Monday, November 3, 2008

lama tak apdet!

Huuuu....lama btol aku x apdet!

November dan Zulkaedah pun dah menjelma, menandakan Syawal dah pun berakhir dgn jayanya. Alhamdulillah, raya kali ini walaupun disambut sederhana dan mmg langsung tiada kuih raya buatan sendiri, namun tetap meriah...seronok...serta sgt bermakna dan 'luar biasa' (aku pinjam ayat Irmayanty jap) huhuhu....

Last wik, aku lepak2 buang mase ngn bekas penolong ketua kelas aku yg bernama Cik Ann. Pada mulanya, beliau bercadang utk tido di rmh aku, tetibe plak tak jadi. Aku rase sebab dia tak nak share tilam ngn aku kot (aku fitnah nih!). Almaklum la, aku tadak toto extra...hehehe...
Akhirnya, kami hanya minum + makan2 di Pak Li Kopitiam atas tajaan beliau.
Beliau telah berjanji ngn aku utk bg gmbr2 terjah raya 1 & 2 (yg aku janji nak aplod) yg dah di burn kat cd. Namun, malangnya...aku rase Ann salah burn ke, hape ke, aku tak tau laa..sbb yg pastinya, cd tersebut takde ape2..kosong! Cehh...ape yg sebenarnya cube si Ann burn nih! (nada marah nih! ;p)
Oleh itu, tak dpt laa aku nak aplod gmbr2 terjah tersebut sampai skrg...(sila tuding jari kesalahan beramai2 pd Ann ye!) hehehe...

Apa lagik nak citer ye...
Owh, spjg mggu lepas asik ade jamuan raya + deepavali saje kat tmpt keje aku...maka, best la aku asik makan free je...sampai dah tak muat2 perut dah nih...ngeh..ngeh..
Tapi, mggu ni...mcm takde je...huuuu...sile laa buat lagik!!! Huuuu....
Aku pulang ke kg halaman terchenta pd Sabtu lps, sejurus abis keje. Dgn penuh riang gumbiranya, mak, bapak serta Haziq (adik bongsu yg poyo) dtg Shah Alam amek aku + adik aku (Shima)..Seronoknya...We had a wonderful weekend together... (^_^)
Selain itu... I've got somethin' from someone... (apakah dia? heeee...besshhhnye!)

Minggu nih, me n someone ada 'plan' & aktiviti yg best!!!
Yosshhh...nantikannya......

Huh...akhirnya, aku berjaya mengapdet dgn lebeh dr 360 patah perkataan (mcm range words utk buat esei SPM)
Hoho...Selamat menjawab SPM pd sape2 la yg amek SPM ke, repeat SPM ke (ada ke??), adik2 yg amek SPM ke, abg ke, akak ke, uisshhh..senang citer, sape2 je laa...
Semoga tenang menjawab soklan...ameeennn...

** teringat mase zaman2 jwb SPM dulu...

3 comments:

13may said...

updet plsss...hehhe hehhe

isma said...

bagus karangan ko ngah! padanlaa dapat A dulu ek.. ko kem salam kat ann ek.. cakap ngan die, bile lak nak kopitiam aku lak!

tuan blog said...

huhuhu...
13may : ye..bukankah saya telah apdet itu? tunggukan apdet akan datang.. ;p
ismah : hehe..tu la psl cikgu yatie syg kat aku, sbb aku kan suke wat ayat poyos2 dlm krgn..heheh..
okeh..beres..nnti aku gtau beliau suh kopitiam ko lak! ;p