Wednesday, August 29, 2007

aku apdet kan!!!

penat sungguh aku!!!
berserte keletihan!!!
itu laa ungkapan yg mampu aku ucapkan!!!
kepenatan mase hari kenduri masih x abis2 lagik sampi skrg!
ye laa...memandangkan aku 'penganggur tegar' di rmh, makanya kesemua tugas2an mengemas rmh slps kenduri tersebut (pd 26 ogos), aku yg kene setelkan!!!
siann kat aku... :-(

ehmm...adik aku dah selamat bertunang, insya Allah, bulan 12 ni langsung laa pernikahan beliau...
huu..bertambah2 laa kepenatan aku nanti... (cehh, mcm aku plak yg nak kawen nnti!)

ape yg aku nak citerkan kat sini...
xde ape pon...
cuma aku nak apdet blog ini supaya tiada unsur2 cercaan serte hinaan yg aku terima drp para pembaca mengenai blog ku yg 'bersawang' (bak kate kak am!)
diperselitkan sedikit2 kisah2 pendek (btol ke eja nih?) bg memanjangkan lagik entry ini...

*** test SPA yg aku gi kat VI tu, mmg laa best! sebabnya x laa susah sgt, sdg2 jer, dan yg penting skola tu kat tgh2 bdr laa gak...aku dpt menyaksikan bdk VI wat latihan & raptai main pancaragam utk sambutan merdeka...pergghh...kagum aku! ensem2 bdk2 VI nih! nasib laa kanak2 lagik...kalu x, mau aku ngurat sorang! heheheh... :-)

*** tiwi umah aku rosak, serte dihantar ke workshop!!! bengong!!! ini telah membuatkan aku ngn tanpa rase segan silunya melepak serte bertandang ke rmh jiran aku (nonoi, ataupun rmh mak mertua dian waheeda) bg menonton siri 'manjalara'... gille kejam + keji btol si sahara tu!!! nanti ko.. aku dapat ko...aku pijak2!!! ;p

*** adik aku yg bongsu (haziq) dgn scr rasminya telah membela seekor haiwan pendatang secara tidak sah, yg mmg aku sangat laa anti!!! iaitu kucing sbg haiwan peliharaan beliau di rmh aku!!! cess...aku rase nak pijak2 je kucing tersebut setiap kali beliau mengiau2 nak makan!!!

*** aku sdg giat membaca novel2 yg aku angkut dr rmh member aku kat KL (ade lebeh kurang 6 novel alaf 21 yg bermuka surat dlm lingkungan 500 - 700 pages)..ini adalah slh satu aktiviti aku sbg 'penganggur tegar' yg kebosanan sbb tiwi rosak disamping menambah kekreativitian utk menggubah ayat serta menambahkan lagik power rabun bijik mata aku!!! huuu...

*** aku dah bosan...x tau nak wat ape lagik!!!

wahai sape2 di luar sana, sile laa ambik saya sbg pekerja!!!
berika aku kerje yg halal serte buleh menampung kehidupan aku yg serbe tidak berduit ini!
waaaa....dah nak raya ni....cemana nak beli baju raya????


** blog yg ditulis oleh penulis ngn perasaan yg bercampur aduk sbb dah pening terlalu bosan serte kesangapan lagi kebengongan...
di harap ade insan2 yg berhati mulia di luar sana yg dapat membantu penulis mendapat kerje yg halal dan diberkatiNya...

2 comments:

non said...

haha..angah..angah~~lawak n best ar n entri ko kali ni.huhu.apepon,aku doakan ko cpt dpt keje ek.berusha,apply je byk2,mesti ade yg pgl tuu,k~~ :P

Cik AnGaH said...

thanks non!!! ~~