Tuesday, December 29, 2009

Wedding Hasruddin - 19/12 mlm

Pengantin ialah : Mohd Hasruddin Bin Hussein
Lokasi : Kg Bukit Kerayong, Klang
Tarikh majlis : 20 Dec 2009

Beliau ialah rakan bukan sekelas saya semasa sekolah menengah (kelas sebelah). Berkahwin dgn pilihan hati, Sofia, org Shah Alam. Kami pergi pada mlm hari Sabtu (19 Dec 2009) sebab pd esoknya ada wedding lain yg perlu dihadiri.
Tapi, kami yg hadir tak dapat melihat beliau (pengantin) utk bersanding bersama Sofia serta memakai pakaian pengantin sbb mlm tu rumah beliau hanya buat kenduri kesyukuran dan takde sanding2 dgn pengantin pompuan. Sampai kami pon kompius...Udin ni pengantin ke penanggah yg basuh pinggan??? huhuhuhu....
Kata Udin; "Esok aku bersanding baru laa pakai cantik2..."

Ehmm...tengok laa gambar2 pengantin yg ala2 spt penanggah kenduri tu...huhuhu...



# Gambar pelamin beliau, Udin bertemakan purple + putih.
# Beliau (Udin) yg kami paksa duduk bersanding gak atas pelamin sorang2 sambil Salleh yg mengajar beliau cara duduk + senyum dgn betul ketika bersanding...maklum laa, Salleh masih di ambang pengantin baru lagi...masih ingat lagik cara2 serta teknik2 utk bersanding! hehehe..

# Udin sedang belajar posing utk esoknya.
# Salleh (tukang ajar posing bersanding kat Udin) bersama sang isteri beliau, Naziana. Mereka masih lagi pandai berposing kat pelamin (ye laa..baru je lagi jd pengantin, x sampi sebulan lagi..huhuhu..)



# Pasangan pengantin yg dah lama sket (6 bulan), Asyraf dan Zawani.
# Kami yg tumpang berposing2an atas pelamin Udin.




# Salleh dan Naziana bersama pengantin yg diraikan, Udin.
# Asyraf dan Zawani juga bergambar dgn sang pengantin, Udin.

# Dari kiri : Apai, Bonny, Joto dan Ajim yg sgt gembira dpt bunga telur kat pelamin Udin tu.
# Siapakah pengantin sebenarnya? Nape Udin dok kat bawah plak? Kelihatan Bonny, Joto dan Ajim yg menguasai kerusi pengantin itu.. ;p



# Permintaan pengantin nak bergambar ngn ex-5H yg dtg, Joto & Ajim.
# Udin bersama ex-5A -> Apai, Salleh dan saya.


# Antara yg hadir di malam tersebut meraikan Udin yg bakal bersanding pd esok harinya.
Lihat saja aksi2 bebas mereka yg 'sawan' kamera di pelamin Udin itu...huhuhu...

# Mari berposing2 an lagik...esok dah tak datang...
# Salleh dan isteri beliau yg sedondon pd mlm itu berkaler biru (biru ke hijau ni? ke aku yg buta kaler??)


# Hasruddin yg mengkompiuskan ktorg yg dtg mlm tu..."Udin, ko nih penanggah yg basuh pinggan ke pengantin?"
# Ajim dan Bonny sedang lepak2 minum air teh panas lepas makan nasik lauk ikan keli msk lemak cili api...uisshh..sedap btol!!! ;p



# Sessi lepak2 minum teh panas lepas makan nasik di khemah bersama pengantin yg menyatakan ke'nervous' an beliau nak bersanding atas pelamin esok. Sambil diberi tips2 oleh Salleh dan Acap yg berpengalaman dlm posing-memposing kat pelamin ni...hehehe..


# Mari lepak2...Kelihatan Udin mendengar dgn tekun tips2 yg diberikan...
-> "Esok ko pakai spek itam tau Din, nampak cam macho sket..."
-> "Ko jgn senyum terpakse...nnti x lawa...ko senyum poyo2...ngn penuh keikhlasan walaupon ko penat dah time tu...baru gambo nmpk cantik!!!"
-> Ko jgn makan byk2 time makan beradab tu tau, nnti org kata pengantin lapar sgt plak.."
Hahaha...kelakar gille!!!
Banyak btoll kata2 nasihat yg diberikan kat beliau sebagai persediaan nak bersanding kat pelamin esoknya!
Tapi, ktorg semua pon tak tau, adakah beliau mengikut nasihat2 tersebut? Tak dapat pon tgk beliau dan Sofia bersanding kat atas pelamin...huhuhu...
Sesapa ada gambar dorang tak??
Anyway, to Udin & Sofia;
* Selamat Pengantin Baru..
* Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat...

Tuesday, December 22, 2009

No One Knows..

Here...

I like walking in the rain...
because no one knows that I'm crying....

No one knows what's your feeling...
No one knows...what are in your heart...
No one knows...what are you suffered of...

And...definitely...
No one knows...anything that only you know...


** May Allah bless me always... :)

Friday, December 18, 2009

Selamat Tahun Baru 1431 H...

Salam,

Kepada semua umat Islam...
Saya mengucapkan;

Selamat Menyambut Maal Hijrah... 1431 H...
Semoga kita semua akan sentiasa mendapat keberkatan dan sentiasa dilimpahi Rahmat olehNYA...
Semoga tahun ini akan lebih baik dan lebih bermakna dari tahun2 sebelumnya...Insya Allah...



(sekadar gambar hiasan...)



~ MAAL HIJRAH ~
Satu Muharram detik permulaan
Perkiraan tahun Islam hijrah
Perpindahan Nabi dan umat Islam
Dari kota Mekah ke kota Madinah
Asas perpaduan dan iman yg teguh
Kaum Muhajirin dan Ansar bersatu
Rela berkorban harta dan nyawa
Demi menegakkan Islam tercinta
c/o -
Hijrah itu Pengorbanan
Hijrah itu Perpaduan
Hijrah itu Persaudaraan
Hijrah membentuk Perpaduan
Oleh itu, mari semua
Kita sambut Maal Hijra
Tingkatkan semangat
Tegakkan syiar Islam
Untuk sepanjang zaman...


** Lagu yg sering dinyanyikan ms skola dulu sempena Maal Hijrah...
** Masuk tahun baru dah...huuuu....

Tuesday, December 8, 2009

Tag dari Pn Farah

Saya rase, mase sebelum cuti raya haji lagi saya telah di tag oleh Pn. Farah @ Che Poonz.
Oleh itu, disebabkan saya tiada apa utk di apdet di blog saya yg indah ini, maka saya akan melangsaikan hutang tag beliau..


1- Adakah anda rasa anda Hot?


Tidak...sama skali saya tak hot! Sebab kalo saya memang btol2 hot, mesti saya ada banyak dan asik tukar2 pakwe je, dan mungkin skang saya dah jadik bini org...
Huhuhu...jadi saya memang la tak hot langsung... Saya ialah cold aje... hehe.. =)


2- Upload gambar kegemaran anda...








3- Tak ada soalan pun...kena story pasal gambar tu..

Gambar ni diambil masa kenduri kawen adik saya, lepas majlis tu... Ni gambar adik bongsu saya bersama sepupu2 saya yg masih kecik2 lagik...
Dari kiri; Erra, Hazril, Haziq (adik bongsu saya), Aisya dan Fara...
Suka tengok gambar ni, sbb betapa seronok serta riangnya menjadi kanak2...tak payah nak pikir ape2 pun...nak duit, mintak mak bapak, nak makan, ade org ready kan...nak mainan, ada org belikan...huuu..pendek kata, nak ape2 semua boleh mintak aje kat mak bpk ke...adik beradik yg lain ke...takde komitmen...selain drpd kene pegi sekolah pagi2...buat keje sekolah...huuu....
Bestnye kalu aku masih lagik kanak2 ribena seperti mereka...!!!

4- Bila kali terakhir makan Pizza?

Sebelum raya haji kot...makan ngn kwn2 opis waktu lunch...kat Tesco Shah Alam..
Makan pizza baru tu...
Ala, mkn pizza time tu aje laa kenyang...dah ptg2, lapo balik!

5- Lagu terakhir yg anda dengar?

Baru jap ni dengar lagu Kelly Clarkson - Already Gone
Sedeh gak lagu nih...

6- Apa yg anda buat selain menyelesaikan tag ini???

Saya sedang buat keje yg tak siap2 lagi ini (rajinnya aku..huhu..), sambil dengar Hot.fm, serta membuka2 website lain di samping mereply2 email (email opis ok..)

7- Selain nama sendiri, anda dipanggil nama apa??

Angah - nama yg dipanggil oleh family serta rakan2 yg mengenali
Kak Ngah - nama yg dipanggil oleh adik2 junior mase skolah dulu
Zila - nama panggilan di opis serta nenek di kampung
Fadz - nama yg dipanggil oleh boss lama serta sebahagian org2 opis

8- Tag lagi 6 orang

1- Fatem dear (mama vogue)
2- Onique
3- Fuzah @ Adik Fufue
4- Irmayanty @ Amri
5- Minah Said
6- Ismah @ Khaty

9- Siapakah org no. 1 pd anda?
Fatem Mahanom adalah my best buddy (dah mcm adik beradik) sejak di Melaka lg..Mak dia pon saya panggil Mama gak.. Beliau telah berkahwin, seorang suri rumah yg vogue dan mempunyai sorang anak lelaki dan sekarang menetap di Penang..
Miss u much Fatem... =)

10- Kata sesuatu mengenai org no. 5
Minah atau nama penuh beliau ialah Noor Akmar Ismail adalah kwn sejak sekolah lagik, yg suka dtg rmh saya serta melepak2 dan melayan mak bapak saya berborak sambil makan2 ape2 yg ada di dapur rmh saya tanpa rasa segan silu... (ini la yg perlu...jgn malu2 makan di rmh ku! huhuhu)
Beliau telah bertunang, dan akan melangsungkan perkahwinan pd bulan 3 thn hadapan...insya Allah... (Minah, nnti aku ikut ko gi Klang eh..)

11- Bagaimana pula org no. 4?
Irmayanty Ismail ialah rakan sekolah dulu...tapi, tak penah pon satu kelas ngn beliau...
Tapi, penah satu dorm banyak kali... Dorm 16 n 18...dan beliau punya katil atas katil saya...huhu..
Best eh Yanty, kite satu dorm dulu...Hang siap jadik ketua dorm lagik! hehe...

12- Pesanan kepada org no. 6
Buat Ismah @ Khaty or Kakak...sila rajin2 apdet blog kamu dan jangan lupe sila laa aplod sekeping je pon gambar kamu sedang preggy!!! =)

** dah nak abis tahun 2009 n 1430H...