Saturday, February 23, 2008

taip saje..

Semalam aku tak sempat nak apdet..Nak kate bz sangat, takde la pon..Tapi, aku rase agak bz gak laa sket2..

Pagi2, aku kat opis sorang2 sbb yg lain gi President's List Ceremony kat Theatre Hall..So, aku la yg kene dok kat opis, jage opis elok2, jgn kene rompak..hehe..Kene serve students & lecturers yg datang..Memang ramai lecturer datang opis mintak tolong nak modify allocation assessment subjek..Nasib baik laa aku nih dah diajar guna sistem tu..Kalu tak, mau terkadul2 aku nak membuatnya..Kira aku nih agak terel gak laa sebab Cik Tazle (nama yg aku gelarkan kat opismate aku yg dok sblh aku) ajar aku guna sistem tu tak sampai pon 10 minit, aku dah hampir boleh menguasainya! Wahhh...fast learner sungguh aku nih! (nih agak2 ayat ape? riyak, takabbur atau belagak?) ngeh...ngeh... ;p
Pastu students pon ramai dtg opis, nak itu la..nak ini la..tolongkan itu, ini..huuuu..sampaikan aku pon dah naik pening! Lagipun, next week dorang dah stat final exam..So, macam2 benda la nak setel..Namun, aku tetap berikan semanis2 senyuman kat dorang dan sebaik2 layanan...almaklum laa..sape suka tengok org kat kaunter muka macam cipan terkukus, kan? Buat hilang mood jer.. ;p

Pastu, dlm kol 1 camtu, baru dorang masuk opis..Huuuu...ada laa org dlm opis, kalu tak aku rasa nak keluar gi toilet pon tak sempat! Aku diajar lagi sambungan utk guna sistem kat sini..Wahh..seronok dan mengagumkan..sebab aku buleh akses semua maklumat pasal student ngn lecturer skali! Kemudian, Cik Tazle ckp, maybe next week akan stat buat SPSS...huu..lama dah aku tak buat SPSS nih, ntah ingt lagi ke tak..sebab data2 psl survey yg dorg buat kat fakulti masa tu, blom diinterpretasikan (btol ke nih?) Jadinya, memandangkan aku penah guna dan belajar bende alah nih, maka aku pon kene terlibat sama laa..
Ini bermakna, stat next week aku dah mula mcm bz2 laa..sebab dah ade keje.. =)

Hari ni pulak, pagi2 lagi aku dah sampai opis..Aku sorg2 lagi..sbb hari ni dorang gi PJ Hilton, ade Staff Performance Award 2007..Memandangkan aku staff baru, maka mestilah aku tak terlibat, kan? So, aku kene jage opis lagik sorg2..Aku nak wat ape? Bosan sungguh tahap cipan! Keje aku dr pagi tadi hanyalah membuka dan membalas email, membace2 blog org sambil membuka2 website2 ape2 la yg takde pop-ups ad tu! Sampai dah nak termuntah aku! Tak sabo nak tunggu kol 1 nih!!! Nak balik!!!

Ehmm..kejap lagik aku nak balik kg halaman terchenta yg telah aku tgglkan selama seminggu..huhu..Balik rmh, aku nak bukak laa frenster aku, YM aku, fotopages, bla..bla..semua tu sbb kat opis takleh bukak! Haaa..itupun kalu stimix kat rmh aku blom kene 'gangguan penggunaan'!! hehehe...ye la, dah 3 bulan aku tak bayo! Tertunggak2 dah bil stimix aku tu! Harap2 org telekom masih bersimpati kat aku! ;p

Aku baca blog Poonz, rupe2nya dah tukar lokasi percutian plak ke... huuu...aku nih pon tak sure 100% buleh join ke tak.. almaklum laa, gaji pon tak tau dapat bila maa...
Aku rase aku dah berjaya apdet blog aku nih dgn lebeh kerap lagik! (dgn nada gumbira!)
So, pasni aku harap takde la sape2 suke kutuk2 aku lagik eh! Tidak 'bersawang' lagi! heee...
Oho..jam di dinding opis sudah menunjukkan kol 12.58...Mari pulang!!!
Okeh...daa~~~

** kite mesti pulang tepat pd waktu nya ya rakan2... :D

No comments: