Monday, March 3, 2008

Mac datang..

Kalau tgk pada tajuk entry aku, mcm laa hari ni baru 1 hb Mac, kan?
Pada hal, hari ni dah masuk hari ke 3 dalam bulan Mac ini..
Wahh..mcm2 yg berlaku, sedang berlaku dan bakal berlaku sepanjang bulan Mac ini..

1 Mac (Sabtu)
Selepas pulang dr keje tu, aku tertinggal bas seranas nak balik..Jadi ngn belagaknya, aku naik bas rapid menuju ke seksyen 2..Sampai sek 2, aku dgn sabarnya menanti bas rapid 601 utk pulang ke rmh..Tunggu, punye tunggu, dan tunggu lagi..sampai laa aku dah naik ngantok di tambah lg ngn kelaparan tahap maksima! Nak gak tunggu bas 601 sbb nak jimat tambang, leh guna balik tiket rapid td..

Tapi, hampa...!!! Rupa2nya mmg bas tu tak gak sampai2, ntah nape ntah..dah terbalik kat tgh jalan ke apa! Memang aku hangin satu badan! Rasa mcm nak bakar2 jer semua bas rapid yg ada! Bengang aku! Maybe hari Sabtu bas ni kurang beroperasi kot...(bersangka baik!) huhh...
Last2, aku naik gak seranas dan akhirnya tiba di rmh jam 3.30 ptg..bengong!!!

Dalam jam 4.15, Ayim call dan suruh aku siap, ajak aku terus ke jusco bkt raja..Aku sempat laa menjamah sikit bihun goreng yg dimasak oleh Lela dan segera bersiap..Terus menuju ke jusco dan menemankan pompuan ni bershopping2..(sakan dia bershopping sbb kat Germany brg kan mahal2)

Sebelah mlm plak ktorg (aku, Ayim & Masitah) pegi melawat baby Dinie kat Damansara Damai..Pastu gi 'kidnap' mama Naurah ni (Dinie), bawak kuar lepak2 ngn ktorg kat Damansara...
Wahh..wahh..suka btol mak orang ni dpt meronggeng rokiah ngn ktorg2 yg muda mudi serta single ini lagik! hehehehe...
Cool laa mak orang nih! Lenkali kita hang out lagik eh Dinie!!! ;p

2 Mac (Ahad)
Kami ber3 ke Mid Valley pulak sbb nak menunaikan hajat cik Ayim yg nak shopping lagik! (tak abis2 minah ni bershopping!)
Heh...disbbkan sakan sgt bergossip, sampai drebar (Mass) terlajak laluan nak masuk ke Mid Valley! Hah..ambik! Kena la ktorg round2 satu kl, ntah mana2 ceruk rantau ktorg masuk..ngeh..ngeh...akhirnya, berjaya jumpa sign board tulis 'mid valley'!!! huhh...
Gedik2 kat Mid Valley sampai kol 5, trus gerak ke Plaza Alam Sentral plak..Mass telah 'merembat' sebuah hp baru Nokia, yg bukan 2nd hand ye..utk guna no celcom dia (official use only)

Penat sungguh aku seharian menemankan rakan2 yg gila bershopping!
Al maklum laa...karnival jualan sudah bermula!
Hanya aku yg dapat menahan diri dr membeli apa2 walaupun ada gak ciri2 ingin terpengaruh..tapi, aku masih berjaya!!! =)
Akhirnya, aku tdo awal...ye laa..nak keje pagi ni...

3 Mac (Isnin)
Hari ni besday Hezlin @ Elyn...
Happy birthday to her..Aku dah msg pagi2 tadi..
Skrg aku ada kat opis..dgn penuh kemengantukan lagik..
Dan seakan mcm tak nak gi opis pd mulanya...sbb lenguh2 kaki lagi akibat berjalan seharian semlm.. *sigh*
Haaa...dah...mari bekerja!
Semangat waja!
Chaiyo!

** ngantuknya saya...huuu....




Inilah Elyn (berbaju coklat)...Happy Birthday!

No comments: