Thursday, July 26, 2012

kamu sudah 5 tahun?

Salam,

Salam Ramadhan semua... (^_^)

Waaahhhh...tak sangka saya...rupanya blog saya yang-sangat-malas-utk-diapdet ini telah pun mencecah usia 5 tahun nyahhhh oiii... huuuu...
Mari saya ucapkan Happy 5th Anniversary untuk blog ku ini!!!
Ko jangan ingat orang kawen je boleh sambut anniversary tau nyahhh...hehehe...
Orang ada blog je pun boleh anniversary2 bagai gak tau! hihihi... :P

Okeyyy, memang saya selalu malas nak apdet blog ni...
Tapi, at least kalau boring2 ataupun malas2-nak-wat-keje kat opis tu, boleh laa jugak taip2 apa2 citer yang ko rasa nak taip kannn...
Pastu kalau ko dah nyampah sangat ngn blog ko, anytime aje ko boleh tutup terus kannn...takde masalah okeyy... huhuhu...

Sempena ulangtahun "aku dan blog ku" ini, saya ingin mengucapkan selamat ulangtahun ke5 blog kepada tuan punya blog yang-selalu-malas-nak-apdet blog dia ni serta semoga didoakan tuan punya blog ini sentiasa sihat sejahtera, dilimpahi rezeki serta kasih sayangNYA yang tidak bertepi...
Insya Allah...Ameenn... (",)


(ada ke orang wish kat blog dia sendiri utk diri sendiri???) huhu...sukati aku laa kannn...blog aku...





kamu sangattttt chomellll!!! saya sukaaa!!!



>> syukur atas segalanya...

Friday, July 20, 2012

Salam Ramadhan 1433H...

Salam,

Kepada semua Umat Islam di seluruh dunia...
Saya mengucapkan;

Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak 1433 H...

"Wahai orang-orang yang beriman, diwajibkan ke atas kamu berpuasa sebagai mana diwajibkan ke atas orang-orang sebelum kamu agar kamu bertakwa..." - Al-Baqarah:183

Rasulullah SAW bersabda;
Tidak ada seorang hamba pun yang berpuasa sekalipun satu hari di jalan Allah, kecuali Allah akan menjauhkan dirinya dari siksa api neraka sebanyak 70 kharif (70 kharif maksudnya sejauh perjalanan yg menghabiskan masa selama 70 tahun) - Hadith Riwayat Bukhari & Muslim





Ramadhan al-Mubarak 1433H...


Alhamdulillah...bersyukur kerana masih diberi peluang dan kesempatan untuk menyambut Ramadhan lagi pada tahun ini...

Maka, marilah kita sama-sama merebut peluang untuk menambahkan amalan dan pahala di Ramadhan yg barakah serta mulia ini agar mempertingkatkan lagi iman di jiwa dan sanubari masing-masing... Insya Allah...



** mari berterawikh!! chaiyokkk!!

Tuesday, July 17, 2012

Owhh...bulan yg sibuk!

Salam,

Kesian kat kamu blogku...
Saya memang bz sgt2 bulan ini!
Rasa macam nak pitam je! Rasa macam nak gigit2 je pc kat opis nih!
Sebab... kalau pc ku rosak, takyah wat keje...hahaha..okeyyy, itu salah!
Sebab kalau pc saya rosak, makanya keje akan bertimbun2 sebab tertangguh2!
Hahhhhh...itu perlu sgt2 dielakkan supaya saya tak pengsan + pitam pulak kat opis kena buat keje banyak! Aduyaiiiii...

Boleh kah kalau takyah keje, tapi duit ko banyak dan masyukkk saje tetiap bulannnnn??? Okeyyy...takyah tetiap bulan..tetiap hari laaa... boleh kahh??
Seperti dedaunan gugur ke tanah??? Huuuuuhhhh...gilo!!!
Okeyyy...berhenti ko dari mengarut itu semua nyahhh oiii!!!

Saya bz di bulan ini, bulan yg umat Islam bakal menjalankan ibadah puasa...
Ye, kalau ikut kiraan..insya Allah hari Sabtu ini kita akan berpuasa...Insya Allah kalau dipanjangkan usia olehNYA...

Saya bz...jadik dealer kuih raya kawan saya...ini adalah tahun ke 3 saya jadik dealer beliau!
Memang best, sebab tak sangka saya ada 'aura' dlm marketing! Hahahaha...
Setiap tahun dpt lepas target! Huuu..ko ada? Jual kuih raya pun ada target tau!!! ;p
Makanya, saya sungguh bz...
Selain keje yg tak-mungkin-abis-siap di opis ini! Owhhhhh...letihhhhhhhh...
Saya perlukan rehaaaaaaaaattttttttt... =(






makan je laaa pc ko tu nyahhh...!!!



Saya juga sedehhh...
My best buddy, Aimi @ Adik akan meninggalkan negeri Selangor ini...
Huuuuu....Adik....jauhnya kamu!!! =(
Beliau akan berpindah ke Kedah!!!
Lepas ni laaaaagiiiii laa susah nak jumpa2 kamu!!!
Huuuuuuuuuuu... I'm gonna miss u dear!!!





saya dan Aimi... luv u babe!!!



Okeyyy, cukup saja apdet segera saya kali ini! Berjayaaa!!!
Saya bz nih...takde masa nak taip banyak2 nih! (lempang aje laju2..poyo plak rase!) hahahahaha...
Sekian...terima kasih dari saya yg bz-tahap-cipan-terkukus ini... (^_^)


** saya amat letih! ini serius!