Thursday, November 27, 2008

Foto - Terjah Raya 2

Terjah Raya 2 - 19 okt 2008
Ahli2 penerjah Raya - Angah, Irma, Ann, Shiffut, Rahmah, Dinie
Pada sape2 yg ingin diterjah rumahnya ketika raya nnti, sile bgtau...
huhuhu....



Sawan kamera dulu sebelum gerak2 khas...

1st - Rmh Pn Asma' Zahir, Ukay Perdana

Kelihatan tuan rmh, Pn. Asma' sdg menyembunyikan perut beliau yg sdg pregnant...

2nd - Rmh Najiah @ Kenet, Kuala Lumpur


3rd - Rmh Rahmah, Kajang

4th - Rmh Pn. Ayuni - Bdr Baru Bangi
beliau dan suami baru seminggu pindah kat situ...dan diterjah! ;p

5th - Rmh Irma, Klang
berposing kat sudut menarik di rmh beliau...




Kami disaji ngn durian kampung!
makan...makan...terjah...hehehe...

posing lagi di sudut yg ada si Nemo...
hehehe...

ni kat pintu rmh Irma...rmh dia besttt...cantek!!!

Itulah episod kedua terjah raya aku pd tahun ini..

ada lagi gambar terjah raya yg ke3 sebenarnya, tapi aku still tak dpt lagi gambar2 nya...

nanti2 laa kalu ade mase, aku akan aplod!

# seronoknya nak raya haji plak...leh TERJAH lagi kah??? ;p

Thursday, November 20, 2008

Foto - Terjah Raya 1

Aku nak apdet ni..

Ini antara foto2 ketika Terjah Raya 1 yg lalu..
Sebagai bukti menerjah (macam Abg Nas Melodi) plak...huhu...
Ahli terjah : Aku, Irmayanty, Ann, Wan Zokhri & Shima (adik aku)
Biar foto saje laa yg bercerita..
Ini ikut kronologi perjalanan ni..


1st - Rumah aku - Kg. Kuantan, Kuala Selangor


2nd - Rmh Dian Waheeda - Kg. Kuantan, K. Selangor


Me & Zawani



3rd - Rmh Zawani - Sg. Choh, Rawang
( lepas pegi wedding Ita)

4th - Rmh Dinie - Damansara



me & Dinie

5th - Rmh Farah - Batu 3, Shah Alam
Itu je foto2 Terjah Raya 1 yg sempat serta larat aku aplod..
Nanti nak aplod yg Terjah Raya 2 plak...
Kepada sape2 yg nak rumahnya diterjah ketika raya haji ni, sile sms aku! hahahaha...
*** penatnya keje...!!!

Monday, November 3, 2008

lama tak apdet!

Huuuu....lama btol aku x apdet!

November dan Zulkaedah pun dah menjelma, menandakan Syawal dah pun berakhir dgn jayanya. Alhamdulillah, raya kali ini walaupun disambut sederhana dan mmg langsung tiada kuih raya buatan sendiri, namun tetap meriah...seronok...serta sgt bermakna dan 'luar biasa' (aku pinjam ayat Irmayanty jap) huhuhu....

Last wik, aku lepak2 buang mase ngn bekas penolong ketua kelas aku yg bernama Cik Ann. Pada mulanya, beliau bercadang utk tido di rmh aku, tetibe plak tak jadi. Aku rase sebab dia tak nak share tilam ngn aku kot (aku fitnah nih!). Almaklum la, aku tadak toto extra...hehehe...
Akhirnya, kami hanya minum + makan2 di Pak Li Kopitiam atas tajaan beliau.
Beliau telah berjanji ngn aku utk bg gmbr2 terjah raya 1 & 2 (yg aku janji nak aplod) yg dah di burn kat cd. Namun, malangnya...aku rase Ann salah burn ke, hape ke, aku tak tau laa..sbb yg pastinya, cd tersebut takde ape2..kosong! Cehh...ape yg sebenarnya cube si Ann burn nih! (nada marah nih! ;p)
Oleh itu, tak dpt laa aku nak aplod gmbr2 terjah tersebut sampai skrg...(sila tuding jari kesalahan beramai2 pd Ann ye!) hehehe...

Apa lagik nak citer ye...
Owh, spjg mggu lepas asik ade jamuan raya + deepavali saje kat tmpt keje aku...maka, best la aku asik makan free je...sampai dah tak muat2 perut dah nih...ngeh..ngeh..
Tapi, mggu ni...mcm takde je...huuuu...sile laa buat lagik!!! Huuuu....
Aku pulang ke kg halaman terchenta pd Sabtu lps, sejurus abis keje. Dgn penuh riang gumbiranya, mak, bapak serta Haziq (adik bongsu yg poyo) dtg Shah Alam amek aku + adik aku (Shima)..Seronoknya...We had a wonderful weekend together... (^_^)
Selain itu... I've got somethin' from someone... (apakah dia? heeee...besshhhnye!)

Minggu nih, me n someone ada 'plan' & aktiviti yg best!!!
Yosshhh...nantikannya......

Huh...akhirnya, aku berjaya mengapdet dgn lebeh dr 360 patah perkataan (mcm range words utk buat esei SPM)
Hoho...Selamat menjawab SPM pd sape2 la yg amek SPM ke, repeat SPM ke (ada ke??), adik2 yg amek SPM ke, abg ke, akak ke, uisshhh..senang citer, sape2 je laa...
Semoga tenang menjawab soklan...ameeennn...

** teringat mase zaman2 jwb SPM dulu...