Friday, January 14, 2011

4- Tag Riddles! huhuu

Riddles! Riddles!!!
Salam Jumaat ya...

Tahun 2011... semua org pon nak buat mcm2 azam dan mcm2 wish lists kan..
Saya? huhuu...
Ehmm... kalau nak berazam, berwish lists... memang laa sgt banyak...
Tapi, malas nak nyatakan... sbb banyak gak yg dulu2 punya pun tak terlaksana... ;p

Tapi, salah satu ni termasuk dlm senarai pd thn 2011 ini...
Iaitu merajin2 utk apdet blog...
Hahahahahaha... selagi rasa masih nak berblog dan tak nak tutup akaun lagik! =)
(heh.. macam laa blog ko ramai org baca kan? ada aku kesah??)

Jadi, bagi mengapdet blog saya pd hari ini, saya ingin menge'tag' orang!
Tapi.. tag yg lain sket laa... bagi org tu kene perah2 otak sket.. pikir2 sket..
Saya nak bagi teka teki, teka tekuk...
Sape boleh jawab, dia memang terel!!! hehehe...
Kalau sape yg di'tag' ni boleh jawab btol semua... nnti bile2 jmpe, saya belanja cheese cake secret recipe! (nape cheese cake? bukan cake lain?? sukati i laa kann!!!)
Tapi, satu slice jer ok! heehehe... (i promise!)
Namun, sape yg tak kena tag pon boleh jawab... takde masalah... sila..sila... (*_*) cuma i tak belanja cheese cake je laa... ngeh..ngeh...

Okeh... ni teka teki dlm english ye...
Jadi, jawapan pon mesti dlm english gak.. kalu dlm BM, tak diterima...
Tak banyak pon ye, hanya 5 soalan dan berkaitan ngn English's words saje... =)

Ini adalah soalan2nya... eh.. dlm english... here are the questions...all about the words...

1- what is the longest word in the English language? (with reason)
2- why is the letter "T" like an island? (with reason)
3- what 5 letter word becomes shorter when you add 2 letters to it? (with reason)
4- what starts with "T" , ends with "T" and is full of "T"?
5- what 2 words contain the most letters?


Okey...itu je soalan2 nya... tak banyak kan? =)

Jadi, org2 yg saya nak tag utk jawab riddles ini dgn gembiranya di blog mereka adalah;
Saya pilih 11 orang sebab sekarang ialah tahun 2011... hahahaha.. (ada kaitan kah?)

1- pn nad az - sbb ko org paling terel english kat kelas mase skolah dulu..huhu..
2- pn irmayanty - saje bg ko pikir2 dlm opis ko yg sejuk tu.. bg 'panas' sket... hehe...
3- pn nadia dzai di brighton - sbb kalo ko dpt jawab btol semua pon, aku tak kesah beb.. sbb aku tak payah bg cheese cake.. hahaha.. ko kan jauh beribu2 batu dik nonn... hahahaha...(gelak keji!)
4- cik shy-da si novelist - aku harap ko tak dpt jwb semua btol ataupun ko mmg tak suka langsung cheese cake! (sbb aku tau ko mmg sgt terel english! hehehehe..)
5- pn rafidah mama si Afieq - supaya cik pid dpt berpikir jwpn yg tidak merapu dgn teka teki western ku ini... hehehe... kalo dpt jwb btol i blanja afieq yg tomeyyy tu cheese cake! ;p
6- pn ismah mama si Farish - sbb ko dah rajin apdet blog skang! hehehe...
7- pn minah said - bg ko tak boring dok kat rmh jd surirumah tangga yg berjaya!
8- pn che poonz - jangan tanya jawapan kat aufa ok! tak diterima! hahaha...
9- pn ella ibu nayli n aisy - supaya ada entry nak apdet blog! ;p
10- pn izyan si pengantin baru - bagi pengantin baru jwb sedikit soalan teka teki bersama suaminya.. =)
11- pn fara jasni - student mesti boleh jawab punye laa! kan farah?? hahahaha..


Ehh.. baru aku noticed something plak kat list org2 yg aku tag tu...
Apsal semua (10 org adalah PUAN??) Tapiii........ cuma ko sorang je Shy, adalah CIKKKKK???
Hahahaha... ini menunjukkan CIK SHY-DA adalah seorang yg masih single dan masih muda belia remaja spt diriku... kan? kan? (*_*)

Okey... hope ada yg boleh jawab betol... kalau boleh, JANGAN semua orang jawab betol laa..
Hahahaha.. nnti bangkrap i nak belanja semua cheese cake!!! ;p

Jawapan akan di post pd entry akan datang selepas semua yg kena 'tag' itu jawab! huhuu..
Good luck!!! (weihh..ingat ni pertandingan ape?) ;p



betol semua? hehehe...

** nak cheese cake lagi... huu...

5 comments:

Nadiah Azharuddin said...

okehh dah jawab!! nak cheese cake!

Shai Kamarudin said...

aku nak jawab tapi nad dah jawab sume.
tapi ya, aku masih belia. aku masih suka dipanggil cik. ahahahaha

Cik AnGaH said...

nad : aku akan tgk serta semak jwpn ko...huhu... ;p

shai : ko pasti jwpn nad btol semua?? hahahaha...

Nadiah Azharuddin said...

angah: aku pasti!! wakakaka (kene la kompiden :p)

fir_fluffy said...

angah, ade logiknye ko bg aku tag lain, yg ni nad dh jwb!