Thursday, December 30, 2010

38 - Tahniah!!!

TAHNIAHHHH!!!

Tahniah banyak2 buat skuad bola sepak Malaysia atas kemenangan aggregat 4-2, menewaskan Indonesia semalam di Stadium Gelora Bung Karno!!!
Yeaaayyyyyyyyyy!!!
Berjaya dgn jayanya bawak pulang Piala Suzuki AFF 2010!!!

Huuu...walaupun saya bukanlah peminat fanatik dan peminat tegar bola sepak...(nama pemain pon saya tak berapa nak tau!), namun saya sangat2 berbillion2 rase sungguh gumbira tahap cipan terkukus (apa aku punya frasa ni?) atas kemenangan ini... Sebab???
Haaaaa... ye, sebab kemenangan dorang ni laaa..esok adalah PUBLIC HOLIDAYYYYYY!!!

Yeaayyyy... aku sukaaaaaaaaaaaaaa sangatttttt!!! ;p

Jutaan terima kasih diucapkan pd coach skuad Malaysia, K. Rajagobal yg bersungguh2 melatih pemain2 muda Malaysia ni sampai laa berjaya dapat piala tu sekaligus secara tak langsung PM pun dgn rasa happy nya mengumumkan esok (Jumaat - 31st Dec 2010) sebagai cuti umum buat negara...
Hehehehehe..besttt kan???

Huuuuu....besttttt btolll!!!
So, moral of the story... Skuad Malaysia kena laa selalu2 jadi juara kalau ada apa2 perlawanan2 dgn negara2 luar... supaya... rakyat Malaysia akan dpt public holiday slalu!!!!
Hahahahahahahaha...

Anyway, CONGRATSSSSSS again to Skuad Bola sepak Malaysia!!!
Cayalahhhh... korang memang bessttttt!!!
Dan ktorg pun jadik bessttt..sbb -> dapat cutiii!!! ;p


"yeayyy...kita juaraaa!!!"




Mohd Safee Sali - penjaring terbanyak

** huu..gumbira btol dpt cuti weihhh!!!

Thursday, December 23, 2010

37 - Annual Dinner dan FT..

Last weekend, we had an Annual Dinner and Service Excellent Award for our company at Merdeka Hall, PWTC..
It supposed to be held at our Chancellor Hall at our new building, but due to some circumstances, the venue was changed at the last minutes... =(

Even though the menu was same for every year...chinese cuisine je... and the venue pulak changed at the last minutes, but the best part wassss...
the guest artist!!! huuuu....
Again... they invited FAIZAL TAHIR!!!
OMG!!! I really like him!!! huuuuuuuu....

1st time they invited him was on 2008's Annual Dinner together with Camelia.. So, he cannot sing banyak lagu sangat laa..
But, for this time... he sang about 6 songs... excluded lagu yg dia akan masuk AJL this coming January ni... I don't know what the reason nape dia tak nyanyi lagu AJL tu... tapi...tak kesah laa...janji dia nyanyi live... =)

Huuuu.... bestnya dapat dengar Faizal Tahir nyanyi live! He's really got nice and 'power' vocal and voice!!! Sama je suara dia dlm tiwi ngn live ok!!!
Tak kesah laa I tak dpt grand prize lucky draw yg gi Disneyland tu pun... janji I dpt dengar Faizal Tahir nyanyi live ye!!! hehehehehe...


Annual Dinner 2010, 18th Dec - PWTC



Guest artist - Faizal Tahir yg dah ala2 MJ plak aku tengok...



Ok...time ni dia tgh 'tarik' high note dia ngn penuh emosi.. ;p


"Ok..sambung..." - ujar beliau

Macam Michael Jackson plak dia kan?? hehe...

pakai baju black + red = warna rasmi kami



hoho...minum air sambil tengok FT nyanyi dr jauh je...

antara mereka yg di meja saya...


last pose wif our hero maskulin...hahahaha... (mati aku kalu dia tau aku kutuk dia!)


we are...besttt!!! ;p


>> credited to Hafidz's DSLR... kalu tak, sukar nak dpt gambo FT tu! ;p


** dah nak masuk 2011???

Thursday, December 16, 2010

36 - Owhh..cheese cake!

Owhh...
OMG!!!!! ~ ~ ~
I'm addicted to cheese cake rite now!!! ;p
Rasa macam nak serbu je secret recipe tu sambil makan2 semua jenis cheese cake (excluding yg ada cokolat!) yg ada kat situ... tetapi... dengan FREE je... tak payah kene bayo ok!!
Huuuaaaaaaaa.... adakah begituu???

I am orang-yg-paling-tak-suka-cokolat-sama-sekali, so..semua yg ada kaitan ngn cokolat, saya takkan makan...
Ok....semua org ckp saya takut-gemokz- sebab makan cokolat.. heyyy hello... I'm already gemokz-tapi-comelz pon even tak makan cokolat okeh!!!
Saya sendiri tak tau why I'm really don't like chocolate at all!!! It's same like u tak suka makan tempoyak ke... cencaluk ke... belacan ke... ha... mcm tu laa ibaratnya saya tak suka kan cokolat!
Masa skolah dulu, saya ada geng yg juga tak mkn cokolat iaitu Pn Farah, tp beliau dah suka pulak mkn cokolat lepas kawen...
Hahaha... adakah saya perlu kawen dulu, then baru saya akan suka makan cokolat??? (langsung-tadak-kaitan!) ;p

So, kalau ada kek yg berunsurkan cokolat, saya pasti takkan makan!
Habis tu... takkan takde kek yg boleh saya makan???
Hahahaha... ada... ada!!!! CHEESE cake!!!!
Huh... I'm really2 addicted kat cheeseeeeeeeee cake nih!!!
Tapi... satu slice jer dah harga RM6 plus plus...
Mahal btol laa... =(

Tapi laa kan... seingat saya ada org penah janji nak buatkan saya sebulatan besar (sekilo kot) cheese cake...
Huuuu... dari org tu anak dara sampai laa dah nak jadik mak org... cheese cake itu masih jugak blom sampai kepadaku...
Orang yg penah berjanji tinggal janji itu adalah Pn Minah..
Minah..aku ingat lagi janji mu suatu ketika dulu... huhuhuhuhu...
Tapi, takpe laa... aku paham keadaan ko yg sedang memboyot itu... =)

Hoho.. tapi, adakah jua org yg tak penah janji nak buatkan cheese cake untukku..tapi, dia sgt terel dan slalu wat cake... sudi tolong buatkan serta hadiahkan kpd I nih??
Hehehehehe... Izyan... ko kan terel buat cake??? ;p

Nak buat sendiri, tapi tak pandai plak.. =(
Ada tak recipe cheese cake yg dibuat dgn cara dikukus dan bukan dibakar???
Huhhh.. adakah?? Jika ada, sila laaa bagi saya recipe tersebut!!!
Pleasee anyone????

Hmmmm... I'll buy the cheese tart laa pas abis keje nnti...
Nih dah tahap teringat2 dah nih...
I google gambar2 cheese cake... wuuuppppssss... sgt sedap nyaaa............!!!

Anyone nak belanja I mkn cheese cake tak???
Huuuuuu........




Strawberry cheese cake... nyum..nyum..

Blueberry cheese cake... my favourite!!! hmm...sedapnya!!!




Raspberry cheese cake... OMG!!! tengoklaa limpahan kemerah2an itu...




Yg ni lagi mengujakan... uhhhhh...heaven nya kalau dapat makan!!!



kelihatan sgt sedap skali... nyumm...


** Nak cheese cake!!! huuaaaa....

Monday, December 6, 2010

Salam Maal Hijrah

Salam,

Kepada semua umat Islam seluruh dunia,

Saya mengucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru 1432 H...
Salam Ma'al Hijrah...
1 Muharram 1432 H - 7hb Dis 2010

Semoga kehidupan kita akan lebih bermakna dan mendapat keberkatan serta dilimpahi RahmatNYA sentiasa..Insya Allah...
Dan semoga tahun ini akan lebih baik dari tahun2 sebelumnya...

Untuk ingatan diri ku sendiri serta semua,
Berdoalah agar kita akan sentiasa diperkukuhkan dan diteguhkan iman, disihatkan tubuh badan dan sentiasa diredhai olehNYA selalu... Ameenn...





** jangan lupa baca doa hujung thn & awal thn...

Thursday, December 2, 2010

34 - Botol air baruku..huhu..

Salam,

Waahhh...dah masuk bulan Disember rupa2nya...
Sungguh cepat masa berlalu ya... =)
Pejam celik..pejam celik...dah nak masuk tahun baru dah!
Huhh...sungguh segera! ;p

Okeh...lama jugak saya dah tak apdet blog!
Sebenarnya ada rasa nak tutup je blog ni..sebab bukan ada orang baca sangat pon, ditambah lagik ngn selalu kemalasan nak apdet...tapi, bukan malas sgt pun, cuma kdg2 takde idea jer..
Tapi, rasa mcm sayang pulak nak tutup, sbb kdg2 rasa boring2 keje, boleh gak curik2 time mengapdet! heheehe... ;p

Sebenarnya tak berapa nak ada idea sgt laa nak apdet apa..
Cuma saya rasa sgt terharu serta gembira sbb dpt botol air baru!!!
Hahahahaha... cehhh... dpt botol air baru pon nk poyo ke...
Huhu..sukati aku laa kan...blog aku... ada sape2 nak kesah? ;p

Actually, saya penah beli botol air jenama Cosway dari seorang ahli Cosway ini (sila lihat gambar yg disertakan nnti) di opis..Beliau sgt laa pandai memujuk org supaya melihat katalog, lantaran membeli sekali apa2 barangan yg terdpt dlm katalog tersebut!
Huuhh...Kak Ina, akak mmg pandai memujuk org beli brg! =)
Kemudian, saya pun termakan hasutan dan pujukan beliau dan membeli laa sebuah botol air (btol ke sebuah, ke sebotol botol air??). Tapi, nape botol air yg aku beli?? Ntah..musykil seketika...
Namun, tak sampai pun 2 minggu saya menggunakannya, botol air tersebut telah pun tercabut tutup dia (bukan tercabut sebenarnya, mcm terkopak kott..).
Dengan tidak puas hatinya, saya pun ngadu kat ahli Cosway @ Kak Ina tu, dan komplen laa mcm2...sambil mengugut taknak beli pape barang lagik kat Cosway! huuuhhh....
Hahahahaha...sebenarnya, saya yg terlalu kasar dan ganas guna botol air tu kot..sbb org lain guna bertahun2 pon ok jer...hahahaha...
Tapi, aku tak pedulik...aku suruh gak Kak Ina gantikan yg baru!!! ngeh..ngeh...
Ye..kekejian berlaku di sini...!!! (^_^)

Dan akhirnya...... tadaaaaaaaaaaaaaa....
Inilah dia my new botol air ku.......yg diganti oleh Kak Ina....
Yessss!!! Saya sukaaaaaa!!!
Terima kasih Kak Ina...
Akak memang bestttt!!!
Akak..selalu2 laa masuk opis..boleh kita gossip2ing lagik...huhuu...


presenting...my new botol air!!! ;p



in pinky : Kak Ina yg suka je melayan aku merepek kat opis!

terima kasih daun keladi kak...lenkali bagi lagi...hehehe...





** dah nak masuk tahun baru dah?? huuu...

Tuesday, November 23, 2010

33- Beraya Aidil Adha

Salam,

Lama sungguh saya tak apdet blog ini..
Kadang2 rasa mcm banyak idea nak type...tapi, bila dah mengadap pc, mcm takde idea, tak tau nak type ape...pastu rasa mcm maleh plak nak type...huhuhu...

Okey...raya haji hanya dpt cuti umum sehari saje di selangor, 17hb saje..
Tapi, saya mintak cuti (AL) pd 16hb dan 18hb...owh...adakah saya bercuti sakan?? tidakk...
Cuma...saya tak nak duduk di rmh sewa shj di pagi raya tanpa makan ketupat + rendang!
Owh..mau menangis tak berlagu saya nnti bila dengar takbir raya!!!

Pd hari raya haji lepas, mak masak rendang ayam pencen (lagi sedap sbb isi dia kenyal2 dan tak hancur), juga ketupat (walaupun takde sape kat rmh saya yg pandai menganyam - makcik saya bagi sarung ketupat dah siap), juga nasik impit serta kuah kacang...
Masih terbayang2 lagik ketupat yg dimakan bersama rendang! Perghhh... sedapnya!!!

Ye...itu adalah permintaan ayah saya yg teringin nak beraya spt raya aidilfitri...
Ye la, masa raya aidilfitri lepas, beliau terlantar sakit sejak bulan puasa...dan kami pun langsung tiada semangat nak beraya masa tu...
Memang tak beraya pun, baju raya pun tak pakai...Orang dtg pun melawat ayah saya sakit, tapi buat la jugak sikit2 nasik impit dan rendang..tapi tak laa semeriah spt tahun2 sebelum ini...
Tapi, alhamdulillah...beliau telah pun beransur sihat dan dah boleh makan spt biasa dan bergerak tanpa bantuan lagi.. =)
Dan yg penting, beliau dpt makan ketupat dan rendang yg tak dpt makan masa raya aidilfitri lps.. =)
Syukur Alhamdulillah...

Lupa pulak saya nak post entry ucapan hari raya aidiladha...
Ehmm...takpe laa...boleh lagi ke? heheehhee... (^_^)

Salam Aidiladha 1431H buat semua umat Islam seluruh dunia...
Semoga segala pengorbanan yg dilakukan akan mendapat keberkatan dan rahmat dariNYA... Insya Allah...


** sekejapnya nak masuk tahun baru...huuu...

Wednesday, October 20, 2010

32 - Tarikh hari ini?

Tarikh hari nih...


20.10.2010 - cehhh...konon2 org semua kata tarikh keramat laa, tarikh yg 'cantik' laa...tarikh 'ong' laa...tarikh menarik laa...mcm2 lagik laa..yg konon2nya best2 jerk!!
Ye ke??


Tapi...tidakkkk bagi saya!!! Huuuuuhhhhhhhh!!!!
Tarikh yg membuatkan hati saya 'panas' je...membara je...
Start bangun tido... sampai ke saat ini!!!
Memang saya sangat geram! sakit hati! panas hati!


Huhhh.. ikutkan hati (dan amarah yg dirasuk setan!) nak aje aku bunuh2 ko!!!
Pijak2 je ko sampai matiii!!!
Ko ingat ko sape?? Bagus sangat ke??
Makhluk Tuhan yg tak sedar diri... tak tau malu...!!!
Kalo ko mati kene langgar kat tgh jalan pon, aku tak heran langsung!!!
Aku tak sedeh langsung!!!


Uisshhh...memang aku takleh nak ingat2 nih!!!
Rase mmg dah tahap maksima cipan terkukus lagi terhangat punya amarah dah aku nih!!!



Hahhhhh... memang aku nak doakan hidup ko tak bahagia sampai bila2...
Aku doakan semoga Tuhan balas semua perbuatan ko yg keji tu kat aku dan org2 yg terlibat!!!
* Jahatnya aku doakan yg tak baik utk org lain! - huh..ada aku kesah? kalau kite je nak jaga hati org, nak wat baik kat org, tapi org? ada ke?


Huuuu... wahai cik angah...
Sila bersabar... tenangkan hati kamu...
Banyak2 beristighfar ya... huuu...



Ya Allah...
Semoga Kau berikan balasan yg setimpal pd 'makhluk' tersebut!!!
Dan semoga Kau berikan kesabaran yg tinggi serta ketenangan hatiku di hari ini...di tarikh hari ini yg konon2 nya semua org kata best tu...huhhh!!!






aku sangat marah...huhhh!!!



** ini blog aku...sukati aku la nak luah ape2 kan? huh...aku sgt geram hingga tahap yg tak dpt digambarkan ngn kata2 lagik!!!

Friday, October 15, 2010

31 - Rezeki & Sedekah

Salam semua,

Lama sungguh saya tak apdet blog ni... (^_^)
Asik tak berkesempatan je... ada gak rasa macam nak tutup je blog ni...
Sebab... tak rajin sangat nak apdet... Huuu....
Last entry masa hari Raya...sekarang, dah habis raya...
Owhh...cepat sungguh masa berlalu kan...
Ye, masa mmg tak menunggu sesiapa...

Takde idea sgt nak post apa kat sini...
Ehmm...sekali-sekala, marilah kita sama2 kongsi ilmu...
Tazkirah di hari Jumaat ni... =)

Rezeki & Sedekah...

Rezeki ialah segala apa yg dapat dimanfaatkan oleh manusia sama ada halal atau haram, baik ataupun buruk. Pengertian rezeki bukan sahaja berupa harta yg diberikan oleh Allah, malah nikmat kesihatan, pandangan mata yg terang, kemurahan hati dan ketenangan jiwa juga merupakan salah satu merupakan rezeki yg dikurniakan Allah SWT.
Rezeki yg berupa harta seeloknya dikongsi sesama manusia agar rezeki yg dikurniakanNYA itu akan bertambah dan diberkati.

Oleh itu, banyakkanlah bersedekah. Orang yg pemurah (suka bersedekah, menderma dan suka menolong org lain), Allah SWT akan berkati dan murahkan rezekinya. Ini berdasarkan ayat al-Quran;


Ertinya : "Perumpamaan mereka yg mendermakan harta bendanya di jln Allah, ibarat menanam sebiji benih akan menumbuhkan tujuh pokok dan tiap2 pokok (membuahkan) seratus biji, dan Allah selalu melipat gandakan kpd sesiapa shj yg dikehendakNYA dan Allah Maha Luas (anugerahNYA), lagi Maha Mengetahui" (Al-Baqarah:261)


Jadi, marilah kita sama2 rajin2 bersedekah.
Kalau kita ada rezeki lebih tu, apa lah salahnya kita kongsi dgn org lain, bagi mak ayah sikit, adik2, belanja kwn2 makan ke, buat kenduri kesyukuran ke, derma pd anak2 yatim ke atau apa shj, asalkan mengikut landasan agama.
Tapi, semua ni perlulah dilakukan dgn hati yg ikhlas... baru dpt keberkatan, kan...Kalau tak ikhlas, tak guna jugak kan...

Okey rakan2...
Selamat beramal dan renung2kan...
Semoga kita semua juga rajin bersedekah ya... =)
Dan semoga kita semua sentiasa dimurahkan rezeki olehNYA serta sentiasa diberikan kesihatan yg baik...




sekadar gambar hiasan...



** semoga murah rezeki...

Friday, September 10, 2010

30 - Salam Lebaran 1431H...

** scheduled entry...


Salam,

Kepada semua pembaca blog serta semua Umat Islam seluruh dunia,

Saya ucapkan ;
Selamat Hari Raya Aidil Fitri 1431H...

Maaf Zahir & Batin...

Semoga lebaran kali ini akan memberikan 1001 kebahagiaan, kegembiraan, keinsafan serta keberkatan buat kita semua... Insya Allah...


Anyaman ketupat di atas tampi
Tunggu direbus untuk dimakan
Sepuluh jari disusun rapi
Salah dan silap harap dimaafkan...








Salam lebaran 1431H,
- cik angah lee -


** semoga ayah saya akan sihat semula... =(

Monday, September 6, 2010

29 - Beraya?

Huuu...

Tahun ini saya mmg tiada semangat utk beraya langsung...
Langsung takde... =(
Tak terfikir pun tentang rendang...ketupat...kuih raya...baju raya...

Apa yg saya fikirkan...apa yg saya harapkan...
Semoga bapa saya cepat2 sembuh...
Semoga bapa saya sihat seperti sedia kala...
Semoga beliau boleh berjalan seperti biasa...boleh makan seperti biasa....

"Pak...kuatkan semangat ye...semoga bapak cepat baik...Nnti boleh kita beraya sama2..."

** Doakan bapa saya cepat sembuh, sihat dan dilindungiNYA... Ameen...

Wednesday, August 25, 2010

Tazkirah Ramadhan - I

Panduan untuk diri sendiri & semua...
Renung2kan...

1- Puasa adalah rukun Islam yg ke4 dan adalah syariat Islam yg dilaksanakan berdasarkan keikhlasan. Ia menjadi rahsia antara hamba dengan Allah.
Dalam sebuah hadis qudsi;
"Seluruh amalan perbuatan anak cucu Adam menjadi milikNYA, kecuali puasa. Sesungguhnya, puasa menjadi milik-KU dan AKU yang akan membalasnya"

2- Kelebihan orang yg berpuasa, dalam hadis qudsi yg bermaksud;
"Orang yg berpuasa memiliki 2 kegembiraan. Kegembiraan saat dia berbuka dan juga kegembiraan saat dia bertemu Tuhannya"

3- Sunat bersahur dan melambatkannya.
Sabda Rasulullah SAW; "Makanlah sahur kerana di dalam sahur itu ada keberkatan"

Hadith yg diriwayatkan oleh al-Bukhari drpd Anas bahawa Zaid bin Thabit r.a berkata;
"Kami makan sahur bersama Rasulullah SAW, kemudian baginda bangkit utk melakukan solat. Aku bertanya baginda, berapakah jarak masa dia antara azan dan sahur? Baginda menjawab, Masa yg diambil utk membaca 50 ayat"

4- Sunat menyegerakan berbuka puasa.
Sabda Rasulullah SAW; "Seseorang terus berada di dlm kebaikan selagi dia menyegerakan berbuka puasa"

5- Apakah hukum bersugi pd siang hari di bulan Ramadhan?
Jawapan : Disunatkan bersugi sepanjang masa sama ada semasa berpuasa atau tidak, pd permulaan hari atau pd penghujungnya.

Abu Hurairah r.a berkata bahawa sabda Rasulullah SAW;
"Jika tidak kerana ia akan membebankan umatku, atau ke atas manusia, nescaya aku akan perintahkan mereka bersugi pd setiap kali solat"

"Orang yg berpuasa disunatkan bersugi atau memberus gigi sepanjang hari. Jika dia telah meludahkan segala yg ada di dlm mulutnya semasa bersugi, kemudia menelan air liurnya, puasanya tidak terjejas" (Fatwa al-Sa'diyyah)


Ok, ini sahaja tazkirah puasa utk hari ini..
Kalau ada masa lagi, saya akan taip lagik di lain entry..
Selamat menjalani ibadah puasa dengan penuh keikhlasan dan keimanan...Insya Allah...


** tak sangka dah 15 ramadhan...dah nak dekat raya!!! yeayea..!!!

Friday, August 13, 2010

27 - Salam Ramadhan 1431H...



khas utk semua...


Kepada semua pembaca blog dan umat Islam seluruh dunia,

..."Selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak 1431H..."


Alhamdulillah...bersyukur kepada Yang Maha Esa kerana masih diberi peluang utk menjalani dan merasai nikmat Ramadhan sekali lagi pada tahun ini...
Selamat berpuasa...
Semoga Ramadhan pada tahun ini akan memberikan 1001 keinsafan dan keberkatan serta semoga ditingkatkan keimanan... Insya Allah...

May this Ramadhan be as bright as ever...
May this Ramadhan bring joy, health and wealth to us...
May this Ramadhan bring us the utmost in peace and prosperity...
May lights triumph over darkness...
May peace transcend the earth...
May the spirit of light illuminate the world...
and May the light we celebrate at Ramadhan show us the way and lead us together on the path of peace and social harmony...

** rajin2 gi terawikh ya.. =)

Thursday, July 29, 2010

saya stress...!!!

Huh...

Saya sungguh stress hari ni!
Pagi2 lagi saya dah stress...
Rasa macam nak lempang + sepak + smackdown + pijak tulang belakang mereka2 yang membuatkan saya sangat stress!!!
Memang rasa macam nak carut2 jer...
Huuuu... sila bersabar banyak2...

Okeh...
Sekarang saya akan tarik nafas panjang2...tenangkan fikiran...fokus...fokus...sabar banyak2...
Ye...pastu pegi pantry, buat air milo panas!
Huh...





comel nya kalu stress pon macam nih! huh..


** nasib baik aku masih mampu bersabar...geramnyaaa kat org2 yg men'stress' kan nih! huh!

Thursday, July 22, 2010

25 - Anyway...

I read this from somewhere... (couldn't remember)
Lets share with all... (^_^)


...A N Y W A Y...

People are often unreasonable, illogical and self-centred...
Forgive them anyway...

If you are kind, people may accuse you...
Of selfish, ulterior motives...
Be kind anyway...

If you are successful...
You'll win some false friends and some true enemies...
Succeed anyway...

If you are honest and frank...
People may cheat you...
Be honest and frank anyway...

What you spend years building...
Someone could destroy overnight...
Build anyway...

If you find serenity and happiness...
They may be jealous...
Be happy anyway...

Give the world the best you have...
And it may never be enough...
Give the world the best...
You've got anyway...

You see, in the final analysis...
It is between You and God...
It is never between You and them anyway...


*** Its really true, right?




sekadar gambar hiasan


** no idea to update! life is so complicated...huuu...

Friday, July 2, 2010

24 - Kesibukan spt lebah...

Waaaahhhh...

Amat kagum dgn diri sendiri!!! ;P
Lama sungguh tidak mengemaskini blog ini...
Kadang2 idea begitu mencurah2...tapi, masa yg tidak mengizinkan utk menghadap dpn pc, menaip segala bagai idea2 itu!

Saya tidak dpt mengemaskini blog ini juga atas sebab kesibukan yg berganda!
Walaupun saya bukan pemerintah negara, namun kesibukan itu tetap berganda2!
Huuuuaaaaa...
Ditambah lagi dgn urusan perpindahan ofis baru...
Packing barang, unpacking barang...susun barang...kemas barang...carik barang...
Adoii....pening kepala!!!
Serabut otak... Serabai gak...huh...

Terpikir....
Adakah anda kadang2 tiba2 rasa ingin berhenti keje? Pastu hanya dok melepak2 di rumah sambil tgk tiwi...berehat2...makan2 kuaci, makan twisties @ ketiwis ke... tapi, tetap ada duit nak gi shopping2..gi jalan2..
Ye...saya yakin...semua orang ada berperasaan sedemikian!!! kan? kan??
Tetapi...itu adalah sesuatu yg agak mustahil utk dilakukan....waaaaaaaaaa........

Sibuk seperti lebah...
As busy as bee...
Huwaaaaaaaaaa.............aku penat!!!!!!!!!!!!!!!
Nak berehat2.....................







** balik tido...best nih! huh...

Wednesday, May 26, 2010

23 - cerita ceritu

Memang banyak je nak taip...
Tapi, bila jari dah kat keyboard, mata kat monitor, tetibe je dah takde idea plak nak citer apa...
Huisshhh....kekeringan idea sungguh laa...!!!

Ehmm...apa nak citer eh?
Ok...citer pasal kawan2 kelas dulu laa.. (nape tetibe je ni?? - suka hati aku laa...ni blog aku kan?? ada aku kesahh??) ;p





Ok...ini gambar kelas saya masa form 5...diambil sebab ada sessi fotography bebas utk majalah sekolah. Semua ada, kecuali Faiz jawa (tak tau la dia gi mana masa time ktorg tgh dok sibuk2 berposing2 ni). Kelas kami cuma ada 11 lelaki, 8 perempuan, sgt sikit ok..
Majoriti dorang semua dah pun berumahtangga dan dah ada anak pun! =)

Ketua kelas ialah : Umar Faruq @ Beng (dah kawen, ada anak sorang, menetap di Adalaie, Australia). Ketua kelas yg berkaliber (ye ke??) serta terel Add Math dan ktorg slalu curik buku Add Math dia, pastu tiru keje skolah dia! hahahaha...
Penolong kelas : Nadiatul Raihan @ Ann Romantik. Seorang yg cool dan romantik! hehehe... tak marah ktorang pun kalau tak wat tugasan kelas ok! sangat cool... ;p

Dari kiri (lelaki) : Walid, Beng, Apai, Salleh, Syahid, Tugiman, Suhaidi, Firdauz, Syam & Pojie
Dari kiri (perempuan) : Nad, Aimi, Farah, Betty, Yunon, Saya, Mira & Ann





Ok...ini adalah gambar semua budak perempuan kelas saya... Sangat suka gambar ini sbb saya kurus lagik! hahahahaha...
From left : Nad, Ann, Yunon, Betty, Aimi, Farah, Saya dan Mira...


Bila nak wat gathering kelas ni weihh?? Sangat seronok kalau dapat jumpa nih!!!


** miss my school's time... huuuu....

Saturday, May 22, 2010

22 - bosannya!

Huuuhh..

Keje di hari sabtu, mmg sgt laa bohsan!
Rasa mcm nak balik, sambung tido jer...
Orang lain punya laa best2 tido lagi, namun saya berada di opis utk bekerja? Apakah???
Huuaaaaaaaaaaaaaa......

Last wik kuar dan bergembira ngn my best buddy satu course mase blaja sejak dr diploma kat melaka sampai laa degree kat shah alam, Elie! Huh..lama sungguh tak jumpe dgn beliau, hampir 3 thn rasenya walaupun dia keje kat kl jer, tapi masa yg tak mengizinkan kami nak jumpa...
Last2, we managed to met up and hang out together ngn Lela skali... (*_*)

Memang sgt seronok bila dapat berjumpa dgn rakan yg dah lama kita tak jumpa...mcm2 cerita boleh dikongsi bersama...
Ye... kita kena hargai sebuah friendship atau persahabatan...
Jadilah seorang sahabat yg setia, jujur serta ikhlas dlm sesebuah persahabatan...
Jangan jadi kawan 'makan' kawan, ye kawan2... =)





Bersama Elie n Lela sebelum bertolak ke destinasi berjingga...huhu...





Singgah sebentar di rmh Sazlin (kwn sekelas mase blaja),
melawat beliau dan melihat foto2 pertunangan beliau...





Tunggu nak dapat lane... sgt ramai org di ujung minggu...
kena laa posing2 dulu... ;p





"Saya laa yg paling terel.." --> ujar Lela dgn poyonya!





Ok...sessi berkaraoke pulak...mmg suara boleh kalahkan Siti Nurhaliza ok! ;p





Elie pulak menunjukkan bakat terpendam! hahaha...





Ok...sebelum balik, mesti posing dulu...
habis dah sessi berjingga kita pd hari ini...



To Lela n Elie, THANKS guys!
We've got the sweeeeetttt moments together!!! ;p


** yes! akhirnya dpt gak main bowling lagik! lama dah x main!! anyone nak ajak aku?? hehe...

Saturday, May 15, 2010

21 - I've got it! hehehe...

Huuu...

Just got it!

Thanks to Chekgu Shah (yg rasa mcm nak menangis ajar aku!), En Yusman... and Kak Ya!
Akhirnya!
Setelah bersusah payah kumpul duit sendirik! (duit hasil penat lelah sendiri ok!) dan carik masa...
Saya berjaya juga!!!

Kesiannya..org lain dah lama dapat! Aku jer yg baru nak dapat!
Ok! boleh buang satu drpd wishlist di kanan itu! (*_*)

Yeaayyyy!!!
And thanks gak pd abang JPJ yg sempoi itu! (yg asik dok sibuk main sms dan nyusahkan aku nak tuko gear sbb peha dia kat gear!) ;p





** kesiannya, baru dapat! berbaloi aku amek EL! hehehe..(got on 12th may)
** ade duit ke nak beli kete plak?? huuuu... (harus pk 18x)

Thursday, May 13, 2010

20 - Happy Mother's Day...



Happy Mother's Day!!!


Sebenarnya, dah lama saya wat entry ini..tapi, asik x publish aje sbb kesilapan2 teknikal ditambah pula ngn penggunaan internet yg telah dilimited kan oleh tempat keje saya! cehhh..sungguh marah rasanya! huh...

Di kesempatan ini, saya ucapkan "Selamat Hari Ibu" pd mak yg sangat saya sayangi...
Puan Hasanah Sagap...
Beliau telah mengandungkan, melahirkan, membesarkan, mendidik, menjaga..dan segala2nya lah utk saya... iskk..iskk... sangat terharu...
Saya sangat2 sayangkan mak saya... Saya percaya, semua orang pun sayang gak kat ibu mereka...
Walaupun mak saya suka membebel (jahatnya aku ckp mak aku suka membebel...hehe..), tetapi bebelan beliau lah yg mengajar anak2nya supaya ingat akan pesanannya..membuatkan rumah riuh dan happening! huhuhu....
Mak... nak balik!!! huuuu... (tetiba je rasa mcm homesick!)

Paling saya tak dapat lupakan apabila mak menjaga saya semasa saya cedera lutut (jatuh main netball), 2 thn lalu... yg menyebabkan saya MC selama 2 bulan, pergi fisioterapi selama 4 bulan, tak boleh berjalan tanpa bantuan tongkat dan org lain... huuu....
Mak menjaga saya seperti saya masih bayi, bawakan makanan, bg makan ubat, papah utk bergerak, dan segala2nya lah yg tak dapat saya lakukan semasa sakit...
Saya sangat terharu dan sangat terhutang budi dan segala2nya kat mak...
Memang saya takkan lupakan hingga ke akhir hayat saya...
Saya berjanji, akan menjaga mak saya selagi ada hayatnya....

Semua ibu di dunia sangat sayangkan juga anak2 mereka...
Kasih sayang ibu tiada batasnya..tiada akhirnya... iskk..isk....
Dari anaknya kecik...sampai laa ke besar...

Mak,
Terima kasih kerana melahirkan, menjaga dan membesarkan anakmu ini...
Anakmu ini berjanji akan sentiasa menggembirakan dan membahagiakan mak serta akan sentiasa ikut dan ingat segala pesanan mak...
Segala jasa dan budi mak... takkan terbalas...hanya Allah yg mampu membalasnya...
Saya sangat sayangkan mak saya...
Syurga di bawah telapak kaki ibu....

Selamat Hari Ibu juga kpd semua rakan dan bloggers yg sudah bergelar ibu/mak/mama/mummy/ummi/bonda dan gelaran yg sewaktu dgnnya... --> Fatem, Cik Pid, Ella, Ismah, Nad, Sis Am, Arlita, Sis GD dan semua laa.... (ramai beno kalo nak list kat sini!hehe)
Dan juga kpd rakan2 yg bakal bergelar ibu --> Che Poonz, Shida, Elyn dan sape2 lagik laa...


** i love u so much mom!!!

Thursday, May 6, 2010

Lama tak apdet...

Huuuu...
Sudah lama saya tak apdet!!!
Saya sungguh bz... ditambah pula dengan limited penggunaan internet di tempat keje saya...
Cehhh...sungguh kejam sekarang ini! Hanya boleh bukak website2 lain (yg tiada kaitan dgn keje) sebelum pukul 9 pagi dan selepas pukul 5 ptg shj!!!
Arggghhhhhh.... saya sgt tensen!!!

Apa yg nak diapdet?
Hmmm... saya telah menghadiri majlis perkahwinan rakan sekolah saya, Iylia Hani pd mlm sabtu (1 mei 2010) di Kuala Selangor...
Tahniah kpd Iylia dan En. Kamil...
Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat ya! (*_*)

Kemudian, pd keesokan harinya, Ahad (2 mei 2010) saya menghadiri majlis perkahwinan bekas rakan serumah saya, Azizah @ Azie di Kg. Pandan, KL..
Tahniah kpd Azie dan En. Mail...
Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat juga ya! (*_*)

Tapi, saya tidak sempat melihat beliau bersanding kerana lebih kurang setengah jam saya tiba dirumah beliau, saya mendapat panggilan telefon mengkhabarkan atok saya (bapa tiri ibu saya) meninggal dunia di Paya Jaras.. Kemudian saya bergegas ke monorail Times Square - KL Sentral, naik komuter ke Sg. Buloh...
Alhamdulillah, saya sempat melihat jenazah sehingga dikapan dan dikebumikan...
Arwah atok saya meninggal kerana menghidap kanser di tahap kronik... =(
Semoga arwah atok ditempatkan di kalangan orang2 yg beriman... Ameenn...
Saya masih bersedih di atas kehilangan arwah atok...
Masih teringat2... arwah selalu bagi duit kalau datang rmhnya dan selalu bagi duit raya pd semua cucu2nya, walaupun kami hanya cucu2 tiri...

Apa lagi mahu diapdet?
Mahu aplod gambar... malas nak tunggu internet yg rasa mcm nak pengsan tunggu lama sangat ni... Lagipun, gambar pun tak banyak sgt diambil masa majlis2 itu...
Owh... tanpa disedari... saya berjaya mengapdet! Huh... hilang sudah sawang2an di blogku ini...


** TAHNIAH!!! kepada Azie & Iylia...
** Moga roh atok dicucuri rahmatNya... isskkk...

Monday, April 19, 2010

18 - Thanks ya! ~

You'll feel very touching and appreciated when people around you still remember your birthday, wished, gave you presents and so on...
It's really2 meaningful when your age is turned to 25++.... (dah tua2 nih.....) :D
huhuhuhu....

You'll say, "owwhh..tak sangkanya dapat kad ngn hadiah besday!!!..."

Thanks a lot to my best buddy... for treating me dinner last Tuesday! Thanks dear!!! I'm really appreciated it! Tapi nape tomyam tu dah tak sedap mcm kita makan dulu ehh?? hehehe...

Thanks to my cute adik opis sebelah that gave me the cutest handmade besday card! Thanks dear... Suka gille dpt besday card ni, sbb ini laa the 1st card I've got for this year's besday! Sangat kesiannnn kann??

But, I'm so surprised when my officemates made the 'surprise besday celebration' last Friday, with a cake and a cute besday card! Huuuaaaaaa..... sungguh terharuuuu....
Thanks all.... Cik Tazle, Kak Ina, Kak Zai n En Amin!!!
And also thanks to rakan2 opis sebelah, Seha, Kak Nurul n Kak Kina!!!
* Kak Ina, thanks for your besday present ya! (*_*)
* Kak Earni n Aqila - thanks for belanje makan n lovely presents!

And...THANKS a lot...again...to all yg wish dan mengingati besday saya serta mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan saya...by fb, by frenster, by phone, by sms, by blog...thanks all...
Saya sangat terharu dan touching sungguh bila dah besar2 dan umur dah bertambah ni, still lagik dpt besday card and present!
Huuu...sungguh terharu... sampai wat entry susulan lagik! huhuhuuhuu....

I also wanna wish HAPPY BIRTHDAY to persons who shared the same besday date wif me, Kak Ad (my ex-high school's senior) and my uncle, Pak Usu...
May Allah bless you always!

Happy 1st Birthday to Baby Adam (Nad's son) on 14th April...
Happy 27th Birthday to Bittun on 16th April...
We're born on April! =)






Besday cake...


** Dapat gak besday card...hehehhe... =)

Friday, April 16, 2010

17 - Tembikai merah...

Owh...
Jiwa saya sedikit kacau sejak akhir2 ini...
Nak hilangkan kekacauan jiwa ini, meh laa kita baca citer pasal tembikai merah ini..

Begini ceritanya...

Di dalam sebuah kampung, ada seorang pemuda menjual buah tembikai di tepi jalan. Pada suatu hari, ada seorang makcik yg sangat bergaya singgah di gerai pemuda tersebut utk membeli buah tembikai di situ. Kemudian, makcik bergaya itu pun membelek-belek buah tembikai sambil teragak-agak utk membelinya.

"Ye ke tembikai ni merah? manis?", tanya makcik bergaya tersebut.

"Eh...betul la makcik...saya jamin 110% tembikai2 saya ni semuanya warna merah sungguh...betul..saya tak tipu...", jawab si pemuda.

Sedang makcik itu membelek-belek buah tembikai itu, tak disangka-sangka salah sebiji buah tembikai itu terjatuh dan terlepas, lantaran menampakkan isinya yg keputihan dan bukannya merah menyala seperti yg diwar-warkan oleh pemuda itu!!!
Bagi meng'cover' diri beliau drpd dikatakan penipu, beliau pun berkata,

"Eh..eh..tadi merah...ni sebab dia takut ngn makcik ni, terus dia jadik pucat...jadik putih!"

Makcik bergaya tersebut terus meninggalkan gerai sang pemuda selepas membaling dgn penuh aksi yg bergaya buah tembikai yg telah pucat ketakutan itu kepada beliau...
Busssshhhhhhh......

"Adoiiii...."

Huhuhuu....ada kah buah tembikai yg pucat sebab takut???

Moral of the story : Sila jatuhkan buah tembikai yg nak dibeli utk memastikan ianya benar2 merah ok...!!! (*_*)


** huuu... jiwaku kacau... =(

Monday, April 12, 2010

16 - Happy Birthday to me!

Happy birthday to me...
Happy birthday to me...
Happy birthday to Cik Angah...
Happy birthday to me... (*_*)

...12 April 2010...

Tiada apa2 yg saya harapkan..hanya ini sahaja :-
Semoga saya....

Dipanjangkan usia...
Dimurahkan rezeki...
Disihatkan tubuh badan...
Dilimpahi kasih sayang dan Rahmat dariNYA selalu...
Ameen....





Kad besday dari diri sendiri...huuuuu.... =)



---> Kepada rakan2 yg mengwish besday saya dan mendoakan saya, TERIMA KASIH banyak saya ucapkan... Semoga kalian juga mendapat Rahmat dan kebahagiaan dariNYA.. Insya Allah...


** aku dah tua??? tak sangka sungguh! ;p
** dah lama xde sape bagi kad besday....huuu...syahdunya...

Tuesday, March 30, 2010

15 - Kereta Merah...

Semasa pulang ke kampung, saya terdengar adik bongsu saya menyanyikan satu lagu yg memang saya ingat sejak kecil hingga ke hari ini selain drp lagu Negaraku...!!!

Lagu ketika saya masih kecil, di bangku sekolah rendah lagi..
Lirik yg amat mudah dan masih diingati hingga ke hari ini...
Serta lagu yg amat popular di zaman2 bangku sekolah rendah... hehheee....

Dan saya masih lagi ingat, ketika di sekolah menengah, saya ada menggelar seorang adik junior sekolah dgn panggilan "Adik Kereta Merah"...
Saya pun tidak tahu apa motifnya saya menggelar beliau begitu, sedangkan keluarga beliau pun tiada kereta merah!!! ;p
Nak kata muka beliau macam kereta yg kaler merah pun, takde laa pulak!
Sehinggakan saya menulis lirik lagu tersebut di kertas kajang, serta menghadiahkan kepada beliau.. Cehhh..ntah hape2 laa aku ni eh...! ;p
Huuuu...

Okeh, skang saya cuba menaip lirik lagu tersebut (masih ingat hingga ke kini ok!)
So, pada sesiapa yg pernah belajar pelajaran muzik masa sekolah rendah dulu, pasti masih ingat lagu ini, kecuali sekolah anda tidak menggunakan silibus pelajaran muzik yg ditetapkan oleh Kementerian Pendidikan... hehehehe..

Jom... sila nyanyi bersama2 ok... (*_*)


Kereta Merah

Bapaku pulang dari kota
Bapaku belikan kereta
Kereta kecil warna merah
Boleh ku bawa ke sekolah

Pornn..Pornn..Pornnn...Pornnn...Porrnnnn...
Kereta kecilku berbunyi
Marilah adik, mari naik
Bolehku bawa jumpa nenek...







** kebosanan tahap cipan terkukus melanda...!!! gille bosannn tahap dewa!!!

Friday, March 26, 2010

14 - Keberkatan...

Keberkatan...
Rezeki...

Kelmarin, ada seorang rakan menghantar sms kepada saya...
memerlukan pendapat saya...

Beliau : Mana lebih penting? Rezeki yg berkat atau rezeki yg byk?
Saya : Wahai sahabatku .......... (nama dirahsiakan), sesungguhnya keberkatan itu lebih penting dr segalanya... Biarlah ia sedikit, namun mendapat keberkatanNYA... =)

Bagi saya, memang keberkatan itu lebih penting.. Sebab, dgn rezeki yg mendapat keberkatanNYA, pastinya ia akan bertambah... dan sekiranya ia tidak banyak, sedikit atau sederhana, kita tetap merasakan ia cukup...percayalah...
Sebaliknya, jika rezeki itu banyak dan berlimpah ruah pun, tetapi tidak mendapat keberkatanNYA...tiada gunanya... akan timbul rasa tidak puas dan tidak cukup serta sentiasa dirundung perasaan gelisah dan ragu2...
Oleh itu, sentiasalah memanjatkan kesyukuran kepadaNYA atas segala apa yg dikurniakan dan segala rezeki yg dilimpahkanNYA...

Namun, setiap individu itu ada pendapat dan pandangannya masing2...
Terpulang laa kepada diri sendiri, kan? Kita tidak suka dipaksa dan jangan juga memaksa orang lain dlm apa jua keadaan dan situasi...
Setiap individu itu ada hak dan ruangnya masing2...

Jadi, bagaimana dgn pendapat dan pandangan anda?
Yang BANYAK atau yang BERKAT???
Terpulang....


-->> Bak kata ummi Muhammad Adib dlm siri Dunia Baru :- kap..ba..ra..kap..alif..ta..nun...





Sekadar gambar hiasan... Moga hatiku setenang ini...


"...Ya Allah, jauhkanlah aku drpd kesalahan2ku sebagaimana Engkau jauhkan Timur dan Barat...
Bersihkanlah hatiku seperti kain putih yg bersih dan suci drpd segala kekotoran..."


** huuu...tenangkan jiwa dan hatiku...

Wednesday, March 17, 2010

13 - Kismis..

Semalam lepas balik dari bersukan, tumpang kete akak opis saya, tetiba ternampak kotak kismis (Kismis Doa) kat dashboard dia..

Ini adalah dialog saya dan beliau mengenai kismis tersebut...

Saya : Nape ada kismis kat situ kak? Beli kat mana?
Beliau : Masa makan kat kedai bla..bla...(nama dan lokasi dirahsiakan) tu, ada perempuan buta tu jual..akak kesian, beli laa...
Saya : Ooohhh...tapi nape letak je kat situ, tak makan ke?
Beliau : Ehmm...mmg letak kat dlm kete sbb konon2 kalau mengantuk, boleh laa nak kunyah2 ke..tapi, dia pack dlm plastik pulak, tak sempat nak koyak2 plastik dia...
Lagi satu, yg buat akak rasa mcm dah x selera nak makan sbb lps je minah buta yg jual kismis sambil minta sedekah tu jual kat akak kismis ni, terus je akak ternampak dia jalan laju je, tak buta pun, elok je laju, siap dah lipat tongkat buta dia tu...pastu masuk dlm teksi yg dah memang tunggu dia kat lorong tepi kedai tu! Bengang btol akak..rasa tertipu plak...!
Saya : Cehh..memang hampeh!!! Dorang ni nak mintak sedekah pun agak2 laa...sampai nak menipu jadi buta bagai kenapa? Kang buta bebetol baru tau! Huuu...
Beliau : Tu laa...akak marah btol...Kalau budak kecik tu boleh laa dimaafkan lagik! Ni tidak, dah beso panjang! Ehhmmm..kalu Zila nak kismis tu, amek laa...
Saya : Owhh..takpe laa kak...saya pun tak selera jugak laa...

Huuu...saya memang seorang penggemar kismis...kerana saya tak suka dengan coklat! Tapi, saya menolak kismis tersebut kerana cerita di atas...
Mengapa ada orang sampai hati nak tipu dia buta? Adakah hanya kerana dia nak jual serta melariskan kismis tersebut? Atau salah satu cara terbaik untuk minta sedekah?

Teringat plak mase zaman2 sekolah dulu...
Tetiba je teringat nostalgia lama... (*_*)
Ketika saya di Tingkatan 1 dulu...
Saya juga penjual kismis di asrama...tetapi, bukan laa dgn cara menjadi org buta atau meminta sedekah... (sama ke situasi ngn minah pura2 buta tu? Ada kaitan ke? Tak kesah laa...janji tajuk entry ni KISMIS kan.. ;p)
Setiap hari waktu prep kat asrama saya akan pergi ke setiap kelas (kat pintu belakang aje la, sbb malu gak nak wat announcement depan kelas org kan), pastu saya akan mula bertanya,

"Assalamualaikum...sape nak beli kismis? Singgit je satu..."

Sejak itu saya mula dikenali (form 1 lagik dah glemer..haha..) kerana merupakan pembekal stok kismis (cehh..mcm stok ape je ni) kpd para pelajar form 1 ok!
Serta dikenali ngn gelaran "Gadis Kismis".... Chewaahhh...
Kismis tu saya jual atas permintaan pertolongan akak dorm saya yg memang merupakan big supplier kismis secara tidak sah di asrama tu (kalau warden tau, mau kena saman!)
Alaaa...at least ktorg supply mknn berkhasiat, bukan kopok ketiwis ke, super ring ke, bika ke, pringles ke bagai... (waahh...terel gak aku tau sume nama kopok di pasaran ni!)
Beliau yg suruh saya jadi pembekal utk form 1 ketika itu, dan saya akan dpt komisen atas setiap jualan (saya pun dah tak ingat berapa sen saya dpt utk setiap bekas)
Hehehe...at least, saya ada pendapatan tambahan di asrama di samping setiap hari dpt makan kismis free yg baik utk kesihatan dan ingatan otak (kira utk jadik pandai laa nih! hehe)
Rasa best gak dapat jadi pembekal stok kismis ni...tapi, setahun aje sbb akak tu dah pindah skolah..Nak jadik big supplier sendirik, takut plak...
Maka...berakhir laa kerjaya saya yg selama setahun itu sbg pembekal kismis...

Tapi, selalu juga pembeli2 (regular customers) bertanya saya,
"Ko dah tak jual kismis lagi ke? Ktorg nak makan ni..."

Huu..kalau di asrama tu, semua makanan pun jadi sedap...yg saya tau, kebanyakan mereka2 yg beli kismis tu, makan mcm makan keropok utk kudap2an...cuma, makanan yg lebih bercirikan lebih kpd baik utk kesihatan dan otak! =)
Memang kismis banyak kebaikannya... lagi2 utk mereka2 yg masih belajar spt Cik Fiza dan ibu2 mengandung spt Pn Farah, ibu2 yg mmg dah ade anak spt Cik Pid, Pn Nadd, Pn Arlita dan Mama Fatem...

"Kismis dapat menguatkan jantung, menghilangkan penyakit, menghilangkan panas dan memulihkan kesihatan jiwa.."




ini la kismis kalau sesape tak tau cemana rupa kismis...ini bukan kurma ok!


** rindu plak nak jual kismis lagi... bukak booth jual kismis dpn rumah, boleh tak?? (*_*)
** aku laa si gadis kismis... bukan "kiss miss..." hehhehe...

Thursday, March 11, 2010

12 - Lawatan tengok baby..

Salam semua,

Tak ingat bila saya diajak oleh Ann utk melawat baby Ayuni @ Yunon, rakan sekelas kami semasa di sekolah menengah dulu..tapi, yg pasti masa hujung minggu laa...Ahad kot...
Beliau telah selamat melahirkan baby girl yg diberi nama Najla' Irdina (kalau x silap saya) di Hospital Umra', Seksyen 13..
Masa kami datang wat lawatan tu (cehh..mcm lawatan YB plak! hehe), beliau telah pun habis berpantang.. Rumah beliau di Seksyen 20, Shah Alam..


Ni antara gambar2 yg sempat disnap..





Saya la Najla' Irdina...
Nama glemer saya Lala...hehehe...





Saya dah bukak mata... tengah tengok kamera ni...
Say cheeesseeee..... =)





Aunty Raihan @ Ann sedang berposing ngn Lala, si baby Yunon..
Aunty Ann je yg pandang kamera ni..Lala nak gak... --> ujar baby Lala





Baby Lala bersama mama, Yunon...
Eh...nape baby Lala bukak mulut tu...nak susu eh? ;p





Bergambar dgn baby Lala serta mama beliau...
Nanti aunty2 (huuu...rasa sungguh dah tua jer!) datang lagik eh... =)



Kepada Yunon, thanks sbb hidangkan jus tembikai yg manis itu hasil buatan husband ko..hehe..
Hope baby Lala akan cepat besar dan jadik anak perempuan yg baik, tak kuat tido dlm kelas, rajin baca buku (walaupun tersengguk2 di dpn buku) seperti ibumu semasa sekolah dahulu...huhu.. (uuppsss..terbagitau plak!) ngeh..ngeh..

Kepada Ismah, nanti aku dan Ann lawat baby Farish Daniel ok! huhuu...tak sempat laa...bz memanjang nih! hehehe...
Dah mcm YB plak ktorang ni, turun kawasan lawat baby kawan2 plak.. (bak kata Ann)
huhuuhuhu..... ;P


** ramai dah kwn2 dapat baby..congrats! =)

Saturday, March 6, 2010

11 - 27 feb 2010 yg lalu...

Pada 27 feb 2010 yg lalu, saya menghadiri 2 majlis...
Kedua2nya adalah majlis pernikahan dan persandingan rakan sekolah menengah..
Tengok gambo aje laa... (byk lagik gambo tak dpt drp mereka2 yg bawak kamera pd hari tersebut...)


1) Majlis Persandingan : Haizawati Mohd Shaari (x-5T)
Tempat : Kg Seri Tiram, Tg. Karang




Ni laa Watie (tgh), berpakaian ala2 Jawa warna hijau muda.. Saya dan Fiza yg berebut2 nak amek gambar ngn pengantin sbb konon2 nak amek 'berkat' pengantin! huhuhu..






Antara kami2 yg hadir, tapi tak tggu sampai Watie bersanding sbb ada lagi satu majlis yg kena attend.. Ktorang tak nampak pon pelamin dia kat mana, so main berdiri aje laa kat mana2...hehe...
Dari kiri - Farah, Iylia, Bittun, Zaim, Saya, Watie, Fiza dan Lina..
Gambar diimport dari facebook Wanie (kembar Watie) - TQ! =)





Bergambar ngn Haizawani (kembar Watie)...Beliau telah pun mendirikan rumahtangga dan sudah pun bergelar seorang ibu...
Sama tak muka dorang? Muka Watie n Wanie ok..bukan dgn aku...huhuhu...





Yang ini adik Watie n Wanie, bernama Khaizayana yg juga bersanding pd hari itu..means, ada 2 pasang pengantin laa pd majlis itu..cuma Yana ni dah nikah pd hujung thn lepas...
Yana ni adik junior sekolah ktorang, bawah setahun aje...
Berpakaian ala2 Jawa juga, tetapi kaler brown... uhh...nape aku mcm pendek je? ;p


Selepas makan dan tangkap2 gambar ngn kedua2 pengantin, serta dah dapat door gift drpd para pengantin, ktorang pun berangkat ke majlis ke2 pulak..


2) Majlis Pernikahan : Noor Akmar Ismail @ Minah (x-5I)
Tempat : Sg. Sireh, Tg Karang





Sang pengantin, Minah... time ni tok kadi tak panggil dia kuar bilik lagi...so, dia still menggedik2 ngn ktorang nak posing2 amek gambar..
Berpakaian kaler gold, baju nikah yg dibeli bersama saya di Shah Alam (saya yg pilih jugak kaler nih! hehehe)






Harus amek gambar dgn pengantin...oho, tp time nih Minah masih bergelar CIK lagik...hehehe...posing dulu ok sebelum tok kadi tu panggil ko kuar bilik! ;p
Sila lihat muka Minah yg cuakk itu!!! ;p






Ok..this is last posing ye Minah! Kelihatan muka Minah masih cuakk..menyebabkan senyuman dia sgt tak cantikk ok! heh...
"pengantin perempuan mana? boleh dtg depan tak?" --> panggil en tok kadi...


Tahun ini, mesti lagi ramai rakan2 sekolah dan masa belajar dulu menamatkan zaman bujang...dan makin banyak laa undangan2 yg bakal diterima...huuuu...

To Watie & Minah;
- Selamat Pengantin Baru...
- Semoga bahagia hingga ke akhir hayat...


** asik pegi kenduri org aje...huuu...
** next week ada 2 wedding lagik laa...