Thursday, July 26, 2007

bosan kah?

perghh...
bosan btoll laa aku jadik penganggur nih!
ape nak wat eh...
xtvt aku adelah sama setiap ari...
kemas umah, tolong mak aku masak, sidai, angkat baju, tgk tiwi, main tenet...ape lagik...
nak gi jenjalan pon bukan aku ade duit.. huuu.....

mlm td aku telah dimsg oleh tn pengerusi alumni skola aku dulu2, dia kate aku telah dilantik scr vetonya sbg naib s/u alumni...
cesss....memandai2 ayam je beliau nak lantik2 aku...
seharusnya mendapat persetujuan aku dulu serte org ramai..
namun, apakan daya...beliau mempunyai kuasa veto serte pemerintahan diktaktor yg tersendiri! huh.... x sangka aku!

kemudian, aku telah ditelepon oleh naib pengerusi menyuruh aku mem'post'kan senarai ajk alumni yg tlh diapdet kat group discussion...

" angah, nnti awk tolong post kat discussion group tu senarai nama ajk alumni ngn wakil setiap batch ye..." ---> kata beliau..

aku bertnya ngn curiganya ---> "akak, kite ni jd naib s/u ape eh? ALUMNI ke utk program2 yg nak dibuat tu...?"

jawab beliau ---> "eh awak ni...alumni skola laa..."

uhh..aku terkesima...napekah aku yg terpilih??
adekah kerana aku sorg penganggur yg busan di umah? yg xde keje ape nak buat? sekadar sentiase menyibuk2kan diri kat group tu?

walau ape pon yg aku pikirkan...serte apekah alasannya serte jawapannya...yg penting...

" jalan mesti ke depan...bukan ke belakang... "

ntah...ape kaitannya eh??
ni maknanye, aku dah sgt bosan dah nih!!!
huuuu ~~~

2 comments:

che poonz said...

jln ke belakang = mengundur..
manusia tiada mata di belakang..

(pengaruh tv)

Cik AnGaH said...

ye betoll!!
aku setuju laa tu..
hehehe..