Thursday, December 30, 2010

38 - Tahniah!!!

TAHNIAHHHH!!!

Tahniah banyak2 buat skuad bola sepak Malaysia atas kemenangan aggregat 4-2, menewaskan Indonesia semalam di Stadium Gelora Bung Karno!!!
Yeaaayyyyyyyyyy!!!
Berjaya dgn jayanya bawak pulang Piala Suzuki AFF 2010!!!

Huuu...walaupun saya bukanlah peminat fanatik dan peminat tegar bola sepak...(nama pemain pon saya tak berapa nak tau!), namun saya sangat2 berbillion2 rase sungguh gumbira tahap cipan terkukus (apa aku punya frasa ni?) atas kemenangan ini... Sebab???
Haaaaa... ye, sebab kemenangan dorang ni laaa..esok adalah PUBLIC HOLIDAYYYYYY!!!

Yeaayyyy... aku sukaaaaaaaaaaaaaa sangatttttt!!! ;p

Jutaan terima kasih diucapkan pd coach skuad Malaysia, K. Rajagobal yg bersungguh2 melatih pemain2 muda Malaysia ni sampai laa berjaya dapat piala tu sekaligus secara tak langsung PM pun dgn rasa happy nya mengumumkan esok (Jumaat - 31st Dec 2010) sebagai cuti umum buat negara...
Hehehehehe..besttt kan???

Huuuuu....besttttt btolll!!!
So, moral of the story... Skuad Malaysia kena laa selalu2 jadi juara kalau ada apa2 perlawanan2 dgn negara2 luar... supaya... rakyat Malaysia akan dpt public holiday slalu!!!!
Hahahahahahahaha...

Anyway, CONGRATSSSSSS again to Skuad Bola sepak Malaysia!!!
Cayalahhhh... korang memang bessttttt!!!
Dan ktorg pun jadik bessttt..sbb -> dapat cutiii!!! ;p


"yeayyy...kita juaraaa!!!"




Mohd Safee Sali - penjaring terbanyak

** huu..gumbira btol dpt cuti weihhh!!!

Thursday, December 23, 2010

37 - Annual Dinner dan FT..

Last weekend, we had an Annual Dinner and Service Excellent Award for our company at Merdeka Hall, PWTC..
It supposed to be held at our Chancellor Hall at our new building, but due to some circumstances, the venue was changed at the last minutes... =(

Even though the menu was same for every year...chinese cuisine je... and the venue pulak changed at the last minutes, but the best part wassss...
the guest artist!!! huuuu....
Again... they invited FAIZAL TAHIR!!!
OMG!!! I really like him!!! huuuuuuuu....

1st time they invited him was on 2008's Annual Dinner together with Camelia.. So, he cannot sing banyak lagu sangat laa..
But, for this time... he sang about 6 songs... excluded lagu yg dia akan masuk AJL this coming January ni... I don't know what the reason nape dia tak nyanyi lagu AJL tu... tapi...tak kesah laa...janji dia nyanyi live... =)

Huuuu.... bestnya dapat dengar Faizal Tahir nyanyi live! He's really got nice and 'power' vocal and voice!!! Sama je suara dia dlm tiwi ngn live ok!!!
Tak kesah laa I tak dpt grand prize lucky draw yg gi Disneyland tu pun... janji I dpt dengar Faizal Tahir nyanyi live ye!!! hehehehehe...


Annual Dinner 2010, 18th Dec - PWTC



Guest artist - Faizal Tahir yg dah ala2 MJ plak aku tengok...



Ok...time ni dia tgh 'tarik' high note dia ngn penuh emosi.. ;p


"Ok..sambung..." - ujar beliau

Macam Michael Jackson plak dia kan?? hehe...

pakai baju black + red = warna rasmi kami



hoho...minum air sambil tengok FT nyanyi dr jauh je...

antara mereka yg di meja saya...


last pose wif our hero maskulin...hahahaha... (mati aku kalu dia tau aku kutuk dia!)


we are...besttt!!! ;p


>> credited to Hafidz's DSLR... kalu tak, sukar nak dpt gambo FT tu! ;p


** dah nak masuk 2011???

Thursday, December 16, 2010

36 - Owhh..cheese cake!

Owhh...
OMG!!!!! ~ ~ ~
I'm addicted to cheese cake rite now!!! ;p
Rasa macam nak serbu je secret recipe tu sambil makan2 semua jenis cheese cake (excluding yg ada cokolat!) yg ada kat situ... tetapi... dengan FREE je... tak payah kene bayo ok!!
Huuuaaaaaaaa.... adakah begituu???

I am orang-yg-paling-tak-suka-cokolat-sama-sekali, so..semua yg ada kaitan ngn cokolat, saya takkan makan...
Ok....semua org ckp saya takut-gemokz- sebab makan cokolat.. heyyy hello... I'm already gemokz-tapi-comelz pon even tak makan cokolat okeh!!!
Saya sendiri tak tau why I'm really don't like chocolate at all!!! It's same like u tak suka makan tempoyak ke... cencaluk ke... belacan ke... ha... mcm tu laa ibaratnya saya tak suka kan cokolat!
Masa skolah dulu, saya ada geng yg juga tak mkn cokolat iaitu Pn Farah, tp beliau dah suka pulak mkn cokolat lepas kawen...
Hahaha... adakah saya perlu kawen dulu, then baru saya akan suka makan cokolat??? (langsung-tadak-kaitan!) ;p

So, kalau ada kek yg berunsurkan cokolat, saya pasti takkan makan!
Habis tu... takkan takde kek yg boleh saya makan???
Hahahaha... ada... ada!!!! CHEESE cake!!!!
Huh... I'm really2 addicted kat cheeseeeeeeeee cake nih!!!
Tapi... satu slice jer dah harga RM6 plus plus...
Mahal btol laa... =(

Tapi laa kan... seingat saya ada org penah janji nak buatkan saya sebulatan besar (sekilo kot) cheese cake...
Huuuu... dari org tu anak dara sampai laa dah nak jadik mak org... cheese cake itu masih jugak blom sampai kepadaku...
Orang yg penah berjanji tinggal janji itu adalah Pn Minah..
Minah..aku ingat lagi janji mu suatu ketika dulu... huhuhuhuhu...
Tapi, takpe laa... aku paham keadaan ko yg sedang memboyot itu... =)

Hoho.. tapi, adakah jua org yg tak penah janji nak buatkan cheese cake untukku..tapi, dia sgt terel dan slalu wat cake... sudi tolong buatkan serta hadiahkan kpd I nih??
Hehehehehe... Izyan... ko kan terel buat cake??? ;p

Nak buat sendiri, tapi tak pandai plak.. =(
Ada tak recipe cheese cake yg dibuat dgn cara dikukus dan bukan dibakar???
Huhhh.. adakah?? Jika ada, sila laaa bagi saya recipe tersebut!!!
Pleasee anyone????

Hmmmm... I'll buy the cheese tart laa pas abis keje nnti...
Nih dah tahap teringat2 dah nih...
I google gambar2 cheese cake... wuuuppppssss... sgt sedap nyaaa............!!!

Anyone nak belanja I mkn cheese cake tak???
Huuuuuu........




Strawberry cheese cake... nyum..nyum..

Blueberry cheese cake... my favourite!!! hmm...sedapnya!!!




Raspberry cheese cake... OMG!!! tengoklaa limpahan kemerah2an itu...




Yg ni lagi mengujakan... uhhhhh...heaven nya kalau dapat makan!!!



kelihatan sgt sedap skali... nyumm...


** Nak cheese cake!!! huuaaaa....

Monday, December 6, 2010

Salam Maal Hijrah

Salam,

Kepada semua umat Islam seluruh dunia,

Saya mengucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru 1432 H...
Salam Ma'al Hijrah...
1 Muharram 1432 H - 7hb Dis 2010

Semoga kehidupan kita akan lebih bermakna dan mendapat keberkatan serta dilimpahi RahmatNYA sentiasa..Insya Allah...
Dan semoga tahun ini akan lebih baik dari tahun2 sebelumnya...

Untuk ingatan diri ku sendiri serta semua,
Berdoalah agar kita akan sentiasa diperkukuhkan dan diteguhkan iman, disihatkan tubuh badan dan sentiasa diredhai olehNYA selalu... Ameenn...





** jangan lupa baca doa hujung thn & awal thn...

Thursday, December 2, 2010

34 - Botol air baruku..huhu..

Salam,

Waahhh...dah masuk bulan Disember rupa2nya...
Sungguh cepat masa berlalu ya... =)
Pejam celik..pejam celik...dah nak masuk tahun baru dah!
Huhh...sungguh segera! ;p

Okeh...lama jugak saya dah tak apdet blog!
Sebenarnya ada rasa nak tutup je blog ni..sebab bukan ada orang baca sangat pon, ditambah lagik ngn selalu kemalasan nak apdet...tapi, bukan malas sgt pun, cuma kdg2 takde idea jer..
Tapi, rasa mcm sayang pulak nak tutup, sbb kdg2 rasa boring2 keje, boleh gak curik2 time mengapdet! heheehe... ;p

Sebenarnya tak berapa nak ada idea sgt laa nak apdet apa..
Cuma saya rasa sgt terharu serta gembira sbb dpt botol air baru!!!
Hahahahaha... cehhh... dpt botol air baru pon nk poyo ke...
Huhu..sukati aku laa kan...blog aku... ada sape2 nak kesah? ;p

Actually, saya penah beli botol air jenama Cosway dari seorang ahli Cosway ini (sila lihat gambar yg disertakan nnti) di opis..Beliau sgt laa pandai memujuk org supaya melihat katalog, lantaran membeli sekali apa2 barangan yg terdpt dlm katalog tersebut!
Huuhh...Kak Ina, akak mmg pandai memujuk org beli brg! =)
Kemudian, saya pun termakan hasutan dan pujukan beliau dan membeli laa sebuah botol air (btol ke sebuah, ke sebotol botol air??). Tapi, nape botol air yg aku beli?? Ntah..musykil seketika...
Namun, tak sampai pun 2 minggu saya menggunakannya, botol air tersebut telah pun tercabut tutup dia (bukan tercabut sebenarnya, mcm terkopak kott..).
Dengan tidak puas hatinya, saya pun ngadu kat ahli Cosway @ Kak Ina tu, dan komplen laa mcm2...sambil mengugut taknak beli pape barang lagik kat Cosway! huuuhhh....
Hahahahaha...sebenarnya, saya yg terlalu kasar dan ganas guna botol air tu kot..sbb org lain guna bertahun2 pon ok jer...hahahaha...
Tapi, aku tak pedulik...aku suruh gak Kak Ina gantikan yg baru!!! ngeh..ngeh...
Ye..kekejian berlaku di sini...!!! (^_^)

Dan akhirnya...... tadaaaaaaaaaaaaaa....
Inilah dia my new botol air ku.......yg diganti oleh Kak Ina....
Yessss!!! Saya sukaaaaaa!!!
Terima kasih Kak Ina...
Akak memang bestttt!!!
Akak..selalu2 laa masuk opis..boleh kita gossip2ing lagik...huhuu...


presenting...my new botol air!!! ;p



in pinky : Kak Ina yg suka je melayan aku merepek kat opis!

terima kasih daun keladi kak...lenkali bagi lagi...hehehe...





** dah nak masuk tahun baru dah?? huuu...