Sunday, November 27, 2011

48 - Maal Hijrah 1433 H...

Salam...

Kepada seluruh umat Islam,

Saya mengucapkan; Selamat Menyambut Awal Muharram 1433H...
Semoga tahun ini akan lebih baik dari tahun lepas...
Semoga iman dan amalan kita akan lebih bertambah dan semoga kita sentiasa dipayungi rahmat serta kasih sayangNYA yang tidak bertepi...

May all our dreams, desires and wishes be true and may all be in the pink of health under the blessing of Allah SWT... Insya Allah...


1 Muharram detik permulaan...
Hijrah itu Pengorbanan...
Hijrah itu Perjuangan...
Hijrah itu Persaudaraan...
Hijrah membentuk Perpaduan...





Salam Maal Hijrah 1433,
- cik angah lee -



** jangan lupa baca doa akhir dan awal tahun ya! (^_^)

Wednesday, November 23, 2011

Wordless Wednesday...

I'm Malaysian!!!
Proud to be Malaysiannnn... (^_^)






Skuad Harimau Muda - Champion - Sukan SEA XXVI
TAHNIAHHHHHHH!!!
Aaaauuuummmmmmmm....

Friday, November 11, 2011

46 - Saya jawab soklan! ;p

Okey,
Saya memang sorang yg-agak-malas-nak-apdet belog ini! (baik ko tutup je laa kalo malass nyahhh oii!).. Disebabkan ada insan yg telah menge'tag' saya utk jawab soklan, maka dapat laa saya mengapdet belog ini! huhuhuhu...
Terima kasihhh laaa kepada si peng'tag' itu! huhuhu...

Memang sudah lama saya tidak jawab-menjawab soklan... Lagi2 soklan2 pekse... Ye, sudah lama saya dah tak pegi jawab-menjawab soklan SPA ke, PTD ke, KPLI ke, DPLI ke kann... (apa ko mengarut kat sini nyahhh!)

Okey, terima kasih pd org yg tag itu, iaitu adik Syikin... Beliau adalah adik junior saya masa sekolah dulu... Tapi, rasanya beliau sekolah tak lama, kemudian berpindah ke sekolah lain.. Tapi, rupa2nya beliau masih kenal saya sebagai akak seniorita satu ketika dahulu...huhuhu...
Mari menjawab soklan beliau..

1- Blog siapa yang wajib anda check it out setiap hari?
Okey, saya akan selalu jengah blog 13May ni, tapi sekarang beliau dah jarang2 apdet...bz keje kot.. tapi, saya mmg tak tinggalkan komen, cuma suka baca nukilan2 beliau..
Lagi satu, saya pasti akan jenguk belog kawan skolah saya ini yg skrg dah jadik novelis, si Shai... Beliau memang sangat rajin mengapdet belog dan kdg2 saya terkekeh2 sorang2 dpn pc baca entry2 beliau yg kdg2 mengarut2 tu..huhu..

2- Study or working yg anda prefer?
Kalau tanya mase tgh stressss keje, saya akan ckp nak belajar balik macam kecik2 dulu (baca : darjah 1) sbb time tu baru nak belajar membaca, mengira, menulis...semua chekgu ajar, sgt seronok! =)
Tapi, kalau tanya masa tgh takde duit, owhhh..keje laaa... sbb dapat duit!!! $$$
Hahhhh..kesimpulannya? Ntah...tak tersimpul... (*_*)

3- Kalau anda date ngn bf/gf, tempat mana yg wajib dituju?
Hahaha...cute nya soklan ini... Okeyy, kalau dulu2 (baca : masa ada bf), tempat yg wajib dituju adalah tempat makan, sbb kalau lapo dah tak larat nak berjalan mana2...hehehe..
Kalau sekarang, hahaha...okeyyy, honestly, takde sbb takde bf...(sekian) ;p

4- Siapa yg bayar makan? U or bf/gf? Atau cabut tanpa bayar?
Dulu2 (baca lagi : masa ada bf) - gilir2 bayar, atau sape yg tgh kaya laa bayar...

5- Kalau rasa stress, what will u do? pi lempang mereka di jalanan atau beristighfar sepanjang jalan ke masjid?
Owwhhh..ini killer question ye nyahhh... bergantung kpd situasi stress tersebut...tapi, biasanya saya akan carik makanan, pastu tido... (weihhh..patut laa ko chomelll nyahhh oii!!!).. Saya tak mungkin akan melempang sesiapa sesuka hati di jalanan, itu perbuatan keji okeyy...

6- Anda setuju kalau orang kata muka anda iras Lisa Surihani?
Hahhhh... kalau ada orang cakap macam tu, sumpah saya tak percaya! Sebab orang kata muka saya ada iras2 ala2 Ziana Zain gitu! (hahahaha...sila lempang saya laju2!) ;p

7- Time karaoke, anda rasa suara anda sama dgn artis mana?
Ini bukan saya cakap, ORANG yg cakap okeyy... ORANG kata suara saya macam Ziana Zain!!! Percaya? Jangan tak percaya! Sila percaya... hahahahahaha...

8- Time SPM dulu, subjek apa yg paling anda feveret sampai tak sanggup ponteng kelas? Ke anda tak pernah amek SPM?
Saya amek SPM... Subjek feveret adalah Math! Tapi bukan Add Math! Walaupun 2-2 subjek yg melibatkan pengiraan, tapi ada sebab-musabab tertentu nape satu saya feveret dan satu lagik tidak! huhuhuhu...

9- Apa pendapat anda tentang pemuda pemudi skrg yg suka pakai contact lense besarkan mata? Look more cute? Gorgeous? Korean look?
Saya takde pendapat... Sukati ko laa nak kelihatan gorgeous ke, cute ke, korean look ke, huduh ke semua bagi... ada mak kesahhh??

10- Berapa ramai anak yg anda idamkan bila berkahwin nanti?
Dua sahaja - girl and boy... Tapi, kalau dah rezeki dari Allah, terima seadanya...

11- Anda fikir senang ke nak buat 11 soklan nih seikhlas hati? Jawabbb...
Okeyyy...secara jujurnya, utk org malas seperti saya ini, takde maknanya saya nak buat2 soklan bagai kannnn..hehehehe...

So, tag 11 orang pulak...
1- Shai si novelis
2- Irma si ibu Helwa
3- Kakak Ismah si mama Farish
4- Pid si bonda Afieq
5- Arlita di Penang
6- Minah ibu Ain
7- Ayu aka Hamizah
8- Izyan si mama Irene
9- Farah Jasni

Hohoho...lagik 2 orang tatau nak tag sapa... Sape2 rasa nak jawab tu, jawab je laa ye... huhuhuhu...dasar pemalasssss ko nyahhh!!!

Okeyyy, sekian... Yessssss!!! Saya berjaya apdetttttt!!! (menjerit dgn gembiranya spt chong wei menang lawan badminton!) ;p

Sunday, November 6, 2011

Salam Aidil Adha 1432H..

Salam,

Kepada seluruh umat Islam,

Saya mengucapkan;
Selamat Hari Raya Aidil Adha 1432H...

Semoga segala pengorbanan yang kita lakukan sepanjang kehidupan ini mendapat keberkatan, Rahmat serta kasih sayang Allah SWT...
Semoga kita akan sentiasa dilindungi olehNYA... Ameeennn...








Ikhlas,
- cik angah lee-

Wednesday, November 2, 2011

Wordless Wednesday...

Salam on Wednesday... =)





jgn salah sangka - ini bukan baby saya... huuuuu...
baby's name : Azri Azeem, son of Riny (my fren)




* credited to : Canon EOS 500D