Friday, August 31, 2007

MeRDEkA!!!

...tanggal 31 bulan 8, 57...

waaahhh...MERDEKA!!! MERDEKA!!!

MALAYSIA ku GEMILANG...

dgn penuh rase bangganya, aku selaku rakyat MALAYSIA yg prihatin, serte berdedikasi, sangat berbesar hati serte sangat2 bersyukur krn masih bernafas di bumi Nya ini bg sama2 meraikan hari paling bersejarah dan paling bermakna di MALAYSIA ini... (hii..ade x mcm p'bukaan ucapan PM?)

apakah erti sebenar keMERDEKAan dlm diri kita?
yg nyata, secara amnya, MERDEKA beerti negara kita MALAYSIA bebas dr jajahan dan tekanan penjajah yg durjana lagi kejam serte keji itu...
namun, bg aku, istilah keMERDEKAan ini memberi erti dan interpretasi yg berbeza bg setiap individu...
yg pasti, MERDEKA selalunya dikaitkan dgn BEBAS...bebas dr segi ape, konsep ape, itu terpulang pd individu utk mentafsirkannya...betoll x?

huh...pandai gak aku susun struktur ayat yg mantap ni eh? ;p
nampaknya, keterelan aku membuat ayat semasa skolah dulu, masih terserlah hingga ke saat ini...(tlh timbul unsur2 riyak + takabbur dlm diri penulis)

pd asalnya, aku mmg ade plan nak sambut ambang 12 mlm merdeka kat putrajaya ngn sahabat handai beramai2...
namun, hasrat serba murni bersimpulkan semangat patriotik itu terpaksa dibatalkan oleh krn masing2 mengalami masalah kewangan yg tidak dpt dibicarakan lagi dgn lebeh lanjut di sini...hiiiii....

makanya, terpakse laa aku lepak2 saje di rmh sambil membantu mak aku m'buat kuih muih serte nasik lemak bg dihantar ke balai raya kg aku sbg menu utk sambutan merdeka...
penat laa jugak aku bangun pagi2 tolong mak aku nih...namun, sbg anak yg baik, mulia, solehah serte berkaliber, aku gagahkan diri bangun seawal2 pagi membantu bundaku yg terchenta itu..
kerja2 tersebut tamat serte selesai sebelum jam 7.30 pagi...selepas itu, aku melakukan aktiviti sendiri...
tetibe, aku mendapat panggilan drp saudari minah di awal pagi jugak la kot sbb aku x tgk jam mase beliau menghubungi aku tu...

" ngah, ape ko buat ptg nih? " --> tanya beliau.

aku menjawab, " ntah..xde pape laa...nak wat ape pun...nape? ade plan ape2 ke? "

" weih, jom gi tgk baby ella nak? fiza ajak...aku amek ko lps jumaat nanti ok? " --> beliau berkata lagi.

" ehmm...ella ade kat sini ke? ok gak tu...aku pun boring2 jer nih..." --> kataku lagi.

kemudian, kami pun pegi rmh ella (nor laila sidek) di kg bkt kuching bagi melihat kehadiran org baru dlm keluarga beliau..
beliau tlh selamat melahirkan seorg anak perempuan yg beratnya 3.1 kg di DEMC pd 28 ogos baru2 ini...tahniah ella & hafiz...
sungguh chomel baby itu, spt anak jepun pun ade jugak... ;p

" weih apis, anak ko cam jepun laa.." --> kata kami.

dgn belagaknya si apis (husband ella) menjawab, " laa...ko tgk laa bapak dia...kan ade muka mcm siam2 sket..."

cehh...pemende laa mamat nih! org ckp muke anak dia mcm jepun, dia buleh plak citer psl siam..
kan ke jauh bezanya jepun ngn siam tu... ;0
ehhmm...sukati ko laa apis oii...nasib laa dia nih husband ella, kwn kami...kalu tak...mau je aku berhujah dgn beliau berkenaan jepun & siam... ;p

kami sgt berbangga sbb dah ade 'anak saudara' di klgn sahabat handai...
aku nak srh anak ella panggil aku 'auntie zie' laa...hehehe...ala2 western sket!!! (mesti che poonz & minah rase nak muntah bile bace nih!!!) hehehe... :-)

ehmm...kira2nya, di tanggal 31 ogos 2007 ini, aku masih lagi sempat meraikan sambutan keMERDEKAan malaysia yg ke-50 dgn aktiviti yg berfaedah jua...
aku berharap agar kemakmuran dan keamanan negara akan terus berkekalan hingga ke tahun2 yg seterusnya dan aku masih sempat utk meraikannya sekali lagi...ameeenn....

dan tetibe aku teringat ade satu senikata iklan dlm tv 3 nih (yeahh..tiwi umah aku dah elok!!!)

' persoalan hari ini menjanjikan harapan untuk hari esok...'

*** blog yg ditulis dgn penuh semangat patriotik pd hari kemerdekaan di samping penuh rase keinsafan dan kesyukuran atas segala nikmatNya dan rahmat yg telah diberikanNya...

Wednesday, August 29, 2007

aku apdet kan!!!

penat sungguh aku!!!
berserte keletihan!!!
itu laa ungkapan yg mampu aku ucapkan!!!
kepenatan mase hari kenduri masih x abis2 lagik sampi skrg!
ye laa...memandangkan aku 'penganggur tegar' di rmh, makanya kesemua tugas2an mengemas rmh slps kenduri tersebut (pd 26 ogos), aku yg kene setelkan!!!
siann kat aku... :-(

ehmm...adik aku dah selamat bertunang, insya Allah, bulan 12 ni langsung laa pernikahan beliau...
huu..bertambah2 laa kepenatan aku nanti... (cehh, mcm aku plak yg nak kawen nnti!)

ape yg aku nak citerkan kat sini...
xde ape pon...
cuma aku nak apdet blog ini supaya tiada unsur2 cercaan serte hinaan yg aku terima drp para pembaca mengenai blog ku yg 'bersawang' (bak kate kak am!)
diperselitkan sedikit2 kisah2 pendek (btol ke eja nih?) bg memanjangkan lagik entry ini...

*** test SPA yg aku gi kat VI tu, mmg laa best! sebabnya x laa susah sgt, sdg2 jer, dan yg penting skola tu kat tgh2 bdr laa gak...aku dpt menyaksikan bdk VI wat latihan & raptai main pancaragam utk sambutan merdeka...pergghh...kagum aku! ensem2 bdk2 VI nih! nasib laa kanak2 lagik...kalu x, mau aku ngurat sorang! heheheh... :-)

*** tiwi umah aku rosak, serte dihantar ke workshop!!! bengong!!! ini telah membuatkan aku ngn tanpa rase segan silunya melepak serte bertandang ke rmh jiran aku (nonoi, ataupun rmh mak mertua dian waheeda) bg menonton siri 'manjalara'... gille kejam + keji btol si sahara tu!!! nanti ko.. aku dapat ko...aku pijak2!!! ;p

*** adik aku yg bongsu (haziq) dgn scr rasminya telah membela seekor haiwan pendatang secara tidak sah, yg mmg aku sangat laa anti!!! iaitu kucing sbg haiwan peliharaan beliau di rmh aku!!! cess...aku rase nak pijak2 je kucing tersebut setiap kali beliau mengiau2 nak makan!!!

*** aku sdg giat membaca novel2 yg aku angkut dr rmh member aku kat KL (ade lebeh kurang 6 novel alaf 21 yg bermuka surat dlm lingkungan 500 - 700 pages)..ini adalah slh satu aktiviti aku sbg 'penganggur tegar' yg kebosanan sbb tiwi rosak disamping menambah kekreativitian utk menggubah ayat serta menambahkan lagik power rabun bijik mata aku!!! huuu...

*** aku dah bosan...x tau nak wat ape lagik!!!

wahai sape2 di luar sana, sile laa ambik saya sbg pekerja!!!
berika aku kerje yg halal serte buleh menampung kehidupan aku yg serbe tidak berduit ini!
waaaa....dah nak raya ni....cemana nak beli baju raya????


** blog yg ditulis oleh penulis ngn perasaan yg bercampur aduk sbb dah pening terlalu bosan serte kesangapan lagi kebengongan...
di harap ade insan2 yg berhati mulia di luar sana yg dapat membantu penulis mendapat kerje yg halal dan diberkatiNya...

Tuesday, August 21, 2007

~ Fly AwAy ~

terbang...terbang...mcm rama2 ke burung...?

aku akan fly away lagik ke ibu negara mesia pada hari selasa ptg...(hari ni la eh?)
cube teka...apekah nama ibu negara mesia yg akan aku kunjungi itu?
jawapannya ialah...KUALA LUMPUR!!! ;-)
ye...tepat skali!!!

rupe2nya aku dapat gi test lagik!
benci btoll!! asik gi test jer...

"PEPERIKSAAN KHAS MEMASUKI PERKHIDMATAN AWAM GRED41 THN 2007"
Pada : 22/08/2007
Tempat : Bilik Kelas Blok A, Aras 1, Sek Men Victoria, KL

huu..aku dah malas nak stadi2 lagik dah...
mesti soklan2 dia lebeh2 kurang je ngn tets PTD ari tu...
so, kire2nya cam aku dah terel laa tu... (ngn perasaan malas sungguh nak pegi!)

ramai jugak sahabat handai yg lain dpt exam yg sama...
antaranya ialah aimi syazwani (nama sebenar), masitah hadi (beliau tlh menanya aku berkenaan public transport yg ade di tmpt xm beliau), eirwani (kwn sek rendah aku), barizah (kwn se-UiTM aku)...

oleh itu, mari bersama2 kite mendokan kejayaan cemerlang kpd aku serte mereka2 ini yg bakal m'struggle'kan diri utk berkhidmat kpd negara terchenta!!! (hopefully!)
huuu...mari berpesta!! eh..salah..berpeksa!!! ;p

*** blog yg ditulis oleh calon peperiksaan ini, angka giliran : 1239123 dgn penuh rasa yg amat malas sgt nak pegi, tetapi terpaksa yg dipaksa oleh kedua ibu bapa beliau..

Sunday, August 19, 2007

-- bertunang? --

hehehe...
ngan surprise nya aku nak umumkan...
aku TIDAK bertunang!!! ;p

aku sgt kepenatan semalam (sabtu) kerana menemankan adik aku bershopping mencari brg2 utk dibuat hantaran pertunangan beliau pd ahad dpn (26 ogos)...
huu...betapa tidaknya, mcm nak tercabut kepala lutut aku berpusing sana sini, cari itu, cari ini...tetapi, memandangkan aku sorg kakak yg sgt berwibawa, berdedikasi, berkaliber, serta bertanggungjawab...aku sudi laa menemankan beliau (sebenonya mak aku yg suruh!)

yg bestnya, mase carik2 barang tu...aku pulak laa yg terover excited!!! =)
mungkin sbb aku mmg suke shopping kot...sbb slalu pon aku window2 shopping jer, ni bile adik aku shopping btol2...aku plak yg teruja! hehe...

"oii ngah, yg ko beria2 mengalahkan aku ni kenapa?" --> ujar beliau setelah melihat aku yg bersemangat waja mecuba pakai kasut serte handbag yg terdpt di kedai tersebut.

"ala...aku nak beli, x mampu...aku try2 jer laa...ko pilih aa ko punye sendiri..mana yg ko nak.." --> jawabku yg jelas menunjukkan aku lebeh poyo spt aku yg nak beli serte tidak m'bantu lgsung beliau dlm pencariannya! hehehhee...

namun, disbbkan adik aku seakan dah bengang ngn aku...aku pon pegi la tlg dia pilih2 kasut, handbag...kesian plak aku tgk..
pastu, aku gi tolong pilihkan set brgn mekap lelaki ngn set wallet & belt utk lelaki...
yg pasti, aku sedar, aku ni mmg terel dlm m'buat urusan tawar-menawar serte memujuk salesgirl di situ...

"miss, ni I dah beli mcm2...x kan xde diskaun kot...?" --> aku memulakan langkah.

"amoi...ini harga semua sudah diskaun maa...sudah byk murah wo.." --> jwb beliau dgn loghat chinese nya.

"ooo..ya ka? kalu itu macam, U bagi I gift apa2 laa...kita sudah beli banyak lo..." --> aku pula mengikut loghat beliau.

beliau berkata, "ok laa..I bagi U tuala besar, lipstick, mug merdeka...sudah cukup ka?"

"hehehe...itu mcm laa...tp kalu U mau bagi lagi banyak, tadak hal laa..." --> ungkapku pulak.

beliau menyambung sambil tergelak2, "oh..mana boleh maa...itu sudah banyak I bagi sama U..."

akhirnya, dgn bantuan aku, adik aku berjaya mendapatkan brg2 beliau ngn jayanya..itupun sbb aku gak yg rajin menemankan dia serte dgn ikhlasnya membantu... ;p

huu...nampaknya, adikku 'melangkah bendul'!!!
oleh itu, aku bakal menerima brgn jua drpd pihak lelaki...
apa yg aku dpt nnti, aku pon x pasti...(i wish i'll get the ring!!!) hahaha...
tunggu saje next wik!!! x sabo aku!!! (cehhh..cam aku plak yg nak bertunang!!) ;p
adik aku dah bertunang...huuu...aku???
bile lagik?? hehehe...x terpikir langsung psl mende2 nih...ye aa...
biar laa...aku bg laluan pd adik2...kawan2 lain dulu... =)
asalkan aku bahagia...diorg pon bahagia...itu dah cukup membahagiakan... kan?

*** blog yg ditulis dgn penuh harapan agar adik aku bahagia n hoping that i'll get the ring!!! haha...keji nya aku!!! ;p

Thursday, August 9, 2007

T R A N S F O R M E R S!!!

cehh..semua nak 'hangin' aku x masukkan entry psl title nih! ;p
jangan aa...ok..ok...aku tuleh laa...
bukannye ape, aku nih kan ke bz cam PM...byk keje, even dok umah pon! hehehe...

kalu tgk title nih, perghh...mmg aku xleh lupe betapa 'ternganga'nya aku menonton movie nih!
aku nih mmg kaki wayang...
sebab puas sket tgk wayang ni, screen beso!!! jadinya puas laa mata aku yg rabun ini utk menyaksikan aksi2 yg mengagumkan serte mendebarkan!!! =)
lagipun, aku mmg dah biasa sgt tgk wayang sorg2...biasa aje...
senang pon senang, xyah tggu2 org, xyah dgr komen2 org sebelah...(cehh...sbnrnya mmg xde partner nak temankan pon! hehehe...)

sejak citer ni diwar2kan di tiwi utk kuar di pawagam, aku telah bercita2 tinggi utk memastikan yg aku takkan ketinggalan menyaksikannya di wayang!!! (walaupun ku sedar,diriku miskin,tidak berwang!!!) - "akan ku usahakan.." ---> ujarku dlm hati..

6 ogos 2007...
maka, masa aku gi shah alam sbb nak gi xm ape ntah...aku pon x ingat dah...byk beno xm...
aku telah berasa boring sbb sume org xde kat umah...
aku pon mengamek keputusan drastik utk pegi m'buang mase sorg diri, memandangkan salah satu hobi aku adalah merayau2...serte mengbazir2kan waktu... =)
aku bersiap2, serte segera menaiki bus rapid menuju ke kl sentral, lantas segera menaiki tren ke mid valley mega mall...hahaha...

dgn rase berbangganya berjalan sorg diri berbekalkan duit yg cukup2 jer, aku bergegas ke gsc mid valley serte terus menuju ke kaunter tanpa melihatkan jadual tayangan yg dah disediakan oleh pihak gsc...

"ehmm...TRANSFORMERS ada lagik? paling awal skali kol baper?" -> soalku kpd abg kaunter yg agak ensem itu.

"ada, kol 3.15 ptg, nak baper tiket?" -> ujar beliau.

dlm hati, aku rase cam abg kaunter ni cam bengong pon ade gak..kalu dah nampak aku sorg2 tu, maknanya aku nak satu jer la...s**p*d gak dia nih...

"satu je laa bang...bang, kalu nak gune student card buleh x?" -> aku berkata kpd beliau.

abg tersebut berkata, "ok..boleh..mana card nya?"

aku pon mengeluarkan laa kad UiTM ku yg masih setia dlm purse ku, yg slalu ku bawak kemana2 shj...
namun, aku pelik...beliau memandang shj kad itu tnpa berkedip2an serte membelek2nye...
adusss...aku dah pelik2 gak...dia ni tau ke kad tu dah x valid??? bisikku dlm hati..
ke sebab gambarku yg sgt anggun serte cun tu, m'buatkan beliau terkesima...hihi...

dgn rase pelik2, aku pon bertnya kpd beliau, "nape bang? xleh pakai ke? kalu xleh, xpe laa..."
walaupun aku mmg m'harapkan buleh gune, sbb dpt la bayo rm6 jer....huuu...

"hehe...xde laa...buleh...cuma, ingatkan kad astro tadi" -> jawab beliau yg menyakitkan hati aku! hampeh punye abg kaunter!!! nasib laa ko ensem!!! kalu x...aku bg penumbuk transformers!!!

setelah m'byr harga tiket sbyk rm6 (student rate for weekdays), aku pon berjln2 di sekitar2 jusco bg menunggu waktu tayangan yg bakal bermula dlm lebeh kurang 45min lagik...
aku pon berlegar2 sorg diri sambil berangan2 nak beli mcm2 barang2...baju laa..perfume laa..jeans la...huuu...angan2 saje...!!! ;p

ketika jam menunjukkan ke angka hampir 3.15 ptg, ngn riangnya aku bergerak ke pawagam bagi merealisasikan impian bengong aku tu!!! hehehe...

pelik aku, hari biase pon wayang tu agak penuh..
ape dorg nih, x keje gak ke cam aku??? musykil..musykil...
aku dok kat seat yg btol2 ngadap screen, tgh2...hahaha...tapi, sorang2...dua seats tepi kanan aku adalah kapel melayu, manakala 3 seats dr aku adalah kapel chinese..
owh, aku tak peduli...skrg tumpuan aku adalah ke arah screen tersebut...

pergghhh...mmg x dpt dinafikan laa...citer ini sgt best!!!
mmg aku akui kate2 sorg kwn aku ni yg dah penah menonton b4 aku, yg org akan ternganga serte bulat bijik mata tgk aksi2 robot2 tu...!!!
mmg best!!! huu..aku terasa spt aku pon join skali jadik robot2 tu...(tp robot yg baik laa..)
aku xtau cemana aku leh rase nak jadik cam robot plak...hahaha...
tapi, serius aku ckp...kalu ade 10* , aku akan bagik 10 laaa...
jarang aku b'puas hati 100% kalu tgk wayang...ni maksudnya mmg sgt best laa citer yg aku tgk nih!

ehhmm..begitulah kemampuan sains & teknologi masa kini...
tapi, lagi Maha Agungnya DIA yg menjadikan manusia yg mampu berfikir serta m'aplikasikan ape yg dipelajarinya tu...kan?

sekian sahaja...
akhir kata, sape2 yg rase nak tgk wayang & xde member tu...boleh laa mintak tips dr aku cemana nak relaks tgk sorg2...tak pon, kalu susah2 sgt...ajak jer aku temankan!!!
hehehehe...takde hal!! ;p

** blog yg ditulis dr pengalaman menonton TRANSFORMERS yg best itu sorg diri, 6 ogos, 3.15 ptg, D15, gsc mid valley mega mall...

Sunday, August 5, 2007

peperiksaan ketika dewasa..

semalam, 4 ogos 2007...

bermula satu sejarah...aku menghadirkan diri ngn poyonye ke satu majlis peperiksaan PTD M41 di dewan SMK Bdr Tun Razak, KL...

aku tlh meng'overnite'kan diri di rmh kwn lama aku kat bdr baru sentul, sbb senang n dekat sket nak gi dr rmh dia naik star lrt dr sentul timur trus je ke bdr tun razak..
pd seminggu awal aku tlh 'stadi' ngn bersemangatnya sbb aku sgt bosan kat rmh, xtau nak wat ape...mesti org kate aku poyo... =)
ntah, aku pon xtau nape, maybe sbb aku xtau nak wat ape kat rmh, bosan thp cipan terkukus...
so, aku pon stadi laa...jgn xtau..siap buat nota kaki lagik! hehehe...
aku bace buku malaysia kita, sejarah spm, rncgn malaysia, haa..siap wat latihan math spm lagik!!
perghh..begitu laa sikap positif sorg penganggur yg tekun lagi bersemangat waja + berhati kental! (cess...ye ke?)

stat paper kol 9 pagi yg bermula ngn paper sahsiah diri...mase nak jawab paper ni aku teringat nasihat member aku sorg ni...yg telah pon berjaya menyandang jwtn PTD baru2 ini...tahniah kepada beliau!!!

"ko kalau jwb paper sahsiah, yg penting skali ko kene jwb ngn JUJUR..jgn tipu2..sbb dorg ade kiraan sendiri, tau ko jwb scr jujur ke x..."

disbbkan nasihat beliau itu, aku menjwb segalanya dgn penuh rasa kejujuran...chewaahh...
kdg2 aku rase penggubal soklan ni, cam dah x pandai pikir nak wat soklan ape kot...

" Sekiranya anda berpeluang untuk tidak membayar tiket wayang, adakah anda akan berbuat demikian? "

" Adakah anda pernah kecewa dalam bercinta? "

cess...inilah antara soklan2 yg aku takleh lupe...sbb dua2 nya aku jwb ngn jujur... YA! :-)
huu...kalu x silap aku paper ni 45 min, diikuti paper current issues selama 45 min gak kot...
haa..paper ni mmg susah giler laa bg aku! mana tak nya...mmg "current issues" btol!!
ade ke tanya pasal bola laa...sukan2 laa...ntah ape2 lagik! mmg laa aku xtau pon!!
pastu soklan2 psl malaysia, ekonomi, politik pon agak susah gak laa...
aku sampai ngantuk2 ni nak memikirkan jwpn!! siap tersengguk2 mcm mase skola2 dulu...
yg bengangnya, ape yg aku bace ngn penuh semangat dlm buku malaysia kita ngn sejarah tu...hampeh pon tak kluar!!!! huh!!!

abis 2 paper, ade paper math...soklan dia 40 jer, tapi aku x pasti laa berapa lama...
ntah...sebab yg pastinya, aku x sempat jawab sbb aku malas nak bace & fahamkan soklan dia yg agak menjela...diikuti ngn nak mengira yg pjg2...mana yg aku rajin kira, aku kira laa...
tapi, mmg scr luhurnya, soklan math dia tak laa sesusah soklan2 KPLI ataupun KUITTHO yg aku penah amek dulu...

lps paper math, paper kefahaman BM & BI...yg ni dia bg satu passage BM & satu BI, jwb soklan2 berdasarkan passage2 tersebut...
ok laa jugak, sbb soklan2 dia xde laa berputar belit sgt...boleh laa aku faham nak tanda jwpn mana yg sesuai...

then, paper esei BM...selama sejam...300-500 patah perkataan...
huuu...aku ni dah lama x mengarang...tapi, disbbkan aku dah praktis2 sket mase tuleh2 blog nih, maka...ngn penuh bergembiranya aku mengarang sebuah karangan yg bertajuk "Kebaikan bersukan serta cara2 utk menggalakkan org ramai supaya bersukan"
hehehe...ape lagik..goreng cukup2 laa... ;p

paper esei english pon sejam, tapi 200-300 words jer...so, aku yg dah lenguh2 tgn menulis ni, meneruskan perjuangan penulisan aku!
aku telah memilih esei yg bertajuk "What are the steps taken by government to attrack tourists to Malaysia"
ehmm....lebeh2 kurang mcm tu laa soklan dia...

secara kesimpulannya, aku telah menduduki exam tu sehingga jam 4.30 ptg...
aku berasa sgt pening slps itu krn kepenatan berpikir mejawab soklan serta kepenatan tgn krn dah lama x menulis ngn beratus2 ribu perkataan...huuu...
inilah pengalaman aku yg agak memenatkan dlm sesi menjawab peperiksaan sbb menjawab nya bersama2 ngn pelbagai golongan usia...

aku tidak laa terlalu mengharapkan kelulusan yg maksima dlm ujian ni, sbbnya aku tau, sgt laa susahnya nak melepasi gelanggang nak jadik PTD ni...
aku pegi xm ni pon sbbnya aku nak gi jalan2...takde laa aku asik terperuk seperti sang puteri yg anggun sahaja di rmh aku...hehehe...
tapi, seandainya aku melepasi 1st stage ni...hahaha...terbukti laa aku sgt terel...ataupun pemeriksa tu yg dah malas nak tgk jwpn aku yg merapu2 tu kot...hehehe...
sekian sahaja laporan pengalaman saya ketika menjawab peperiksaan ketika dewasa... ;p

*** blog yg ditulis berdasarkan pengalaman benar si penulis...

Friday, August 3, 2007

i'm fLyiNg wiThOut wings..

huhu...
ape ke merepek kerepek nya aku nih???

aku telah mendapat satu link blog someone nih drp someone gak...
cehh...nyampah plak aku bace ayat2 dia...
geli tekak aku...keji aku rase!!!
bukan aku nak ngutuk ke ape...tapi, atas dasar ke'menyampah'an serte ke'menjengkel'kan...
even bukan aku yg 'terkena'...namun, as a fren...aku turut merasakan kesedihan kawan aku tu..(i hope u're strong my dear fren...p***z --- nama terpakse dirahsiakan bg menjaga keamanan negara!)

ehhmmm....
aku akan 'flying without wings' for about 3 days nih...
dis saturday, aku bakal menduduki peperiksaan PTD di SMK Bdr Tun Razak...
aku rase, cam aku bakal tak lulus jer... :-(
org2 yg berpengalaman kate...xm tu memang susah gille tahap cipan terbakar lagik terkukus kat oven nih!!!
tapi, takpe...pantang mengalah sebelum mencube!!! (dgn penuh smgt wajanya!!!)

so...semoga aku dapat menjawab ngn tenangnya (even rase cam x reti jer..) serte dapat mengalirkan ayat2 yg menarik dlm esei2 nya nanti (sbb da lama x wat krgn!)

wahai sahabat handaiku...doakan ke'terel'an aku menjawab dgn jayanya!!!
daaaa ~ ~ ~

*** blog yg ditulis ngn penuh semangat membara nak jawab pekse!!! lama dah x jawab pekse beb!!! windusss tu... :-)