Wednesday, May 26, 2010

23 - cerita ceritu

Memang banyak je nak taip...
Tapi, bila jari dah kat keyboard, mata kat monitor, tetibe je dah takde idea plak nak citer apa...
Huisshhh....kekeringan idea sungguh laa...!!!

Ehmm...apa nak citer eh?
Ok...citer pasal kawan2 kelas dulu laa.. (nape tetibe je ni?? - suka hati aku laa...ni blog aku kan?? ada aku kesahh??) ;p





Ok...ini gambar kelas saya masa form 5...diambil sebab ada sessi fotography bebas utk majalah sekolah. Semua ada, kecuali Faiz jawa (tak tau la dia gi mana masa time ktorg tgh dok sibuk2 berposing2 ni). Kelas kami cuma ada 11 lelaki, 8 perempuan, sgt sikit ok..
Majoriti dorang semua dah pun berumahtangga dan dah ada anak pun! =)

Ketua kelas ialah : Umar Faruq @ Beng (dah kawen, ada anak sorang, menetap di Adalaie, Australia). Ketua kelas yg berkaliber (ye ke??) serta terel Add Math dan ktorg slalu curik buku Add Math dia, pastu tiru keje skolah dia! hahahaha...
Penolong kelas : Nadiatul Raihan @ Ann Romantik. Seorang yg cool dan romantik! hehehe... tak marah ktorang pun kalau tak wat tugasan kelas ok! sangat cool... ;p

Dari kiri (lelaki) : Walid, Beng, Apai, Salleh, Syahid, Tugiman, Suhaidi, Firdauz, Syam & Pojie
Dari kiri (perempuan) : Nad, Aimi, Farah, Betty, Yunon, Saya, Mira & Ann





Ok...ini adalah gambar semua budak perempuan kelas saya... Sangat suka gambar ini sbb saya kurus lagik! hahahahaha...
From left : Nad, Ann, Yunon, Betty, Aimi, Farah, Saya dan Mira...


Bila nak wat gathering kelas ni weihh?? Sangat seronok kalau dapat jumpa nih!!!


** miss my school's time... huuuu....

Saturday, May 22, 2010

22 - bosannya!

Huuuhh..

Keje di hari sabtu, mmg sgt laa bohsan!
Rasa mcm nak balik, sambung tido jer...
Orang lain punya laa best2 tido lagi, namun saya berada di opis utk bekerja? Apakah???
Huuaaaaaaaaaaaaaa......

Last wik kuar dan bergembira ngn my best buddy satu course mase blaja sejak dr diploma kat melaka sampai laa degree kat shah alam, Elie! Huh..lama sungguh tak jumpe dgn beliau, hampir 3 thn rasenya walaupun dia keje kat kl jer, tapi masa yg tak mengizinkan kami nak jumpa...
Last2, we managed to met up and hang out together ngn Lela skali... (*_*)

Memang sgt seronok bila dapat berjumpa dgn rakan yg dah lama kita tak jumpa...mcm2 cerita boleh dikongsi bersama...
Ye... kita kena hargai sebuah friendship atau persahabatan...
Jadilah seorang sahabat yg setia, jujur serta ikhlas dlm sesebuah persahabatan...
Jangan jadi kawan 'makan' kawan, ye kawan2... =)





Bersama Elie n Lela sebelum bertolak ke destinasi berjingga...huhu...





Singgah sebentar di rmh Sazlin (kwn sekelas mase blaja),
melawat beliau dan melihat foto2 pertunangan beliau...





Tunggu nak dapat lane... sgt ramai org di ujung minggu...
kena laa posing2 dulu... ;p





"Saya laa yg paling terel.." --> ujar Lela dgn poyonya!





Ok...sessi berkaraoke pulak...mmg suara boleh kalahkan Siti Nurhaliza ok! ;p





Elie pulak menunjukkan bakat terpendam! hahaha...





Ok...sebelum balik, mesti posing dulu...
habis dah sessi berjingga kita pd hari ini...



To Lela n Elie, THANKS guys!
We've got the sweeeeetttt moments together!!! ;p


** yes! akhirnya dpt gak main bowling lagik! lama dah x main!! anyone nak ajak aku?? hehe...

Saturday, May 15, 2010

21 - I've got it! hehehe...

Huuu...

Just got it!

Thanks to Chekgu Shah (yg rasa mcm nak menangis ajar aku!), En Yusman... and Kak Ya!
Akhirnya!
Setelah bersusah payah kumpul duit sendirik! (duit hasil penat lelah sendiri ok!) dan carik masa...
Saya berjaya juga!!!

Kesiannya..org lain dah lama dapat! Aku jer yg baru nak dapat!
Ok! boleh buang satu drpd wishlist di kanan itu! (*_*)

Yeaayyyy!!!
And thanks gak pd abang JPJ yg sempoi itu! (yg asik dok sibuk main sms dan nyusahkan aku nak tuko gear sbb peha dia kat gear!) ;p





** kesiannya, baru dapat! berbaloi aku amek EL! hehehe..(got on 12th may)
** ade duit ke nak beli kete plak?? huuuu... (harus pk 18x)

Thursday, May 13, 2010

20 - Happy Mother's Day...



Happy Mother's Day!!!


Sebenarnya, dah lama saya wat entry ini..tapi, asik x publish aje sbb kesilapan2 teknikal ditambah pula ngn penggunaan internet yg telah dilimited kan oleh tempat keje saya! cehhh..sungguh marah rasanya! huh...

Di kesempatan ini, saya ucapkan "Selamat Hari Ibu" pd mak yg sangat saya sayangi...
Puan Hasanah Sagap...
Beliau telah mengandungkan, melahirkan, membesarkan, mendidik, menjaga..dan segala2nya lah utk saya... iskk..iskk... sangat terharu...
Saya sangat2 sayangkan mak saya... Saya percaya, semua orang pun sayang gak kat ibu mereka...
Walaupun mak saya suka membebel (jahatnya aku ckp mak aku suka membebel...hehe..), tetapi bebelan beliau lah yg mengajar anak2nya supaya ingat akan pesanannya..membuatkan rumah riuh dan happening! huhuhu....
Mak... nak balik!!! huuuu... (tetiba je rasa mcm homesick!)

Paling saya tak dapat lupakan apabila mak menjaga saya semasa saya cedera lutut (jatuh main netball), 2 thn lalu... yg menyebabkan saya MC selama 2 bulan, pergi fisioterapi selama 4 bulan, tak boleh berjalan tanpa bantuan tongkat dan org lain... huuu....
Mak menjaga saya seperti saya masih bayi, bawakan makanan, bg makan ubat, papah utk bergerak, dan segala2nya lah yg tak dapat saya lakukan semasa sakit...
Saya sangat terharu dan sangat terhutang budi dan segala2nya kat mak...
Memang saya takkan lupakan hingga ke akhir hayat saya...
Saya berjanji, akan menjaga mak saya selagi ada hayatnya....

Semua ibu di dunia sangat sayangkan juga anak2 mereka...
Kasih sayang ibu tiada batasnya..tiada akhirnya... iskk..isk....
Dari anaknya kecik...sampai laa ke besar...

Mak,
Terima kasih kerana melahirkan, menjaga dan membesarkan anakmu ini...
Anakmu ini berjanji akan sentiasa menggembirakan dan membahagiakan mak serta akan sentiasa ikut dan ingat segala pesanan mak...
Segala jasa dan budi mak... takkan terbalas...hanya Allah yg mampu membalasnya...
Saya sangat sayangkan mak saya...
Syurga di bawah telapak kaki ibu....

Selamat Hari Ibu juga kpd semua rakan dan bloggers yg sudah bergelar ibu/mak/mama/mummy/ummi/bonda dan gelaran yg sewaktu dgnnya... --> Fatem, Cik Pid, Ella, Ismah, Nad, Sis Am, Arlita, Sis GD dan semua laa.... (ramai beno kalo nak list kat sini!hehe)
Dan juga kpd rakan2 yg bakal bergelar ibu --> Che Poonz, Shida, Elyn dan sape2 lagik laa...


** i love u so much mom!!!

Thursday, May 6, 2010

Lama tak apdet...

Huuuu...
Sudah lama saya tak apdet!!!
Saya sungguh bz... ditambah pula dengan limited penggunaan internet di tempat keje saya...
Cehhh...sungguh kejam sekarang ini! Hanya boleh bukak website2 lain (yg tiada kaitan dgn keje) sebelum pukul 9 pagi dan selepas pukul 5 ptg shj!!!
Arggghhhhhh.... saya sgt tensen!!!

Apa yg nak diapdet?
Hmmm... saya telah menghadiri majlis perkahwinan rakan sekolah saya, Iylia Hani pd mlm sabtu (1 mei 2010) di Kuala Selangor...
Tahniah kpd Iylia dan En. Kamil...
Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat ya! (*_*)

Kemudian, pd keesokan harinya, Ahad (2 mei 2010) saya menghadiri majlis perkahwinan bekas rakan serumah saya, Azizah @ Azie di Kg. Pandan, KL..
Tahniah kpd Azie dan En. Mail...
Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat juga ya! (*_*)

Tapi, saya tidak sempat melihat beliau bersanding kerana lebih kurang setengah jam saya tiba dirumah beliau, saya mendapat panggilan telefon mengkhabarkan atok saya (bapa tiri ibu saya) meninggal dunia di Paya Jaras.. Kemudian saya bergegas ke monorail Times Square - KL Sentral, naik komuter ke Sg. Buloh...
Alhamdulillah, saya sempat melihat jenazah sehingga dikapan dan dikebumikan...
Arwah atok saya meninggal kerana menghidap kanser di tahap kronik... =(
Semoga arwah atok ditempatkan di kalangan orang2 yg beriman... Ameenn...
Saya masih bersedih di atas kehilangan arwah atok...
Masih teringat2... arwah selalu bagi duit kalau datang rmhnya dan selalu bagi duit raya pd semua cucu2nya, walaupun kami hanya cucu2 tiri...

Apa lagi mahu diapdet?
Mahu aplod gambar... malas nak tunggu internet yg rasa mcm nak pengsan tunggu lama sangat ni... Lagipun, gambar pun tak banyak sgt diambil masa majlis2 itu...
Owh... tanpa disedari... saya berjaya mengapdet! Huh... hilang sudah sawang2an di blogku ini...


** TAHNIAH!!! kepada Azie & Iylia...
** Moga roh atok dicucuri rahmatNya... isskkk...