Wednesday, January 28, 2009

Wedding, Baby & Ikan...

(1) Wedding...
Saya telah menghadiri majlis perkahwinan senior sekolah menengah saya pada 26 Jan 09 bersamaan hari Isnin (hari raya cina) bersama Minah. Kedua-dua mempelai adalah senior satu sekolah, bercinta sejak di bangku sekolah lagi dan akhirnya ke jinjang pelamin..Alhamdulillah... =)
Pengantin lelaki : Muhammad Abdul Aziz (Mamat)
Pengantin perempuan : Nor Fadzlina Kernaini (Kak Fazz)
Lokasi : Tg. Karang, Selangor
Tema : Soft blue + white

(2) Baby...
Selepas menghadiri majlis perkahwinan tersebut, kami pergi ke rumah Irm, yang baru sahaja selamat melahirkan seorang bayi perempuan seberat 2.59kg di Hospital Selayang pada 20 Januari baru-baru ini.
Nama bayi yang chomel itu ialah Aisyah Maisarah... (cute nya nama mcm orangnya...!)
Kepada rakan2, jika berkesempatan, sila lah melawat Irm dan baby nya yg chomel itu di Sawah Sempadan ya...

(3) Ikan...
Di rmh Irm, adik saya (Haziq) dan adik Minah (Aiman) sempat memancing di sawah, di sekeliling rmh Irm..
Hasilnya, mereka berdua berjaya mendapat 2 ekor ikan puyu setiap seorang. Ikan-ikan tersebut dibawa pulang oleh Haziq sebagai bukti utk berlagak kepada ahli-ahli keluarga yg lain...
Huhuhu...

Maka, cuti raya cina yg lalu, saya tidak beraya ke mana-mana (walaupun anak LEE)...hehe...
Hanya menghabiskan masa melakukan aktiviti2 yg berfaedah jua serta berehat2 di rmh sambil menonton televisyen...
Sila lihat gambar2 ini utk lebih kelihatan menarik... (^_^)




Mamat & Kak Fazz di atas pelamin...



Gambar agak gelap sket sbb kesilapan teknikal...

Pengantin bersanding...




Inilah Aisyah Maisarah...anak Pn. Irminiza @ Irm




Heee....tomey nya dia...tido gak walaupun org sibuk bising2...



Huuu...tido lagik baby nih...tanak bukak2 mata! ;p


Nanti panggil "Aunty Zila" ye...hehehe...glemer sket! ;p

Haziq berposing dgn pancing yg berjaya mendapat ikan puyu!


Wahh...khusyuk sungguh mereka...

Dapat! Ikan! Ikan! Ikan!

Pemandangan yg mendamaikan hati...

Itu sahaja kisah saya di cuti raya cina ini...best laa jugak...hehehe...

Akhirnya saya berjaya apdet sebelum tamat Januari!!! ngeh...ngeh...

Kepada Irm : Congrats dapat baby girl yg tomey!

Kepada Mamat & Kak Fazz : Congrats! Semoga bahagia ke akhir hayat...

Thursday, January 15, 2009

kala muda2..

Masa bukak2 folder dlm pc aku, tetiba tertengok gambar2 mase aku di kala muda2 dulu...(dah tua kah sekarang?? hehe..)
Pastu...teringat laa masa zaman dulu2 tu...Time tu digital camera tak glemer lagik, so semua gambar amek secara manual, pastu hantar filem dia kat kedai gambar, cuci...pastu baru scan dan save...hehe...
Tu yg gambar2 semua tak jelas sgt...dah lama gille tu... =)

Ni antara gambar2 masa aku masih belajar di UiTM Melaka dulu, masa dinner kolej dan dinner pra-grad...
Comel and sweet je gambar2 nih...
Check it out...!!! (^_^)






#1-Masa dinner Kolej Lenity kat MITC, Melaka. Dlm gmbr adalah ahli2 level aku, level 3



#2-Masa nak makan ni. Dr kiri; Lela, Aku, Kak Jaja & Ieja





#3-Posing kat depan MITC, Melaka sebelum berangkat pulang ke kolej





#4-Ni sessi nak tunjuk siapa punya baju paling cantek kot...hehe...


#5-Dinner pra-grad kat Renaissance Hotel, Melaka

Dari kiri; Aku, Ali & Zaza




#6-Dari kiri; Elie & Aku

(kwn susah senang sepanjang blajar kat UiTM..LOTs of THANKS Elie!!!)





#7-Iklan ubat gigi ke? Say Cheeseeee.... (^_^)

Dari kiri; Anor (my x-roomate in Part 1), Lela & Aku


Huhu...bila tengok gambar2 tu semua, rasa macam bestnya jadik student...
Lagi2 masa kat Melaka tu...
Hidup best je, lagi2 time dpt PTPTN tu...rasa mcm org paling kaya kat Malaysia! hehehe...
Semua nak beli...semua nak pegi... hahaha...
Alhamdulillah...semuanya dapat habis belajar dan konvo ngn bestnya!!!

# miss all my frens...

Saturday, January 3, 2009

Tahun Baru...

Kepada semua,


Jika doamu dimakbulkan, itu tandanya Allah menyayangimu...
Jika doamu lambat dimakbulkan, tandanya Allah ingin mengujimu...
Tapi, jika doamu tidak dimakbulkanNYA,
itu tandanya Dia merancang yang terbaik buatmu...

Salam Maal Hijrah 1430...



To all,

Great start for January...
Love for February...
Peace for March...
No worries for April...
Fun for May...
Joy for June till November...
and...
Happiness for December...

Happy New Year 2009...



Best Regards,
- cik angah lee, 2009 -