Thursday, January 24, 2008

jalan2..

** mari berjalan! **


Sejak kelmarin, dgn gumbiranya aku telah berada di Shah Alam...bergegas pulang dr Kajang lps abis keje (abis ke keje tu?)
Aku menghabiskan cuti Thaipusam yg dah jd public holiday kat KL & Putrajaya di Seksyen 7, Shah Alam...mcm biasa la, kat ex-rumah lama aku mase blaja2 dulu...ngn rase tanpe segan silunya aku melepak2kan diri di situ lagik! hehehe...

Pastu, disebabkan rase amat bosan, aku msg2 ngn Mass n Poon memberi cdgn yg sangat best...ajak dorang ngeteh di sekitar2 sini je..Kemudian, aku pulak tetibe mencadangkan cdgn kedua agar kami melawat mak ayah Aimi @ Adik yg baru saje pulang mengerjakan haji..
Setelah mendapat kata sepakat yg sepakat2nya, maka tiba la Masitah ngn cik kelisanya untuk menjemput aku di rmh..kagum btol Mass dah bawak kete!!! ;p

"weih...Poon mana? ko x amek dia ke? dia suh ko amek dia kat umah laa.." -> soalku.

"dia tepon aku dah td..nnti dia dtg sini jap lagik..." -> ujar Mass.

Huuu...kalu Poon punye 'kejap lagi' dia tu...takleh nak cakap laa...mau sejam ke..setengah jam ke...ngeh..ngeh..(betol kan Poon???) :D
Memang benar, kdtgn nya sangat lambat...sehingga aku dan Mass telah pon berjaya bergilir2 mengqada' hajat...
Namun sempat jugak beliau (Poon) mengsms aku bertanyakan soklan ini..

"Korang dah makan ke blom?"

Wahh...sounds like nak belanja je tu...ye ke? Maka, aku pon reply laa slps mendapat nasihat Mass jua..

"Blom...nape? Nak belanja ke? hehehe..." -> balasku.

Cesss...dgn rase hampanya aku dan Mass mendapat balasan yg sgt pendek dan padat drpd beliau..

"TAK"

Huh...hampeh! Takpe laa...nnti mesti ktorg nak makan kurma, kismis byk2 kat umah Adik serte meminum air zamzam byk2...hihihi...
Setelah menanti Poon lebeh kurg hampir setgh jam, beliau sampai di bwh dan hanya mengarahkan kami terus turun..
Kami bergerak ke destinasi menaiki kelisa yg dipandu lalu oleh cik Masitah...(merasa gak aku naik kete yg dipandu oleh Mass!)
Lebeh kurang dlm kol 2lebeh camtu, ktorg pon sampai rmh Adik..Ye, tepat skali, kami dihidangkan ngn kismis, kurma, buah zaitun, kekacang, dan air zamzam...Waaahhh...lazat sungguh makanan2 yg dibawa dr Mekah ini! Alhamdulillah...
Namun, tidak ketinggalan, kami turut dihidangkan ngn nasik minyak kot..ntah..aku pon x sure, tp yg aku tau mak Adik ckp nasik tu masak guna rempah ratus dr Mekah...
Ooohhh...alhamdulillah..rezeki lagi...makan...hehehe...
Makanya, tak kesah laa tak dpt makan Poon belanja... ;p

Dah setel2 semua tu, ktorg pon dok la borak2, gossip2...ye laa..lama dah x jumpe, masing2 bz ngn life masing2...huuu...nih blom kawen lagik nih dah bz gile!
Adik pon mengambil keputusan nak ikut ktorg balik Shah Alam sbb nak jmpe ngn tunang beliau..Ktorg pon singgah la di tempat ngeteh kegemaran Poon...Hakim baru!
Kat situ, sambung lagik borak2 serte gossip2 terkini dan juga membincangkan topik2 isu2 semasa yg sdg hangat di Malaysia masa ini antaranya spt Kisah Kehilangan Adik Sharlinie...
Tak sangka, rupe2nya kami juga tergolong dlm golongan org2 yg prihatin dan sensitif ngn isu ini...kan Mass? =)
Ktorg beredar dr kwsn mengeteh setelah azan Maghrib berkumandang...Dan hasil makan dan minum kami ditaja oleh Poon akhirnya! ngeh..ngeh...thanks dear Poon!!! ;p

Sekarang, hari ini, aku masih di sini...di mana? Hanya DIA yg Maha Mengetahui segalanya...
Huuuu...ade keje pon, mcm xde keje...byk sangat dugaan dan cabaran yg mendatang!
Jangan risau Mass...ko pasti akan bertemu 'jodoh' kerja nnti!
Aku doakan...ala...rezeki kat mana2 beb!!!

Yang penting, sangat seronok bersama kawan2...lagik2 ketika semua blom ade komitmen berkeluarga...
Tapi, lps ni, Adik dah x dpt laa nak joint venture ngn ktorg2 yg mmg ahli2 tetap SnA Club nih nak lepak2, gossip2 lagik sbb dia dah nak KAWEN!!!!
Waaaaaaaaa....sedeh... =(

** Hopin' dat our frenship will last 4ever...

No comments: