Saturday, December 29, 2007

aku nak apdet

** My Bes Fren's Wedding **
hari ni 29 disember, aku gi wedding kawan aku lagik!
mmg aku nye rutin every wiks adalah menghadiri majlis2 perkahwinan org lain...(sila rujuk entry lepas, ada jadual aku spjg disember)
ni wedding salah sorang bes fren aku masa skolah rendah..nama dia Rubi (nama dia ade 4 huruf jer, tp aku suka tmbh lagik satu huruf kat ujung dia, jadinya = rubiK)
hehehe...
mase aku kecik2 dulu, maknanya mase aku skolah rendah la, aku ade 3 org bes fren yg slalu bersama2..ktorg ni slalu berempat la (termasuk aku)...
slalu gi rehat sama2, gi kelas tmbhn sama2, gi beraya rmh chekgu sama2, semua la gi sama2...
tapi, tu mase skolah rendah dan ketika mase kecik2 dulu...
pastu, lps abis skolah, aku masuk asrama, ktorg dah jarang jumpe, kalau jumpe pon time raya ataupun ade kenduri kendara yg melibatkan rakan2 seperjuangan persekolahan rendah jer...
owh...lupe nak bgtau, bes frens aku tu ialah... Azfarina @ Pena, Nurulaini @ Nurul dan juga Rubi @ Rubik...
buat pengetahuan semua, ketiga2 mereka ini semua sudah bergelar "Puan"...bermakna mereka semua telah pun mendirikan rmh tangga...
huuuu..hanyalah tinggal aku sorang saje yg masih lagik bergelar "Cik", masih lagik single and available dan skrg menjadi president tetap SnA Club yg telah ditubuhkan pd awal thn 2007...
kwn aku Pena tu org 1st yg kawen, mase tu aku still lagik wat diploma kat Melaka, dah hampir 4 thn beliau kawen...tp, sampai skrg beliau masih blom ade baby lagik...blom ade rezeki...
skrg beliau bekerja sbg kerani di pekan kosangor...beliau ni jugak merangkap anak angkat pd mak bapak aku sbb mase skolah rendah dulu beliau pasti makan tghari serta bersiap2 utk ke skolah agama ptg di rmh aku...
sampai skrg beliau memanggil mak bapak aku gelaran 'mak' dan 'bapak' gak mcm aku panggil...
beliau ni mmg senang sikit aku nak jumpe sbb rmh beliau agak tak jauh sgt ngn rmh aku, ditambah pula beliau masih takde anak...jadi kdg2 buleh lagik gedik2 ngn aku! hehe...
kwn aku yg Nurul tu pulak, kawen mase aku dah sambung degree kat shah alam...skrg dah 2 thn beliau berkahwin dan baru pregnant 3 bulan (how sweet...td aku jumpe mak buyung nih!)
beliau nih susah sikit nak jumpe sbb tinggal kat Bentong dan keje kat Raub...dok ngn husband dia...
beliau bekerja sbg kerani di bank islam kat raub...sorang yg suka bergossip, tp sejak dah nak jd mak org nih, beliau telah pun mengurangkan xtvt tersebut...hehehe...
dan td aku meraikan perkahwinan sorg lagik bes fren aku, Rubik...
dia kawen, aku mmg sedeh laa...sebabnya, sebelum2 nih, dia laa antara kwn aku yg akan membawa aku meronda2, gi kenduri, merempit sambil bersiar2 di pekan kosangor ngn motornya itu...
tp, selepas ini, beliau tidak akan lagik menjalankan xtvt2 tersebut bersama aku kerana beliau telah pun menjadi isteri org serta beliau akan menetap di Cameron Highland mengikut suami beliau di sana...
waaaaaaaaaaaa.......sedehnya aku!!!!!!!!!
nampaknya, semua rakan, kawan, sahabat, member aku dah pun berada di alam lain...(bukan alam barzakh ye!)
mereka semua telah pun berada di alam perkahwinan, bukan lagik di alam remaja, alam kegedikan..maknanya mereka semua tak lagik boleh menggedikz2 seperti aku lagi...
hahahaha...
huu...kepada kwn2 yg dah tak single lagik...semoga kalian bergembira serta berbahagia hingga ke akhir hayat...
** special dedicated to Rubi -> may happiness be yours...CONGRATS!!!
alamak...gambar xde pulak sbb xde camera...nnti aku try carik kat sape2..heee...

Friday, December 28, 2007

ape eh?

** ape nak tuleh? **

huu...aku dah xtau nak tuleh ape...
kalu mase sebelom ngadap pc tu...bukan main byk melantun2 idea aku nak tuleh...
tapi, bile dah dpn pc..aku xtau nak tuleh ape...huh...ape laa aku nih!

ehmm...dah nak masuk thn baru...
welcome 2008!!!
and goodbye 2007...


kalau sebut pasal thn baru..semua akan bg soklan yg sangat glemer nih kat semua orang..


"apa azam ko tahun ni?"


aku rase laa..sape insan yg bernama "azam"...mesti tersedak2...ye laa...nama beliau akan disebut sentiasa bg menyedapkan ayat thn baru..kan? hehehe...

aku pon akan menerima kunjungan soklan tersebut setiap kali menjelangnya thn baru...
dan setiap itu jua laa aku akan berusaha mencari jawapannya...
sebab aku rase, macam setiap thn pon azam aku sama jer...ntah...
adekah sebab azam2 sebelum ini tidak tercapai...? -> aku saje yg tau jawapan yg tepat! ;p


huh...count down ke 2008 semakin hampir...
jadi...mari kite sama2 perbaiki diri untuk jadi yg lebih baik di thn yg akan dtg ini...(adekah ini sejenis ucapan ataupun ayat penyedap di blog?)


di sini ade beberapa gambar yg tiada kaitan ngn entry aku kali ini, tapi aku mmg saje2 nak letak..sebab ini blog aku...
jadi, suka hati aku laa nak letak gmbr ape..kan? =)

*** ditulis ketika kehilangan idea di dpn pc...



kanak2 ceria serta poyo berposing!





ini kanak2 sesat nak wat konsert kot...




si gadis chumel...hehe...macam aku chumelnya! ;p









posing bersama di putrajaya...hehehe...

Friday, December 21, 2007

aku apdet laa...

Attn : Shy-da, Sis GD, Yunon...
disebbkan ramai insan2 yg sgt prihatin suka sgt kutuk2 mengutuk aku yg tidak berdosa nih di blog aku sendiri...
maka, dgn rase sedikit teruja aku akan mengapdet blog aku ini...
jadi, kepada mereka2 itu...sila baca!!! ;p
aku sudah lama tidak mengapdet kerana :
(a) kabel tepon kg aku kene curik lagik utk kesekian kalinya... -> paling kritikal!
- jadi, aku tak dpt nak bukak streamyx aku tu, dan kesan mendalamnya mesti laa aku tak dpt nak apdet blog aku yg dah nak bersarang nih..kan?
(b) aku sgt bz, memandangkan byk events yg berlaku sepanjang disember @ penghujung tahun ini...
- jadi, aku tak dpt nak gi cc kat kosangor tu bg melayari tenet secara berbayar mengikut kadar jam, dan kesannya ialah aku tak dapat nak apdet blog ku ini...kan?
aku rase ngn 2 sebab tersebut, amat memperkukuhkan kejituannya yg secara langsung serta tak langsung membuktikan aku bukanlah insan yg malas nak apdet blog secara realitinya...
oleh itu, aku berharap agar insan2 lain tidak perlulah mengatakan blog aku 'bersarang'...
harap maklum ye...hehehe.... =)
antara events yg berlaku spjg disember ini :-
** 2 dis - majlis perkahwinan adik aku..
** 5 dis - majlis pertunangan cousin (anak mak long aku)
** 9 dis - majlis pernikahan & kenduri doa selamat sepupu (anak mak uda aku)
** 16 dis - majlis perkahwinan Nadd (x-classmate) kat putrajaya...
** 20 & 21 dis - hari raya aidil adha..
** 22 dis - majlis perkahwinan AQ (x-schoolmate) kat klang..
** 23 dis - majlis perkahwinan adik aku (kenduri sblh lelaki)..
** 25 dis - krismas...(ape plak kaitan ngn aku eh?)
** 29 dis - majlis perkahwinan kawan baik aku mase skola rendah..
** 30 dis - majlis perkahwinan sepupu (anak mak uda) kenduri sebelah lelaki..
huuu..ini macam jadual bulanan je aku rase...hehe...
juga...seakan VVIP jer...
ngeh...ngeh...
*** nanti aku letak gmbr2 wedding tu ye...insya Allah...