Saturday, April 25, 2009

Cerita Lama ke Perlis - Part 1

Pada 6-9 Mac yang lalu (huuu...dah lama punye cerita nih!), saya telah jalan2 jelajah Perlis atas sedikit urusan kerja serta saje2 menggedik untuk menghadiri majlis perkahwinan rakan sekerja saya di Kangar..Saya pergi bersama Kak Earni (yg juga rakan sekerja) dengan menaiki bas ekspress dari Sek 17 - Kangar pada malam 6 Mac..


Saya berasa amat teruja kerana sudah lama saya tidak 'travel' menaiki bas ekspress dan menghabiskan masa berjalan2, carik makan...carik pengalaman...Memang telah menjadi hobi saya berjalan2 serta menjelajah di negeri2 orang..Pernah suatu ketika saya travel seorang diri ke Kelantan selama 10 hari, hanya kerana ingin merasai erti jelajah / travel sebenarnya...


Kami tiba di Kangar lebih kurang sekitar jam 5 pagi, dan disambut oleh makcik Kak Earni..
Tak lengkap rasanya, jika anda travel ke mana2, tapi tidak mencuba makanan2 yang popular di tempat tersebut, kan? ;p
Begitu juga dengan saya dan Kak Earni, sagala makanan popular kami akan cuba!!! hehehe...
Maka, bermulalah aktiviti rasa pelbagai 'makanan' di negeri utara ini...




Setiba sahaja di stesen bas Kangar, kami terus men'tapau' makanan ini...saya sendiri tak pasti nama nasik ini...kalau tak silap saya Kak Earni kata namanya 'nasik ganja'...Ye kah? Kenapa 'ganja'? Adakah ia akan menyebabkan anda ketagih ingin lagi selepas sekali mencubanya???





Pada sebelah tengahari pula, saya dijamah dengan 'pasemboq'...Yang saya pasti, makanan ini seakan sama seperti rojak (jika di Selangor)...Sangat sedap!!!





Kemudian, saya juga tak terlepas merasa sendiri kelazatan laksa utara...Pergghhh...sangat sedap, sehingga teringat2 sehingga kini rasanya!!!





Ini pula 'pulut ayam'...Bagi saya, ia seakan2 seperti nasik ayam saja, bezanya hanya nasik itu diganti dengan pulut siam yang ditanak dan berwarna putih...sedap juga eh!! =)






Jika ke negeri Perlis Indera Kayangan, jangan lupa singgah ke Padang Besaq! Di sinilah aktiviti menghabiskan duit berlaku serta kerambangan mata untuk membeli pelbagai barangan!!!




Di entry ini saya hanya mampu mengaplod gambar2 makanan saja...hehehe...
Saya akan mengaplod gambar kawen rakan sekerja saya itu (Noorhani Izzati dan suaminya) pada entry akan datang...


Seronoknya kalau banyak duit, boleh jalan2 selalu + habiskan duit + tapi duit tetap banyak dan tak habis2 + tak payah keje penat2 + boleh makan macam2 = ade ke macam nih???
Huhuuhuuhu....



>> Sape2 rase nak travel, tapi tadak kawan...ajak la saya! heh...

Friday, April 17, 2009

It's My Birthday! ;p

happy birthday to me...
It was a very wonderful time and moment to celebrate your birthday when you were a kid, teenager and when you're still studying...
Why?
Because...you'll get so many presents + gifts, birthday cards and birthday wishes from your friends and your love one..plus, you also will get the 'surprise' birthday party and cake...
that will make you so happy...
& there will be your unforgettable moment in life...

But, when you're getting older and older...
your excitement to celebrate your birthday is not like before...and not like when you're a kid...
because you'll think more about your future life...
it's more important than anything else..

However, it doesn't mean that you're not excited in getting and receiving the wonderful & nice presents, birthday wishes and of course the surprise birthday party!!!
Even though you're only got a slice of secret recipe cheese cake! =)

For me, it is more meaningful and unforgettable moment...
when people around you still remember your birthday, sending you birthday wish, singing the birthday song for you and celebrating yours..
Lots of thanks guys...
for remembering and wishing my birthday!
And also special thanks to my housemates for making the surprise birthday party for me!!!
I'm really appreciate it!!!
Thanks guys!
Me and my favourite cake... the surprise birthday party for me plus a slice of blueberry cheese cake... =)
Me and Azie... my roomate...

Me and Lela...




Me and Shu...

Thanks guys for surprising me!!! ;p

My bluberry cheese cake...nyum..nyum...



>> Hope I'm blessed by HIM...everytime...everyday...and every single moment...
>> May happiness be mine...and may all my dreams come true... (^_^)
Insya Allah....



cik angah lee was 26 yr old on 12th april...

Friday, April 3, 2009

Tag from Nadd..

Huuu...
Saya telah di'tag' oleh Pn Nadiah serta Pn Amrah...
Disebabkan saya seorang pekerja cemerlang lagi gemilang, adalah sukar bagi saya untuk menyalahgunakan masa bekerja bagi melangsaikan hutang2 'tag' tersebut! (mesti kak am nyampah je baca statement aku nih! hehehehe) ;p
Namun, demi tidak menghampakan mana2 pihak (geli plak baca ayat nih!), saya memperuntukan sedikit masa ketika waktu rehat (diulangi..waktu rehat ye kak am..hehehe..), bagi membuat 'tag' ini..
Tapi, saya setelkan 'tag' dari Pn Nadd dulu laa...dari Pn Am, nanti2 laa...nnti terlebih plak salahguna masa waktu keje...kui...kui...(sangat nyampah baca statement ini! ;p)

Tag dari Pn Nadd :-

1. orang luar sana tak kenal kamu. perjelaskan siapa kamu?
- hii...nama saya fadzilah lee...orang panggil saya Angah...tapi, saya bukan anak cina ye..hehe...

2. sikap kamu yang 'mantap'?
- saya seorang yg berdisiplin, rajin, suka masak + mengemas, penyabar, peramah, pembersih, baik hati, pemurah...bla..bla... hahahaha...gelisss kah?? ;p

3. sikap kamu yang sangat jelek?
- "pegi laa m**p*s..." - maleh nak layan mende2 yg menyakitkan ati...
- cerewet nya...

4. apa gadget yang sentiasa kamu bawak?
- henpon saya yg byk berjasa (walaupun slalu tadak kredit!)
- wallet saya yg slalu ada beberapa helai note rm1..huhu...

5. dah berapa handphone kamu pakai selama nih? senaraikan brandnye. jenama handphone yang sedang kamu gunakan sekarang? dah berapa lama?
- baru 3 handphone sampai laa ni... semua adalah jenama Nokia (1st-3310, 2nd- x ingat model ape, tp yg canggih sikit je dr 3310 tu, 3rd-1110)
- skrg saya masih menggunakan Nokia 1110, yg tadak kamera, bukan kaler screen, polyphonic, tetapi user friendly - senang nak buat call & type msg...
huuu...betapa setianya saya... (setia kah? atau tidak mampu???)

6. siapa bestfriend kamu?
- ehhmm...semua pun kawan saya, friends saya...tp, perkataan 'bestfriend' ini mmg berbeza mengikut pendapat saya...kerana bagi saya bestfriend adalah seseorang yg sentiasa berada dgn kita ketika memerlukan, susah & senang, mempercayai dan dipercayai serta menerima seseorg dgn seadanya dia..
- bestfriend saya kah? ehhmmm...adalah sorang je kot... =)

7. siapa yang kamu sayang selain family?
- kawan2 saya serta future husband...hehehe... ;p

8. lagik 10 tahun kamu jadi ape?
- sekarang 26 + 10 = 36... saya akan pastikan saya menjadi sorang yg kaya, banyak duit serta telah pun berkahwin...ngeh...ngeh... (^_^)

9. kata2 hikmah yg pernah kamu dengar dan paling kamu suka?
" takkan kau berperasaan gundah, walaupun sekali, jika kau tahu apa yg dicari..."

10. dalam blog kamu, sudah ada berapa followers?
- ada 3 je laa rase2nya...

11. senaraikan follower yg paling kamu suka?(tak kira kuantiti). kenapa?
semua saya suka sebab ada org yg bace2 serta jenguk2 blog saya sambil tolong2 jage2kan ikan2 saya kat blog nih! hehhe...thanks guys! =)

12. saya nak tag :
- onique
- ismah
- izyan
- cik pid
- pn amrah
- irmayanty
- pn anida

** kepada yg kena tag ini, sila2 laa rajin2kan diri utk melangsaikannya ya...
jangan jadi spt saya...sangat 'rajin' utk menyelesaikannya...

sekian, saya telah berjaya menyelesaikan 'tag' dr Pn Nadd ini...
thank Pn Nadd kerana bg saya keje utk apdet blog! keh..keh...
kpd Pn Am, nnti2 laa saya buat akak punye k! ;p