Wednesday, December 21, 2011

Wordless Wednesday...

Wordless Wednesday...
December 2011...





I love walking in the rain, 'cause then no one knows I'm crying...


>> May HE bless me always...

Friday, December 9, 2011

50 - Si Bawang Kecik..

Salam Jumaat,

Okeyyy..ini sudah agak lama saya tidak mengapdet blog, bercerita tentang makan2..tempat makan..makanan.. all about FOOD!!! =)
Memang sgt banyak sebenarnya saya nak 'entry' kan, tapi selalu saje sibuk serta sangat malas utk menaip... Okeyy, kenapakah saya takde gejet yg kita-cakap-pastu-dia-tertaip-sendiri-terus??? bukankah itu sgt mudah? hahahahaha... Apakah yg dimengarut-carutkan di sini nyahhhh oiii...

Okeyyy, back to cerita asal...
Si Bawang Kecik... apakah?
Ye, itu adalah nama sebuah tempat makan di Shah Alam, nak kata restoren, tak laa besar mcm restoren... nak kata gerai, tak jugak...
Senang2 kita panggil 'tempat makan' aje laa...huuuuuu...

Tempat makan ini bernama Bawang Kecik... bukan bawang besar ataupun bawang putih! ;p
Terletak di DALAM bangunan Tesco Extra (yg dulunya Makro), kat Seksyen 13, Shah Alam... dekat2 ngn parking Stadium Shah Alam yg selalu ada Car boot sale Ahad pagi tu...
Betul2 di tepi pintu masuk @ entrance Tesco Extra tersebut (bangunan ye, bukan pintu pagar)
Seperti biasa, tiada koordinat GPS, harap maklum...

Tempat makan ini tak-berapa-besar sgt, tak banyak sgt pun meja dan kerusi, kalau tak silap saya ada dalam 5-6 set meja sahaja...
Pilihan makanan pun tak-berapa-nak-banyak laa...
Hanya ada set nasik ayam, set nasik putih, western food, tiada sama skali ala-carte atau goreng2 seperti mee goreng ke, bihun goreng ke, kew teow goreng ke, nasik goreng ke, memang takde ye nyahhh...apatah lagik roti canai! heeeeee...






Ini laa muka depan tempat makan Bawang Kecik itu...
Memang menarik dan terbuka...






Ini set nasik ayam kapitan...(nasik putih + telur mata + ayam kapitan@rendang)
Harga : RM 8.90
Air tu harga lain, tak termasuk set tersebut..
Ulasan : Sedap jugak ayam kapitan tu, dan ok laa dgn harganya..






Ini set chicken chop..
Harga : RM 9.90
Ulasan : Chicken chop biasa saje, coleslaw sikit dan rasa sos chicken chop tu
sgt biasa dan so-so saje...





Yang penting, jika anda makan apa2 saje hidangan (termasuk western food), dorang akan bg free sup ini... tak kesah laa ko makan nasik ke, chicken chop ke, tetap dpt free soup okeyy! huhuhu...terima kasehh laa...si bawang kecik! ;p


Kesimpulan : Jika anda masuk Tesco Extra, pastu dah lapar sgt, tapi food court penuh, boleh laa jadikan si Bawang Kecik ini sbg destinasi pemakanan anda.. Selain itu, ada pilihan lain iaitu Restoren Hameed (kedai mamak kat tepi Tesco)
Recommendation : Ok laa...kalau rasa dah lapar sgt dan terpaksa kann... huuuu...


** ok2 dan biasa2 aje laa si bawang kecik ni! ;p

Wednesday, December 7, 2011

Wordless Wednesday...

On Wednesday...





Pandang masa depan...

Sunday, November 27, 2011

48 - Maal Hijrah 1433 H...

Salam...

Kepada seluruh umat Islam,

Saya mengucapkan; Selamat Menyambut Awal Muharram 1433H...
Semoga tahun ini akan lebih baik dari tahun lepas...
Semoga iman dan amalan kita akan lebih bertambah dan semoga kita sentiasa dipayungi rahmat serta kasih sayangNYA yang tidak bertepi...

May all our dreams, desires and wishes be true and may all be in the pink of health under the blessing of Allah SWT... Insya Allah...


1 Muharram detik permulaan...
Hijrah itu Pengorbanan...
Hijrah itu Perjuangan...
Hijrah itu Persaudaraan...
Hijrah membentuk Perpaduan...





Salam Maal Hijrah 1433,
- cik angah lee -



** jangan lupa baca doa akhir dan awal tahun ya! (^_^)

Wednesday, November 23, 2011

Wordless Wednesday...

I'm Malaysian!!!
Proud to be Malaysiannnn... (^_^)






Skuad Harimau Muda - Champion - Sukan SEA XXVI
TAHNIAHHHHHHH!!!
Aaaauuuummmmmmmm....

Friday, November 11, 2011

46 - Saya jawab soklan! ;p

Okey,
Saya memang sorang yg-agak-malas-nak-apdet belog ini! (baik ko tutup je laa kalo malass nyahhh oii!).. Disebabkan ada insan yg telah menge'tag' saya utk jawab soklan, maka dapat laa saya mengapdet belog ini! huhuhuhu...
Terima kasihhh laaa kepada si peng'tag' itu! huhuhu...

Memang sudah lama saya tidak jawab-menjawab soklan... Lagi2 soklan2 pekse... Ye, sudah lama saya dah tak pegi jawab-menjawab soklan SPA ke, PTD ke, KPLI ke, DPLI ke kann... (apa ko mengarut kat sini nyahhh!)

Okey, terima kasih pd org yg tag itu, iaitu adik Syikin... Beliau adalah adik junior saya masa sekolah dulu... Tapi, rasanya beliau sekolah tak lama, kemudian berpindah ke sekolah lain.. Tapi, rupa2nya beliau masih kenal saya sebagai akak seniorita satu ketika dahulu...huhuhu...
Mari menjawab soklan beliau..

1- Blog siapa yang wajib anda check it out setiap hari?
Okey, saya akan selalu jengah blog 13May ni, tapi sekarang beliau dah jarang2 apdet...bz keje kot.. tapi, saya mmg tak tinggalkan komen, cuma suka baca nukilan2 beliau..
Lagi satu, saya pasti akan jenguk belog kawan skolah saya ini yg skrg dah jadik novelis, si Shai... Beliau memang sangat rajin mengapdet belog dan kdg2 saya terkekeh2 sorang2 dpn pc baca entry2 beliau yg kdg2 mengarut2 tu..huhu..

2- Study or working yg anda prefer?
Kalau tanya mase tgh stressss keje, saya akan ckp nak belajar balik macam kecik2 dulu (baca : darjah 1) sbb time tu baru nak belajar membaca, mengira, menulis...semua chekgu ajar, sgt seronok! =)
Tapi, kalau tanya masa tgh takde duit, owhhh..keje laaa... sbb dapat duit!!! $$$
Hahhhh..kesimpulannya? Ntah...tak tersimpul... (*_*)

3- Kalau anda date ngn bf/gf, tempat mana yg wajib dituju?
Hahaha...cute nya soklan ini... Okeyy, kalau dulu2 (baca : masa ada bf), tempat yg wajib dituju adalah tempat makan, sbb kalau lapo dah tak larat nak berjalan mana2...hehehe..
Kalau sekarang, hahaha...okeyyy, honestly, takde sbb takde bf...(sekian) ;p

4- Siapa yg bayar makan? U or bf/gf? Atau cabut tanpa bayar?
Dulu2 (baca lagi : masa ada bf) - gilir2 bayar, atau sape yg tgh kaya laa bayar...

5- Kalau rasa stress, what will u do? pi lempang mereka di jalanan atau beristighfar sepanjang jalan ke masjid?
Owwhhh..ini killer question ye nyahhh... bergantung kpd situasi stress tersebut...tapi, biasanya saya akan carik makanan, pastu tido... (weihhh..patut laa ko chomelll nyahhh oii!!!).. Saya tak mungkin akan melempang sesiapa sesuka hati di jalanan, itu perbuatan keji okeyy...

6- Anda setuju kalau orang kata muka anda iras Lisa Surihani?
Hahhhh... kalau ada orang cakap macam tu, sumpah saya tak percaya! Sebab orang kata muka saya ada iras2 ala2 Ziana Zain gitu! (hahahaha...sila lempang saya laju2!) ;p

7- Time karaoke, anda rasa suara anda sama dgn artis mana?
Ini bukan saya cakap, ORANG yg cakap okeyy... ORANG kata suara saya macam Ziana Zain!!! Percaya? Jangan tak percaya! Sila percaya... hahahahahaha...

8- Time SPM dulu, subjek apa yg paling anda feveret sampai tak sanggup ponteng kelas? Ke anda tak pernah amek SPM?
Saya amek SPM... Subjek feveret adalah Math! Tapi bukan Add Math! Walaupun 2-2 subjek yg melibatkan pengiraan, tapi ada sebab-musabab tertentu nape satu saya feveret dan satu lagik tidak! huhuhuhu...

9- Apa pendapat anda tentang pemuda pemudi skrg yg suka pakai contact lense besarkan mata? Look more cute? Gorgeous? Korean look?
Saya takde pendapat... Sukati ko laa nak kelihatan gorgeous ke, cute ke, korean look ke, huduh ke semua bagi... ada mak kesahhh??

10- Berapa ramai anak yg anda idamkan bila berkahwin nanti?
Dua sahaja - girl and boy... Tapi, kalau dah rezeki dari Allah, terima seadanya...

11- Anda fikir senang ke nak buat 11 soklan nih seikhlas hati? Jawabbb...
Okeyyy...secara jujurnya, utk org malas seperti saya ini, takde maknanya saya nak buat2 soklan bagai kannnn..hehehehe...

So, tag 11 orang pulak...
1- Shai si novelis
2- Irma si ibu Helwa
3- Kakak Ismah si mama Farish
4- Pid si bonda Afieq
5- Arlita di Penang
6- Minah ibu Ain
7- Ayu aka Hamizah
8- Izyan si mama Irene
9- Farah Jasni

Hohoho...lagik 2 orang tatau nak tag sapa... Sape2 rasa nak jawab tu, jawab je laa ye... huhuhuhu...dasar pemalasssss ko nyahhh!!!

Okeyyy, sekian... Yessssss!!! Saya berjaya apdetttttt!!! (menjerit dgn gembiranya spt chong wei menang lawan badminton!) ;p

Sunday, November 6, 2011

Salam Aidil Adha 1432H..

Salam,

Kepada seluruh umat Islam,

Saya mengucapkan;
Selamat Hari Raya Aidil Adha 1432H...

Semoga segala pengorbanan yang kita lakukan sepanjang kehidupan ini mendapat keberkatan, Rahmat serta kasih sayang Allah SWT...
Semoga kita akan sentiasa dilindungi olehNYA... Ameeennn...








Ikhlas,
- cik angah lee-

Wednesday, November 2, 2011

Wordless Wednesday...

Salam on Wednesday... =)





jgn salah sangka - ini bukan baby saya... huuuuu...
baby's name : Azri Azeem, son of Riny (my fren)




* credited to : Canon EOS 500D

Tuesday, October 25, 2011

43 - Ohhh my dotsss..dotsss.. ;p

Salam...

Frens...,
Okeyyy... i'm still crazyyyyyyy on P O L K A D O T S ssss!!!
Sangat chomelll...sangat cute ya... (*_*)

If u are interested to order, please let me know..
Do contact me, email : slamdunk_macho385@yahoo.com

I can't access fesbuk at my office, so I can't advertise this cuteyyy and tastyyy polka dotssss there...
But, believe me...they are really tastyyyyy....niceeee....and of course, thumbs up!!! (^_^)
Huhuhuhu...

The price? Very the reasonable okeyyy...
Just contact me! ;p

Here are some of the photos of that my cuteyyy tastyyy polka dotssss...






before di kukus-kukus kan.. (masih mentah)





cute kannn? huhuuhu...






"okey...kami sangat gebu! lembut tau..."






we are 'fancy mancy colour polka dotsss'






order from someone...






cuteyyy...tastyyyy...and gebuuuuuu too!!! (^_^)






nice! terpegun mak nyahhhhh!!! ;p



** photos credited to : canon EOS 500D



Huuu..those are original photos yaa, taken after they are already cook!
No tipu-tipu punya gambar tau...

Interested? Do contact me okeyyy!


>> sangat tabah serta sabar ketika men'dot-dots' nya...

Wednesday, October 19, 2011

Tuesday, October 11, 2011

41 - Crazyyyy on...dotss..dotss..huhuhu..

Salam,

Huuu...lama sungguh saya tak hapdet!
Memang byk aje benda nak hapdet, tapi mmg laa saya sgt bz kann... (bz laa manjang kann..kannn..ngalahkan PM!!!) ;p

Sekarang saya ialah sangat gilakan si dots...dotss...
Hahhh...apakah itu???
Apam polka dots! Sangat chomelllll okeyyy!!! (^_^)
Chomell seperti ku...hahahaha.. (sila muntah!) ;p

Yeehuuuuu...telah berjaya buat! --> okey, harus diakui di sini, bukan saya buat sorang2 (hoho..org yg kenal saya mesti akan pelik+unbelievable kalau ckp saya yg buat ye, sbb saya mmg tak-berapa-nak-pandai-dan-tak-berapa-nak-suka in baking2 dan tak-berapa-nak-berseni ini!
Saya dan kawan saya yg menggugle2 resipi di tenet, dan cuba2, dan hasilnyaaaa....
Ye..sangat memuaskannn..serta sangattt besttt!!!

Memang kami buat bisnes kecil2 sbg hobi dan suka2 serta saje nak carik side income!
So, kepada sape2 yg rasa2 nak tempah utk kenduri ke, goody bag ke, besday bash ke, pot luck ke, or even saje2 utk minum2 ptg ke, kami sedia menerima tempahan! --> ye, saya sedang melakukan promosi di sini! =)

Harga? huhuhu..jangan risau laa...boleh dirunding! (lagi2 kalau tempah more than 100 pieces)
Apam polka dots ini sangat comel, bersaiz kecil (boleh buat saiz lain kalau ada permintaan), berwarna-warni (boleh request nak kaler ape) serta ada filing kat dlmnya (blueberry, strawberry or apa2 filing yg nak, atas permintaan, tp jgn mintak inti durian dah laa ek)






Ini masa belum dikukus...kalau tangan ketar2, takleh buat ok! ;p
Chomelll tak? Owhh..ada 2 ekor ladybird sesat kat situ!





Dah siap masak...
Colourful kann kami??
Sayangggnya saya nak masuk mulutttt!!! ;p






Jarak dekat... (abaikan gmbr yg blurr sket, guna hp cap ayam!)
Huhuhu...chomelllnya!!! serta enak sungguhhh!!!
"ala...jangan laa makan kami..kami kan chomell" - hahaha...gile ke hapa aku ni??





Packing ala2 goody bag...
3 ketul satu bekas ni...


Heee...so, kalau rasa nak tempah ke...boleh laa kontek saya ye!
Email je dulu pon ok, kalau nak tau details... (slamdunk_macho385@yahoo.com)
Sekian...promosi saya pd hari ini! (yess..berjaya hapdet!) hahahahaha...


** aku berbisnes? haaa...bisnes minded kah? ;p

Wednesday, September 28, 2011

Wednesday, September 21, 2011

39 - Raya sana sini...

Salam,

Huhuhu..lama sungguh tak apdet blog...
Last wat entry mase hari merdeka? Huuu.. apakah?? Ini mmg sudah lama! ;p

Okey, saya sangat bz.. almaklum laa, bulan Syawal masih ada lagik... So, aktiviti adalah beraya sahaja serta pegi makan di open2 house! Hehehe...
Walaupun bz dgn open2 house, tapi alhamdulillah... saya sudah selesai puasa enam ok! Itu baru btol2 dinamakan dah "raya"!!! (^_^)

Masa raya, saya cuti seminggu... Tapi, mesti laa saya tak pegi beraya2 sgt kan...
Jadi 'bibik' yg penat buat air, hidang makan, basuh2 pinggan...ohhh...sungguh penat!
Tapi, tetap besttt dan meriah sbb ramai saudara mara dtg... dan alhamdulillah pd raya thn ini bapa saya sihat walafiat... kalau raya thn lepas, bapa saya terlantar sakit...

Saya penat nak type banyak2... Tapi, ini antara gambar2 yg di snap masa aktiviti makan2 di hari raya serta beraya di rmh2 orang...huhuhu...
Sebenarnya banyak lagi, tapi maleh nak aplod! huuuu...





Ini masa 'open ofis' Admin kat tempat keje saya... Semua orang pun makan dengan gembira ye.. Sbb sangat banyak makanan, sampai tak perlu keluar lunch! huhuhu... ok, penjimatan wang berlaku di situ (pd hari tersebut aje laa!) ;p





Oho...ini memang pic yg sangat 'chomel' (sbb aku begitu chomel di kala itu!) I like!!! hahaha... Ini masa kitorang pegi besday party anak Dinie (Naurah) + open house beliau kat Sg Buloh.. Disebabkan masa kecik2 saya tak rasa nak pakai "pinky ribbon scarf" tu, so saya dan Munn pun dgn poyo nya pakai ok! huhuhu...
Dari kiri (atas) : Shai (penulis novel Aku Kan Novelis!), Munn (si caterer-boleh tempah makanan/catering services kat beliau), Puan Dinie (tuan rmh dan juga agent Takaful)
Dari kiri (bawah) : Saya yg pakai scarf chomell itu! dan Ann (ex-penolong ketua kelas masa form 5) hehehe...





Ok...Ini tuan rumah @ Puan Dinie yg ajak posing cenggini, sambil pegang lolly pop biru itu...Saya pun tak tau ape motif kita semua perlu tunjuk lolly pop itu ye... Owhhh, mungkin utk menunjukkan bahawa lolly pop ini sgt sedap ye rakan2... Kek besday buatan tangan Puan Dinie sendiri, tak perlu tempah2...
Gambar ini diambil di back drop si besday girl, Naurah Damia, 4 years...





Ini pulak gambar yg diambil masa beraya kat rumah Elyn kat Putrajaya... Saya suka gambar ini sbb nampak saya dan Zaim sangat 'muda' lagik ceria sungguh ketika ini! hehehehe...
Sila jangan salah sangka, kanak2 kecil yg chomel itu bukan anak kami berdua, mereka adalah anak2 lambung @ anak2 menakan kami @ anak2 kwn2 kami...
Yg lelaki chomel tidak berambut itu adalah Adam, anak Elyn & Haikal dan yg girl berskirt jeans itu adalah Aufa Farhana, anak Farah & Anas..
Kelihatan kesemuanya sawan gambar! Hahahaha...mari mendidik kanak2 ini sawan bergambar! ;p





Bergambar secara berjemaah sebelum pulang... Kenapakah si Aufa tak pandang kamera tersebut? Oho..beliau rasa terharu sbb dapat duduk kat kerusi Adam yg kecik itu... hehehe...
Begitu sopan sungguh kami di hari raya...
Dari kiri (atas) : Bittun, Farah dan Elyn bersama Adam
Dari kiri (bwh) : Aufa Farhana, Zaim dan Saya






Ini gambar yg sangat cantik... berlatar belakangkan sawah padi nan menghijau... ohh..sungguh indah sekali... ko ada? hahaa... takde kannn...
Gambar diambil semasa melawat baby Irm (kwn skolah menengah) di Sawah Sempadan, Tg Karang dan diambil oleh En Gaban, sang suami Minah...
Dan gambar ni aku amek ke curik kat fesbuk sape ntah, tak ingat...ohhh..fesbuk Minah laa.. (^_^)
Kiri berdiri : Ella dan Aisy, Fiza, Saya, Syida, Aimi dan Arieq, Minah dan Ain, Zaim
Kiri duduk : Nayli (anak 1st Ella), Lina, Farah dan Aufa serta Bittun





Ini gambar semua orang bersama anak2 serta suami masing2...ok, kecuali laa org yg belum ada suami dan anak2, maka solo aje laa kann...huhuhu...
Sangat indah gambar ini, saya suka background nya! Very the memorable ok... (^_^)


Ini semua adalah gambar2 masa minggu ke2 raya, selepas dah balik bercuti selama seminggu..
So, gambar2 lain masa raya saya malas nak aplod sbb banyak sgt memandangkan saya adalah hantu sawan gambar...ekekekekk...
Cemana ngn aktiviti raya anda2 sekalian? Mesti lebeh meriahhh kannn....
Kakak @ Ismah, ko bila nak jemput aku raya rmh ko? opeh house kah? bilakah? huhu...


>> Syawal yg indah... =)
>> CONGRATS to Irma sbb dapat baby girl mase seminggu b4 raya! Tahniah yangg!!!

Wednesday, August 31, 2011

Merdeka!!! =)

Salam,

Kepada semua rakyat Malaysia....

Selamat menyambut Hari Merdeka yang ke 54!!!

Merdeka! Merdeka! Merdeka!

Semoga negara kita akan terus maju dan aman sentosa...
Proud to be Malaysian!!! (^_^)






I'm Malaysian...



** saya anak Malaysia!!!

Monday, August 29, 2011

Ucapan raya...2011...

Salam...

Kepada semua umat Islam seluruh dunia,

Saya mengucapkan...
Selamat Hari Raya Aidilfitri 1432 H...
Maaf zahir & batin...

Semoga Aidilfitri kali ini akan memberi 1001 kebahagiaan dan menambahkan keimanan kita semua kepadaNYA...Insya Allah... (^_^)
Jemputlah datang rumah saya ye... Saya cuti seminggu! hehehehehe...
Jangan main mercun ok! ;p

Salam Lebaran 1432H,
- Cik Angah Lee 2011 -






ini kad raya dari saya...




** seronot nya rayaaaa!!! ;p

Wednesday, August 24, 2011

36 - Masak2 di bulan puasa...

Salam Ramadhan...
Huu..dah nak abis bulan posa dah..tapi, baru je nak post entry bukak posa @ iftar...

Memang bz btol waktu bulan posa kali ini...dan macam2 berlaku sepanjang Ramadhan 1432H ini... =)
Saya telah dilanda demam yg agak teruk bermula pd ramadhan ke 2...sampai tak larat nak bangun, dapat MC 2 hari, siap kena cucuk punggung, masukkan ubat utk kurangkan suhu panas demam...demam berlarutan sehingga seminggu...dugaan di bulan ramadhan sungguh...
Sungguh syahdu berpuasa dlm kedemaman ok, makan pun x selera, semua rasa pahit aje...Boss belanja kat Hilton plak masa saya tengah demam! Cehhhh... memang rugi... sgt rugi... sbb tak dpt nak balun semua makanan yg ada! Uhhhh...

Ramadhan kali ini, saya jarang sekali beli2 makanan kat bazaar...lagi2 lepas dengar cerita yg pasal kanak2 meninggal tu...huuu...takut!
Biasanya saya akan beli makanan tapau kat kedai2 makan ataupun masak yg simple2 aje kat rumah...mcm nasik goreng ke, mee goreng ke, nasik putih+nugget ke...haa...kurus laa mak mase bulan posa ni nok! hahahaha...

Buka posa kat luar pun slalu gak laa... mase last week ke bile ntah (tak-berapa-nak-ingat), saya dan hosmet pegi main masak2-buka-posa kat rumah my bestie, Lela kat Seksyen 15..Masa tu, husband beliau takde, so kitorang pun dgn gembiranya masak bersama2..Kitorang pegi Carrefour dulu, carik2, beli2 barang bagai, then terus pegi rumah dia dan memulakan operasi main masak2...huhuhuu...

Antara menu pd hari tersebut adalah; spaghetti, ayam goreng ala2 kfc, asam pedas ikan kembung, sayur campur seafood, air twister...
Ktorang makan 4 org, Lela (si tuan rmh), saya, Annis (hosmet saya) dan adik Annis (belajo kat UiTM puncak perdana)
Owhh..sangat best ye, sbb masak sendiri dan rasa puas hati... sungguh kekenyangan, boleh makan tambah2, pastu tapau balik rmh lagik! (^_^)




Ini ialah nasik putih..

Tukang masak : Lela, si tuan rumah... =)




Ini ialah asam pedas ikan kembung..

Tukang masak : Lela




Ini ialah sayur campur seafood..

Tukang masak : Saya laa... sgt sedap ok! hehehe...





Ini kuali yg menggoreng ayam ala2 kfc itu..

Punya tak sabar, sampai dlm kuali pun nak snap!





Ini ialah ayam ala2 kfc yg dah siap masak..

Tukang masak : Annis (hosmet saya)



Ini kuah spaghetti, tapi gmbr agak kabur, bergegar

sbb tgn saya dah menggeletar, lapo weh!

Huhuhuhu...

Tukang masak : Lela




Ini ialah air twister yg enak..


Tukang tuang : Adik Annis






Ini ialah rupa makanan2 yg tersedia..

Cuba tengok, sayur campur seafood saya tu dah jadik mcm main course pulak kan..

banyak sungguh! hehehehe...






Ok...ini gambar si tuan rumah yg sudi ajak ktorg main msk2 kat rmh beliau..

TQ Lela...nnti wat open house pulak ok! ;p



** dah nak raya laa..bestt..bestt..lapo pulak tengok lauk2 tu! huh..

Friday, August 5, 2011

34- Pada Mu ku bersujud...

Pada Mu ku bersujud - Afgan


Ku menatap dalam kelam
Tiada yang bisa ku lihat
Selain hanya nama Mu Ya Allah

Esok ataukah nanti
Ampuni semua salahku
Lindungi aku dari segala fitnah

Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
Jadikan aku selamanya
HambaMu yang selalu bertakwa

Ampuniku Ya Allah
Yang sering melupakan Mu
Saat Kau limpahkan karuniaMu
Dalam sunyi aku bersujud...





Pada MU ku bersujud...



Ya Allah...ampunilah dosa2ku...berikanlah ku kekuatan untuk meneruskan kehidupan yang penuh dgn dugaan dan rintangan ini, Ya Allah...
Selamatkanlah aku dan ampunilah dosa kedua ibu bapaku, keluargaku, guru2ku, serta kaum Muslimin dan Muslimat sekalian...
Hanya kepada MU ku memohon dan ku bersujud.....


**hanya padaMU...

Monday, August 1, 2011

Salam Ramdhan 1432H...

Salam...

Kepada semua Umat Islam di seluruh dunia,

Saya ucapkan,
Selamat Menyambut Bulan Ramadhan al-Mubarak 1432H...

Bulan yang penuh berkat dan kemuliaan...

Marilah kita sama2 menambahkan amalan dan pahala di bulan yang mulia serta penuh barakah ini... =)
Ameeennnn....





Selamat berpuasa...





Saya harap semua org jangan malas bangun sahur, pegi terawikh ok! =)



Baca kelebihan bulan Ramadhan di sini...


** gi semayang terawikh jalan kaki aje...

Friday, July 29, 2011

32- TQ boss!!! huhuhu...

Okey...
Hari ini sangat best...sbb asik makan free saje kann...
Rezeki di hari Jumaat... (^_^)
Al maklum laa, next week dah nak posa...

Pagi ni, boss belanja breakfast...mcm biasa, beliau memang suka belanja kami makan makanan berkhasiat sahaja, Subway! Huuuu....takde mende lain..Subway..Subway..dan Subway..
Memang laa kenyang makan sandwich yg besar ini, tapi tetiba, waktu tengahari dah lapo balik! Hahhhh...hantu raya kot yg makan! Cehhhh...
Nape laa beliau tak belanja nasik lemak kah, roti canai + teh tarik kah...(hahaha...very the melayu i ni kann...!!!) ;p

Boss saya memang baik...(ini bukan bodekan, ini kenyataan)..Beliau suka belanja kami (anak2 buah di opis) ini makan...Katakan apa sahaja anda nak makan (kalau beliau tanya laa), pasti beliau turuti! Hehehe...very the nice and kind ok! =)

Dalam sebulan, mesti 2-3 kali beliau akan belanja makan anak2 buahnya yg sangat suka makan free ini! hehehehe...
Thank you boss!!! (^_^)

Tengahari waktu lunch pulak, gi pot luck kat department sebelah...Huuu..mcm2 ada...
Nasik beriyani ayam, kambing, daging...
Nasik berlauk ngn pelbagai lauk...tosai...chapatti...soto...bihun, mee goreng...
OMG!!! ni dah macam kenduri kawen pulak aku rasa!!!
Rezeki...sila jangan tolak ok! Dan rasa la seadanya...huhuhuhu...
Thanks pd department tersebut...! =)
Nanti dah masuk bulan Ramadhan...no more pot luck lagik laa! hehehe...






Subway...Subway... kenyang kah? hahahaha....



Anyway...Thanks pd insan2 yg memberi makan kepada insan lain sehingga kenyang...
Rezeki haruslah dikongsi bersama... Sedekah itu amalan mulia...


** boss will treat us iftar next week! hehhh.. PJ Hilton! yeahhhhh...!!!

Friday, July 22, 2011

31- Dragon Ball yg diingati..

I miss Son Goku...huhuhu...
Tetiba je sangat teringat kat Goku! dan Gohan! hahhhh...
Nape ntah aku tetibe ingat citer jepun ni! huuu....perlu kahhh???

Lelaki berekor monyet yg chomel dan terel berlawan itu!
Serta si Bulma yg menjadi kawan beliau nak menjejaki "dragon ball" yg ada 7 biji itu...

This is my peberet anime series masa kecik2 dulu...
Saya sangat suka... (*_*)
Hohoho...nak tengok lagik!!! Nak tengokkkkkkkkk!!!
Nape dah tak tayang kat NTV 7 mcm Doraemon ngn Shin Chan tuuuuuuuu??? huuuu...

Masa saya kecik2 dulu, saya sgt suka tgk citer ini, mesti takkan miss...tak tau laa ape yg menyebabkan citer ni sgt best dan menjadi kegilaan saya...siap dulu2 tu, gi carik komik dia, baca (dah alih bahasa), pastu sorok kat rumah, celah2 baju, tak nak bagi adik saya nampak, sebab kalau dia nampak, dia bgtau mak saya yg saya beli komik tak berpaedah tu...huhu...
Lepas tu, sejak saya dok asrama, dah tak beli komik lagik...Balik rumah, tengok semua komik dah takde...ntah ke mana2 dah ghaib nya!! Cehhhh...
Tapi, saya tak tau laa budak2 zaman sekarang ni, yg dilahirkan pd zaman IT ni, pernah ke tak tgk Dragon Ball ni..ntah kenal ke ntah tidak si Goku ngn si Gohan ni...huuu...
Budak2 zaman sekarang...lebih suka ngn fesbuk...dah takde maknanya nak tgk tiwi tgk kartun ke...anime series ke ape...oho...zaman dah berubah...(apa aku mengkerepek kat sini ni kannn...) ;p





Hi...Saya laaa Goku!!!
Selamat berkenalan... =)





Saya la pahlawan yg handal...saya akan menjejaki dragon ball!!!





Ye...di manakah dragon ball itu???





Ini laa dia...dragon ball...
7 biji kesemuanya...



Hahhhh...tetibe je aku sgt rasa nak tgk ini anime series lagikkkkkkkk!!! Pihak tiwi, sila tayangkan semula atas request saya!!! (sapekah ko? anak sultan ke??) huhh...

"Sesungguhnya dragon ball itu ada 7 biji semuanya..." - quote yg sgt glemer! ;p


** dragon ball...dragon ball...huhuhu...gile ke hape aku ni??