Monday, December 17, 2012

Perjuangan telah berakhir... =(

Salam...

** saya masih dalam mood AFF Suzuki AFF 2012
** entry yg dah ditaip pd 14 dec 2012, tapi baru je publish hari ni...huhu..

Nampaknya berakhir sudah perjuangan Harimau Malaya malam tadi..setelah 2 kali gawang harimau dibolosi Gajah Putih (putih ke perang)... huuuuu...saya sangat sedih lagi kecewa!!!
Keputusan 2-0 membolehkan Thailand mara ke final dgn aggregat 3-1..
Argghhhh...stresss!!!
Memang kita tidak dapat mempertahankan Piala Suzuki AFF itu pada edisi kali ini...huuuuu...

Coach Rajagobal menggunakan formasi 4-5-1sekali lagi pd perlawanan mlm tadi, tetapi ternyata formasi tersebut masih tidak dapat membuktikan kehebatan pemain Malaysia..
Paling menyedihkan dan menyakitkan hati ketika Fadhli Sash diberikan kad merah oleh pengadil (tak adil langsung!) iaitu Ref Lee Min Ho!!! Cehhh...keparat kamu!!!


owhh...kenapakah ini berlaku??? ko bagi kad merah???

Saya menonton perlawanan sehingga tamat (walaupun tengok kat rumah aje), dan bagi saya sepatutnya pengadil perlu memberikan amaran dahulu sebelum melayangkan kad kuning! Ini tidak, seawal permainan masa pertama, 2 orang pemain Malaysia telah dilayangkan kad kuning!
Ape kejadahnya ko ni Lee Min Ho???
Owhhh...ini jawapnnya...rupa2nya memang hobi beliau suka bagi kad pada pemain!
Nak wat cemana kannn..kalau dah memang hobi ko!!!
Sila rujuk sini...


kamu pengadil yang tak adil! lee min ho! cissskekkk!!


Terima kasih jugak laaa pada beliau ni sebab telah berjaya menaikkan taraf rating nama binatang (B*B*) dari malam tadi..juga ke hari ini... Huhuhu...
Pengadil ini tidak adil! Cisskekkkkk sungguhhhh!!!

Norshahrul Idlan Talaha aka Mat Yo pula sentiasa dikawal rapi oleh barisan pertahanan Thailand...membuatkan beliau tidak dapat bergerak bebas utk mendapat bola!
Tetapi...mengapa barisan pertahanan kita tidak bertindak seperti itu? Mengapa membiarkan Teerasil dan Theerathon berlari2an bebas sehinggaberjaya membolosi gawang?
Okeyyy...memang saya tak pandai main...tapi, saya pandai tengok ye!



Mat Yo sentiasa dikawal rapi..


Kesimpulannya...banyak lagi yg perlu diperbaiki oleh skuad negara...
Memang tidak patut sebagai penonton, saya hanya tahu mengkritik sahaja...tetapi melalui pemerhatian sahajalah baru kita akan nampak apa yang berlaku sebenarnya..kannn???

Namun, sebagai rakyat Malaysia yang sayangkan negara dan mempunyai semangat patriotisme yang tinggi, saya akan tetap menyokong kamu HARIMAU MALAYA!!!
Kamu tetap di hati saya!!!



Hidup HARIMAU MALAYA!!!
 

>> semoga berjaya di lain hari Harimau Malaya!!!

Monday, December 10, 2012

Harimau...mampukah kamu mengaum lagi?

Salam,

** Masih dalam mood Suzuki AFF Cup 2012...

Harimau Malaya nampaknya akan melalui jalan sukar untuk mara ke pentas final...setelah hanya sekadar seri 1-1 dengan skuad gajah putih, Thailand malam tadi (9th Dec 2012)
Uhhhhh...apa sudah jadi Harimau Malaya?

Saya berasa sangat teruja ketika Norshahrul Idlan Talaha @ Mat Yo berjaya menanduk masuk bola ke gawang lawan pada minit ke 48!
Pada ketika itu nampaknya walaupun coach Rajagobal telah menukar formasi 4-5-1, jelas pemain negara mampu bermain dgn baik sekali terutama pd separuh masa pertama yg menunjukkan keseimbangan dlm permainan...
Tapi...semua org pun wondering ok... aku pun sama...
Kenapakah coach Rajagobal menukar semula kpd formasi 4-4-2 masa Thailand dok sibuk menyerang dan bersungguh2 nak dapatkan gol??? Kenapakah???
Okeyy...mebi jawapannya sbb Baddrol Bakhtiar injured...so, kena ganti pemain lain ke kann.. diterimakah?
Mungkin... tapi...

Huuuu..saya tetap kecewa... sbb saya rasa sepatutnya Malaysia boleh menang!
Dan banyak peluang terbuka luas utk Malaysia menjaringkan gol!!!
Argghhhh...stresssss!!! (ko ke yg main sampai nak stress2 bagai?huuu...)
Tapi...saya tetap kagumi dan admire kat kamu, Farizal Marlias!
Kamu memang besttt!!! ;P

Okeyyy Harimau Malaya...
Saya doakan kamu berjaya ke final!
Semoga Malaysia berjaya mempertahankan Piala Suzuki AFF!!!


" Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! HARIMAU MALAYA!!!
Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! SOKONG MALAYSIA!!!
Hey le le le le le le oohh!!oohh!!
Hey le le le le le le aahh!!aahh!!
HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!! "



I lap u Farizal!!! huhuhu...


>> Hope Malaysia will win! Ameennn...Proud to be Malaysian! (^_^)

Monday, December 3, 2012

Ngauman harimau!!!

Salam...

TAHNIAHHHHH!!! 
Alhamdulillah...Harimau Malaya berjaya menundukkan sang Garuda (seteru utama) pada 1 Dis, Sabtu lepas dengan penuh bergaya... 2-0!!!
Tahniah pd penjaring Harimau Malaya pd mlm itu, Azamuddin Akil & Mahalli Jasuli...!!!
Huuuhhhhh... akhirnya coach Rajagobal berjaya membuktikan pasukannya mampu ke separuh akhir...
Cayalahhhhh kamu!!! ;P

Okeyy..tapi, menentang Thailand kamu perlu lebih berhati2... tak boleh leka...
Hopefully, pemain2 yg turun akan mempamerkan aksi yg menakjubkan! (owwhhh..ini mmg ayat poyo aku! hehhhh...)

Saya sentiasa mendoakan skuad Harimau Malaya akan berjaya lagi!!!
Chaiyokkkkk!!!


Safee - kamu perlu jaringkan gol mase lwn Thailand nnti!


 
>> I lap u lagik laa Farizal! ehh...ngn Mahalli skali...hehehe... Apek,ko duduk diam2 kat tepi padang tu okey! ;p

Thursday, November 29, 2012

Harimau mula mengaum!

Salam,

Okeyyy, bersempena dgn Piala Suzuki AFF 2012 ini, saya selaku peminat bola sepak tempatan (walaupun aku tak laa fanatik sgt!) serta seorang yg patriotik kepada negara serta manusia yg mempunyai semangat kesukanan yg tinggi...akan sentiasa mengikuti perkembangan perlawanan skuad Harimau Malaya... (^_^) - owhhhh..ini mmg ayat poyo! heeee....

Seperti yg kita semua sedia maklum, harimau dibaham singa pd perlawanan pertama kumpulan B Ahad lepas dgn 3-0!!!
Owhhh..itu sangat menyedihkan!!! Sangat2 sadissss...

Dan semalam...Harimau Malaya menunjukkan taringnya dan menunaikan janji utk menebus maruah negara! Dan berjaya membelasah Laos dgn 4-1!!!
Huuuuu.. tak sia2 saya bergegas2 pulang ke rmh segera dan menumpang tengok kat rmh Faseha sambil menjerit2 bersama abang & adiknya...Huuuuuhhhhh...

Terima kasih Harimau Malaya!!!

Tapi...perjuangan kamu masih belum berakhir...
Masih ada satu lagi perlawanan kumpulan, Harimau Malaya akan menentang Indonesia (ini seteru utama) pada 1 Dis ini!!!

Owwhhhh... adakah kamu mampu???
Jangan terlalu leka dibuai kemenangan semalam....
Semoga Malaysia akan menjulang Piala Suzuki AFF sekali lagi!!!
Saya mendoakan kamu semua... Ameeennn...



Barisan pemain yg berjaya menjaringkan gol semalam - Safiq Rahim, Safee Sali, Wan Zack & Khyril



>> I lap u laaa Farizal!!! Apek, ko duduk je laa tepi padang tu sambil memikirkan wedding ko! huhhh...

Monday, November 26, 2012

Harimau tak mengaum!!! argghhh...

Salam,

Huhhhh...stress sungguh saya tengok bola semalam!
Harimau Malaya vs Singapura!
Keputusan : 3-0
Argghhhh...stressssssss btolllll!!!
Menyesal plak aku tengok! Cehhhh...

Nampaknya harimau dah tak mengaum lagik!
Dibaham singa kahhhh kamu???
Huuuuuu....

Wahai skuad Harimau Malaya...bangkitlahhh!!!
Sebagai rakyat Malaysia yg cintakan negara...saya akan tetap menyokong pasukan negara...
walaupun sekarang ni korang main macam hampagas... erkkk...




Barisan 22 pemain skuad Harimau Malaya 2012 - AFF Suzuki Cup 2012

Chaiyokkk!!!


>> stresss btolll!!! tak fokus kah player2 nih? owhhh...

Wednesday, October 24, 2012

Salam Aidil Adha 1433H...

Salam...

Kepada semua Muslimin & Muslimat di seluruh dunia,
 
Saya mengucapkan   Selamat Hari Raya Aidil Adha 1433H...
Semoga segala pengorbanan yang kita lakukan di sepanjang kehidupan ini mendapat Rahmat dan keberkatan Allah SWT hendaknya... Insya Allah...
 
Berhati-hati di jalan raya...  =)


 

Kad raya dari saya...


Wednesday, October 17, 2012

Wordless Wednesday...

Salam,



Ku tahu ku ada MU Tuhan...


>> Letihhh....huuuu....

Friday, September 14, 2012

Syukur atas nikmatNYA...

Salam,

Sedar tak sedar, kita telah pun berada di penghujung Syawal tahun ini, 2012, 1433H...
Alhamdulillah... sebulan berpuasa...sebulan beraya... =)

Alhamdulillah, saya sangat bersyukur kerana masih diberi peluang olehNYA untuk meyambut dan menunaikan ibadah puasa pada bulan Ramadhan yang lalu...serta berpeluang meraikan Syawal yang mulia pada tahun ini bersama ibu bapa dan keluarga tercinta... Alhamdulillah...

Pada saya, ajal maut tidak mengira usia, waktu dan ketika...
Jika telah tertulis di Luh Mahfuz, ia tidak akan lambat atau cepat walaupun sesaat...sedetik...
Oleh itu, sebagai insan yang kerdil lagi hina disisiNYA, kita haruslah bersyukur atas segala nikmat yang dikurniakanNYA lebih2 lagi atas nikmat kesihatan...
Nikmat kesihatan adalah satu nikmat yang paling berharga dalam kehidupan...

Percayalah...tanpa kesihatan yang baik, hidup tidak akan ceria...tidak akan bahagia...tidak akan indah...dan tidak keterlaluan jika saya katakan tanpa kesihatan yang baik juga hidup kita tidak akan bermakna...
Owhh..tapi, ini pada pendapat saya sahaja... Saya tidak tahu apa pendapat orang lain...
Kerana bagi saya, setiap individu mempunyai pendapat dan intrepetasi yang berbeza atas sesuatu perkara, dan kita perlu menghormatinya... benar kann?

Manusia kadang2 tidak sedar akan nikmat kesihatan yang dimiliki ini...sbb waktu kita sihat, kita jarang sekali ingat...jarang sekali bersyukur dan berterima kasih padaNYA...
Bukan mengata orang lain, tapi pada diri sendiri juga...
Bila tiba waktu nikmat kesihatan ditarik balik, kita sakit, tak sihat...masa tu laa baru teringat DIA, masa tu la baru terfikir macam2, baru rasa menyesal tak buat itu, tak buat ini...dan masa tu la baru rasa amat2 berdosa padaNYA...betul kann?
Okeyy, ini untuk peringatan diri sendiri juga... =(

Saya selalu tertanya2 sendiri...
Cukupkah amalan aku kat dunia ni?
Macam mana kalau tiba2 aku sakit teruk, tak boleh uruskan diri sendiri, menyusahkan orang lain...siapa nak tolong?
Sempat ke aku nak capai apa yang aku nak sebelum aku mati?
Ya Allah...jika dicabut nyawa ku, biarlah mati dalam keimanan...
Ameennn...

Sakit boleh datang tiba2...kadang2 tanpa kita sedari...tanpa kita ketahui...dan mungkin terus tiba ke ambang maut...
Itu kita sendiri tiada jawapannya, kerana semua rahsia itu milik Allah SWT...
Mungkin esok, lusa, tulat, bahkan hari ini atau sekejap nanti kah, maut itu mendatangi kita...
Tak siapa tahu kann?... Hanya DIA Yang Maha Mengetahui segalanya...
Kadang2 orang yang nampak sihat hari ini, tiba2 esok kita dapat khabar dia dah tiada di dunia ini lagi... itu tidak mustahil...

Tapi, benarkah bak kata orang... sakit atau penyakit itu penghapus dosa2 kita?
Jawapannya... mungkin ya dan mungkin tidak... sendiri fikir...

Tidak dinafikan, apabila kita dilanda kesusahan...ditimpa musibah...didatangi penyakit, pada masa itulah kita rasa sangat2 memerlukanNYA...teringatkan DIA... itulah manusia...benar kannn? =(

Ya Allah...berilah kekuatan kepada hambaMU ini untuk terus menghadapi kehidupan yang penuh cabaran ini... perkukuhkanlah keimanan dan ketakwaan kepadaMU... dan sentiasa mengingatiMU... Insya Allah...





Penyakit itu datangnya dari Allah... terimalah seadanya wahai manusia...
Gambar kenangan: warded on Dec 2011







Jaga kesihatan anda!
May Allah SWT bless all of us...ameenn...





>> Berdoalah semoga kita akan berjumpa lagi di Ramadhan dan Syawal yang akan datang... Insya Allah...

Monday, September 10, 2012

AdaMu...

Salam,

Saya suka lagu ini... (",)


AdaMu - Najwa Latif

Merenung ke luar jendela
Melihat kebesaranNya
Mensyukuri segala nikmat
Yang dikurniaNya di dunia

Kau berikan ku kekuatan
'Tuk berpegang pada jalan
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMu Tuhan

c/o

Kerna Kau yang satu
Yang setia bersama ku
Dikala ku jatuh ku bangkit kernaMu
Ku tahu ku adaMu disisi ku selalu
Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu

Ku tahu ku adaMu
Ku adaMu selalu

Kerna Kau yang satu
Yang setia bersama ku
Dikala ku jatuh ku bangkit kernaMu
Ku tahu ku adaMu disisi ku selalu
Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu

Ku tahu ku adaMu
Ku adaMu selalu

Merenung ke luar jendela
Melihat kebesaranNya
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMu Tuhan...


>> Kamu masih ada DIA... Alhamdulillah...

Friday, August 31, 2012

Salam Merdeka 2012!

Salam,

Kepada semua warganegara MALAYSIA...
Saya ucapkan;

" Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan ke 55..."

Semoga kita semua sentiasa hidup dalam keamanan dan kesejahteraan serta mendapat perlindungan dariNYA Yang Maha Esa... Ameenn...






31st August 1957 - 2012



I'm proud to be MALAYSIAN!!! (",)


>> luv malaysia...

Friday, August 17, 2012

Hari Raya 1433H...

Salam,

Kepada semua Umat Islam di seluruh dunia...

Saya mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 1433H...
Mohon maaf atas segala salah dan silap sepanjang saya berblogging ini, atas kata-kata, ayat-ayat dan tulisan-tulisan yg menyakitkan dan mengguris hati...
Serta saya memohon maaf atas kesalahan dan kesilapan tingkah laku yang pernah dilakukan sepanjang anda mengenali saya...

Alhamdulillah...bersyukur...kita masih lagi diberi peluang utk kesekian kalinya meraikan Aidilfitri yg mulia ini dengan penuh kemeriahan dan kegembiraan dan kesihatan yg baik... Alhamdulillah...
Perbanyakkan lah takbir dan tahmid memuji keesaan dan keagunganNYA di hari yg mulia ini...dan anggapkanlah ini adalah Syawal terakhir kita meraikannya...

Akhir kata, sekali lagi saya mengucapkan;
Selamat Hari Raya Aidilfitri 1433H...
Maaf Zahir & Batin...


dengan ingatan tulus ikhlas;
-cik angah lee, 2012-





kad raya utk semua...




>> moga sihat2 saje sepanjang syawal ini..ameennn...

Friday, August 10, 2012

Tak sabar nak RAYA! ;p

Salam Ramadhan...

Owhh..sungguh tak sangka...
Rasanya baru je start puasa, tapi rupa2nya dah 21 Ramadhan...
Tinggal beberapa hari saje Syawal bakal menjelma...

Masa kecik2 kalau nak raya je, bukan main suka lagik!
Ye laa..benda yg paling-tak-sabar nak dapat ialah DUIT RAYA!!! ;p
Pastu pegi beraya ngn kawan2, siap naik bus lagik bagai...huhuhu... very the nostalgia!
Lagi...main mercun...bunga api...uhhhh...itu juga sangat seronok!
Main ramai2 ngn jiran2...ada pelita...lampu lip-lap...

Tapi sekarang...masa dah berubah...
Ko bukan budak2 kecik lagik nyahhh oiii...
Takkan laa nak tergedik2 main mercun ngn budak2...pegi beraya rmh org dgn tujuan kumpul duit raya kannn...huuuuuu...

Sekarang ko pulak yg kena bg duit raya kat orang ye nyahh oii... =)
Pastu kena tolong mak masak rendang, nasik impit (rmh saya takde ketupat sbb semua makhluk tak pandai menganyam), kuah kacang dan ape2 lagik laa yg mak nak masak...
Okeyy, bila dah besar ni gak, saya takde laa excited sangat nak beraya sakan, pegi mana2 sangat...duduk rumah tunggu org datang je kottt lagi besttt...
Ditambah lagi sekarang macam2 rancangan kat tiwi ada, ditambah dgn wujudnya Astro..
Waaaahhhh..ko tak boringgg laa nyahhh kalau dok rmh je masa raya... hehehehe...

Di hari raya...di hari lebaran...di Aidilfitri yg datangnya hanya setahun sekali...hari kebesaran umat Islam di seluruh dunia ini...
Inilah masa yg dinanti2 oleh semua...masa ni laa kita dapat berkumpul dan berjumpa dgn sanak saudara dgn gembiranya...bermaaf2an sesama kita...pakai baju raya baru...tudung lip-lap bagai...
Suasana hari raya tu laa yang membangkitkan semangat serta 'aura' yg membuatkan seseorang memang tak sabar2 nak menanti ketibaan Syawal tu...kannn... (^_^)
Ye...benar...macam saya okeyy!!!

Okeyy...saya memang dah tak sabar nak raya nih!
Al-maklum laa..cuti sampai seminggu direct!
Puas kott nak beraya! Hehehe...

So...kepada sesapa nak datang beraya kat rmh saya, sila laa bgtau...
Jangan risau...saya ada je kat rmh...hehehehe...
Insya Allah jika dipanjangkan usia olehNYA...

Huuu..tetiba buat entry sbb tak sabar nak raya!
8 days more!!! ;P
Yeayyyy....yeaayyyy...


>> syukur masih diberi peluang utk menyambut syawal lagi pd thn ini...

Thursday, July 26, 2012

kamu sudah 5 tahun?

Salam,

Salam Ramadhan semua... (^_^)

Waaahhhh...tak sangka saya...rupanya blog saya yang-sangat-malas-utk-diapdet ini telah pun mencecah usia 5 tahun nyahhhh oiii... huuuu...
Mari saya ucapkan Happy 5th Anniversary untuk blog ku ini!!!
Ko jangan ingat orang kawen je boleh sambut anniversary tau nyahhh...hehehe...
Orang ada blog je pun boleh anniversary2 bagai gak tau! hihihi... :P

Okeyyy, memang saya selalu malas nak apdet blog ni...
Tapi, at least kalau boring2 ataupun malas2-nak-wat-keje kat opis tu, boleh laa jugak taip2 apa2 citer yang ko rasa nak taip kannn...
Pastu kalau ko dah nyampah sangat ngn blog ko, anytime aje ko boleh tutup terus kannn...takde masalah okeyy... huhuhu...

Sempena ulangtahun "aku dan blog ku" ini, saya ingin mengucapkan selamat ulangtahun ke5 blog kepada tuan punya blog yang-selalu-malas-nak-apdet blog dia ni serta semoga didoakan tuan punya blog ini sentiasa sihat sejahtera, dilimpahi rezeki serta kasih sayangNYA yang tidak bertepi...
Insya Allah...Ameenn... (",)


(ada ke orang wish kat blog dia sendiri utk diri sendiri???) huhu...sukati aku laa kannn...blog aku...





kamu sangattttt chomellll!!! saya sukaaa!!!



>> syukur atas segalanya...

Friday, July 20, 2012

Salam Ramadhan 1433H...

Salam,

Kepada semua Umat Islam di seluruh dunia...
Saya mengucapkan;

Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak 1433 H...

"Wahai orang-orang yang beriman, diwajibkan ke atas kamu berpuasa sebagai mana diwajibkan ke atas orang-orang sebelum kamu agar kamu bertakwa..." - Al-Baqarah:183

Rasulullah SAW bersabda;
Tidak ada seorang hamba pun yang berpuasa sekalipun satu hari di jalan Allah, kecuali Allah akan menjauhkan dirinya dari siksa api neraka sebanyak 70 kharif (70 kharif maksudnya sejauh perjalanan yg menghabiskan masa selama 70 tahun) - Hadith Riwayat Bukhari & Muslim





Ramadhan al-Mubarak 1433H...


Alhamdulillah...bersyukur kerana masih diberi peluang dan kesempatan untuk menyambut Ramadhan lagi pada tahun ini...

Maka, marilah kita sama-sama merebut peluang untuk menambahkan amalan dan pahala di Ramadhan yg barakah serta mulia ini agar mempertingkatkan lagi iman di jiwa dan sanubari masing-masing... Insya Allah...



** mari berterawikh!! chaiyokkk!!

Tuesday, July 17, 2012

Owhh...bulan yg sibuk!

Salam,

Kesian kat kamu blogku...
Saya memang bz sgt2 bulan ini!
Rasa macam nak pitam je! Rasa macam nak gigit2 je pc kat opis nih!
Sebab... kalau pc ku rosak, takyah wat keje...hahaha..okeyyy, itu salah!
Sebab kalau pc saya rosak, makanya keje akan bertimbun2 sebab tertangguh2!
Hahhhhh...itu perlu sgt2 dielakkan supaya saya tak pengsan + pitam pulak kat opis kena buat keje banyak! Aduyaiiiii...

Boleh kah kalau takyah keje, tapi duit ko banyak dan masyukkk saje tetiap bulannnnn??? Okeyyy...takyah tetiap bulan..tetiap hari laaa... boleh kahh??
Seperti dedaunan gugur ke tanah??? Huuuuuhhhh...gilo!!!
Okeyyy...berhenti ko dari mengarut itu semua nyahhh oiii!!!

Saya bz di bulan ini, bulan yg umat Islam bakal menjalankan ibadah puasa...
Ye, kalau ikut kiraan..insya Allah hari Sabtu ini kita akan berpuasa...Insya Allah kalau dipanjangkan usia olehNYA...

Saya bz...jadik dealer kuih raya kawan saya...ini adalah tahun ke 3 saya jadik dealer beliau!
Memang best, sebab tak sangka saya ada 'aura' dlm marketing! Hahahaha...
Setiap tahun dpt lepas target! Huuu..ko ada? Jual kuih raya pun ada target tau!!! ;p
Makanya, saya sungguh bz...
Selain keje yg tak-mungkin-abis-siap di opis ini! Owhhhhh...letihhhhhhhh...
Saya perlukan rehaaaaaaaaattttttttt... =(






makan je laaa pc ko tu nyahhh...!!!



Saya juga sedehhh...
My best buddy, Aimi @ Adik akan meninggalkan negeri Selangor ini...
Huuuuu....Adik....jauhnya kamu!!! =(
Beliau akan berpindah ke Kedah!!!
Lepas ni laaaaagiiiii laa susah nak jumpa2 kamu!!!
Huuuuuuuuuuu... I'm gonna miss u dear!!!





saya dan Aimi... luv u babe!!!



Okeyyy, cukup saja apdet segera saya kali ini! Berjayaaa!!!
Saya bz nih...takde masa nak taip banyak2 nih! (lempang aje laju2..poyo plak rase!) hahahahaha...
Sekian...terima kasih dari saya yg bz-tahap-cipan-terkukus ini... (^_^)


** saya amat letih! ini serius!

Wednesday, June 27, 2012

Wordless Wednesday...

Salam...
It has been a long time I never create a new entry..
Quiet busy of life...huuuuu... =(

Wordless Wednesday...




Love this pic! Malacca - March 2011

Friday, May 25, 2012

Makan laa di Orkid ini!

Salam,

Waaahhh..lama sungguh saya tak apdet blog ini!
Saya sangat bz, kemas2 dan packing barang nak pindah...(nyahh...ko nak pindah keje ke pindah rumah??)
Ye...saya nak pindah tempat keje...tapi, hanya pindah dari blok lain ke saje ye...dari tingkat 4 ke tingkat 10 okeyyy!!! Huuuu...pasni memang kena naik turun lif aje laa... ;p

Rasanya dah lama saya tak review atau komen pasal tempat2 makan yang saya dah pegi sama ada di sekitar Shah Alam atau kat mana2 laa kannn.. =)
So, kali ni rasa macam ter'rajin' plak seketika nak cerita jalan-jalan-pegi-makan kat Shah Alam ni...

Hehehe..dimanakah lokasi kita pada kali ini ye kawan2? :P
Okeyy..saya akan bawak anda try-cuba-makan di Restoren Orkid kat Seksyen 13, Shah Alam...
Dimanakah itu? Okeyy..sangat mudah... anda tau tak kat mana Laman Seri? Kolej PTPL? Kelab Golf SAAS?
Ye..dekat2 situ laa... restoren ini berdekatan ngn kedai barangan bakeri Bagus, sebelah ngn kedai cuci kete, sebelah spa apa ntah...okeyy, lagik senang cerita, dulu restoren ini adalah Restoren Pelaga, dan sekarang Pelaga dah pindah ke Seksyen 15, ganti ngn Restoren Orkid ini...
Begini : Orkid - jika anda dtg dari stadium - jalan terus - nampak laman seri-rumah-satu-juta kat sebelah kanan - kelab golf & kolej PTPL kat sebelah kiri - laman seri biz park kat kiri gak - masuk kanan di kwsn kedai yg banyak2 tu - jalan terus sket - masuk kiri - terus sket - dah nampak signboard Restoren Orkid kat depan anda - corner lot...
Saya tak tau koordinat GPS dia..so saya bagi direction secara 'kampung' laa ye...huhuhu...

Apa yang menarik beno di sini ye rakan2 sekalian?
Okeyy...kalau tengahari, macam biasa laa ada lauk pauk nasik campur...macam2 lauk ada ye...
Start pukul 3 ptg, baru ada ala-carte, goreng2 bagai...
Yang uniknya di restoren ini adalah...sekiranya anda adalah sangat teringin nak rasa...nak makan..nak cuba-rasa-try-makan BELUT...ye...disinilah tempatnya!!! ;p
Owhh..apakah itu belut?
Belut adalah sejenis ikan jugak, tapi tak bersisik, takde sirip, dan dapat bernafas melalui udara, bukan melalui insang macam ikan biasa tu...ehhhmmm...ala2 macam ular laa si belut ini...huuu...anda geli? ;p

Macam2 masakan BELUT ada okeyy...ko nak ape nyahh?? Sup? Paprik? Tomyam? Masak halia? Masak black pepper? Masak pedas? Katakan saje...semua ada okeyy!!!
Hahahaha..tapi lalu ke tekak ko nak makan nyahhh? (^_^)
Takpe..kalau takmo makan belut-yg-licin-lagi-panjang-itu, anda boleh order mknn lain...semua ada..pelbagai nasik goreng, mee kungfu, hailam, tomyam, pelbagai sup..ahhh..semua laa yg ada kat semua restoren ada jual gak...hehehe..very the klise! ;p

Mari laa tengok gambar2 yg sempat saya snap-dengan-tak-malunya itu masa pegi makan dengan kawan2 opis ye..




Ini laa buku menu Restoren Orkid itu..nampak tak bunga orkid kat buku tu? =)





Ini menu BELUT dgn pelbagai masakan berserta harganya...harga okey-tak-mahal sangat...
Sila klik gambar utk nampak dengan jelas...kalo nak lagik jelas, pegi sendirik kat sana! ;p





Ini paprik BELUT ye rakan2...cuba tengok betul2 belut itu...huhuhu...(sape geli takyah makan okeyy!) ;p
Komen rasa : Okeyy je...macam rasa ikan + daging yg dimasak paprik..takde rasa hanyir, mebi tukang masak ni dah mmg pandai masak belut kot...
Harga : RM 5 je satu hidangan ni...





Okeyy, yang ini adalah sup tulang yang memang sedap bagi penggemar2 sup tulang ye..
Komen rasa : Sedap dan cukup rasa...
Harga : RM 6 saje





Ini pulak adalah adalah sup sayur...
Komen rasa : sup sayur yg banyak sayur serta ditambah ayam dan daging sebagai perencahnya..
Harga : RM 4 aje ye..





Ini pulak adalah mee ladna yg penuh cukup dgn perencah serta sayur2an...
Komen rasa : sedap dan cukup rasa...
Harga : RM 5 sehidangan...(betul ke sehidangan? ke sepinggan?)





Ini laa nasik putih...okeyy, ada sape2 yang tak tau dan tak kenal ini adalah nasik-si makanan ruji org Malaysia? (sape tak tau meh sini aku lempang laju-laju muka dia!)
Kalo ko rasa macam tak cukup je nasik ni, okeyy..takde sape nak larang ko mintak lagik sepinggan sebab tak cukup...sukati ko laa kan..sebab ko yang bayo! order aje lagik satu...hahahaha...


Kesimpulannya makanan ala-carte kat sini memang sedap...harga pun takde laa ko rase macam nak lempang je muka owner tu sebab mahal bebeno kannn...
So, kepada sesapa yg teringin kan kelainan dlm makanan, boleh laa try-cuba-makan BELUT kat sini ye..
Tak payah laa ko nak pegi masuk sawah bendang bagai semua nak carik belut, nak masak goreng pedas ke..masak tomyam ke...masak halia ke kannn...huhhuhuhu...
Owhh..mana laa tau kann, ada sesapa ibu mengandung yg memang mengidam nak makan BELUT ke kann...haaa..boleh je pegi kat Orkid ni, haaa..ko mintak laa semua jenis masakan BELUT nyahhh oiii.... ;p
Takde laa kempunan nanti...nangis2 tak dapat makan belut masa mengandung sbb mengidam... =)
Tapi, harus diingat ye...tak semua manusia di muka bumi ini dapat menerima kehadiran isi belut ini di dalam tekak mereka okeyy...
Hahahaha...sendiri tau laa tekak sendiri kannnn... =)

Okeyy..selamat mencuba!
Jalan-jalan-pegi-makan ngan Cik Angah yang chomell ini! (hahahha..sila muntah!) ;p



>> next entry - will review tempat lain plak okeyy... :P

Friday, May 11, 2012

Seronoknya dapat kek! ;p

Salam,

Lama x apdet...alasan anda yg klise, "aku bz laaa...tak sempat nak apdet!"
Ko menteri kabinet ke nyahhhh oiii???  ;p

Okeyy, it has been a wonderful time when people remember your birthday, wish for you, and mendoakan all the best and baik2 saja for you, right? And you become sooo terharu and appreciate it! ;p

Anddd...you become more..more..terharu if someone baked a cake for you!
Hahhh...lagi2 itu ialah cheese cake ok! even bukan from Secret Recipe ke...Kings ke...kannn...but still kek yang free...huhuhuhu...

Masa my last birthday tu, my opismet, iaitu Kak Nani telah membaking cheese cake untuk saya..
Sebab beliau tau yang saya memang tak-suka-dan-tak-makan-cokolat, jadi beliau buat la cheese cake! Owhhh...memang bestt serta sedap sungguh!!!
Thanksss Kak Nani!  :-)



Ini ialah cheese cake tersebut... tampal je kertas yg diprint ucapan 'happy birthday!'
sempoii je nok...huhuhuu... ;p





 Ini laa orang yg baking kan cheese cake itu untuk saya, Kak Nani...
Thankssss a lotttt kak! lenkali buatkan lagik ye! ;p




Okeyy, yang ini pun kek yang Kak Nani buat.. disebabkan pd bulan April ada 3 orang yg sambut besday kat opis saya, maka Kak Nani buat laa gak kek satu lagik perisa cokolat moist untuk yang lagik 2 orang tu...iaitu en boss saya serta opismet, en amin...
Selamat hari lahir buat kami bertiga...hehehehe....




Ini antara juadah2 yang disediakan oleh rakan2 opis bagi men'celebrate' besday kami bertiga di opis..huuu..besttt sungguh! (^_^)
Ada nasik impit + kuah kacang, kuih-muih, bihun goreng, subway yang wajib ada kalau boss beli, puding jeli, buah2an dan yang paling penting ialah pulut kuning + rendang ayam tajaan kakak opismet, Cik Tazle...
Owhhh..seperti hari raya plak ketika itu rasanya...
Terima kasih...terima kasih...

Huuu...thanks a lot to all opismet...
Memang best serta rase sangat terharu sekiranya anda diraikan di majlis hari jadi macam waktu zaman2 kecik2 dulu...cuma, bezanya takde laa tiup2 lilin bagai, pakai2 topi besday tu, tiup2 mende yg mcm trompet tu laa, tiup2 + pecah2 belon bagai2 tu kannn...
But...it's still fun and you feel...owhhh..."orang wat besday party utk ko?" 
Hehehehehe...

Besday2 party, hadiah2 semua tu...takde la penting sangat...
Tapi, alhamdulillah...bersyukur padaNYA sebab ada yang mengingati serta menjamu anda...
Apa yang penting doa yang baik2 daripada semua...itu sudah memadai...
Semoga sihat tubuh badan serta sentiasa mendapat Rahmat Allah SWT...
Ameennn...


>> owhh... Happy belated birthday buat si Shai - novelis AKN yg sama bulan besday ngan saya!
>> Shai - Semoga ko cepat dapat jodoh wehhh... - klise tak ucapan aku? hehehehe...


** thanks to opismet...thn depan kat opis baru lagik beso tu, kita wat makan2 waktu besday lagik eh! tu pon kalu aku ade lagik laa, tak benti lagik ke kannn...hehehe..

Wednesday, April 25, 2012

wordless wednesdayyy...

salam,

wordless wednesday... 




huuu... subway ku... bagus untuk kesihatan anda... =)

Tuesday, April 17, 2012

Kematian itu pasti...

Salam,

"Dialah yang menciptakan kamu dari tanah, sesudah itu ditentukanNya ajal (kematianmu), dan ada lagi suatu ajal yang ditentukan (untuk berbangkit) yang ada pada sisiNya (yang Dia sendirilah mengetahuinya), kemudia kamu masih ragu-ragu (tentang berbangkit itu)" - Al-'Anaam

Sesungguhnya kematian itu pasti untuk setiap manusia...tak mengira masa...dan usia...
Saya teringat...masih teringat2 lagik segala perbualan saya dan beliau...
Situasi di opis saya pada suatu pagi (kejadian pd minggu lepas)

Beliau : Assalamualaikum, saya nak jumpa cik zila, ada tak?
Saya : Ws..haaa..kamu, ada apa nak jumpa saya ni? Dari minggu lepas, ada je masalahnya...(kata saya kepada beliau dgn nada agak2 garang-tapi-tak-berniat-nak marah)
Beliau : Kak, saya nak defer la semester ni...boleh tak saya amek balik borang subject reg saya tu? mak ngn ayah saya suruh saya tunggu tawaran IPTA laa kak...tapi, saya sayang laa nak tinggalkan U ni, sebab dah kenal ramai lecturer, kawan2...
Saya : Laa...awak pujuk la mak ayah awak tu...awak tau, kalau awak terus sambung bachelor kat sini, awak dpt banyak exemption credit tau sbb dulu awak diploma kat sini jugak..So, boleh abis cepat...Habis tu, kalau awak defer, awak nak buat apa kat shah alam ni? keje ke? ke balik kampung?
Beliau : Tu laa kak...saya dah pujuk diorang tu, tapi biasa laa org tua...kita kena dengar ckp diorang (ok, ini saya sgt terharu sbb beliau mmg sgt patuh, mendengar kata serta baik orangnya..) Saya mungkin duduk je kot kat sini, wat part time ke...
Saya : Try la pujuk lagi, bgtau kebaikan2 kalau awak further sini...Ke awak mmg dah takmo belajar kat sini, dah serik asik kena marah ngn saya je ni? (ujar saya dgn hanya niat bergurau kerana beliau mmg selalu jumpa dan refer kat saya kalau ada apa2 masalah kat fakulti)
Beliau : Eh akak ni...mana ada laa...saya memang dah tak larat nak pujuk2 diorang tu sbb apa yg saya ckp mesti kalah punya laa...Lagipun saya susah nak kontek diorang, diorang aje yg akan kontek saya kat sini..(pd mulanya saya sedikit musykil dgn kenyataan beliau ini sbb saya agak mcm parents dia ni dok kat ceruk rantau pedalaman mana kah? ok, rupa2nya mereka tinggal di luar negara, di Hungary bersama 3 org adik2 beliau)
Saya : Ok la, kalau mcm tu terpulang pd awak.. Kalau awak nak defer, saya rasa tak perlu laa isi form sbb nama awak pun belum ada kat system lagi utk bachelor ni...
Beliau : Owhh..habis tu? saya kena buat apa ni kak? (tanya beliau seperti ke'blurr' an)
Saya : Alaaa..ko buat bodohhhh je...hahahaha... (ini memang serius saya jawab mcm ni, tak berniat apa2, cuma saje sbb suka kacau beliau yg mmg kdg2-kelakar-blurr-agak sengal-tapi-mmg-baik)
Beliau : Eeeiii..apa akak ni...biar betoll...saya serius laa..akak main2 pulak.. (beliau jawab begini dan saya sedikit pelik sbb selalunya beliau ok je kalau saya gurau2, tp pd hari tu beliau seakan terasa hati pulak)
Saya : Ala...itu pun nak emo...saya main2 aje laa...hehehe...Betul, awak tak payah isi form defer tu, borang subject reg awak tu saya akan LUPUS kan terus...Andai kata awak tak dpt masuk IPTA hujung thn ni, awak dtg sini balik, isi je borang subjek reg baru...boleh?
Beliau : Akak nak LUPUS kan? Ok...maknanya saya takyah laa isi2 form mcm2 ye kak?
Saya : Ye dik oiii...akak lupuskan...ko paham ke tak ni? (saya tak tau kenapa pd hari itu saya menggunakan perkataan 'LUPUS' itu kpd beliau)
Beliau : Ok laa kak...terima kasih banyak2...akak ni baik laa, selalu tolong saya...hehehe..
Saya : Terima kasih je ke dik? Saya nak KFC Isnin nnti tau! hehe... (saje saya cakap begini dengan tanpa niat nak betol2 pun)
Beliau : Owhh...Insya Allah kak...Nanti saya jumpa akak...Betul eh kak, saya takyah isi form apa2 ni?
Saya : Ye, betul laa dik nonnnn oii...Saya tunggu KFC awak tau...hehehe...

Saya tak sangka itu kali terakhir saya berbual dgn beliau, dan pada bukannya KFC yg saya terima Isnin itu...Tapi, tabung derma kilat dan berita tentang kehilangan beliau... Allahu Akbar!
Saya sangat sedih, memang saya tak dpt menahan air mata, saya menangis, sangat2 sedih, sbb saya sangat tak sangka itu kali terakhir saya berbual dan bergurau dgn beliau... =(
Beliau mengalami kemalangan jalan raya dan berlaku pendarahan dalaman otak, meninggal dlm perjalanan ke hospital... Innalillah...
Jika ajal sudah sampai, tiada apa yang dapat menghalangnya...
Jika janji kita dengan Pencipta untuk menghadapNya, tidak akan terlambat, atau tercepat walau sesaat pun...segalanya telah ditentukan...

Ye, sesungguhnya kematian itu pasti...sangat pasti...
Sebagai manusia yg kerdil di sisiNya, kita sendiri tidak pasti, bagaimana dan bila kita akan dijemput olehNya...itu semua rahsiaNya...semua itu telah tertulis di Luh Mahfuz...
Berdoalah kepadaNya agar kita dipermudahkan segala urusan serta dipermudahkan apabila ditarik nyawa olehNya nanti, Insya Allah...

Al-Fatihah buat Adik Alif (1989 - 2012)
Semoga Allah mencucuri roh kamu serta semoga kamu ditempatkan di kalangan orang2 yg beriman... Insya Allah... Ameeennn....







>> saat kematian itu pasti tiba...saya menangis sepanjang hari kerana terlalu sedih dan masih terngiang2 apa yg kami bualkan... =(

Thursday, April 12, 2012

Salam besday... ;p

Salam,
12 April 2012...

Ya Allah, Ya Rabbul 'Izzati...
Kau panjangkanlah usiaku agar lebih lama dapatku mentaati perintahMU...menambahkan bekalanku ke AkhiratMU kelak...
Kau sihatkanlah tubuh badanku agar mampu untukku menjalankan perintah dan suruhanMU...

Ya Allah, Ya Tuhanku Yang Maha Pengasih lagi Maha Pemurah...
Kau murahkanlah rezekiku...
Jika rezeki masih di langit, Kau turunkanlah...
Jika di bumi, Kau keluarkanlah...
Jika sukar, Kau permudahkanlah...
Jika haram, Kau sucikanlah...
Dan jika jauh, Kau dekatkanlah...

Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim...
Jadikanlah cahayaMU yang bersinar, menyinari liku-liku jalan kehidupanku...
Agar menjadi pedoman kepadaku dalam mencari haruman Syurga ciptaanMU...

Alhamdulillah...aku bersyukur kehadratMU kerana masih lagi diberi peluang utk bernafas di muka bumiMU ini Ya Allah...
Alhamdulillah...kerana aku masih diberi ruang utk terus bernyawa, menghirup udaraMU dan meneruskan kehidupan di bumi ciptaanMU yang indah ini Ya Allah...

Semoga dengan peluang yg Kau berikan ini akan menjadikan aku seorang hambaMU yg sentiasa bersyukur dan berterima kasih atas segala nikmat yg dikurniakan olehMU Ya Allah...Ya Rabbul 'Izzati...

Semoga dengan bertambahnya usiaku ini, akan turut menambahkan lagi amalan2 kebaikan sebagai persiapan dan bekalan utkku ke Akhirat nanti...Insya Allah...

Alhamdulillah... Ya Allah...




Ucapan utk diri sendiri;

- Happy birthday Cik Angah! (^_^) ke __ (isi tempat kosong)
- Semoga panjang umur, murah rezeki, diberkati kehidupan olehNYA selalu serta berbahagia di dunia dan di Akhirat... Ameennn...






"Age is just a number...
A very revealing number, but still merely a number..."




>> owhhh..saya sudah tua kahh??? bile mau kawen?? huhuhu... ;p

Wednesday, March 28, 2012

Wordless Wednesday...

Salam...





indahnya ciptaan Mu...



>> di penghujung mencari cintaMU...

Friday, March 16, 2012

Ini saya apdettt... ;p

Okeyy...
Ini mmg benar...saya sungguh sibuk...lebah...ko sibuk?
Anda mesti kena sibuk kalau ada audit kann?? huhuhu...
Jadi, dgn sbb itulah saya tak-berapa-ada kesempatan sangat nak apdet2 blog ini, ia seakan2 terabai seketika...huuuuu..kesiannn kamu blogku! =)

Saya dah janji untuk apdet kenduri2 kawen kawan2 saya sepanjang bulan februari lalu kann...
Makanya, saya memang tak banyak idea nak mengarang pjg2, so saya hanya sertakan beberapa gambar yg diambil oleh Cik Nokia 6300 saya yg banyak berjasa itu (walaupun beliau sudah berusia sket, tp masih mampu memberikan perkhidmatan terbaik buat saya hingga kini!) huhuu... i lap u laa cik 6300 ku... (*_*)

Ini adalah mengikut kronologi lawatan saya...
Hehehehehehe...






Ini wedding adik angkat saya masa di sekolah menengah dulu...Okeyy, adik angkat saya yg lelaki tu ye, bukan perempuan tu..huhuhu... (cehhh...gataiii nya ko nyahhh, adik angkat lelaki je...hahaha)
Ni masa wedding beliau pada 4 februari lepas... Budin (bukan nama sebenar) telah berkahwin dgn gadis pilihan hati beliau, Fitriah orang Negeri 9...
Resepsi ni diadakan di Dewan Jenjarum MBSA, Seksyen 11, Shah Alam...
Owhhh..TAHNIAH adikku Budin!!! dah kawen dah kamu yaa! Rasanya kakak kenal kamu mase kamu baru je masuk sekolah menengah... (^_^)
TAHNIAH sekali lagi dikkk nonnn oii...





Owhhh..ini gambar stall kopitiam kat wedding Budin tu... ni di luar dewan, untuk minum2 petang pulak... Saya dan Bittun ternampak stall ini masa kitorang dah nak balik pas dah kenyang2 makan nasik beriyani kat dlm dewan...
Okeyyy...ini memang besttt..sebab ada teh tarik, kopi, nasik lemak, ubi rebus, telur separuh masak...dan memang org2 pekerja kopitiam tu yg dtg and serve...alahaii..tak ingat plak kopitiam ape namanya...
Tapi, kitorang just minum teh tarik and rasa sket ubi rebus tu aje, jangan kempunan...





Ini pulak gambar wedding Aiza (kawan masa sekolah menengah dulu merangkap geng terjah wedding orang masa beliau blum kawen)..
Wedding beliau adalah pada 5 februari di Sungai Leman, menghala ke Sg Besar tu... Sangat ayu serta chantekk sungguh kamu Aiza... Beliau dan pasangan hidupnya yg bernama En Suhairil, orang Klang aje...(dekat kamu nak balik kampung nyahhh oii)
Okeyy...lupa plak nak snap gambar makanan yg disajikan kat wedding Aiza nih! Sebab makanannya adalah sgt 'heaven' ok!!! Selain makanan wajib kenduri kawen, makanan2 extra adalah seperti satay (sukati ko nak amek baper ratus cucuk pun!), otak2, sup tulang (memang sentiasa panas sbb dia letak terus periuk karen yg sentiasa panas), stall cendol and rojak mamak ok!!! Waaahhhhh... memang besttt la food kat rmh kamu Aiza!!!
TAHNIAHHH!!! sbb dah jadik wife org!!! pasni aku takleh laa ajak2 ko gi terjah wedding2 org lagik wehhhh...huhuhuhu...





Ini pulak di wedding Azimah (kwn sekolah menengah gak)... Beliau punya majlis ni sama ngn hari ngn majlis Aiza tadi... So, lepas pegi wedding Aiza, kami bergegas ke wedding Azimah...
Wedding beliau di Kg Jaya Setia, Btg Berjuntai.. tak ingat plak sape nama husband beliau...
Okeyy...terima kasih pd geng2 yg sama2 sesat-barat-carik-rumah beliau! Haruslaaa kenduri dah abis + khemah dah bukak, tinggal satu je kannn...kannn...hehehe...
Kan Shai? Munn? hehehehehehe...
Buat Pn Yanty, elok juga kamu tak ikut kai..kalu tak, mesti si baby Helwa pun pening2 mcm kami sbb berpusing2 carik rmh pengantin ni ha! hehehehe...
Anyway, TAHNIAHHHHH juga buat kamu Azimah! (^_^)





Ini adalah rakan masa sekolah menengah gak, tapi lepas PMR beliau pindah sekolah lain dan saya memang dah bertahun2 tak jmpe beliau...
Ini di wedding Dayah Rauf yg sekarang dah jadik doktor kat HKL.. Ini kami pegi reception kat sebelah lelaki di Kajang sbb tak dpt pegi reception beliau di Btg Kali sbb ada hal2 yg tak dpt dielakkan)
Wedding ini pada 11 februari dan bertemakan purple... Memang sangat chantekk kamu Dayah! Lama bangat tak jumpa Dayah ni... geng masa Form 2 and Form 3 dulu sbb satu kelas, geng suka kenakan org.. (ingat tak kita bagi present katak pd Dila???) hahahahahhaa...
Credited pd Pn Onique sbb berjaya mintak kat abg DM katak yg besar serta lembik siap letak dlm kotak berbalut, tapi ada lubang2...hahahahahaha... gila jahat laa!!!





Owhhh.. gambar saya dan si pengantin Dayah... Muka saya pun nampak ceria serta berseri2 laa...hahahahaha... Okeyy, mungkin sbb saya memang excited jumpa beliau.. ;p
Masa Dila tengah nak snap gambar saya ni, Dayah sempat cakap begini kpd say, "Angah, ko beli laa hp baru...susah beno nak amek gambar, penat dah aku senyum ni...Pakai la galaxy tab ke, IPad ke..."
Owwhhh... Dayah...Dayah... ko tau tak Cik 6300 aku ini adalah hp paling canggih penah aku ada seumur idup tau!!! ;p
To Dayah and husband, CONGRATSSSS!!!





Okeyy..ini gambar saje nak inteprem...Ini kat rumah Zawani (kwn masa sekolah menengah gak), lepas balik dr wedding Dayah Rauf tu, singgah solat kat rmh beliau.. tapi gambar beliau takde sbb beliau yg snap kan gambar ni menggunakan Cik 6300 saya yg berjasa itu...
Dari kiri : saya yg empunya blog dan sentiasa ayu itu (ok, sila muntah!), Dila yg tinggi lampai dan penah dpt present katak masa birthday form 2 (sekarang dietitian kat PPUM) serta Lina yg sentiasa kecik dan tak membesar2 kot...huhuhuu...

Huuu..mula2 saya cakap takmo mengarang, tapi tetibe je jejari runcingku ini (runcingkah?) sangat rajin pula menaip2 di keyboard ini... Terima kasih sang jejari yg runcingku! hehehe...

Anyway, SELAMAT PENGANTIN BARU pd rakan2 tersebut (walaupun dah sebulan aku baru nak post laa kannn)
TAHNIAH pada anda2 sekalian... (^_^)
Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat serta dikurniakan anak2 yg soleh dan solehah...
Ameennnn...


>> bulan mac yg memenatkan!!! owhhh..kejapnya dah nak masuk bulan 4 pulak! saya masih memegang gelaran 'duta perkahwinan' kah lagi pd 2012 ini? huahahahahaha... sape laa yg memandai2 cipta gelaran ni kat aku? ;p

Thursday, February 16, 2012

Lebah...ko sibuk?

Salam,

Okeyyy, saya memang sgt bz...(ini tak tipu!)
Saya memang tak sempat nak apdet banyak2 citer kat blog ini...
Tapi, aktiviti saya setiap ujung minggu adalah pegi kenduri kawen kawan2 ye...
Kalau dah tak-berapa-nak-bz sangat nnti, saya akan apdet serta aplod gambo2 kawen mereka...huhuhuhu...
Sekian, terima kasihhhh...






"as busy as a bee..." - i'm a busy bee??




** sangat penattt keje...huhhh...

Tuesday, January 17, 2012

Ini cerita dinner 2011- baru nak post! :P

Salam,
Okeyyy, tajuk sangat panjang! ;p

Ini cerita annual dinner tempat keje saya yg saya nak post masa tu lepas aje abis dinner, tapi mesti laa takkk..kannn? Sebab saya kan mmg malas nak reka2 ayat + menaip + agak bz utk aplod2 gambar segala bagai...huuuu...

Nasib saya baik, sbb saya dpt juga menghadirkan diri ke annual dinner, sbb lepas 4 hari dinner, saya admit DEMC...huhuu... So, kiranya sempat laa saya join annual dinner last year...hehehehe..

This time tema adalah "Elegance of White"... Okeyy, mmg sgt sukar bg orang yg 'chomell' spt saya utk carik baju putih! Dan org 'chomell' adalah sgt tak digalakkan pakai putih okeyy (ini rule aku buat sendiri!) Sbb ia akan menampakkan anda semakin 'chomell' ye tuan puan...
Namun, bagi memenuhi tema, saya harus akur! Kalau tak, nnti tetiba takleh masuk dewan, melepas laa nak makannnn...huhuhuu... ;p

Okeyy, just pakai baju yg simple aje, asalkan warna putih okeyy! Betapa sukarnya nak carik baju kaler putih yg simple tapi menarik, sampaikan kami semua pakat nak pakai telekung je kot!!! hahaha... senang wehhh...semua orang pun ada! ;p
Tapi, itu mmg tidak dibenarkan termasuk jubah serba putih mcm ko nak pegi haji ke, umrah ke, pun tak dibenarkan... haruslah bercirikan ala2 serenity garden (ala2 garden gitu!)
Hohhh...ada aku kesahhh? Janji aku dapat makannnn kannnn???





Ini semua orang dapat, souvenir ...
Planner for 2012...

I like!!!





Okeyy...menu tetap sama je every year... cuma venue aje yg berbeza! Chinese food... chinese food setiap tahun sampai ko dah tau apa yg dorang akan kuarkan pasni apa, pasni apa...
Venue dinner kali ni kat SACC Convention Centre aje... dekat sungguh dgn rmh ku! ;p






Ini hidangan pertama... masa ni semua orang mmg-sudah-sgt-lapar!
Okeyy...mari serbu hidangan pertama ini!
Yang ni mmg terus habis laa, sbb semua dah tak tahan lapar!
The next2 hidangan lepas tu, semua orang dah tak larat...tapi, wajib makan juga ye... (",)






Owwhhh... Abg Tam!!! Very the hensem nya kamu! Huuhu...
1st guest artist - Spider! Lagu2 anda memang nostalgia okeyyy!!! ;p






Next guest artist - Kak Ziana Zain!
Kelasss gitu! Vokal akak mmg sgt mantapppp!!!





Mesti kena posing2 dulu b4 makan2 ye...
Lihat...putih di mana2, tapi ada kaler lain gak laa...
Sbb kalau semua putih, orang ingat hantu plak nanti kann!! (",)






Ini majlis dah tamat...
Okeyy, saya tak dpt lucky draw, thn sebelumnya dpt blender philips!
Adoyaiii...tak bertuah plakk...






Okeyy...posingg lagi...
Perut dah kenyang, dinner dah abis...boleh balik! ;p





"The Singing Staff" Award... ko ada?
Hahahaha... jgn salah paham, yg penting ini BUKAN saya yg dapat! ;p




>> Lepas gembira2 dinner, kena masuk sepital! Siannn ko nyahhh!!! huuuu...