Friday, May 30, 2008

..Time..

Takde ape nak apdet...
Sekadar nak kongsi...
I've got this;


Beautifully stated....

--- As we grow up, we learn that even the one person that wasn't supposed to ever let you down probably will.

--- You will have your heart broken probably more than once and it's harder every time.

--- You'll break hearts too, so remember how it felt when yours was broken.
--- You'll fight with your best friend.

--- You'll blame a new love for things an old one did.

--- You'll cry because time is passing too fast, and you'll eventually lose someone you love.

So take too many pictures, laugh too much, and love like you've never been hurt because every sixty seconds you spend upset is a minute of happiness you'll never get back.


"Don't be afraid that your life will end, be afraid that it will never begin." ~anonymous~


Btol gak kate2 nih eh?
Huuu...jiwa kacau kah???


** Dear Nadd - sabar atas segala dugaanNya...moga Dia mengurniakan yg lebih2 baik dr segalanya... ameen...

---------------------------------------------------------------------------------

~ Meh TRY!! ~


Try this out!

1) key-in the first 3 digit of your handphone number (not the 01x number) into the calculator

2) multiply by 80

3) add 1

4) multiply by 250

5) plus last four digit of phone number

6) plus last four digit of phone number again

7) minus 250

8) divide by 2 at last

Is it your handphone number????


AMAZING ISN'T IT !!!

Btol eh...no hp korang?? (^_^)

** bosan tahap cipan! ~

Sunday, May 25, 2008

Mari bercerita..

Semalam (24 Mei) aku ada banyak event!
Mula2, pagi2 lagi aku dah pegi exam KPLI kat SAAS, Kosangor..
Aku gi ngn Adik yg setia bersama2 aku walau apa pon yg berlaku.. Thanks dude! =)

Aku sepatutnya mmg keje on Saturday, tapi dr awal2 lagik aku telah bertekad nak amek MC atas alasan kunun2nya kene ceri-beri (cirit-birit) sbb mmg nak gi wedding Irm..
Tp, tanpa diduga, rupa2nya exam KPLI jatuh pd hari yg sama!
Cehh...niat asal nak pegi wedding Irm di awal hari, akhirnya terpaksa jua ditunda ke waktu yg agak lambat disbbkan exam tersebut! huuu....

Selesai exam, terus ajak Minah (dpt tmpt exam sama ngn aku) pegi ke sebuah klinik di Kosangor (nama terpaksa dirahsiakan) sbb nak amek MC + ceri beri...hehehe...
Dengan muka kunun2 sakit...aku pun masuk bertemu en doktor tersebut..

En Doktor : "Ya miss...kenapa? demam kah?"

Pesakit : "Bukan..saya kena cirit birit laa doktor...dah banyak kali gi toilet ni...Dari ptg semalam sakit2 perut ni..."

En Doktor : "Ooo..ni you kena food poisoning ni.." - cehhh..mana plak laa dia tau aku kene keracunan mknn ke ape...memandai jer en doktor ni.

Pesakit : "Ye la agaknya doktor...tak tahu makan apa...Tu laa, pagi tadi saya dah siap2 nak gi keje, tapi tak larat sbb asik ulang alik gi toilet je.." - huh, tipu sunat nih!

En Doktor : "Ok..takpe, nnti saya bagi MC.."

Ngeh..ngeh..berjaya!
Aku rase en doktor tu mmg dah tau aku sebenonya tak sakit pon, nak MC aje..
Sebab beliau langsung tidak meng'check' aku...cuma suh aku bukak mulut jer..huh..
Setibanya di kaunter ubat & pembayaran..

Pembantu klinik : "Cik, ni ubat cirit birit..ubat bla..bla..bla..makan bla..bla..bla..dan nih mc skali.."

Pesakit : "Baik..ok..ehhhmm..berapa eh semua?"

Pembantu klinik : "Semuanya rm40.."

Mak aaiii...aku rasa mcm nak nangis je bila dia sebut rm40!!!
Dahh laa blom gajik! Duit pon cukup2 jer nih!
Bapak gile mahal! aku bajet rm25 ke 30 ke... Nasib laa ade gak duit dlm purse aku! Kalu tak, mau aku cakap tak jadik laa...hehe...
Cehhh...keji punya doktor!!! huhhh...
Tapi, takpe laa...demi seorang kawan...!!! Dan demi nak save cuti! Takpe, lagipon aku leh claim balik! heeeee... =)

CONGRATS to Irm yg telah selamat diijabkabulkan ngn jejaka pilihan hati beliau, Mohd Hafiz..
Semoga berbahagia dan berkekalan hingga ke akhir hayat...ameenn..

Gambar2 perkahwinan akan diaplod nnti sebab blom dapat lagik dr Bitun..
Antara rakan2 SMKA yg hadir masa mjls persandingan ; Aku, Adik (pengapit), Minah, Bitun, Ella, Mass, Noe, Suzie, Najwa, Haza, Mad..


** Lepas gi wedding Irm, gi wedding Inor (junior SMKA) kat Kg Permatang, siap ada lauk ayam KFC lagik! heehehe...
Lepas tu aku & Adik gi menziarah Ayim & her family kat Tg Karang..
Takziah atas pemergian bapa beliau pd hari Khamis yg lalu.. (feel sorry to her, just arrived Malaysia on Friday..tak sempat tengok arwah..sabar Ayim..)

** Kesan dari aku kunun2nya ceri-beri itu... aku mmg BETOL2 kena ceri-beri lps balik kenduri smlm! Aku asik gi toilet sepanjang mlm tadik! Sampai skrg (ketika entry ditaip), aku masih 'bergumbira' ulang alik ke toilet!!!
Akhirnya...berguna jua ubat2 rm40 tersebut! huuu....
Padan muka aku!!!!! (aku harus INSAF!!! adakah ini balasan Tuhan kpdku?? huuu...)

** Di bawah aku letakkan antara gambar2 menarik Pusat Pelancongan Kelip2 di kampung aku.
Pusat Pelancongan Kelip2 Kg Kuantan...
Besttt weihh...jom laa ramai2 dtg melawat kampung aku! (cehh..dah berbelas2 tahun, baru aku ada inisiatip nak promot kg sendirik!) ;p
Bleh singgah minum sirap kat rmh aku! hehehe..



wif Irm (ketika masih blom jd wife)


Pintu nak masuk ke kawasan..

The Rules...




Pemandangan di situ..life jacket yg di sidaian...





Ada play ground gak...


tunjuk arah...


Jeti Kg Kuantan...


Elektrik = kelip kelip kah??

** Untuk keterangan lanjut, anda buleh laa mencarik info kat internet atau pun kontek jer ngn MDKS (majlis daerah kuala selangor)
** Meh laa datang...naik sampan yg didayung tau! bukan guna enjin!!!

Sunday, May 18, 2008

been tagged again!

Huuuu... i've been tagged again!
Kali nih aku kena tag ngn Puan Nadiah @ Nadd plak... (^_^)
Disebabkan aku mcm rajin2 sket, maka aku pon akan melaksanakan tag ini ye... ~


Ni dia pemende yg kene buat...huhuhu...

(a) 7 random facts about me
(b) 7 things that scares me
(c) 7 random music

(d) 7 things i say the most
(e) 7 'first time' things i ever did

(f) 7 ppl to do this

7 random facts about me :
- yang ni aku dah penah buat mase kat entry sebelum nih..
- siap ada 8 lagik ye...so, sila laa baca je kat previous entry.. ;p

7 things that scares me :
1. Rabbul 'Izzati... ALLAH SWT dan azabNya...
2. Hidup tanpa keluarga tersayang...aku tak dapat bayangkan...huuuu...
3. Semakin gemokz dan gemokz...aku nak kurus balik!!! :D
4. Penjenayah dan pembunuh!
5. Hilang sahabat handai...
6. Kena marah...mesti aku akan rasa cam sedih gille, pastu cam nak nangis.. =(
7. Darah...

7 random music :
Kalau muzik nih, aku layan je semua kecuali rock yang menjerit2 sampai sepatah haram pon aku tak paham pemende yg cuba diperjuangkan oleh penyanyi tersebut!

7 things i say the most :
1. Ya Allah... (jika impressed, terkejut..)
2. Bengong!
3. Yes, may I help u? (masa keje je..)
4. Weih...jom gi makan!
5. Bila nak kaya nih..? (cakap sorang2)
6. Macam s**t jer! (ketika bengang & sakit ati)
7. Beb, bila nak jadik alumni SnA Club ni?? (ketika miting SnAC) ;p

7 things i treasure most :
1. Keluarga terchenta..
2. My all everdearest frenz..
3. Old pc at home.. (nak komputer riba!)
4. Person who still remember me.. (especially those who invited me to their wedding!)
5. All photos mase zmn muda2 (waktu skolah, kurus2, gedikz2) heee.... ;p
6. Money! $$$
7. Teeth... (saya sayang gigi saya...)

7 'first time' things i ever did :
1. Dok asrama..
2. "Fly" masa dok asrama...
3. Berchenta masa pas SPM (huhu...gatalnya aku dulu2, tapi skrg tidak lagi ya~)
4. Ada email (masa form 3 dan active sampai skrg!)
5. Travel sorang2 naik ketapi, naik bas ekspress..
6. "Hati pecah" =(
7. Dapat gaji! (sronot dapat 1st gaji..)

7 ppl to do this :
Aku tak nak tag sape2 sebab aku malas nak carik orang utk di'tagging'kan..
Ngeh..ngeh.. cehh...anak sapa laa pemaleh nih! ;p

Sekian, terima kaseh...

** Harap2 pasni aku tak kene tag lagik! Maleh tahap cipan nak buat! huuu....
** Nad, aku dah wat nih..ada sebarang pertanyaan?? heee...

Monday, May 12, 2008

aku di tag!

Memandangkan aku dah la lama tak apdet, ku lihat semakin banyak kutukan serta cercaan yg ku terima di blog ku sendiri!
Cehh..hampeh btol rakan2 nih!

Owh, rupe2nya aku telah ditag oleh 2 org makhluk bukan asing, iaitu Poonz dan Izyan..
Memandangkan ape yg ditag itu adalah sama jerk, maka...aku buat skali jer laa..
Maleh nak taip banyak2 kali nih...(dah mula laa sikap maleh aku tu!) ;p

Mari kita lihat...

The Rules :
1. Each blogger must post these rules first.
2. Each blogger starts with eight random facts/habits about themselves.
3. Bloggers that are tagged need to write on their own blog about their eight things and post these rules.

Hahaha...meh laa tau the random facts/habits pasal aku...nyesal beb kalu tak tau!

1- Bertukar!!! (mcm Ultraman plak!)
Hehehe...ni soklan & ayat paling aku benci!
"sejak bile ko gemokz nih?"
"weh...gemoknya ko!!!"
Huu..aku telah bertukar, dulu aku ialah sorang yg kurus spt lidi dan sgt la anggun...
Namun, setelah berjaya menderma darah setiap semester semasa di Melaka, dgn niat suci murni, haa..inilah hasilnya!
Bile nak kurus balik nih!!! Tapi, aku tetap masih comel dan anggun ya! (sila la puji diri sendiri sbb tadak sape nak puji...) ;p

2- Hate COKOLAT!
Aku rasa cam nak muntah kalu tengok cokolat byk2!
Sehingga skrg aku sgt pelik nape org sgt suke cokolat.. Aku bukan tak suke cokolat sbb nak kurus ye...tapi, mmg sejak dolu2 lagik aku tak suke cokolat!
Aku pon tak tau nape...ntah nape ntah...mungkin sbb kecik2 lagik mak aku tak bagi duit suh beli cokolat kot... ;p
Oleh itu, sila jangan bagi or hadiahkan aku cokolat ye! nnt aku sedekah kat org lain serta aku akan kesedihan krn tak berminat merasainya!

3- Sangat 'garang'
Truly, aku mmg sorang yg sangat garang spt harimau bintang! bak kate adik aku Hanif & Haziq!
Kawan2 adik2 aku takkan berani masuk rmh aku sekiranya mereka terpandangkan muka aku yg cun ini!
Antara ayat yg sering aku dgr drpd kwn2 Hanif ; "Anip, kite main kat tempat lain la..tak nak masuk rumah ko..akak ko yg garang tu ade laa.."
Hahaha...aku suka! Menyemak jer bdk2 ramai2 dtg rmh aku, pastu buat sepah! (betapa kejinya aku!)
Aku akan diberi 'mandat' oleh mak bapak aku utk merotan serta mencubit 2 org adik lelaki aku sekiranya dorg balik umah lambat ataupon malas wat keje skolah! Hahaha..seronok..seronok..
Mase zaman skolah2 dulu pon aku terkenal ngn sorang yg garang dan strict even ngn rakan2 sendiri skali pon... tapi aku mmg senior yg sporting...hehehe...
"lambat, lompat bintang!" --> ayat feveret utk Poonz & Mass

4- Suka masak + makan..
Aku mmg suka masak...Aku pandai masak weih..!!! (btol nih..tak tipu..tak caya tanya mak aku!)
Dah laa pandai masak, pastu sedap plak tu... Cakap jer menu, aku buleh masak beb! (ayat belagak + takbur + tinggi diri dsb yg keji) ;p
Hehehe...gerenti sape kawen ngn aku, akan kenyang sentiasa makan hasil air tangan aku! hikhikhik...
Kalu dah masak, mesti kene makan, kan? Hehehe...Aku akan makan apa yg aku masak...
Aku tak pedulik org nak makan ke tak ape yg aku masak, janji aku akan makan apa yg aku masak! (btol ke struktur ayat aku nih?)

5- Ada ramai kawan2 + kenalan2..
Aku ade byk kawan, dr kecik sampai laa ni...Kdg2 aku sampai dah tak ingat2 nama dorang, tp still ingat muka...
Aku rapat ngn kawan2 yg sejak dr skolah menengah dulu (beb, u all know what i mean!), ngan akak2 senior, abang2 senior (ade ke aku rapat? tak sangat kot...kenal2 gitu2 laa, tau2 gossip je), ngan junior2 skolah, ngn rakan2 kampung, skolah rendah, kwn semenara gading...ntah sape2 lagik yg aku jumpe2, kenal2...
Aku kan ke peramah, suka menyibuk2 memulakan percakapan ngn org...ngeh..ngeh...

6- Takde lesen ape2 pon!
Ni paling kesian..Aku rase semua org pon cam pelik sbb sampai skrg aku mmg takde lesen motor & kete apatah lagik lesen lori!
Sampai skrg aku tak berjaya2 amek lesen...sbb sejak lps skolah lagik, bapak aku dah pesan kene guna duit sendiri tanpa bantuan sape2 utk amek lesen!
Mase blajo pon aku tak amek lesen...nape eh? OooOo..sebab duit PTPTN tu, duit kerajaan...takleh gune wat mende2 tak berpekdah... ;p
Makanya, sampai skrg aku masih takde duit sendiri yg mencukupi utk amek lesen serta takde mase...bz laa katekan... ;p

7- Tak menyukai haiwan bernama 'kucing'!
Aku mmg tak suke kucing! Aku tak tau nape...nyampah aku kalau tgk kucing menggedik2, gesel2 kat kaki org...
Selamat laa ko kalau sampai kat kaki aku! gedebussshhhh...aku tendang jer!
Hanya ade seekor kucing jer selamat aku tak wat kejahatan kat beliau, iaitu Si Nanok (kucing pompuan pendatang yg kakinya tempang yg dibela oleh adik bongsu aku!)
Beliau sorang je yg aku mcm kesian sket laa...memandangkan dah laa pendatang, anak yatim piatu, tempang plak tu...sian plak aku...
Tapinya, aku pon pelik...aku sgt suka ngn gambar2 yg berunsur haiwan yg bernama 'kucing' nih..yg kucing realiti aku tak suka plak...

8- Aku blom kawen...
Waaaa...aku blom kawen lagik! Akak aku dah kawen, adik bawah aku dah kawen, adik keempat aku akan bertunang...aku???
Huuu..cane nak kawen? Dah laa takde duit, dan yg penting mestilah takde orang yg nak dikawen kan...takde bf! hahaha...siannya aku!
Takpe...yg penting aku bahagia + gumbira ngn idop aku skrg! =)
Mari kumpul duit byk2...jadik org kaya! (khas utk ahli2 kelab aku; Poonz, Mass, Fiza!)
hehehehe....


Uhhh..penatnya aku taip byk2 nih...
Banyak kan aku apdet...(maksud aku butir2 huruf yg aku taip!)

Aku malas nak tag sape2 sbb aku rase semua org pon cam dah kene tag!
Aku mesti laa org paling 'awal' menjawab tag ini! hehehe...
Sekian...tu semua bukan pitnah diri sendiri tau...btol tu... ;p

** Congrats to Amirah (x-5A) dapat baby boy, 3.75kg on 30th April 08...
** Congrats to Nad also...berapa bulan beb???