Thursday, May 19, 2011

23 - Asian Taste Restaurant di Shah Alam..

Asian Taste...
Menyediakan makanan2 Asia seperti Malaysia, Indonesia dan Thailand..

Saya tak berapa ingat bila saya ke Restoren Asian Taste yg terletak di Shah Alam ini.. (tahun lepas kot!) ;p
Ok, yg saya pegi ni kat TTDI Shah Alam.. Tapi, sekarang yg kat TTDI tu dah pindah ke Bangunan Umno, Seksyen 11, sebaris KWSP, sebaris Agro dekat2 ngn bangunan Telekom ngn bangunan TNB, dan juga DEMC yg baru itu..
Hahhh..sekali lagi, nasib baik takde koordinat GPS aku letak! ;pp

Masa tu kami pegi petang, lepas waktu keje dan makan banyak juga.. Cuma, saya terlupa nak amek gambar makanan2 yg kami order tu.. Yang saya ingat amek gambar kek lapis dan juga mee kolok Sarawak saje.. hehehe...

Antara makanan yg ada di restoren ini (yg agak femes) adalah Mee Kolok (makanan Sarawak), Mee Malindo (Malaysia-Indonesia), Nasi Lalapan Ayam Penyet (Indonesia), Laksa Sarawak (bihun sbg mee dan pes laksa didatangkan khas dari Bintulu) dan makanan2 Thai..
Minuman yg glemer adalah jus kedondong + asam boi dan coconut shake..
Harga makanan agak berpatutan dan makanan memang ada rasa... (thumb up!)






Inilah Mee Kolok Sarawak itu.. Mee dia ala2 macam megi goreng, dihidangkan dgn sos buatan sendiri yg pedas+masin+manis dan juga sup.. Mee tu ada hirisan2 ayam kot (tak ingat ayam ke daging) ngn tauge.. Cara makan adalah dgn mencampurkan sos dan sup itu ke dlm mee tersebut, gaul sehingga rata dan makan! (ini adalah tunjuk ajar sorang kwn yg kebetulan isteri beliau adalah org Sarawak)
Ulasan : rasa mee ni ada pedas+masam+manis+masin sbb campuran sos dan sup dia yg membangkitkan rasa sedemikian.. mee adalah seperti kenyal2 (ala, mcm megi goreng tu).. masa saya dan kwn2 pegi mkn, org tak berapa ramai or tak pack sangat, so service cepat dan makanan sedap.. mee kolok ini direkomen pada penggemar2 mee... (^_^)
Harga : RM4.90 (kalau tak silap)






Ini adalah kek lapis Sarawak yg kami try.. Memang resipi khas dari Sarawak.. Saya tak ingat berapa harga utk satu slice kek itu, tapi rasanya takde laa macam harga satu slice kek Secret Recipe kann... hehehehe...
Ulasan : rasa kek sedap dan mengikut perasa yg kami amek.. sangat unik dia punya bentuk lapisan2 itu.. harga memang tak ingat langsung utk satu slice ni! tapi, restoren ini memang ada amek tempahan utk kek lapis yg besar itu utk apa2 majlis ke, atau hari raya ke...so, boleh try pegi sendiri or gugle aje.. ;p
Kek lapis ini direkomen kepada penggemar2 kek lapis ye! =)

Kesimpulannya, jika anda ingin rasa makanan Asia yg sedap dan di tempat yg standed sket, boleh laa berkunjung ke Asian Taste ye.. kerana ianya tidak mengecewakan anda, terutama mee kolok dan laksa Sarawak nya itu! Yang lain2 punya menu tu, saya tak ingat dah rasanya cemana sbb saya pegi sini masa tahun lepas kot... huhuuuuuhhuhuu...
Ada juga cawangan2 lain selain di Shah Alam ye.. (sila gugle sendiri)


>> nak gi carik2 makan kat mana lagik eh?? heheeheheehee...

2 comments:

aNnE 'S said...

wah mcm best je angah..good info;)

Cik AnGaH said...

huuuuhuu..

aku suka org yg suka makan gak! hahaha..
ella, ko suka komen kalu aku wat entry makan2 eh! ;pp

owh..aku lupe nak bgtau, ada tempat laksa yg sedap kat seksyen 7, restoren mo'men, sebaris hakim baru, dekat2 ngn 7E tu.. dpn restoren tu, ada dia bukak mcm gerai..mmg terbaekkk laksa dia tau ella! murah saje, rm3.50 kot kalu x silap aku...