pemerhatian sahajalah baru kita akan nampak apa yang berlaku sebenarnya..kannn???

Namun, sebagai rakyat Malaysia yang sayangkan negara dan mempunyai semangat patriotisme yang tinggi, saya akan tetap menyokong kamu HARIMAU MALAYA!!!
Kamu tetap di hati saya!!!



Hidup HARIMAU MALAYA!!!
 

>> semoga berjaya di lain hari Harimau Malaya!!!

Monday, December 10, 2012

Harimau...mampukah kamu mengaum lagi?

Salam,

** Masih dalam mood Suzuki AFF Cup 2012...

Harimau Malaya nampaknya akan melalui jalan sukar untuk mara ke pentas final...setelah hanya sekadar seri 1-1 dengan skuad gajah putih, Thailand malam tadi (9th Dec 2012)
Uhhhhh...apa sudah jadi Harimau Malaya?

Saya berasa sangat teruja ketika Norshahrul Idlan Talaha @ Mat Yo berjaya menanduk masuk bola ke gawang lawan pada minit ke 48!
Pada ketika itu nampaknya walaupun coach Rajagobal telah menukar formasi 4-5-1, jelas pemain negara mampu bermain dgn baik sekali terutama pd separuh masa pertama yg menunjukkan keseimbangan dlm permainan...
Tapi...semua org pun wondering ok... aku pun sama...
Kenapakah coach Rajagobal menukar semula kpd formasi 4-4-2 masa Thailand dok sibuk menyerang dan bersungguh2 nak dapatkan gol??? Kenapakah???
Okeyy...mebi jawapannya sbb Baddrol Bakhtiar injured...so, kena ganti pemain lain ke kann.. diterimakah?
Mungkin... tapi...

Huuuu..saya tetap kecewa... sbb saya rasa sepatutnya Malaysia boleh menang!
Dan banyak peluang terbuka luas utk Malaysia menjaringkan gol!!!
Argghhhh...stresssss!!! (ko ke yg main sampai nak stress2 bagai?huuu...)
Tapi...saya tetap kagumi dan admire kat kamu, Farizal Marlias!
Kamu memang besttt!!! ;P

Okeyyy Harimau Malaya...
Saya doakan kamu berjaya ke final!
Semoga Malaysia berjaya mempertahankan Piala Suzuki AFF!!!


" Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! HARIMAU MALAYA!!!
Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! SOKONG MALAYSIA!!!
Hey le le le le le le oohh!!oohh!!
Hey le le le le le le aahh!!aahh!!
HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!! "



I lap u Farizal!!! huhuhu...


>> Hope Malaysia will win! Ameennn...Proud to be Malaysian! (^_^)

Monday, December 3, 2012

Ngauman harimau!!!

Salam...

TAHNIAHHHHH!!! 
Alhamdulillah...Harimau Malaya berjaya menundukkan sang Garuda (seteru utama) pada 1 Dis, Sabtu lepas dengan penuh bergaya... 2-0!!!
Tahniah pd penjaring Harimau Malaya pd mlm itu, Azamuddin Akil & Mahalli Jasuli...!!!
Huuuhhhhh... akhirnya coach Rajagobal berjaya membuktikan pasukannya mampu ke separuh akhir...
Cayalahhhhh kamu!!! ;P

Okeyy..tapi, menentang Thailand kamu perlu lebih berhati2... tak boleh leka...
Hopefully, pemain2 yg turun akan mempamerkan aksi yg menakjubkan! (owwhhh..ini mmg ayat poyo aku! hehhhh...)

Saya sentiasa mendoakan skuad Harimau Malaya akan berjaya lagi!!!
Chaiyokkkkk!!!


Safee - kamu perlu jaringkan gol mase lwn Thailand nnti!


 
>> I lap u lagik laa Farizal! ehh...ngn Mahalli skali...hehehe... Apek,ko duduk diam2 kat tepi padang tu okey! ;p