Thursday, February 21, 2008

tulis ler

Hari ni ialah hari Khamis..Bermakna sudah masuk 4 hari aku keje di sini..Semalam adalah hari yang sangat bosan dan amat mengantuk sekali..Ye la, masih belum banyak keje yg kene buat, makanya, aku hanya melepak2kan diri sambil membaca2 utusan online dan membuka website2 yg takde pop-ups ad, hingga rase nak muntah! huuuuu...
Pastu ngn tiba2 je aku terbuka web SPR..Setahu aku, mmg tak penah sekali pon aku mendaftar sebagai 'pengundi'! (dah dinyatakan dlm entry lepas)
Aku pon masukkan no ic, dan sungguh tak disangka2 rupe2nya, terpapar nama aku sbg pengundi, siap ngn tempat dan pelbagai lagik! uhhh...biar beno! Seingat2 aku aku tak penah pon mendaftar, tapi cemana plak nama aku ade nih?
Konpius...konpius... Sape pulak laa yg gi menyamar jadik aku pegi mendaftar plak ni? Sungguh musykil aku di kali ini...huuu...huu..
Disebabkan aku tak sangat percaya, aku pon tnya la ngn opismate aku ni...
aku : akak, saya tak penah pon mendaftar kat SPR..cane plak nama saya boleh terdaftar ni? pelik btol laa..
akak : ehmm..awak penah tak masuk ape2 pertubuhan?
aku : pertubuhan ape? tak paham..rase macam takde je..
akak : ala...macam puteri UMNO ke...?
aku : oh...dulu2 ade laa..tapi dah lama dah..tak aktif pon..(ujarku terpinga2)
akak : no wonder laa...once awak dah register, maybe puteri UMNO tu dah register kan skali utk awak jd pengundi kot...
Aku penah masuk puteri UMNO rupenya ye...ntah, tak ingat plak..rasa macam dah 4 ke 5 thn lepas..aku ingatkan masuk main2 je mase tu...hehehe...tapi, bagus gak..tak payah aku susah2 mendaftarkan diri..efficient sungguh!!! ;p
Oleh itu, aku juga bakal keluar mengundi pada 8 mac nanti dengan perasaan yg berdebar2..Wahh.. ni 1st time aku nak mengundi ni, dalam usia aku 25 tahun! cemana laa rasanya..adakah seperti nak amek final exam nanti? huhuhu...Sape yg bakal aku 'pangkah' nanti? haaa...itu adalah rahsia ye rakan2 sekalian...Pastikan anda membuat pilihan yg tepat! Masa depan negara di tangan anda ya.. =)
Jadi... 'Selamat Mengundi' kepada anda semua serta aku jua! :D
Okeh..abis pasal mengundi nih..
Semalam, lepas lunch ada miting plak..Huu..miting fakulti; dekan dan para pensyarah serta staff2...Mesti laa aku ni dah takleh handle 'kemengantukan' sekiranya mendengar ucapan2 yg menjela dr dekan nih! Aku mmg langsung tak boleh dgr org bersyarah, mesti tido punya laa! Tak kira laa, aku mesti tido punya, otomatik aku rase!
Maka, tersengguk2 laa aku menahan mengantuk! Puas dah aku menconteng2 buku yg aku bawak konon2nya nak amek notes, tapi still takleh handle ngantuk aku nih! huuu...sengal sungguh setan2 durjana kat bijik mata aku nih!!!
Tetibe je aku dengar dekan tu sebut nama aku..pergghhh..biar beno!
"ok now, i would like to introduce our new staff here, Fadzilah..please introduce yourself.."
haa..menggelabah aku! terus tercelik2 bijik mata aku nih ha! padan muka aku! di atas kegelabahan aku itu, ini je yg mampu aku introducekan kat dorang semua..
"assalamualaikum and very good evening to all of you..my name is Fadzilah bt Lee Ideris..and I'm staying at section 7..thank you.."
Ntah, aku tak tau nak cakap ape lagik..Aku pun tak paham ape rasionalnya aku bagitau kat mana aku tinggal...kalau dipikir2kan, mmg takde rasional pon, eh? Bukannya ade sape2 nak tumpangkan aku pegi keje ke, hantar balik ke...ngeh..ngeh.. sekarang ni aku pon sengal ke ape? Aku rase mungkin sebab mase tido tu, aku terpikir dah nak balik rumah kot... ;p
Ehm..hari ni pon, aku cam takde2 keje sangat! Memang agak bosan..tapi, takde pulak laa aku mengantuk gille macam semalam! huhh.. akak2 opis ni dah pegi ke raptai majlis president's list yg akan diadakan esok kat blok A..aku kene tinggal jaga opis..best gak dok sorang2 kat opis! hehe...jap lagik nak pukul 5, aku nak balik laaa...ape lagik!!! hahahaha..sronotnya!!!
Aku rase, ni je la pengapdetan aku pada hari ini..Wahh, skrg aku dah boleh apdet tetiap hari la! Buktinya? Ya, semalam dan hari ini aku berjaya mengapdet blog secara berturut2!
Hahahaha... (ketawa dengan nada riyak + takabbur!)
Sekian... daaaa ~~~
** ditulis ngn penuh belagak! ;p

No comments: