Tuesday, August 19, 2008

MaLasss..

Huu....malasss nye aku!!!
Setelah hampir2 6 minggu aku bercuti di rmh, terasa sungguh malas utk kembali bekerja!
Hampir 6 minggu duduk berehat di rmh, menonton tv, makan disediakan, serta tido saje lps makan ubat, membuatkan aku rasa masa berlalu begitu lambat skali kat opis nih...

Aku kembali menjalankan tugas pd Jumaat lalu (dgn takde perasaan nak keje) lps tamatnya MC pada 14 julai yang lepas..
Pada 14 julai (Khamis) aku pegi check lagi kat PPUM serta menjalankan fisiotheraphy lagi..
Doktor kata aku dah ok sket, dah kurang bengkak sket, makanya dia tak galakkan aku apply unpaid leave seperti yg telah aku pikir2 nak buat sebelum nih..
Cuma, aku still kena pegi buat follow up dan buat fisiotheraphy bagi menguatkan lagi muscle, urat2 dalaman serta kedudukan lutut aku..
Aku masih ada appointment ngn doktor, hujung bulan ni dan mungkin berterusan sampai aku btol2 dah recover..
Yang pasti, aku masih perlu menjaga pergerakan dan kesihatan, kuatkan semangat dan makan ubat...

Disebabkan takde perasaan & takde mood nak keje, aku pulang ke kampung pd Jumaat malam tu dan ponteng keje pada Sabtu esoknya...hahaha...(aku malas!)
Sabtu (16 july) tu, aku & Lina menghadiri wedding kawan lama masa kecik2 kat SMKA dulu, Nurul Qistina @ Qiena.. Antara rakan2 yg turut hadir ialah Kenet dan Onique..

Semalam dtg opis, perghhhhh....bosannnyaaa......
Baru sehari dua kembali bertugas, aku dah rasa macam nak balik tido jer!!!
Aku malasss btol nak keje skang nih...mcm dah takde mood je rasa!
Tu laa...dah cuti lama sangat, dah malas nak pegi keje, tunggu bas, turun naik bas...bangun pagi2...huuuuuuuu.... =(
Tambah2 lagi, member aku (opis sebelah) dah resign sebab dapat keje lain masa aku cuti MC tu...huu..lagi laa bertambah2 kurang semangat nak keje...member gossip & kuar lunch dah takde...
Tapi, yang best nya, boss asyik tak masuk opis je...Beliau hanya akan mentepon opis bagi menanyakan khabar keadaan opis saje... =)
Maka, seronok laa kami di opis...kurang rasa tekanan...
Namun, aku tetap rasa bosan..malas..setiap masa aku akan tengok jam sambil berkata..
"bila nak pukul 5 nih...aku nak balikk!!!!"

Ehmm...cane laa nak hilangkan sikap kemalasan ini serta mengembalikan mood bekerja seperti sedia kala???
Oh Tuhan...tolong lah hamba Mu ini...
Berilah kekuatan kepada ku...
Alhamdulillah...syukur pada Mu, beransur pulih... =)


** CONGRATS to QIENA... May ALLAH bless u & husband..
** THANKS MAK...for taking care of me...love u...

No comments: