Wednesday, May 6, 2009

Cerita Lama ke Perlis - Part 2

Ini sambungan daripada entry yg lalu..
Cerita bergambar laa..senang sket..

Ini adalah hantaran dari pihak perempuan kepada pihak lelaki.. Ada 9 hantaran kalau tak silap saya.. Saya sungguh berminat dengan bekas hantaran kayu itu..sangat menarik! Menurut Hani, bekas kayu itu diborong di Padang Besar..

Pada malam pernikahan Hani.. Ini gambar ketika selepas akad nikah, beliau menerima mas kahwin berjumlah RM5,555.55...Gambar kurang jelas kerana kamera yg digunakan amatlah 'canggih'...hehehe..


Saya & Kak Earni pada malam majlis pernikahan Hani (pengantin perempuan). Berposing sebelum beliau diijab kabulkan...


Ini gambar di majlis resepsi Hani di Hotel Putra Palace, Kangar..satu-satunya hotel yang ada di negeri Perlis? ;p



Sedapnya air bandung itu...huhuu...Yang kaler hijau tu adalah gift untuk para tetamu yg hadir pada malam resepsi pengantin..



Gambar pengantin ketika bersanding. Gambar sungguh tak clear sebab kamera yang amat 'canggih'.. Takpe, nanti saya akan beli kamera yang benar2 canggih suatu hari nanti...hehe...


Bas Transnasional yang membantutkan perjalanan pulang kami... rosak di Kedah, saya pun tak ingat di mana.. tapi, yang penting kerosakan bas ini menyebabkan saya mengambil mc keesokan harinya kerana terlalu keletihan dan betapa bestnya rasa bercuti di weekdays, tapi tak sakit, pastu jalan2 gi jusco!!! hehehe...

Memang sangat seronok sekiranya anda dapat berjalan2, dan menghabiskan masa dengan bersiar2 di hari yg sepatutnya anda bekerja..sebab, anda tidak perlu bersesak2 dengan orang ramai!!! Oleh itu, sekiranya anda ingin sekali merasai suasana ini, ambil la mc! hehehe...

** bz sungguh di kala ini!

1 comment:

ema said...

satu2nye negeri yg aku belum khatam lg round, Perlis. info2 yg ko kasik ni walaupon sikit (part 1 tu), tp aku tetap teruja gak nak gi sana. hu2... cam bes jek mknn die ek ngah? hehe... aan ade ckp x nak jumpe ko weekend ni?