Thursday, August 9, 2007

T R A N S F O R M E R S!!!

cehh..semua nak 'hangin' aku x masukkan entry psl title nih! ;p
jangan aa...ok..ok...aku tuleh laa...
bukannye ape, aku nih kan ke bz cam PM...byk keje, even dok umah pon! hehehe...

kalu tgk title nih, perghh...mmg aku xleh lupe betapa 'ternganga'nya aku menonton movie nih!
aku nih mmg kaki wayang...
sebab puas sket tgk wayang ni, screen beso!!! jadinya puas laa mata aku yg rabun ini utk menyaksikan aksi2 yg mengagumkan serte mendebarkan!!! =)
lagipun, aku mmg dah biasa sgt tgk wayang sorg2...biasa aje...
senang pon senang, xyah tggu2 org, xyah dgr komen2 org sebelah...(cehh...sbnrnya mmg xde partner nak temankan pon! hehehe...)

sejak citer ni diwar2kan di tiwi utk kuar di pawagam, aku telah bercita2 tinggi utk memastikan yg aku takkan ketinggalan menyaksikannya di wayang!!! (walaupun ku sedar,diriku miskin,tidak berwang!!!) - "akan ku usahakan.." ---> ujarku dlm hati..

6 ogos 2007...
maka, masa aku gi shah alam sbb nak gi xm ape ntah...aku pon x ingat dah...byk beno xm...
aku telah berasa boring sbb sume org xde kat umah...
aku pon mengamek keputusan drastik utk pegi m'buang mase sorg diri, memandangkan salah satu hobi aku adalah merayau2...serte mengbazir2kan waktu... =)
aku bersiap2, serte segera menaiki bus rapid menuju ke kl sentral, lantas segera menaiki tren ke mid valley mega mall...hahaha...

dgn rase berbangganya berjalan sorg diri berbekalkan duit yg cukup2 jer, aku bergegas ke gsc mid valley serte terus menuju ke kaunter tanpa melihatkan jadual tayangan yg dah disediakan oleh pihak gsc...

"ehmm...TRANSFORMERS ada lagik? paling awal skali kol baper?" -> soalku kpd abg kaunter yg agak ensem itu.

"ada, kol 3.15 ptg, nak baper tiket?" -> ujar beliau.

dlm hati, aku rase cam abg kaunter ni cam bengong pon ade gak..kalu dah nampak aku sorg2 tu, maknanya aku nak satu jer la...s**p*d gak dia nih...

"satu je laa bang...bang, kalu nak gune student card buleh x?" -> aku berkata kpd beliau.

abg tersebut berkata, "ok..boleh..mana card nya?"

aku pon mengeluarkan laa kad UiTM ku yg masih setia dlm purse ku, yg slalu ku bawak kemana2 shj...
namun, aku pelik...beliau memandang shj kad itu tnpa berkedip2an serte membelek2nye...
adusss...aku dah pelik2 gak...dia ni tau ke kad tu dah x valid??? bisikku dlm hati..
ke sebab gambarku yg sgt anggun serte cun tu, m'buatkan beliau terkesima...hihi...

dgn rase pelik2, aku pon bertnya kpd beliau, "nape bang? xleh pakai ke? kalu xleh, xpe laa..."
walaupun aku mmg m'harapkan buleh gune, sbb dpt la bayo rm6 jer....huuu...

"hehe...xde laa...buleh...cuma, ingatkan kad astro tadi" -> jawab beliau yg menyakitkan hati aku! hampeh punye abg kaunter!!! nasib laa ko ensem!!! kalu x...aku bg penumbuk transformers!!!

setelah m'byr harga tiket sbyk rm6 (student rate for weekdays), aku pon berjln2 di sekitar2 jusco bg menunggu waktu tayangan yg bakal bermula dlm lebeh kurang 45min lagik...
aku pon berlegar2 sorg diri sambil berangan2 nak beli mcm2 barang2...baju laa..perfume laa..jeans la...huuu...angan2 saje...!!! ;p

ketika jam menunjukkan ke angka hampir 3.15 ptg, ngn riangnya aku bergerak ke pawagam bagi merealisasikan impian bengong aku tu!!! hehehe...

pelik aku, hari biase pon wayang tu agak penuh..
ape dorg nih, x keje gak ke cam aku??? musykil..musykil...
aku dok kat seat yg btol2 ngadap screen, tgh2...hahaha...tapi, sorang2...dua seats tepi kanan aku adalah kapel melayu, manakala 3 seats dr aku adalah kapel chinese..
owh, aku tak peduli...skrg tumpuan aku adalah ke arah screen tersebut...

pergghhh...mmg x dpt dinafikan laa...citer ini sgt best!!!
mmg aku akui kate2 sorg kwn aku ni yg dah penah menonton b4 aku, yg org akan ternganga serte bulat bijik mata tgk aksi2 robot2 tu...!!!
mmg best!!! huu..aku terasa spt aku pon join skali jadik robot2 tu...(tp robot yg baik laa..)
aku xtau cemana aku leh rase nak jadik cam robot plak...hahaha...
tapi, serius aku ckp...kalu ade 10* , aku akan bagik 10 laaa...
jarang aku b'puas hati 100% kalu tgk wayang...ni maksudnya mmg sgt best laa citer yg aku tgk nih!

ehhmm..begitulah kemampuan sains & teknologi masa kini...
tapi, lagi Maha Agungnya DIA yg menjadikan manusia yg mampu berfikir serta m'aplikasikan ape yg dipelajarinya tu...kan?

sekian sahaja...
akhir kata, sape2 yg rase nak tgk wayang & xde member tu...boleh laa mintak tips dr aku cemana nak relaks tgk sorg2...tak pon, kalu susah2 sgt...ajak jer aku temankan!!!
hehehehe...takde hal!! ;p

** blog yg ditulis dr pengalaman menonton TRANSFORMERS yg best itu sorg diri, 6 ogos, 3.15 ptg, D15, gsc mid valley mega mall...

1 comment:

OnEnEy said...

ala ngah..nk tgk jgk!!!