Tuesday, February 26, 2008

meh apdet!

Huuu..semalam aku tak sempat nak apdet!
Nampaknya, aku masih tak berjaya kalahkan saudari Shai dan Poonz dlm bidang apdet mengapdet blog nih..Ini jelas membuktikan aku adalah seorang yg memang agak malas nak menaip, kdg2 rase mcm nak ckp je kat keyboard, pastu tertaip sendiri ngn otomatiknya! hehehe...gile agaknya aku! Tapi, mase dulu aku tgk perkara sebegini pernah berlaku dlm citer Doraemon! ;p

Ahad, 24 feb..
Aku berada di rmh sbb hari Sabtu aku balik ke kg halaman terchenta..Sibuk sungguh kami sekeluarga sbb ada sedikit kenduri yg dibuat di rmh..Akak aku terima belanja dan menetapkan mjlis perkahwinan dia..
Akhirnya, kenduri kawen ditetapkan pd 4 Mei ini! Huuuu...penat lg laa aku!!! Mana taknya, mesti laa aku yg akan jd assistant bapak aku dlm bajet terutamanya serta pengurusan kewangan perbelanjaan!

Tapi, mungkin kali nih tak sepenat dan sepening thn lepas..sbb aku dah keje, cuma boleh balik on wiken je..Alhamdulillah...hehehe..nampak cam tak ikhlas jer aku nih ek? Bukan...sbb aku rase mcm penat n pening gille bile nak wat wedding planning! Macam ni aku buleh bukak agensi perkhidmatan wedding planner! kan? huhuhu..
So, pada sape2 yg nak kawen tu, boleh laa amek aku sbg wedding planner...hahahaha..
yg penting, ngn bayaran yg .......... (harap paham! saya kan mata $$$!!!)

Selesai kenduri, mesti laa mcm nak pengsan kemas2 rmh balik..pinggan mangkuk..huuu..penat sungguh! Ye la, adik beradik semua dah balik rmh masing2 memandangkan hari Isnin dah keje..
Jadi, mcm tak sampai ati pulak nak tgglkan adik aku yg skolah tingktn 5 tu ngn mak aku je yg kemas..So, aku decide balik pd Isnin, sebelum subuh aku akan berangkat! hehehe..
Kebetulan, jiran aku nak report duty kat SUK Shah Alam pd jam 8 pg Isnin, so dpt laa aku menumpangkan diri..


Isnin, 25 feb..
Aku sampai kat rmh sek 7 pd seawal 7.30 pg..bergegas2 naik ke rmh, bersiap2 utk ke opis..
Ingat nak kejar bas yg biasa aku naik, jam 7.45 pg, tapi nampaknya tak sempat! huuu..
Maka, dgn rasa terkecewanya, aku terpaksa naik bas yg seterusnya jam 8.30 pg...Uhh...risau sungguh! Sempat ke tak ni sampai b4 9 pg?? Aku berkira2 sendiri dlm hati..Cehh..time2 gini mmg laa jem! Org semua bergegas2 nak gi keje! Perjlnn yg sepatutnya kejap je, leh jadik sangat lambat spt sang kura2...
Tiba di opis, jam di tempat nak thumb in, ialah pukul 8.59! Gosshhh...!!! Nasib laa..kalu tak, mesti aku dah jadik tak berkaliber mcm last wik! huuuu.... ;p

Sampai opis, kene gi jaga pendaftaran student baru kat blok A..
Dah setel semua, balik opis, makan...pastu mcm biasa, takde keje lagik! bosan nak mati aku rase!
Aku pon tolong2 apa2 yg patut, faks surat utk lecturer laa, student la..jalan2 pusing2 dlm opis laa..gi toilet laa..sampai akhirnya, aku dah tak tau nak buat apa, aku tido je kat miting table dlm opis! hah...senang! abis citer! huhuu.. (adakah boleh aku digelar sbg pekerja yg berdedikasi?)
jawab...jawab...
Aku terjaga masa boss (dekan) datang kat aku nak tnya psl evaluation form...hah! terkujat serta terkejut beruk aku!

" do u want chinese tea?" -> tanya beliau yg aku sendiri tak tau maksud di sebaliknya..sama ada ikhlas nak bg aku ke atau saje nak perli aku..

"no, thanks.." -> jawabku ringkas tapi padat! hah...

Lepas tu, aku dah tak tido lagik! Aku terus cuba 'mencergaskan' diri ngn mencarik2 keje serta meminta2 keje apa2 yg perlu dibuat kat opis! Macam2 la yg aku buat, sampaikan aku kemas2 meja, susun2 meja, nasib baik takde penyapu dlm opis nih, kalu tak mau aku menyapu satu opis nih!
Tu la Angah, kalu takde keje, tido, kalu tido, takde keje..huh.. hobi sungguh!

Aku dah try nasihat Mass nak chat guna email yahoo tu..takyah donlod YM Massenger..tapi, aku tak reti2 gak..tak berjaya2 gak..cane eh?
Ada sape2 yg buleh bg penerangan lanjut tak kat aku pasal nih? Aku kene switch email aku ke yahoo beta dulu ke? Pastu nak wat ape lagik? Cane aku nak online YM tu? Ye laa, memandangkan opis nih mmg block mende2 cenggini...susah aa..
Diharap sapa2 yg bermurah ati serta tak kedekut ilmu, buleh laa mengajar aku ye! Nanti leh la kita YM2...hahaha..takde laa aku ngantuk2 je, nak tido je...serta takde laa aku bosan mcm cipan terkukus je kat opis! At least, ada laa xtvt berguna yg aku buat! =)

Haaa...dah laa...penat taip! Ni pon sbb aku dtg opis sgt cepat..jadi, tak tau nak buat apa seawal pagi..apdet laa blog! ngeh..ngeh..
Kalau aku sgt rajin, b4 balik aku apdet lagik! Waahhh...sgt poyo nak apdet sampai 2-3 kali sehari! melampau sungguh! hehehe..

Okies...jangan lupa ya...bantu saya...
"cane nak YM guna email yahoo tu tanpa donlod?"

** ditulis ngn harapan tak akan tido lagik kat opis! ;p

No comments: