Wednesday, September 28, 2011

Wednesday, September 21, 2011

39 - Raya sana sini...

Salam,

Huhuhu..lama sungguh tak apdet blog...
Last wat entry mase hari merdeka? Huuu.. apakah?? Ini mmg sudah lama! ;p

Okey, saya sangat bz.. almaklum laa, bulan Syawal masih ada lagik... So, aktiviti adalah beraya sahaja serta pegi makan di open2 house! Hehehe...
Walaupun bz dgn open2 house, tapi alhamdulillah... saya sudah selesai puasa enam ok! Itu baru btol2 dinamakan dah "raya"!!! (^_^)

Masa raya, saya cuti seminggu... Tapi, mesti laa saya tak pegi beraya2 sgt kan...
Jadi 'bibik' yg penat buat air, hidang makan, basuh2 pinggan...ohhh...sungguh penat!
Tapi, tetap besttt dan meriah sbb ramai saudara mara dtg... dan alhamdulillah pd raya thn ini bapa saya sihat walafiat... kalau raya thn lepas, bapa saya terlantar sakit...

Saya penat nak type banyak2... Tapi, ini antara gambar2 yg di snap masa aktiviti makan2 di hari raya serta beraya di rmh2 orang...huhuhu...
Sebenarnya banyak lagi, tapi maleh nak aplod! huuuu...





Ini masa 'open ofis' Admin kat tempat keje saya... Semua orang pun makan dengan gembira ye.. Sbb sangat banyak makanan, sampai tak perlu keluar lunch! huhuhu... ok, penjimatan wang berlaku di situ (pd hari tersebut aje laa!) ;p





Oho...ini memang pic yg sangat 'chomel' (sbb aku begitu chomel di kala itu!) I like!!! hahaha... Ini masa kitorang pegi besday party anak Dinie (Naurah) + open house beliau kat Sg Buloh.. Disebabkan masa kecik2 saya tak rasa nak pakai "pinky ribbon scarf" tu, so saya dan Munn pun dgn poyo nya pakai ok! huhuhu...
Dari kiri (atas) : Shai (penulis novel Aku Kan Novelis!), Munn (si caterer-boleh tempah makanan/catering services kat beliau), Puan Dinie (tuan rmh dan juga agent Takaful)
Dari kiri (bawah) : Saya yg pakai scarf chomell itu! dan Ann (ex-penolong ketua kelas masa form 5) hehehe...





Ok...Ini tuan rumah @ Puan Dinie yg ajak posing cenggini, sambil pegang lolly pop biru itu...Saya pun tak tau ape motif kita semua perlu tunjuk lolly pop itu ye... Owhhh, mungkin utk menunjukkan bahawa lolly pop ini sgt sedap ye rakan2... Kek besday buatan tangan Puan Dinie sendiri, tak perlu tempah2...
Gambar ini diambil di back drop si besday girl, Naurah Damia, 4 years...





Ini pulak gambar yg diambil masa beraya kat rumah Elyn kat Putrajaya... Saya suka gambar ini sbb nampak saya dan Zaim sangat 'muda' lagik ceria sungguh ketika ini! hehehehe...
Sila jangan salah sangka, kanak2 kecil yg chomel itu bukan anak kami berdua, mereka adalah anak2 lambung @ anak2 menakan kami @ anak2 kwn2 kami...
Yg lelaki chomel tidak berambut itu adalah Adam, anak Elyn & Haikal dan yg girl berskirt jeans itu adalah Aufa Farhana, anak Farah & Anas..
Kelihatan kesemuanya sawan gambar! Hahahaha...mari mendidik kanak2 ini sawan bergambar! ;p





Bergambar secara berjemaah sebelum pulang... Kenapakah si Aufa tak pandang kamera tersebut? Oho..beliau rasa terharu sbb dapat duduk kat kerusi Adam yg kecik itu... hehehe...
Begitu sopan sungguh kami di hari raya...
Dari kiri (atas) : Bittun, Farah dan Elyn bersama Adam
Dari kiri (bwh) : Aufa Farhana, Zaim dan Saya






Ini gambar yg sangat cantik... berlatar belakangkan sawah padi nan menghijau... ohh..sungguh indah sekali... ko ada? hahaa... takde kannn...
Gambar diambil semasa melawat baby Irm (kwn skolah menengah) di Sawah Sempadan, Tg Karang dan diambil oleh En Gaban, sang suami Minah...
Dan gambar ni aku amek ke curik kat fesbuk sape ntah, tak ingat...ohhh..fesbuk Minah laa.. (^_^)
Kiri berdiri : Ella dan Aisy, Fiza, Saya, Syida, Aimi dan Arieq, Minah dan Ain, Zaim
Kiri duduk : Nayli (anak 1st Ella), Lina, Farah dan Aufa serta Bittun





Ini gambar semua orang bersama anak2 serta suami masing2...ok, kecuali laa org yg belum ada suami dan anak2, maka solo aje laa kann...huhuhu...
Sangat indah gambar ini, saya suka background nya! Very the memorable ok... (^_^)


Ini semua adalah gambar2 masa minggu ke2 raya, selepas dah balik bercuti selama seminggu..
So, gambar2 lain masa raya saya malas nak aplod sbb banyak sgt memandangkan saya adalah hantu sawan gambar...ekekekekk...
Cemana ngn aktiviti raya anda2 sekalian? Mesti lebeh meriahhh kannn....
Kakak @ Ismah, ko bila nak jemput aku raya rmh ko? opeh house kah? bilakah? huhu...


>> Syawal yg indah... =)
>> CONGRATS to Irma sbb dapat baby girl mase seminggu b4 raya! Tahniah yangg!!!