Saturday, December 29, 2007

aku nak apdet

** My Bes Fren's Wedding **
hari ni 29 disember, aku gi wedding kawan aku lagik!
mmg aku nye rutin every wiks adalah menghadiri majlis2 perkahwinan org lain...(sila rujuk entry lepas, ada jadual aku spjg disember)
ni wedding salah sorang bes fren aku masa skolah rendah..nama dia Rubi (nama dia ade 4 huruf jer, tp aku suka tmbh lagik satu huruf kat ujung dia, jadinya = rubiK)
hehehe...
mase aku kecik2 dulu, maknanya mase aku skolah rendah la, aku ade 3 org bes fren yg slalu bersama2..ktorg ni slalu berempat la (termasuk aku)...
slalu gi rehat sama2, gi kelas tmbhn sama2, gi beraya rmh chekgu sama2, semua la gi sama2...
tapi, tu mase skolah rendah dan ketika mase kecik2 dulu...
pastu, lps abis skolah, aku masuk asrama, ktorg dah jarang jumpe, kalau jumpe pon time raya ataupun ade kenduri kendara yg melibatkan rakan2 seperjuangan persekolahan rendah jer...
owh...lupe nak bgtau, bes frens aku tu ialah... Azfarina @ Pena, Nurulaini @ Nurul dan juga Rubi @ Rubik...
buat pengetahuan semua, ketiga2 mereka ini semua sudah bergelar "Puan"...bermakna mereka semua telah pun mendirikan rmh tangga...
huuuu..hanyalah tinggal aku sorang saje yg masih lagik bergelar "Cik", masih lagik single and available dan skrg menjadi president tetap SnA Club yg telah ditubuhkan pd awal thn 2007...
kwn aku Pena tu org 1st yg kawen, mase tu aku still lagik wat diploma kat Melaka, dah hampir 4 thn beliau kawen...tp, sampai skrg beliau masih blom ade baby lagik...blom ade rezeki...
skrg beliau bekerja sbg kerani di pekan kosangor...beliau ni jugak merangkap anak angkat pd mak bapak aku sbb mase skolah rendah dulu beliau pasti makan tghari serta bersiap2 utk ke skolah agama ptg di rmh aku...
sampai skrg beliau memanggil mak bapak aku gelaran 'mak' dan 'bapak' gak mcm aku panggil...
beliau ni mmg senang sikit aku nak jumpe sbb rmh beliau agak tak jauh sgt ngn rmh aku, ditambah pula beliau masih takde anak...jadi kdg2 buleh lagik gedik2 ngn aku! hehe...
kwn aku yg Nurul tu pulak, kawen mase aku dah sambung degree kat shah alam...skrg dah 2 thn beliau berkahwin dan baru pregnant 3 bulan (how sweet...td aku jumpe mak buyung nih!)
beliau nih susah sikit nak jumpe sbb tinggal kat Bentong dan keje kat Raub...dok ngn husband dia...
beliau bekerja sbg kerani di bank islam kat raub...sorang yg suka bergossip, tp sejak dah nak jd mak org nih, beliau telah pun mengurangkan xtvt tersebut...hehehe...
dan td aku meraikan perkahwinan sorg lagik bes fren aku, Rubik...
dia kawen, aku mmg sedeh laa...sebabnya, sebelum2 nih, dia laa antara kwn aku yg akan membawa aku meronda2, gi kenduri, merempit sambil bersiar2 di pekan kosangor ngn motornya itu...
tp, selepas ini, beliau tidak akan lagik menjalankan xtvt2 tersebut bersama aku kerana beliau telah pun menjadi isteri org serta beliau akan menetap di Cameron Highland mengikut suami beliau di sana...
waaaaaaaaaaaa.......sedehnya aku!!!!!!!!!
nampaknya, semua rakan, kawan, sahabat, member aku dah pun berada di alam lain...(bukan alam barzakh ye!)
mereka semua telah pun berada di alam perkahwinan, bukan lagik di alam remaja, alam kegedikan..maknanya mereka semua tak lagik boleh menggedikz2 seperti aku lagi...
hahahaha...
huu...kepada kwn2 yg dah tak single lagik...semoga kalian bergembira serta berbahagia hingga ke akhir hayat...
** special dedicated to Rubi -> may happiness be yours...CONGRATS!!!
alamak...gambar xde pulak sbb xde camera...nnti aku try carik kat sape2..heee...

No comments: