Friday, December 9, 2011

50 - Si Bawang Kecik..

Salam Jumaat,

Okeyyy..ini sudah agak lama saya tidak mengapdet blog, bercerita tentang makan2..tempat makan..makanan.. all about FOOD!!! =)
Memang sgt banyak sebenarnya saya nak 'entry' kan, tapi selalu saje sibuk serta sangat malas utk menaip... Okeyy, kenapakah saya takde gejet yg kita-cakap-pastu-dia-tertaip-sendiri-terus??? bukankah itu sgt mudah? hahahahaha... Apakah yg dimengarut-carutkan di sini nyahhhh oiii...

Okeyyy, back to cerita asal...
Si Bawang Kecik... apakah?
Ye, itu adalah nama sebuah tempat makan di Shah Alam, nak kata restoren, tak laa besar mcm restoren... nak kata gerai, tak jugak...
Senang2 kita panggil 'tempat makan' aje laa...huuuuuu...

Tempat makan ini bernama Bawang Kecik... bukan bawang besar ataupun bawang putih! ;p
Terletak di DALAM bangunan Tesco Extra (yg dulunya Makro), kat Seksyen 13, Shah Alam... dekat2 ngn parking Stadium Shah Alam yg selalu ada Car boot sale Ahad pagi tu...
Betul2 di tepi pintu masuk @ entrance Tesco Extra tersebut (bangunan ye, bukan pintu pagar)
Seperti biasa, tiada koordinat GPS, harap maklum...

Tempat makan ini tak-berapa-besar sgt, tak banyak sgt pun meja dan kerusi, kalau tak silap saya ada dalam 5-6 set meja sahaja...
Pilihan makanan pun tak-berapa-nak-banyak laa...
Hanya ada set nasik ayam, set nasik putih, western food, tiada sama skali ala-carte atau goreng2 seperti mee goreng ke, bihun goreng ke, kew teow goreng ke, nasik goreng ke, memang takde ye nyahhh...apatah lagik roti canai! heeeeee...






Ini laa muka depan tempat makan Bawang Kecik itu...
Memang menarik dan terbuka...






Ini set nasik ayam kapitan...(nasik putih + telur mata + ayam kapitan@rendang)
Harga : RM 8.90
Air tu harga lain, tak termasuk set tersebut..
Ulasan : Sedap jugak ayam kapitan tu, dan ok laa dgn harganya..






Ini set chicken chop..
Harga : RM 9.90
Ulasan : Chicken chop biasa saje, coleslaw sikit dan rasa sos chicken chop tu
sgt biasa dan so-so saje...





Yang penting, jika anda makan apa2 saje hidangan (termasuk western food), dorang akan bg free sup ini... tak kesah laa ko makan nasik ke, chicken chop ke, tetap dpt free soup okeyy! huhuhu...terima kasehh laa...si bawang kecik! ;p


Kesimpulan : Jika anda masuk Tesco Extra, pastu dah lapar sgt, tapi food court penuh, boleh laa jadikan si Bawang Kecik ini sbg destinasi pemakanan anda.. Selain itu, ada pilihan lain iaitu Restoren Hameed (kedai mamak kat tepi Tesco)
Recommendation : Ok laa...kalau rasa dah lapar sgt dan terpaksa kann... huuuu...


** ok2 dan biasa2 aje laa si bawang kecik ni! ;p

No comments: