Monday, April 19, 2010

18 - Thanks ya! ~

You'll feel very touching and appreciated when people around you still remember your birthday, wished, gave you presents and so on...
It's really2 meaningful when your age is turned to 25++.... (dah tua2 nih.....) :D
huhuhuhu....

You'll say, "owwhh..tak sangkanya dapat kad ngn hadiah besday!!!..."

Thanks a lot to my best buddy... for treating me dinner last Tuesday! Thanks dear!!! I'm really appreciated it! Tapi nape tomyam tu dah tak sedap mcm kita makan dulu ehh?? hehehe...

Thanks to my cute adik opis sebelah that gave me the cutest handmade besday card! Thanks dear... Suka gille dpt besday card ni, sbb ini laa the 1st card I've got for this year's besday! Sangat kesiannnn kann??

But, I'm so surprised when my officemates made the 'surprise besday celebration' last Friday, with a cake and a cute besday card! Huuuaaaaaa..... sungguh terharuuuu....
Thanks all.... Cik Tazle, Kak Ina, Kak Zai n En Amin!!!
And also thanks to rakan2 opis sebelah, Seha, Kak Nurul n Kak Kina!!!
* Kak Ina, thanks for your besday present ya! (*_*)
* Kak Earni n Aqila - thanks for belanje makan n lovely presents!

And...THANKS a lot...again...to all yg wish dan mengingati besday saya serta mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan saya...by fb, by frenster, by phone, by sms, by blog...thanks all...
Saya sangat terharu dan touching sungguh bila dah besar2 dan umur dah bertambah ni, still lagik dpt besday card and present!
Huuu...sungguh terharu... sampai wat entry susulan lagik! huhuhuuhuu....

I also wanna wish HAPPY BIRTHDAY to persons who shared the same besday date wif me, Kak Ad (my ex-high school's senior) and my uncle, Pak Usu...
May Allah bless you always!

Happy 1st Birthday to Baby Adam (Nad's son) on 14th April...
Happy 27th Birthday to Bittun on 16th April...
We're born on April! =)






Besday cake...


** Dapat gak besday card...hehehhe... =)

Friday, April 16, 2010

17 - Tembikai merah...

Owh...
Jiwa saya sedikit kacau sejak akhir2 ini...
Nak hilangkan kekacauan jiwa ini, meh laa kita baca citer pasal tembikai merah ini..

Begini ceritanya...

Di dalam sebuah kampung, ada seorang pemuda menjual buah tembikai di tepi jalan. Pada suatu hari, ada seorang makcik yg sangat bergaya singgah di gerai pemuda tersebut utk membeli buah tembikai di situ. Kemudian, makcik bergaya itu pun membelek-belek buah tembikai sambil teragak-agak utk membelinya.

"Ye ke tembikai ni merah? manis?", tanya makcik bergaya tersebut.

"Eh...betul la makcik...saya jamin 110% tembikai2 saya ni semuanya warna merah sungguh...betul..saya tak tipu...", jawab si pemuda.

Sedang makcik itu membelek-belek buah tembikai itu, tak disangka-sangka salah sebiji buah tembikai itu terjatuh dan terlepas, lantaran menampakkan isinya yg keputihan dan bukannya merah menyala seperti yg diwar-warkan oleh pemuda itu!!!
Bagi meng'cover' diri beliau drpd dikatakan penipu, beliau pun berkata,

"Eh..eh..tadi merah...ni sebab dia takut ngn makcik ni, terus dia jadik pucat...jadik putih!"

Makcik bergaya tersebut terus meninggalkan gerai sang pemuda selepas membaling dgn penuh aksi yg bergaya buah tembikai yg telah pucat ketakutan itu kepada beliau...
Busssshhhhhhh......

"Adoiiii...."

Huhuhuu....ada kah buah tembikai yg pucat sebab takut???

Moral of the story : Sila jatuhkan buah tembikai yg nak dibeli utk memastikan ianya benar2 merah ok...!!! (*_*)


** huuu... jiwaku kacau... =(

Monday, April 12, 2010

16 - Happy Birthday to me!

Happy birthday to me...
Happy birthday to me...
Happy birthday to Cik Angah...
Happy birthday to me... (*_*)

...12 April 2010...

Tiada apa2 yg saya harapkan..hanya ini sahaja :-
Semoga saya....

Dipanjangkan usia...
Dimurahkan rezeki...
Disihatkan tubuh badan...
Dilimpahi kasih sayang dan Rahmat dariNYA selalu...
Ameen....





Kad besday dari diri sendiri...huuuuu.... =)



---> Kepada rakan2 yg mengwish besday saya dan mendoakan saya, TERIMA KASIH banyak saya ucapkan... Semoga kalian juga mendapat Rahmat dan kebahagiaan dariNYA.. Insya Allah...


** aku dah tua??? tak sangka sungguh! ;p
** dah lama xde sape bagi kad besday....huuu...syahdunya...