Wednesday, March 28, 2012

Wordless Wednesday...

Salam...





indahnya ciptaan Mu...



>> di penghujung mencari cintaMU...

Friday, March 16, 2012

Ini saya apdettt... ;p

Okeyy...
Ini mmg benar...saya sungguh sibuk...lebah...ko sibuk?
Anda mesti kena sibuk kalau ada audit kann?? huhuhu...
Jadi, dgn sbb itulah saya tak-berapa-ada kesempatan sangat nak apdet2 blog ini, ia seakan2 terabai seketika...huuuuu..kesiannn kamu blogku! =)

Saya dah janji untuk apdet kenduri2 kawen kawan2 saya sepanjang bulan februari lalu kann...
Makanya, saya memang tak banyak idea nak mengarang pjg2, so saya hanya sertakan beberapa gambar yg diambil oleh Cik Nokia 6300 saya yg banyak berjasa itu (walaupun beliau sudah berusia sket, tp masih mampu memberikan perkhidmatan terbaik buat saya hingga kini!) huhuu... i lap u laa cik 6300 ku... (*_*)

Ini adalah mengikut kronologi lawatan saya...
Hehehehehehe...






Ini wedding adik angkat saya masa di sekolah menengah dulu...Okeyy, adik angkat saya yg lelaki tu ye, bukan perempuan tu..huhuhu... (cehhh...gataiii nya ko nyahhh, adik angkat lelaki je...hahaha)
Ni masa wedding beliau pada 4 februari lepas... Budin (bukan nama sebenar) telah berkahwin dgn gadis pilihan hati beliau, Fitriah orang Negeri 9...
Resepsi ni diadakan di Dewan Jenjarum MBSA, Seksyen 11, Shah Alam...
Owhhh..TAHNIAH adikku Budin!!! dah kawen dah kamu yaa! Rasanya kakak kenal kamu mase kamu baru je masuk sekolah menengah... (^_^)
TAHNIAH sekali lagi dikkk nonnn oii...





Owhhh..ini gambar stall kopitiam kat wedding Budin tu... ni di luar dewan, untuk minum2 petang pulak... Saya dan Bittun ternampak stall ini masa kitorang dah nak balik pas dah kenyang2 makan nasik beriyani kat dlm dewan...
Okeyyy...ini memang besttt..sebab ada teh tarik, kopi, nasik lemak, ubi rebus, telur separuh masak...dan memang org2 pekerja kopitiam tu yg dtg and serve...alahaii..tak ingat plak kopitiam ape namanya...
Tapi, kitorang just minum teh tarik and rasa sket ubi rebus tu aje, jangan kempunan...





Ini pulak gambar wedding Aiza (kawan masa sekolah menengah dulu merangkap geng terjah wedding orang masa beliau blum kawen)..
Wedding beliau adalah pada 5 februari di Sungai Leman, menghala ke Sg Besar tu... Sangat ayu serta chantekk sungguh kamu Aiza... Beliau dan pasangan hidupnya yg bernama En Suhairil, orang Klang aje...(dekat kamu nak balik kampung nyahhh oii)
Okeyy...lupa plak nak snap gambar makanan yg disajikan kat wedding Aiza nih! Sebab makanannya adalah sgt 'heaven' ok!!! Selain makanan wajib kenduri kawen, makanan2 extra adalah seperti satay (sukati ko nak amek baper ratus cucuk pun!), otak2, sup tulang (memang sentiasa panas sbb dia letak terus periuk karen yg sentiasa panas), stall cendol and rojak mamak ok!!! Waaahhhhh... memang besttt la food kat rmh kamu Aiza!!!
TAHNIAHHH!!! sbb dah jadik wife org!!! pasni aku takleh laa ajak2 ko gi terjah wedding2 org lagik wehhhh...huhuhuhu...





Ini pulak di wedding Azimah (kwn sekolah menengah gak)... Beliau punya majlis ni sama ngn hari ngn majlis Aiza tadi... So, lepas pegi wedding Aiza, kami bergegas ke wedding Azimah...
Wedding beliau di Kg Jaya Setia, Btg Berjuntai.. tak ingat plak sape nama husband beliau...
Okeyy...terima kasih pd geng2 yg sama2 sesat-barat-carik-rumah beliau! Haruslaaa kenduri dah abis + khemah dah bukak, tinggal satu je kannn...kannn...hehehe...
Kan Shai? Munn? hehehehehehe...
Buat Pn Yanty, elok juga kamu tak ikut kai..kalu tak, mesti si baby Helwa pun pening2 mcm kami sbb berpusing2 carik rmh pengantin ni ha! hehehehe...
Anyway, TAHNIAHHHHH juga buat kamu Azimah! (^_^)





Ini adalah rakan masa sekolah menengah gak, tapi lepas PMR beliau pindah sekolah lain dan saya memang dah bertahun2 tak jmpe beliau...
Ini di wedding Dayah Rauf yg sekarang dah jadik doktor kat HKL.. Ini kami pegi reception kat sebelah lelaki di Kajang sbb tak dpt pegi reception beliau di Btg Kali sbb ada hal2 yg tak dpt dielakkan)
Wedding ini pada 11 februari dan bertemakan purple... Memang sangat chantekk kamu Dayah! Lama bangat tak jumpa Dayah ni... geng masa Form 2 and Form 3 dulu sbb satu kelas, geng suka kenakan org.. (ingat tak kita bagi present katak pd Dila???) hahahahahhaa...
Credited pd Pn Onique sbb berjaya mintak kat abg DM katak yg besar serta lembik siap letak dlm kotak berbalut, tapi ada lubang2...hahahahahaha... gila jahat laa!!!





Owhhh.. gambar saya dan si pengantin Dayah... Muka saya pun nampak ceria serta berseri2 laa...hahahahaha... Okeyy, mungkin sbb saya memang excited jumpa beliau.. ;p
Masa Dila tengah nak snap gambar saya ni, Dayah sempat cakap begini kpd say, "Angah, ko beli laa hp baru...susah beno nak amek gambar, penat dah aku senyum ni...Pakai la galaxy tab ke, IPad ke..."
Owwhhh... Dayah...Dayah... ko tau tak Cik 6300 aku ini adalah hp paling canggih penah aku ada seumur idup tau!!! ;p
To Dayah and husband, CONGRATSSSS!!!





Okeyy..ini gambar saje nak inteprem...Ini kat rumah Zawani (kwn masa sekolah menengah gak), lepas balik dr wedding Dayah Rauf tu, singgah solat kat rmh beliau.. tapi gambar beliau takde sbb beliau yg snap kan gambar ni menggunakan Cik 6300 saya yg berjasa itu...
Dari kiri : saya yg empunya blog dan sentiasa ayu itu (ok, sila muntah!), Dila yg tinggi lampai dan penah dpt present katak masa birthday form 2 (sekarang dietitian kat PPUM) serta Lina yg sentiasa kecik dan tak membesar2 kot...huhuhuu...

Huuu..mula2 saya cakap takmo mengarang, tapi tetibe je jejari runcingku ini (runcingkah?) sangat rajin pula menaip2 di keyboard ini... Terima kasih sang jejari yg runcingku! hehehe...

Anyway, SELAMAT PENGANTIN BARU pd rakan2 tersebut (walaupun dah sebulan aku baru nak post laa kannn)
TAHNIAH pada anda2 sekalian... (^_^)
Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat serta dikurniakan anak2 yg soleh dan solehah...
Ameennnn...


>> bulan mac yg memenatkan!!! owhhh..kejapnya dah nak masuk bulan 4 pulak! saya masih memegang gelaran 'duta perkahwinan' kah lagi pd 2012 ini? huahahahahaha... sape laa yg memandai2 cipta gelaran ni kat aku? ;p