Saturday, April 26, 2008

nomborku!

Attention to all!!!

- - - I'm not using my celcom number (019) anymore...so, u can delete it from ur phone...!!! - - -

Dulu aku mmg pakai 2 nombor hp serta 2 buah hp... (betapa kayanya aku ketika ini!)
Lama gille dah pakai nombor celcom, rase dah nak dekat 8 tahun...
Memang sayang sungguh kat nombor tersebut, sebab byk meninggalkan kisah2 serta kenangan2 semasa muda mudi dulu...huhuhu...

Aku guna nombor tersebut sejak belajar kat Melaka dulu dan mmg tak terniat pon nak tukar nombor ataupun nak terminate nombor tersebut...
Tapi, memandangkan rakan2 ramai yg menggunakan maxis serta aku buleh redeem sms ataupun masa berbual dgn menggunakan maxis...maka aku telah curang!
Serta tidak lagi setia kpdmu Celcom...hahahhahaha... (sila gelak spt hantu raya!)

Oleh itu, dgn rasminya aku telah pun menamatkan penggunaan nombor celcom aku yg telah lama berjasa kpd aku itu sejak minggu lepas..
So, to those who have my celcom number...please delete it as soon as possible... (kejamnya aku menyuruh org mendelete nombor yg berjasa itu!)
Puas hati aku skang!!! Dah..senang...tak payah susah2 nak top up dua2 nombor!
Huuuuuuuu....

Sekarang aku pakai nombor maxis sahaja ye...
Sila save kan nombor maxis saya shj...

Sebenarnya, sedeh gak sebab aku mengambik keputusan utk merterminatedkan nombor celcom tu...
Tapi, takpe laa...

"Manusia tak perlu tamak...Pilihlah yg terbaik..."

Dah..itu je aku nak apdet...
Yang penting, misi aku tercapai! -> Bagitau kat rakan2 yg nombor celcom dah terminate!
Itu je laa..Kalau rajin, nanti2 aku apdet lagik! ;p

Berikut disiarkan antara gambar2 yg ingin aku siarkan agar entry kali ini ade kaler2 sket..
Tak boring nak tengok...hehehehe...




sebelah kiri - tepon asal aku yg asik abis bateri
sebelah kanan - tepon Poonz yg versi dulu2


Cik_AnGaH - sebelah kiri ialah no celcom (in memory)
sebelah kanan - no maxis (till now)



tetibe nak letak gamba muka aku yg tetibe ade 'jururawat' kat atas kening kanan..
cehhh...nih time aku gedik kah? hahaha...




gambar abstrak...
tangan sapa kah itu??? ;p



** my Celcom... i misshhh u a lot!!!
** haruskah aku pergi? bangalore??? *sigh*

Thursday, April 17, 2008

apdate kah??

Sungguh bz... takde mase nak apdet..lama dah..
Sekarang aku cube utk menyibuk2kan diri ngn keje agar aku tidak teremosi serta teringat kisah2 lampau yg boleh menukarkan emosi2 aku... *sigh*
Tapi...aku mmg bz...aku suke... =)

Last wik, kalau ikut plan, aku & Poonz akan berjumpa ngn rakan2 lama (Wan Zokhri, Onique, Kenet, Qiena & Surey) di Sunway Pyramid sambil main2 boling + makan2 + lepak2 = habiskan duit & mase...
Tapi, at d end...terpakse cancel atas beberapa sebab tertentu..

(1) ktorg bangun lambat...sampai kene perli...

"Ingat hangpa posa hari nih...Dah kol 4 baru turun makan..." ---> ujar seseorang.

Hah...hambek ko! Sape suh bangkit sampai kol 2 lebeh...tdo ngalahkan hantu raye kekenyangan!
Kan dah kene! Hahaha...padan muke ktorg...

(2) last minute plak semua ade hal personal spt menghadiri kenduri kawen, gi pesta buku, demam, melawat adik dan sebagainya...

"Ngah, sorry aku tak dpt nak join korang sbb aku kene temankan adik aku gi book fairs kat pwtc..next time kite jumpe k..." ---> msg yg diterima di pagi hari dr seseorang.

"Beb, sorry tak dapat join..kene gi wedding member aku laa..next time laa ek..nnti roger jer kat mana n bile eh..." ---> msg yg diterima jua dr seseorang yg turut x dpt nak join..

At last, aku pon malas laa...tu yg sambung tdo lama2 tu..
Huu...best btol mase tu dpt qada' tdo aku yg dah lama aku x qada' lagik! hehehe...

Dis wiken aku mmg bz...
Aku akan 'away' mulai esok (jumaat) hingga ahad sebab kene gi kursus kat hotel saujana bg memperkasakan lagik skill dan teknik2 utk mencuci toilet & menyapu sampah dgn lebeh baik lagik...
Oleh itu, blog akan lebeh bersarang + bersawang lagik = bakal dikutuk2 oleh insan2 yg suke mengutuk2 ketidak apdetan blog org! ;p

Rasa2nya itu saje yg ingin aku cuba apdetkan...
Mari membz kan diri...
Nyah kau dari sini.........gedebushhh...... (adegan membuang + mencampak perasaan yg bodo itu jauh2 ke dlm sungai nil...nape aku pilih sg nil eh???)

** i wanna have a happy life...

Saturday, April 12, 2008

..mine..25 years..

>> Acknowledgment <<

12 April 2008...
It's mine... my birthday...

Thanks ALLAH... i'm still here...
Alhamdulillah...
Bersyukur aku ke hadrat Illahi krn dgn limpah kurniaNya, rahmat, serta kasih sayangNya...
Aku masih di sini...di bumi Nya yg fana ini...yg indah ini...
Masih bernafas dan menghirup udara segar milikNya...
Masih bernyawa dan meminjam segala macam yg dipinjamkanNya kepadaku sepjg kehidupanku ini...
Sehingga mencapai usia 25 tahun ini...
Angka yg semakin bertambah saban tahun...
Menandakan semakin bertambah segala mcm tanggungjawab...semakin banyak yg perlu difikirkan...diselesaikan...dilangsaikan...serta dilakukan...
Uhhhhh...sungguh...
Tiada ternilai dgn apa yg diberikan serta dikurniakan oleh Yang Maha Esa kpd hambaNya yg sgt kerdil sepertiku ini...
Alhamdulillah...
Terima kasih Ya Allah...

Di kesempatan usia aku yg telah pun berinjak ke 25 thn ini...
Ingin aku merakamkan jutaan penghargaan kpd insan2 yg byk memberi sokongan, dorongan, nasihat, pandangan serta kasih sayang yg tidak ternilai bg aku meneruskan kehidupan yg penuh dgn onak duri ini...

>> Mak, bapak dan adik beradik aku yg tlh byk memberi kasih sayang, kekuatan, sokongan dr pelbagai segi terutama dr segi kewangan (lagi2 mase tgh jd penganggur)...
Jutaan terima kasih yg tidak terhingga buat mereka...
I LOVE u all...
*muaahhhh*

>> Rakan2 seperjuangan dan sepermainan...

Special thanks to Aimi @ Adik & Zaman...
Susah2 jer wat surprise kat aku di detik 12 mlm tu...
Terharu sungguh setelah diberikan 2 slices cheese cake yg terpacak lilin dan disuruh meniup + memotongnya!
Siap blanje makan ciken cop kat uptown damansara lagik!
Tak dilupai, Azie (housemate) yg turut terlibat dlm sambutan besday yg sgt simple tp bermakna itu!
Huuuu...THANKS a lot guys! =)

Special thanks gak ditujukan buat seketeri kehormat aku (SnA club), iaitu Che Poonz krn sudi mengeteh bersama di Hakim serta membelanja aku sempena kemenangan beliau dlm paintball + besday aku!
Aku dan beliau telah pun sama2 mendapat usia bernombor 25 ini...
Dan menunjukkan kami bakal lama menerajui club ini..(ntah bile nak dibubarkan!) krn masih belum ade langsung utk berkomitmen dgn insan berlainan jantina...huuu...
Poonz...semoga kita sama2 akan mendapat apa yg sepatutnya kita dapat dan ditentukan olehNya...ameeennn.... =)

Berbanyak2 terima kasih dan penghargaan kpd rakan2 yg menghantar sms + msg + email + testi di fs atas wish hari lahir pd aku!
Cehhh...wish je ke...tadak hadiah? ;p
Mass, Elyn, Lina, Minah, Elie, Lela, Budin, Bitun, Relina, Juhana, Ismah, Abg Am dan byk lagi (malas nak type semua nama)
Uishh...cam dapat award plak aku nye ucapan nih! hehehe...

Juga terima kasih atas panggilan tepon dr 'seseorang'...
Thanks a lot dude!!! =)

Serta kpd semua yg terlibat secara langsung serta tidak (ceh...ni dah mmg poyo mcm ayat ucapan karangan aku buat ms skolah dulu nih!)
Hahaha...biar laa...aku punye blog! sukati aku laa nak tuleh apa! heeee..

Ehmm...
Walaupun tiada sebarang hadiah atau pemberian drpd sesiapa...
Aku tau...dan aku sedar...
Yang paling penting serta paling berharga adalah sebuah kehidupan yg indah...
yang telah ditentukan olehNya...
yang perlu dilalui, direnangi dan diharungi dgn tabah...
Macam2 yg dah aku lalui sepjg aku berusia 25 thn ini...

Yg kdg2 membuatkan aku spt hilang arah diri...hilang kawalan diri...terasa sungguh sepi...sadis...kosong...tidak bermakna...down...
>> thanks to all who gave the advices, views, support and strengths - sis Am (really appreciate u!), pid, izyan, nad, yunon and those who gave their comment on my previous entry..

Tapi, sungguh tak sangka...
Rupa2 nya aku masih berdiri di sini, di bumi yg nyata ini dan meneruskan kehidupan...
Berjaya mengharungi segala cabaran dan dugaan dr Nya...

Apa yg aku harapkan...
Semoga aku dimurahkan rezeki...
Dipermudahkan urusan dunia dan Akhirat...
Mendapat keredhaan, rahmat dan perlindungan Nya selalu...
Dipanjangkan usia dan disihatkan tubuh badan...
Dan mendapat j_ _ _h (sila isi tmpt kosong) yang lebih baik yg telah ditentukanNya...
Ameenn... (",)

Aku teringat...
Quote yg aku suka tuleh mase skola dulu...

" Tidak akan kau berperasaan gundah...walaupun sekali...jika kau tahu apa yang kau cari..."


** Aku dah tua....
** THANKS to all...!!!

Thursday, April 3, 2008

apa nak buat??

Aku pon tak tau...nape aku wat tajuk entry ni...
Aku sangat berasa sedikit perasa sedeh...pilu...sadis...
Ntah... tak tau nape ade wujudnya perasa2 ini...

Nak tanya orang2 semua...

Apa nak buat...
Kalau kita tiba2 rasa mcm teringat2 kat seseorang?
Apa nak buat..
Kalau kita btol2 rindukan seseorang?
Apa nak buat...
Kalau kita tak buleh nak ketepikan atau menafikan perasaan terhadap seseorang tu?
Apa nak buat...
Kalau tiba2 kita rasa seperti nak menangis...sebab sedeh...sadis...pilu...
Tapi...kita sendiri pun tak tau...kenapa kita berperasaan begitu...
Apa nak buat...
Kalau kita sendiri rasa seperti....uhhh...ntah...aku tak tau nak tulis cane...
Sedeh aaaa....

Huuu...
Tetiba aku rase cam emosss plak... sedeh tetibe...
Sebenarnya aku tau je ape nak buat...
Yang paling penting adalah... aku kene sentiasa ingat padaNYA...
Minta DIA bagi aku ketenangan hati... kestabilan perasaan di samping kestabilan ekonomi diri (ada kaitan ke nih? huh!)
Minta DIA bagi aku kekuatan diri...perlindungan serta kerahmatanNYA... kan???

Tapi...selain itu?
Sape yg sudi bagik aku jawapan lain...?
Owh...saudari penulis novel jiwang kita...Shai...kamu ada jawapan ayat2 novel utk membantu aku? *sigh*
Seketeri kehormat aku...Poonz...bagaimana ngn kamu?
" how about us...?" --> kita yg tau!
Mass...cane? Sedeh beb...!!!! =(
Izyan, the black n white lawyer...what's ur point of view? what should i do?
Mdm Rafidah... wanita bergelar isteri...apa aku nak buat??? huuuu....
Sis GD...cane...???

Waaaarrrrgggghhhh.....
Aku tak suka ngn perasaan ini!!!
Nyah laaa perasaan ini!!!!

** hopin' dat people will help me!
** entry yg sangat penuh emosss tetibe jerk! =(
** really miss "that" person...

Wednesday, April 2, 2008

i'm bz bee

Huh...
Lama sungguh x apdet blog nih!
Ini kerana aku sgt bz seperti bee...
Anda tahu ape itu 'bee'?
Ye....lebah.. nape aku kate bz spt lebah?
Kerana lebah sgt bz mencari makanan...utk idop!
Begitu laa aku jua...bz mencari pendapatan utk menampung kehidupan seharian...(wah...bunyik ayat mcm daif gille...!!! hahahaha...)

Tiada kesempatan utk girang gumbira mengapdet blog!
Bz ngn aktiviti keje2 seharian...sungguh banyak tandas2 yg perlu dicuci...
Begitu banyak sampah sarap yg perlu dibersihkan...disapu...dikumpul...dipacking...
Uhhh...begitu laa keje sebagai sorang cleaner yg bertauliah lagik berdedikasi! ;p

Ditambah lagik...yg sgt menyedihkan + menyakitkan hati...
Aku dah tak boleh bukak website blogger kat tmpt keje aku @ opis aku (cehh..jgn main2! cleaner pon ade opis ape! ngeh..ngeh..)
Telah diBLOCK!!! cehhh..bengong!!! *$%*&#%**&$#

Oleh itu, walaupon byk mende nak taip..nak citer...tapi, memandangkan dah xleh nak apdet slalu...terus aku dah xde idea nak merepek..nak menaip!
Banyak nak taip sebenarnya...tapi...huuu...
Adakah aku malas? atau tidak larat nak menaip? atau...ntah...same je kot... malas la tu eh...(bak kate kak GD! hehhe...)
So...memang aku takkan berjaye mengalahkan Poonz ngn Shai dlm aspek apdet mengapdet blog nih! ;p

Ok laa...pendekkan citer2 sepanjang minggu ini, tanpa mengepilkan skali bukti (gambo2) sbb tak ade kamera... =)

Kronologi minggu lalu...

** Siapkan report yg rase mcm nak muntah + pening2 kepala!
** Berada di PWTC selama 2 hari, cuci2 dan bersih2kan kwsn di sana bg menjayakan majlis konvokesyen MSU..
** Sibuk menguruskan pendaftaran students baru yg nak blaja cara2 mencuci dan membersih dgn baik! ;p

Haa...bz tak aku? Bz kan?
Sebenarnya ada lagik..tapi aku M A L A S nak taip!!!!!!!
Waaaaaaaaaa....nape aku malas nih!!!!!
Sekian, tima kaseh...
Akhirnya....aku berjaye juge apdet! hehehehe...

** Setiausaha SnA club, sile wat minit mesyuarat ye... (president yg jipang membagi arahan!)