Thursday, June 30, 2011

28 - Bangi Kopitiam ya!

Pusing..pusing..jalan..jalan..carikkkk makannnnn!!! Huhuhu...
Kali ni kami (saya dan kwn2 opis) lunch kat kopitiam plak...sebab dah boring makan nasik campur je kann.. huuu...
Kami pusing2, pastu nampak Bangi Kopitiam ni..
Yang ni kat TTDI Jaya, Shah Alam...
Yang saya tau, sebelum ni Bangi Kopitiam ada kat Seksyen 7, pusat komersial, belakang UiTM tu..tapi, dah tutup dan bukak kat TTDI Jaya pulak sekarang..
Terletak dekat dgn Taman TTDI Jaya, selepas Petronas dan ada Shell, di kwsn dan barisan kedai2... huuu..tapi, memang agak senang laa nak carik...pasti jumpa..!!!
Semestinya saya takde GPS koordinat...hehehe..

Setahu-ingat-ingat-lupa saya ni, Bangi Kopitiam ni diasaskan oleh Kid Search rasanya..
Tapi, betul laa rasanya... Sila baca di sini..

Antara gambar2 ketika menikmati makanan di sana... (^_^)






Muka depan - "Bangi Kopitiam" yg terletak di TTDI Jaya, Shah Alam...





Macam biasa di kopitiam, sila tulis sendiri ape anda nak order ye...
Dah siap tulis2, panggil waiter tu utk amek ye...
Tulis nombor aje berdasarkan menu, takyah tulis pjg2 mcm karangan ok! ;p





Set kerusi yg ada...
Yang ni agak moden sket..





Ini pun antara set kerusi yg ada di situ..
Yang ini ala2 set kerusi yg dah lama2 gitu..ala2 nostalgia..





Sudut barang2 lama..
Semua barang2 yg memang dah tak wujud di era thn 2000 ni...






Ni laa almari yg menempatkan barang2 lama (dah boleh dikira antik kot)
Contoh : mesin taip yg dah lama, botol kaca air coke yg dah takde lg skrg,
ntah ape lg, x ingat...






"The last heritage...Muhibbah" - tagline kot.. =)





Yang ni memang unik..
Kipas dinding versi lama2..dulu2..comell ok!
Ko ada???





Ini mmg terbaekkkk...!!!
Saya rasa ini laksa yg sedap! Asam laksa..
Harga : RM6 sahaja semangkuk besar..





Ini pulak Bihun Sup Tomyam...
Ini pun sedappp jugak! sangat terasa tomyam itu!!!
Harga : RM6.50





Yang ini pulak namanya Dry Mee Mince Chicken & Fu Chok..
Mee goreng bersama hirisan ayam dan pucuk (yg selalu digandingkan ngn su'un tu)
Memang sedapppp!!!
Harga : RM5.50





Ok..ini bukti!! memang sedap!
Habis...licin!!! (aku punya)
Hahahahahhaahaha...



Ulasan : Kesemua yg kami order memang memuaskan dan sedapp!! Harga pun ok, standard kopitiam laa kann... dan ada 5% service charge...
Ok...saya sangat highly recommend kpd peminat2 kopitiam! Memang berbaloi dan berpuas hati! Roti bakar, pelbagai kopi..semua ada laa... (^_^)
Nama pun "Bangi", so memang ada jugak branch dia kat Bangi kann... Orang bangi buleh pegi kat Bangi je laa...
Untuk maklumat lanjut, boleh laa layari website Bangi Kopitiam sendiri (dah mcm tukang promosi plak aku ni kannn) hehehe...


**mari makan2... best!

No comments: