Thursday, January 27, 2011

5 - Sape yg btol? cheese cake! ;p

Okeh...

Hari tu saya ada wat tag riddles utk rakan2 blogger yg terpilih..
Huuu..ni saya nak bg jawpan laa..
Dan mmg saya janji kalu sape yg jawab semua btol, saya akan belanje cheeeseee cake kalu saya jmpe org tu nnti! hehheee.... =)

Org2 yg telah ditag...
1) pn nad az - dah jawab.. nnti kite tgk jwpn saya ye..
2) pn irmayanty - tak jwb sbb dia bz bekeje...
3) pn nadia dzai - tak jwb.. sbb dia tak heran pon ngn cheese cake sbb dia dah pandai wat sndiri..huhu..
4) cik shy-da - tak jwb sbb dia kate nad dah jawab... ;p (tq laa shy...selamat satu slice cheese cake utk diberi pd ko!) hahahahaha...
5) pn rafidah - dia memang takmo jwb sbb dia kate susah! hehehe..bagus..baguss...
6) pn ismah - tak jwb gak sbb dia kate nad dah jwb, nnti dia meniru...hahaha...(selamat duit beli cheese cake!)
7) pn minah - tak nak jwb sbb dia kate nnti dia tiru jwpn ella n nad..bagus minah, ko yg patutnya bg aku cheese cake tau! huuhuu...
8) pn che poonz - tak jwb gak...sbb dia malas kot! huhuhu.. (aku fitnah!) ;p
9) pn ella - dah jawab..okeh..nnti tgk jwpn btol ke tak eh..
10) pn izyan - tak jwb..sbb masih dlm mood pengantin baru kot! hehehe..
11) pn fara jasni - tak jwb.. sbb dia bz study.. =)

Berdasarkan drpd 11 org yg ditag itu, officially hanya 2 org yg jawab.. nad n ella..
Antara mereka, sape yg jawab btol? =)

Ini soklan dan jwpn bg riddles words tu..
1) what is the longest word in the english language (with reason)
answer : "SMILES" - bcoz there is a mile between the 1st and the last letters (s-s)

2) why is the letter "T" like an island? (with reason)
answer : bcoz it is always in the middle of WATER

3) what 5 letter word becomes shorter when you add 2 letters to it?
answer : SHORT

4) what starts with "T", end with "T" and is full of "T"?
answer : TEAPOT

5) what two words contain the most letters?
answer : POST OFFICE

Huhuhu...
yang jawab semua btol adalah pn nad!!! tgk jwpn beliau di sini...
Haha...nad...awat jwpn ko sebijik mcm jwpn sedia ada???
Ko tak google kan? kan? kan? hehehehehe...

TAHNIAHHHH!!! wahai ummi adam!!!
Okeh... bebila ko dtg shah alam, roger2 laa aku..
Insya Allah bleh aku blanje secret recipe...
Ataupun nnti masa ko dlm pantang aku dtg melawat adik adam, bawak cheese cake tu! boleh?? hehehe..nampak beno taknak bg ko yg mkn, bg adam laaa... ummi dia dlm pantang! kehkehkeh...
Ataupun, tunggu aku berguru dulu blajo wat sendiri, pastu baru bagi kat ko! ;p
Hehehehe... nway Nad...Congrats!!!

CONGRATSS sbb dpt jwb semua btol... and CONGRATSSS gak sbb bakal dpt 2nd baby! (^_^)

Kepada pn ella... jgn putus asa ye... (hahaha..ingat ni soklan pekse ke?)
Takpe...anytime je boleh blanje cheese cake even tak jwb riddles tag tu! =)
At least u dpt apdet blog u..kan..kan..kan.. huhuhuhu... (*_*)




CONGRATULATIONS!!! (^_^)



** cheese cake..cheese cake...bile laa nak pandai wat sendirik nih???

3 comments:

Nadiah Azharuddin said...

angah, aku google laaa!! wakakakkaa..takpe, ko jgn risau..aku dah 35minggu ni..bile2 masa bleh meletup..jadinye mestila dlm masa 2 bulan pantang tu ko dah pandai wat ciskek kan?? haa..akan ku tunguuuuu

Cik AnGaH said...

nad : hahhhh!!! main tipu!!!
takpo..aku akan berusaha bersungguh2 blajo wat cheese cake tu! biar ko rase!
nad..ko dah nak bersalin!!!
semoga segalanya selamat... =)

Farah Jasni said...

Angah.... Aduhai... Sorry la babe... Aku ada google2.. Tapi tak sempat nak jawab (alasan, cakap je la tak pandai nak jawab..)

Nway, arigatou pasal menge'tag' aku... Ilmu baru nehh!!