Wednesday, August 31, 2011

Merdeka!!! =)

Salam,

Kepada semua rakyat Malaysia....

Selamat menyambut Hari Merdeka yang ke 54!!!

Merdeka! Merdeka! Merdeka!

Semoga negara kita akan terus maju dan aman sentosa...
Proud to be Malaysian!!! (^_^)






I'm Malaysian...



** saya anak Malaysia!!!

Monday, August 29, 2011

Ucapan raya...2011...

Salam...

Kepada semua umat Islam seluruh dunia,

Saya mengucapkan...
Selamat Hari Raya Aidilfitri 1432 H...
Maaf zahir & batin...

Semoga Aidilfitri kali ini akan memberi 1001 kebahagiaan dan menambahkan keimanan kita semua kepadaNYA...Insya Allah... (^_^)
Jemputlah datang rumah saya ye... Saya cuti seminggu! hehehehehe...
Jangan main mercun ok! ;p

Salam Lebaran 1432H,
- Cik Angah Lee 2011 -






ini kad raya dari saya...




** seronot nya rayaaaa!!! ;p

Wednesday, August 24, 2011

36 - Masak2 di bulan puasa...

Salam Ramadhan...
Huu..dah nak abis bulan posa dah..tapi, baru je nak post entry bukak posa @ iftar...

Memang bz btol waktu bulan posa kali ini...dan macam2 berlaku sepanjang Ramadhan 1432H ini... =)
Saya telah dilanda demam yg agak teruk bermula pd ramadhan ke 2...sampai tak larat nak bangun, dapat MC 2 hari, siap kena cucuk punggung, masukkan ubat utk kurangkan suhu panas demam...demam berlarutan sehingga seminggu...dugaan di bulan ramadhan sungguh...
Sungguh syahdu berpuasa dlm kedemaman ok, makan pun x selera, semua rasa pahit aje...Boss belanja kat Hilton plak masa saya tengah demam! Cehhhh... memang rugi... sgt rugi... sbb tak dpt nak balun semua makanan yg ada! Uhhhh...

Ramadhan kali ini, saya jarang sekali beli2 makanan kat bazaar...lagi2 lepas dengar cerita yg pasal kanak2 meninggal tu...huuu...takut!
Biasanya saya akan beli makanan tapau kat kedai2 makan ataupun masak yg simple2 aje kat rumah...mcm nasik goreng ke, mee goreng ke, nasik putih+nugget ke...haa...kurus laa mak mase bulan posa ni nok! hahahaha...

Buka posa kat luar pun slalu gak laa... mase last week ke bile ntah (tak-berapa-nak-ingat), saya dan hosmet pegi main masak2-buka-posa kat rumah my bestie, Lela kat Seksyen 15..Masa tu, husband beliau takde, so kitorang pun dgn gembiranya masak bersama2..Kitorang pegi Carrefour dulu, carik2, beli2 barang bagai, then terus pegi rumah dia dan memulakan operasi main masak2...huhuhuu...

Antara menu pd hari tersebut adalah; spaghetti, ayam goreng ala2 kfc, asam pedas ikan kembung, sayur campur seafood, air twister...
Ktorang makan 4 org, Lela (si tuan rmh), saya, Annis (hosmet saya) dan adik Annis (belajo kat UiTM puncak perdana)
Owhh..sangat best ye, sbb masak sendiri dan rasa puas hati... sungguh kekenyangan, boleh makan tambah2, pastu tapau balik rmh lagik! (^_^)




Ini ialah nasik putih..

Tukang masak : Lela, si tuan rumah... =)




Ini ialah asam pedas ikan kembung..

Tukang masak : Lela




Ini ialah sayur campur seafood..

Tukang masak : Saya laa... sgt sedap ok! hehehe...





Ini kuali yg menggoreng ayam ala2 kfc itu..

Punya tak sabar, sampai dlm kuali pun nak snap!





Ini ialah ayam ala2 kfc yg dah siap masak..

Tukang masak : Annis (hosmet saya)



Ini kuah spaghetti, tapi gmbr agak kabur, bergegar

sbb tgn saya dah menggeletar, lapo weh!

Huhuhuhu...

Tukang masak : Lela




Ini ialah air twister yg enak..


Tukang tuang : Adik Annis






Ini ialah rupa makanan2 yg tersedia..

Cuba tengok, sayur campur seafood saya tu dah jadik mcm main course pulak kan..

banyak sungguh! hehehehe...






Ok...ini gambar si tuan rumah yg sudi ajak ktorg main msk2 kat rmh beliau..

TQ Lela...nnti wat open house pulak ok! ;p



** dah nak raya laa..bestt..bestt..lapo pulak tengok lauk2 tu! huh..

Friday, August 5, 2011

34- Pada Mu ku bersujud...

Pada Mu ku bersujud - Afgan


Ku menatap dalam kelam
Tiada yang bisa ku lihat
Selain hanya nama Mu Ya Allah

Esok ataukah nanti
Ampuni semua salahku
Lindungi aku dari segala fitnah

Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
Jadikan aku selamanya
HambaMu yang selalu bertakwa

Ampuniku Ya Allah
Yang sering melupakan Mu
Saat Kau limpahkan karuniaMu
Dalam sunyi aku bersujud...





Pada MU ku bersujud...



Ya Allah...ampunilah dosa2ku...berikanlah ku kekuatan untuk meneruskan kehidupan yang penuh dgn dugaan dan rintangan ini, Ya Allah...
Selamatkanlah aku dan ampunilah dosa kedua ibu bapaku, keluargaku, guru2ku, serta kaum Muslimin dan Muslimat sekalian...
Hanya kepada MU ku memohon dan ku bersujud.....


**hanya padaMU...

Monday, August 1, 2011

Salam Ramdhan 1432H...

Salam...

Kepada semua Umat Islam di seluruh dunia,

Saya ucapkan,
Selamat Menyambut Bulan Ramadhan al-Mubarak 1432H...

Bulan yang penuh berkat dan kemuliaan...

Marilah kita sama2 menambahkan amalan dan pahala di bulan yang mulia serta penuh barakah ini... =)
Ameeennnn....





Selamat berpuasa...





Saya harap semua org jangan malas bangun sahur, pegi terawikh ok! =)



Baca kelebihan bulan Ramadhan di sini...


** gi semayang terawikh jalan kaki aje...