Saturday, December 29, 2007

aku nak apdet

** My Bes Fren's Wedding **
hari ni 29 disember, aku gi wedding kawan aku lagik!
mmg aku nye rutin every wiks adalah menghadiri majlis2 perkahwinan org lain...(sila rujuk entry lepas, ada jadual aku spjg disember)
ni wedding salah sorang bes fren aku masa skolah rendah..nama dia Rubi (nama dia ade 4 huruf jer, tp aku suka tmbh lagik satu huruf kat ujung dia, jadinya = rubiK)
hehehe...
mase aku kecik2 dulu, maknanya mase aku skolah rendah la, aku ade 3 org bes fren yg slalu bersama2..ktorg ni slalu berempat la (termasuk aku)...
slalu gi rehat sama2, gi kelas tmbhn sama2, gi beraya rmh chekgu sama2, semua la gi sama2...
tapi, tu mase skolah rendah dan ketika mase kecik2 dulu...
pastu, lps abis skolah, aku masuk asrama, ktorg dah jarang jumpe, kalau jumpe pon time raya ataupun ade kenduri kendara yg melibatkan rakan2 seperjuangan persekolahan rendah jer...
owh...lupe nak bgtau, bes frens aku tu ialah... Azfarina @ Pena, Nurulaini @ Nurul dan juga Rubi @ Rubik...
buat pengetahuan semua, ketiga2 mereka ini semua sudah bergelar "Puan"...bermakna mereka semua telah pun mendirikan rmh tangga...
huuuu..hanyalah tinggal aku sorang saje yg masih lagik bergelar "Cik", masih lagik single and available dan skrg menjadi president tetap SnA Club yg telah ditubuhkan pd awal thn 2007...
kwn aku Pena tu org 1st yg kawen, mase tu aku still lagik wat diploma kat Melaka, dah hampir 4 thn beliau kawen...tp, sampai skrg beliau masih blom ade baby lagik...blom ade rezeki...
skrg beliau bekerja sbg kerani di pekan kosangor...beliau ni jugak merangkap anak angkat pd mak bapak aku sbb mase skolah rendah dulu beliau pasti makan tghari serta bersiap2 utk ke skolah agama ptg di rmh aku...
sampai skrg beliau memanggil mak bapak aku gelaran 'mak' dan 'bapak' gak mcm aku panggil...
beliau ni mmg senang sikit aku nak jumpe sbb rmh beliau agak tak jauh sgt ngn rmh aku, ditambah pula beliau masih takde anak...jadi kdg2 buleh lagik gedik2 ngn aku! hehe...
kwn aku yg Nurul tu pulak, kawen mase aku dah sambung degree kat shah alam...skrg dah 2 thn beliau berkahwin dan baru pregnant 3 bulan (how sweet...td aku jumpe mak buyung nih!)
beliau nih susah sikit nak jumpe sbb tinggal kat Bentong dan keje kat Raub...dok ngn husband dia...
beliau bekerja sbg kerani di bank islam kat raub...sorang yg suka bergossip, tp sejak dah nak jd mak org nih, beliau telah pun mengurangkan xtvt tersebut...hehehe...
dan td aku meraikan perkahwinan sorg lagik bes fren aku, Rubik...
dia kawen, aku mmg sedeh laa...sebabnya, sebelum2 nih, dia laa antara kwn aku yg akan membawa aku meronda2, gi kenduri, merempit sambil bersiar2 di pekan kosangor ngn motornya itu...
tp, selepas ini, beliau tidak akan lagik menjalankan xtvt2 tersebut bersama aku kerana beliau telah pun menjadi isteri org serta beliau akan menetap di Cameron Highland mengikut suami beliau di sana...
waaaaaaaaaaaa.......sedehnya aku!!!!!!!!!
nampaknya, semua rakan, kawan, sahabat, member aku dah pun berada di alam lain...(bukan alam barzakh ye!)
mereka semua telah pun berada di alam perkahwinan, bukan lagik di alam remaja, alam kegedikan..maknanya mereka semua tak lagik boleh menggedikz2 seperti aku lagi...
hahahaha...
huu...kepada kwn2 yg dah tak single lagik...semoga kalian bergembira serta berbahagia hingga ke akhir hayat...
** special dedicated to Rubi -> may happiness be yours...CONGRATS!!!
alamak...gambar xde pulak sbb xde camera...nnti aku try carik kat sape2..heee...

Friday, December 28, 2007

ape eh?

** ape nak tuleh? **

huu...aku dah xtau nak tuleh ape...
kalu mase sebelom ngadap pc tu...bukan main byk melantun2 idea aku nak tuleh...
tapi, bile dah dpn pc..aku xtau nak tuleh ape...huh...ape laa aku nih!

ehmm...dah nak masuk thn baru...
welcome 2008!!!
and goodbye 2007...


kalau sebut pasal thn baru..semua akan bg soklan yg sangat glemer nih kat semua orang..


"apa azam ko tahun ni?"


aku rase laa..sape insan yg bernama "azam"...mesti tersedak2...ye laa...nama beliau akan disebut sentiasa bg menyedapkan ayat thn baru..kan? hehehe...

aku pon akan menerima kunjungan soklan tersebut setiap kali menjelangnya thn baru...
dan setiap itu jua laa aku akan berusaha mencari jawapannya...
sebab aku rase, macam setiap thn pon azam aku sama jer...ntah...
adekah sebab azam2 sebelum ini tidak tercapai...? -> aku saje yg tau jawapan yg tepat! ;p


huh...count down ke 2008 semakin hampir...
jadi...mari kite sama2 perbaiki diri untuk jadi yg lebih baik di thn yg akan dtg ini...(adekah ini sejenis ucapan ataupun ayat penyedap di blog?)


di sini ade beberapa gambar yg tiada kaitan ngn entry aku kali ini, tapi aku mmg saje2 nak letak..sebab ini blog aku...
jadi, suka hati aku laa nak letak gmbr ape..kan? =)

*** ditulis ketika kehilangan idea di dpn pc...



kanak2 ceria serta poyo berposing!





ini kanak2 sesat nak wat konsert kot...




si gadis chumel...hehe...macam aku chumelnya! ;p









posing bersama di putrajaya...hehehe...

Friday, December 21, 2007

aku apdet laa...

Attn : Shy-da, Sis GD, Yunon...
disebbkan ramai insan2 yg sgt prihatin suka sgt kutuk2 mengutuk aku yg tidak berdosa nih di blog aku sendiri...
maka, dgn rase sedikit teruja aku akan mengapdet blog aku ini...
jadi, kepada mereka2 itu...sila baca!!! ;p
aku sudah lama tidak mengapdet kerana :
(a) kabel tepon kg aku kene curik lagik utk kesekian kalinya... -> paling kritikal!
- jadi, aku tak dpt nak bukak streamyx aku tu, dan kesan mendalamnya mesti laa aku tak dpt nak apdet blog aku yg dah nak bersarang nih..kan?
(b) aku sgt bz, memandangkan byk events yg berlaku sepanjang disember @ penghujung tahun ini...
- jadi, aku tak dpt nak gi cc kat kosangor tu bg melayari tenet secara berbayar mengikut kadar jam, dan kesannya ialah aku tak dapat nak apdet blog ku ini...kan?
aku rase ngn 2 sebab tersebut, amat memperkukuhkan kejituannya yg secara langsung serta tak langsung membuktikan aku bukanlah insan yg malas nak apdet blog secara realitinya...
oleh itu, aku berharap agar insan2 lain tidak perlulah mengatakan blog aku 'bersarang'...
harap maklum ye...hehehe.... =)
antara events yg berlaku spjg disember ini :-
** 2 dis - majlis perkahwinan adik aku..
** 5 dis - majlis pertunangan cousin (anak mak long aku)
** 9 dis - majlis pernikahan & kenduri doa selamat sepupu (anak mak uda aku)
** 16 dis - majlis perkahwinan Nadd (x-classmate) kat putrajaya...
** 20 & 21 dis - hari raya aidil adha..
** 22 dis - majlis perkahwinan AQ (x-schoolmate) kat klang..
** 23 dis - majlis perkahwinan adik aku (kenduri sblh lelaki)..
** 25 dis - krismas...(ape plak kaitan ngn aku eh?)
** 29 dis - majlis perkahwinan kawan baik aku mase skola rendah..
** 30 dis - majlis perkahwinan sepupu (anak mak uda) kenduri sebelah lelaki..
huuu..ini macam jadual bulanan je aku rase...hehe...
juga...seakan VVIP jer...
ngeh...ngeh...
*** nanti aku letak gmbr2 wedding tu ye...insya Allah...

Monday, November 19, 2007

lagi kawen...

lagi lagi org kawen...
sekarang aku asik pegi tgk kawan2 kawen jer...
semalam (18 nov) aku telah pegi ke 2 kenduri kawen kawan aku...
sorang kawan aku mase skolah rendah, dan sorang lg kawan mase skolah rendah...

aku pegi ngn Minah & Irm memandangkan kami akan bersama2 ke rmh kwn skolah menengah kami yg wat kenduri kawen tu..
kawan skolah rendah aku lelaki, nama dia Mohd Faizal, rmh dia dekat je ngn rmh aku, cume rmh dia bukan kat tmn perumahan laa...
dia telah menamatkan zaman bujangnya ngn wanita pilihan hatinya yg bernama Noraini, wanita dr rawang...
slps tamat melihat persandingan Mohd Faizal @ Mamat, aku, Minah & Irm (walaupun bukan kwn skolah rendah dorang) meneruskan perjalanan ke rmh kwn skolah menengah kami di bkt badong..

beliau ialah Nor Ain Saparuddin (ex-5Taqwa) yg berkahwin dgn jejaka pilihan hati beliau iaitu Azali yg tinggal di Ijok saje...(dekat je rmh dorang nih!)
Ain ni ialah anak saudara kpd Pengetua skolah kami dulu...
ramai jugak kwn2 skolah menengah yg aku jumpe mase kenduri kat rmh Ain ni..sempat la jugak berposing2 atas pelamin serte bilik pengantin...hehe..
tapi, memandangkan kami mmg xde kamera, jadi kami hanya mampu menumpang muka di celahan kamera2 mereka2 yg ade... (aku tak kisah! janji muka aku ade!) ;p

lps dah tgk2 pengantin, salam2, posing2 bergambar, ktorg ber3 pon singgah sebentar di rmh ex-classmate aku dr form 2-5 mase skolah menengah dulu yg merangkap jua geng lawan tido antara aku & Aimi...iaitu Nur Baiti atau lebih dikenali ngn panggilan Betty...
ktorg pon berborak2 laa sbb dah lama gille x jumpe..Betty skrg menyambung pelajaran di peringkat Master di UTM Skudai dlm jurusan Electrical Engineering...TAHNIAH Betty sebab masih mampu blajo lagik! huuuu...
sedang ktorg berborak2, tibe2 bapak Betty balik dr mana ntah, aku pon xtau...

Betty bersuara -> "Bah, ni laa Angah yg mase skolah satu kelas ngn Bai tu..."

kemudian bapa beliau berkata yg mengingatkan aku pd sesuatu yg dah lama aku tak ingat...

"oohh... Angah yg konduktor tu ye..."

puas aku mengingatkan 'konduktor'...bile mase pulak aku pernah jd konduktor bas??

"ala Angah...takkan tak ingat...ko kan 'konduktor' terkenal coral speaking skolah dulu..." -> Betty mengingatkan aku...

owh..ye! baru aku teringat! rupe2nya aku lah 'konduktor' coral speaking yg glemer kat skolah dulu...huhuhu...
buktinya...bapak Betty pon samapi skrg ingat aku ni laa 'konduktor' yg glemer tu! hehehe...
hahaha...dah 7 thn aku meninggalkan dunia 'konduktor' tu...tapi, jgn tak percaya! sampai skrg aku still ingat lagik rangkap2 coral speaking pasukan skolah aku tuh! ;p

hehehe...'konduktor'....'konduktor'....

** CONGRATS!!! -> pasangan pengantin (Faizal & Noraini serta Ain & Azali)
semoga kalian berbahagia hingga ke akhir hayat...

** Aku kah "konduktor" yg glemer itu??? hehehe...jgn jeles wahai mereka2 yg lain... ;p

Thursday, November 15, 2007

aku kesibukan.. ;p

huhu...
aku mmg kebizian sungguh pd minggu ini...
sehingga tidak berkesempatan untuk mengapdet kan blog ku ini...


kpd saudari shai...
wah..wah...
bukan main sesedap rase lagik ko kate2 blog aku bersampah ye....
huuu..nanti ko!!! ;p

pd hari rabu (14 nov) yg semlm, aku telah pegi menjawab peperiksaan bertulis LHDN (lembaga hasil dlm negeri) di UIA, gombak...
peperiksaan tersebut adalah bertujuan utk mencari pegawai2 eksekutif yg bijaksana serta layak utk berkhidmat dgn lembaga tersebut...
aku telah memohon jawatan sbg pegawai eksekutif (pentadbiran) yg mana aku sendiri pon dah tak ingat langsung bilakah aku telah mengisi serta menghantar permohonan tersebut... (nampak sangat tak prihatin sungguh aku nih!)


di sini aku nak cerita betapa tak gembiranya aku pegi menjawab soklan2 xm tu...
masa mula2 aku dpt surat tu lagik aku dah rase macm malas2 nak pegi sbbnya dah naik bosan asik pegi xm jer...mengalahkan bdk2 skolah pulak!
namun, apabila memikirkan serta mengambil kira atas nasihat2 org2 di sekeliling serta ngn ayat yg diperkatakan oleh seseorg - "grab all the opportunities beb...dapat tak dapat tu belakang kira laa.."
makanya, aku dgn gagahnya serta dgn tidak berbekalkan ilmu yg secukupnya (sekadar yg mampu), aku pon pegi laa...

aku tumpang bermalam di rmh kwn aku (cik shida @ makwe) di tmn melati memandangkan xm pd hari rabu pagi, takut tak sempat nak sampai pulak...
pd keesokan harinya, aku pegi ke UIA tu sendiri ngn public transport...
mak aaaiii....punya laa ramai gille yg dtg nak amek xm tu, aku rase ade laa dlm 1000 lebih calon2 yg nak amek xm tu dgn pelbagai jwtn...
hehehe...pabila aku tgk org ramai2 tu...mesti laa aku dah agak dah!!!

"ni mesti aku tak lepas nih...hah..jawab jer laaa.." - monologku di dlm hati..

bergerak ke meja xm, terus diberi kertas soalan, melengkapkan borang kedtgn, kertas OMR, mengingatkan aku kpd zaman2 persekolahan dulu... =)

ye tuan puan...
jawab 100 soalan aneka pilihan yg berkaitan tntg sejarah negara, isu2 semasa, matematik & pengiraan, hal ehwal LHDN dan segalanya...sekian!!!

huh....
nasib baik laa aneka pilihan!!!
senang laa aku nak tanda2 sesuka hati jer... ;p
ye...memang terbukti aku sangat sesuka hati menanda apa2 je jawapan yg kurasakan betul!!!
ade ke patut aku boleh tak ingat pulak bila tarikh penubuhan malaysia...
tu laa...sape suruh aku tak nak belajo sikit2...padan muka laa aku!
tapi, mmg soklan2 xm LHDN nih agak sukar bg aku!
sungguh mencabar minda serta emosi aku!!!
yg lagik laa aku rase nak koyak2 kertas soklan tu bile kene kire pasal tax semua...
huhhh...mana laa aku tau!!!
bengong!!! ~ ~ ~

memandangkan soklan2 semua mcm aku dah tak tau nak jawab lagik, aku pon kuar dr dewan peperiksaan ngn poyo awal (blom abis waktu yg ditetapkan) bg menjimatkan masa aku serta mengelakkan aku mengantuk2 kat situ...tertido plak nnti!!
pemende laa...skrg nih semua pon nak wat xm...!
maka, kesimpulannya aku rase mmg tak best!!! (ape yg tak best? ntah..semua laa..!!!)

oleh itu, aku membuat kesimpulan sendiri yg aku bakal gagal nnti...
huuuu....tp, bukankah kita pantang mengundur sebelum kalah???
takpe...aku hanya berserah setelah aku berusaha bersungguh2 memerah otak menjawab soklan2 tersebut...
semoga aku berjaya...tp, kalu tak berjaya pon, takpe!!!
cuba lagik cik angah!!!
chaiyo!!! chaiyo!!! ~ ~ ~

*** to makwe - thanx a lot sbb bg tumpang tdo kat rmh!
*** to adik, lela, che rose, apis, azie & liza - thanx sbb bg aku melepak sambil menggedik serta guna 'tenet curik' korang...ngeh..ngeh... ;p

Monday, November 5, 2007

bertunang...

tarikh pertunangan : 3 november 2007
hari : sabtu
tempat : batu 10, kg kebun baharu, telok pang5 garang
tema kaler : hijau

hehehe...
adekah ini majlis pertunangan aku??? (dgn penuh kontroversi!)
jawapan muktamad adalah => BUKAN!!!
ini ialah majlis pertunangan member baik aku sejak di bangku2 skolah dulu...
iaitu Aimi Syazwani @ Adik...
dia ialah rakan seperjuangan tido aku ketika dlm kelas dulu kala...
kami pasti akan bertarung serte berentap, sapekah antara kami ber3 yg paling terel serte hebat tido dlm kelas, iaitu adekah aku, Adik atau Poonz...
maka, jika diukur dr segi ranking tertinggi, aku & Adik akan berlumba2 utk menjadi juara!!!
ngeh..ngeh...
tapi, tidak kpd che poonz... (sile lihat blog Poonz)
beliau akan berusaha utk sentiasa memberi laluan kejohanan pd kami ber2...(thanks Poonz!)
huuuu...jasamu ku kenang...

memandangkan aku sememangnya tiada sebarang komitmen, maka aku telah pon berada di rmh saudari Aimi pd hari Jumaat lagik (2 nov) bg sama2 menyibuk2kan diri dlm membantu beliau menyiapkan persiapan2 pertunangan beliau...
maka, pd jumaat malam itu, aku, Adik serte Elyn bertungkus lumus membuat lagik menghias barang2 hantaran Adik...
hehehe...
kalau dah dapat ke tangan2 manusia yg sememangnya tak kreatif seperti aku dan Elyn...jawabnya, apa yg boleh je laa... ;p
tapi, bila dah siap, memang terbukti!!! cantek gak hasil keje ktorg!!!
hahaha...
jangan tak caya, kesemua hantaran Adik yg berjumlah 9 dulang termasuk sirih junjung yg aku namakan 'rimbunan kasih' itu, adalah hasil tgn kami ber3 yg ditouch up sedikit sebanyak oleh Lela, Azie, Apis, Lina & Che Rose pd pagi Sabtu tersebut!! (thanks guys!)

akhirnya, Adik bertunang jua ngn kekasih hati beliau setelah berchenta dgn jangka mase yg agak lama jua...
chenta hati beliau yg bernama Shahruzzaman, seorang pegawai TUDM...
hehehe...tak sabo nak tgk Adik kawen bawah pedang!!!
samurai....yossss.... (sambil membuat aksi seakan samurai yg tgh belagak ngn pedangnya!) ;p
jutaan TAHNIAH kpd beliau!!!
dgn berlangsungnya pertunangan beliau, maka sangat amat teruja serta sedey laa aku dan Poonz yg bakal kehilangan sorang lagik kwn menggedik kami...huuu...
beliau bakal melangsungkan perkahwinan pd 20/08/08 nnti...

p/s - Adik, pasni ko dah nak jadik wife org! tak dpt laa nak menggedik2 ngn ktorg lagi...huwwaaaa...

berikut adalah antara gmbr yg ade...
sbb blom dpt lagik dr mereka2 yg bwk kamera digital pd hari tersebut...
akan ku letak lagik gambar2 sensasi kalau dah dpt nnti k!!!



antara kami yang hadir...Adik & tunang beliau
Adik dah bertunang...kita masih boleh menggedikz Poonz...huhu..

Friday, November 2, 2007

terjumpa...

suatu mase dahulu, aku punye PC tlh dijangkiti sejenis virus ntah pemende ntah...
virus itu sgt berbahaya...sehingga menyebabkan aku terpakse membawanya utk di format semula....
disebabkan kelalaian aku, rupe2nya, aku menyimpan kesemua gmbr2 yg ade dlm C...
pastu, pakcik komputer tu, telah berkata kat aku yg kesemua files serte ape2 yg ade kat C, tidak dapat diformat semula!!!!
waarrgghhhh....
itu telah cukup mentensenkan idop aku!!!
sbb semua2 gmbr ade kat situ...
dlm mase beberapa minggu slps kejadian, aku berusaha mencarik2 semula gmbr2 yg ade di merata2 sumber...(cesss...mcm jejak kasih plak!)

kemudian, pd hari ini, aku pon bukak2 laa gmbr2 yg telah berjaya aku jejak semula....
pastu aku pon tgk2...carik2...
byk gak yg dah berjaya aku kumpul balik...
pastu, aku jumpe beberapa gmbr kanak2 ni...


kanak2 yg poyo...(4H) - Hanif, Harith, Hakim, Haziq

Haziq dan Harith di play ground, kelip2 kg kuantan...

Haziq bersama kucing kesayangannya (Nanok) yg aku nyampah!
tapi, aku masih lagik menjejak gmbr2 yg telah hilang...
oleh itu, kpd sesapa yg ade koleksi gmbr2 yg ade muka aku...
sile laa bg kat aku ye...email ke...burn ke...
aku nak!!!!!!!!!!!!
huuuu...............
** blog yg ditulis sblm pegi ke rmh aimi syazwani yg akan bertunang pd esok hari (3 nov)

Wednesday, October 31, 2007

si poyo...

ini ialah seorang kanak2 poyo...
beliau bernama Muhammad Haziq...
beliau berusia 6 thn...
sekarang sdg menuntut di Prasekolah di Kg Kuantan...


ini wajah beliau ketika menutup mulut, tak nampak laa gigi rongak beliau...




ini wajah beliau ketika di hari graduasi, UiTM Shah Alam..

beliau seorang kanak2 yg sangat poyo...
ini kerana beliau suka merayau2 menunggang beskal tanpa memberitahu kpd ahli2 rmh yg lain, sehingga menyebabkan kemarahan semua org krn terpaksa mencari beliau di sekitar taman...
ada lagi satu, beliau rongak (tak ada gigi krn telah dimakan oleh ulat!)
hehehe...

** beliau ialah adik bongsu kepada si penulis blog...

Tuesday, October 30, 2007

timakaseh!!! =)

lama sungguh x mengapdet blog!
nasib laa aku tidak menerima sebarang cercaan drpd mereka2 ini...huu...
aku ade alasan2 yg munasabah kenapa & mengapa aku sudah lama tidak mengapdet kan blog ku ini..

>> bz berhari raya...

>> aku mengalami demam yg agak kritikal sempena hari raya...

>> kabel tepon di kg aku dicuri oleh mereka2 yg tidak b'tggungjawab!!! (ini alasan yg paling munasabah!)

oleh itu, aku telah pegi ke TM Point di kuala s'ngor bg membuat aduan berkenaan tepon rmh aku yg telah tidak berfungsi sejak 2 hari sblm menyambut hari raya yg berbahagia...
dgn keterelan pihak telekom, pihak mereka telah segera memasang kabel baru serte hadir ke rmh aku bg memastikan tepon dpt berfungsi dgn jayanya semula...!!!
owh..aku sungguh gumbira!!!

di kesempatan yg ada ini, serte bersempena bulan syawal yg mulia ini...aku mengucapkan berjuta2 lemon TERIMA KASIH kpd pakcik2 telekom yg berjaya memperbetulkan talian tepon di kg aku sekaligus membenarkan penggunaan tenet di rmh aku dpt berjln spt sedia kala...

sekian, timakaseh pakcik2 telekom!!!

Sunday, October 7, 2007

berikan ku kekuatan...

Ya ALLAH...
KAU berikan laa aku kekuatan dlm m'hadapi kehidupan ini...

di kala ini...
berikan aku sedikit masa utk menghilangkan kesedihan, kesadisan, kepiluan....
berikan aku ruang utk bersendirian...
meluahkan segala kesedihan dan kepiluan yg terbuku...
iskk...iskk....

it's hard for me to forget u...
i never forget u..(someone out there)
but...
huh...

*** hopin' dat d person dat i mean, live happily n may HE bless u...

Wednesday, October 3, 2007

aku insaf...

huu..
lama dah rupe2nya aku x apdet blog aku nih eh...
biase laa..nak raye2 nih...
mana sempat..bz la katakan..(adakah benar?) ;p

aku insaff!!!
itulah yg aku nak nyatakan di sini bg menghilangkan spekulasi2 keji dan kemarahan insan2 di luar sana terhadap aku berkenaan cerite aku 'membuang' sambil meletakkan minyak cap kapak kat kucing pendtg di rmh aku...

buktinya....?
yer...dgn penuh keikhlasan di bln2 ramadhan al-mubarak ini, aku telah mensedekahkan mknn2 kpd beliau (kucing tersebut) serte anak2 beliau supaya mereka dpt terus bernafas di bumi ini...

baik tak aku??? =)

sekian...aku dah baik...walaupon kdg2 rase cam nak bertindak kejam2 sket...
tapi, aku sabarkan diri ini dgn tingkah laku beliau serte anaknya...

huuuu...sabar....sabar....cik angah!!!

Monday, September 24, 2007

kejamkah aku?

kejam kah aku?
aku rase xde laa sangat... ;p
mari kite bersama2 bace cerite aku yg benar ini...
bukan atas dasar kejam ye...ini mmg dunia realiti!

aku nih mmg nyampah gille ngn haiwan yg bernama 'kucing'...
aku pon xtau nape...nak kate haiwan tu jahat...xde laa sangat eh...
maybe sbb aku ade sejarah ngn haiwan tersebut pd satu mase dulu kot...
tapi...yg peliknya, aku sangat laa suke ngn gambar2 haiwan ini...atau apa2 barangan yg berkenaan ngn gambar2 haiwan ini...sebab sangat comel...
namun, sejarahnya...haiwan ini pernah menggigit tangan aku sehingga berdarah ketika aku dgn mulianya nak memberi makanan kpd beliau...
jadinya, sehingga kini aku sangat laa nyampah bile tgk ade je haiwan2 ini berkeliaran di sekitar2 aku serte berada di rmh aku secara realiti!!!

namun, adik bongsu aku telah berjaya menjaga seekor haiwan ini di rmh aku kerana beliau adalah seekor haiwan yg pendatang tanpa izin (PATI), yatim piatu...serte yg m'buatkan aku 'agak' simpati sket adalah beliau seekor kucing yg tempang kakinya!!!
sian.... =(
oleh itu, ade laa seekor haiwan bernama kucing yg diberi nama Siti Nor Nanok oleh adikku itu dipelihara ngn baiknya di rmh aku!
tapi, kdg2 aku rase cam nak pijak2 gak!!! (keji gak aku nih!)

nak dijadikan cerite...
setelah adenya kucing peliharaan di rmh aku nih, maka ade la sekeluarga kucing lain yg terdiri drpd ibu kucing serte 2 ekor anak beliau yg suke menyibuk2 dtg kat rmh aku...
konon2 jadik bes fren ngn si Nanok tu laa...(meluat aku!)
yg m'buatkan aku x suke pd beliau sekeluarga ni adalah..mereka2 nih suke bebeno mencurik mknn di rmh aku serte sesuka hati membuang najis merata2...(kuang ajau punye kucing!)
tu yg buat aku sangat hangin satu badan!

disbbkan aku dah sgt bengang serte tinggi thp amarahnya, maka pd suatu hari, aku telah merancang satu rancangan yg sangat kejam! (hahaha....tanpa pengetahuan mak aku nih!)
aku telah menangkap ibu kucing tu, pastu aku letak minyak cap kapak kat hidung beliau (dgn tujuan beliau x dpt cium bau jalan), pastu aku masukkan beliau kat dlm plastik beg...
kemudian, aku mengajak adik aku naik motor membawa beliau ke taman perumahan agak berjauhan sket je dr rmh aku...
dan....aku meninggalkan beliau di sana seorang diri....(hahaha...dibaca dgn nada kejam + bertanduk di kepala!)

dlm lebeh kurang 2 hari, mak aku agak pelik sbb anak2 kucing yg 2 ekor tu asik mengiau2 mencarik mak mereka sambil menangis2 (agaknya laa) sbb nak menyusu...

"mana pegi mak kucing tu ye? lama dah x nampak? ko tau ngah?" --> soal mak aku.

belom pon sempat aku nak menjawab, tetibe adik aku yg xleh simpan rahsia negara tu berkate, "angah dah buang mak..siap letak minyak cap kapak kat hidung kucing tu..."

cess...ape lagik! mesti laa aku kene ceramah ngn mak aku..aku disuruh mencarik kembali ibu kucing itu..tapi, aku ckp nnti2 laa...ngn penuh kemalasannya serte nyampah...

huuu..DIA amat berKUASA... pd mlm hari itu, tetibe ibu kucing itu telah mengiau2 memanggil anak2 beliau di rmh aku!
perghh...cemana beliau boleh balik nih? sape yg bagi tumpang nih?
sehingga kini aku masih berpikir2...naik ape ye mak kucing nih sampai ke rmh aku???

*** sampai skang aku masih tercarik2 jwpn...cemana kucing tu buleh balik?! aku kan dah letak minyak cap kapak kat idung dia!!! pelik btol...

*** pengajaran buat kucing2 itu sekeluarga, dorang dah tak berani nak masuk umah aku...sekadar menjenguk2 di luar pintu jer...hahaha..padan muka!

*** kesedaran buat aku...sesungguhnya ALLAH itu Maha Kuasa...tapi, kejamkah aku??

Friday, September 14, 2007

kenali dirimu... =)

di kala aku kebosanan di rmh...
di samping jua aku dgn bersenang2 saje di rmh di bln Ramadhan Al-Mubarak ini...
memandangkan MEMBACA adalah salah satu HOBI aku sejak kecik2 lagik...
aku tlh membace hampir byk sungguh novel2 serte aku ada laa bace satu buku motivasi ini...
hasil karya Dr. H.M. Tuah Iskandar (aku nye feveret motivator nih!)

yg aku nak kongsi bersama...
mari mengenal diri atau pasangan anda berdasarkan gabungan huruf2 dan buat definisi sendiri...

"ingat, tak wajib betul, harus salah, sekadar ingin mengenal diri serta pasangan atau sesiapa sahaja..." -> ujar beliau.

okeh...jom tengok!!!

A - Anda boleh jd terlalu pendiam bila sesuatu ada dlm fikiran anda.
B- Anda selalu berwaspada bila bertemu kenalan baru.
C- Anda ada kelebihan, jangan malu mempamerkannya.
D- Anda ada masalah dlm mempercayai org lain.
E- Anda sentiasa seorg yg exited.
F- Semua org menyayangi anda.
G- Anda ada cara sendiri untuk menilai manusia.
H- Anda bukan seorg judgmental, tiada otak keadilan.
I- Anda mudah senyum dan boleh buat org lain turut tersenyum.
J- Anda seorg yg cemburu.
K- Anda suka mencuba perkara2 baru.
L- Anda sgt percaya dgn cinta dan mudah tenggelam ke dalamnya.
M- Kejayaan mudah datang kepada anda.
N- Anda suka bekerja, tapi selalu mahukan kerehatan.
O- Anda seorg yg berfikiran terbuka (open-minded)
P- Anda seorg yg mudah berkawan dan mudah memahami.
R- Anda seorg yg gemar bersosial.
S- Anda sgt broad-minded.
T- Anda ada sikap canggih, amat canggih.
U- Anda merasakan anda ada ciri2 istimewa setanding dgn org lain.
V- Fizikal anda baik sekali.
W- Anda suka menyendiri.
X- Anda tidak akan benarkan org lain beritahu anda apa yg patut anda buat atau lakukan.
Y- Anda selalu jd penyebab kpd banyak masalah.
Z- Anda selalu bergaduh dengan seseorang.

Cuba gabungkan makna2 huruf ini mengikut ejaan nama korang...
contoh - TUAH, jadinya :

T- Anda ada sikap canggih, amat canggih.
U- Anda merasakan anda ada ciri2 istimewa setanding dgn org lain.
A- Anda boleh jadi terlalu pendiam bila sesuatu ada dlm fikiran anda.
H- Anda bukan judgmental, tiada otak keadilan.

Bak kata Dr. Tuah lagi...

" Di situ kita mungkin kenal diri kita, buatkan juga utk pasangan kita dan tengok persamaan, jauh dr perbezaan. Hendak cari persamaan memang seratus kita akan jumpa, dan hendak cari perbezaan, seribu yg akan menjelma.
Tak wajib betul, harus salah, setakat suka2, sekurang2nya kita ada panduan utk mengenal pasangan kita atau saingan kita. Semuanya ALLAH punya kuasa, tp tentu setiap sesuatu itu ada rahsia yg tersembunyi. Kalau sekarang baru tahu, bukan bermakna ia tak ada, tp kita yg belum jumpa..."

Sekian...selamat mencuba!!! ~~

Monday, September 3, 2007

september

ye..
bulan september..
xde ape2 yg menarik...

cume, semalam 2 september, ahad...
aku ikut minah gi menceburkan diri ke Plaza Alam Sentral (PAS) di shah alam bg memeriahkan suasana acara bermain boling beramai2, ala2 ALUMNI SMKAKS...
antara mereka2 yg hadir adalah, aku, minah bersama 2 org adik beliau, kak am bersama husband dan anak beliau ain, che poonz, iylia bersama bf beliau, rayer dan adiknya, golox yg dtg jauh dr batu pahat semata2 nak berentap, aimi bersama bf beliau, hezlin dan bf beliau, afiza, jibam, sipot, serte kacap selaku pemantau..

pada awalnya, aku mmg tak decide nak main memandangkan sumber ekonomi aku x memberangsangkan, namun setelah tiba di sana, ada laa sorang hamba Allah yg sangat2 bersimpati pd aku lalu menyumbangkan bayaran bg game aku dan berharap agar satu hari nnti aku pulak yg akan membelanjai beliau..(sila tuntut sekirenya aku dah m'punyai kestabilan ekonomi ye..!)

keputusan permainan adalah aku mestilah kalah...tempat pertama dimenangi oleh saudara golox yg mmg x sia2 beliau turun dr BP semata2 nak menunjukkan kehandalan beliau..
kemudian disusuli oleh saudari che poonz yg hanya tewas beberapa pin shj drpd saudara golox dan tempat ketiga digondol oleh saudara rayer yg bersungguh2 mengangkut 'lucky ball' beliau yg berat serte cantek itu..

aku telah menyumbang bekalan makanan yg berupa kuih muih serte jajan2 bg menghilangkan kepenatan dan ketensenan semasa bermain..alhamdulillah, semuanya habis 'dibalun' oleh para2 pemain serte yg x bermain pon..

selepas tamat sesi bermain boling, kami pon bergerak ke kedai kopi bg menghilangkan kehausan tekak di samping meneruskan borak2 kosong di kedai kopi..
amat memeranjatkan semua pihak apabila saudara sipot membawa keluar sebuah hamper yg sgt besar berupa beraneka jenis makanan dan jajan dari perut kete baru beliau..
maka, dgn penuh poyo nya, kami membawa masuk ke dlm kedai kopi itu (ala2 mcm baru lps menang tournament gempak laa..!)

memandangkan aku & minah adalah antara pengunjung yg dtg dr jauh, maka kami mengundurkan diri terlebih dahulu drpd mereka2 yg lain...

sekian, terima kasih...

** lenkali aku akan memastikan aku menang pulak! tapi, xpe...aku masih berjaya men'strike' kan diri sebanyak 2x kot...hehe....

Friday, August 31, 2007

MeRDEkA!!!

...tanggal 31 bulan 8, 57...

waaahhh...MERDEKA!!! MERDEKA!!!

MALAYSIA ku GEMILANG...

dgn penuh rase bangganya, aku selaku rakyat MALAYSIA yg prihatin, serte berdedikasi, sangat berbesar hati serte sangat2 bersyukur krn masih bernafas di bumi Nya ini bg sama2 meraikan hari paling bersejarah dan paling bermakna di MALAYSIA ini... (hii..ade x mcm p'bukaan ucapan PM?)

apakah erti sebenar keMERDEKAan dlm diri kita?
yg nyata, secara amnya, MERDEKA beerti negara kita MALAYSIA bebas dr jajahan dan tekanan penjajah yg durjana lagi kejam serte keji itu...
namun, bg aku, istilah keMERDEKAan ini memberi erti dan interpretasi yg berbeza bg setiap individu...
yg pasti, MERDEKA selalunya dikaitkan dgn BEBAS...bebas dr segi ape, konsep ape, itu terpulang pd individu utk mentafsirkannya...betoll x?

huh...pandai gak aku susun struktur ayat yg mantap ni eh? ;p
nampaknya, keterelan aku membuat ayat semasa skolah dulu, masih terserlah hingga ke saat ini...(tlh timbul unsur2 riyak + takabbur dlm diri penulis)

pd asalnya, aku mmg ade plan nak sambut ambang 12 mlm merdeka kat putrajaya ngn sahabat handai beramai2...
namun, hasrat serba murni bersimpulkan semangat patriotik itu terpaksa dibatalkan oleh krn masing2 mengalami masalah kewangan yg tidak dpt dibicarakan lagi dgn lebeh lanjut di sini...hiiiii....

makanya, terpakse laa aku lepak2 saje di rmh sambil membantu mak aku m'buat kuih muih serte nasik lemak bg dihantar ke balai raya kg aku sbg menu utk sambutan merdeka...
penat laa jugak aku bangun pagi2 tolong mak aku nih...namun, sbg anak yg baik, mulia, solehah serte berkaliber, aku gagahkan diri bangun seawal2 pagi membantu bundaku yg terchenta itu..
kerja2 tersebut tamat serte selesai sebelum jam 7.30 pagi...selepas itu, aku melakukan aktiviti sendiri...
tetibe, aku mendapat panggilan drp saudari minah di awal pagi jugak la kot sbb aku x tgk jam mase beliau menghubungi aku tu...

" ngah, ape ko buat ptg nih? " --> tanya beliau.

aku menjawab, " ntah..xde pape laa...nak wat ape pun...nape? ade plan ape2 ke? "

" weih, jom gi tgk baby ella nak? fiza ajak...aku amek ko lps jumaat nanti ok? " --> beliau berkata lagi.

" ehmm...ella ade kat sini ke? ok gak tu...aku pun boring2 jer nih..." --> kataku lagi.

kemudian, kami pun pegi rmh ella (nor laila sidek) di kg bkt kuching bagi melihat kehadiran org baru dlm keluarga beliau..
beliau tlh selamat melahirkan seorg anak perempuan yg beratnya 3.1 kg di DEMC pd 28 ogos baru2 ini...tahniah ella & hafiz...
sungguh chomel baby itu, spt anak jepun pun ade jugak... ;p

" weih apis, anak ko cam jepun laa.." --> kata kami.

dgn belagaknya si apis (husband ella) menjawab, " laa...ko tgk laa bapak dia...kan ade muka mcm siam2 sket..."

cehh...pemende laa mamat nih! org ckp muke anak dia mcm jepun, dia buleh plak citer psl siam..
kan ke jauh bezanya jepun ngn siam tu... ;0
ehhmm...sukati ko laa apis oii...nasib laa dia nih husband ella, kwn kami...kalu tak...mau je aku berhujah dgn beliau berkenaan jepun & siam... ;p

kami sgt berbangga sbb dah ade 'anak saudara' di klgn sahabat handai...
aku nak srh anak ella panggil aku 'auntie zie' laa...hehehe...ala2 western sket!!! (mesti che poonz & minah rase nak muntah bile bace nih!!!) hehehe... :-)

ehmm...kira2nya, di tanggal 31 ogos 2007 ini, aku masih lagi sempat meraikan sambutan keMERDEKAan malaysia yg ke-50 dgn aktiviti yg berfaedah jua...
aku berharap agar kemakmuran dan keamanan negara akan terus berkekalan hingga ke tahun2 yg seterusnya dan aku masih sempat utk meraikannya sekali lagi...ameeenn....

dan tetibe aku teringat ade satu senikata iklan dlm tv 3 nih (yeahh..tiwi umah aku dah elok!!!)

' persoalan hari ini menjanjikan harapan untuk hari esok...'

*** blog yg ditulis dgn penuh semangat patriotik pd hari kemerdekaan di samping penuh rase keinsafan dan kesyukuran atas segala nikmatNya dan rahmat yg telah diberikanNya...

Wednesday, August 29, 2007

aku apdet kan!!!

penat sungguh aku!!!
berserte keletihan!!!
itu laa ungkapan yg mampu aku ucapkan!!!
kepenatan mase hari kenduri masih x abis2 lagik sampi skrg!
ye laa...memandangkan aku 'penganggur tegar' di rmh, makanya kesemua tugas2an mengemas rmh slps kenduri tersebut (pd 26 ogos), aku yg kene setelkan!!!
siann kat aku... :-(

ehmm...adik aku dah selamat bertunang, insya Allah, bulan 12 ni langsung laa pernikahan beliau...
huu..bertambah2 laa kepenatan aku nanti... (cehh, mcm aku plak yg nak kawen nnti!)

ape yg aku nak citerkan kat sini...
xde ape pon...
cuma aku nak apdet blog ini supaya tiada unsur2 cercaan serte hinaan yg aku terima drp para pembaca mengenai blog ku yg 'bersawang' (bak kate kak am!)
diperselitkan sedikit2 kisah2 pendek (btol ke eja nih?) bg memanjangkan lagik entry ini...

*** test SPA yg aku gi kat VI tu, mmg laa best! sebabnya x laa susah sgt, sdg2 jer, dan yg penting skola tu kat tgh2 bdr laa gak...aku dpt menyaksikan bdk VI wat latihan & raptai main pancaragam utk sambutan merdeka...pergghh...kagum aku! ensem2 bdk2 VI nih! nasib laa kanak2 lagik...kalu x, mau aku ngurat sorang! heheheh... :-)

*** tiwi umah aku rosak, serte dihantar ke workshop!!! bengong!!! ini telah membuatkan aku ngn tanpa rase segan silunya melepak serte bertandang ke rmh jiran aku (nonoi, ataupun rmh mak mertua dian waheeda) bg menonton siri 'manjalara'... gille kejam + keji btol si sahara tu!!! nanti ko.. aku dapat ko...aku pijak2!!! ;p

*** adik aku yg bongsu (haziq) dgn scr rasminya telah membela seekor haiwan pendatang secara tidak sah, yg mmg aku sangat laa anti!!! iaitu kucing sbg haiwan peliharaan beliau di rmh aku!!! cess...aku rase nak pijak2 je kucing tersebut setiap kali beliau mengiau2 nak makan!!!

*** aku sdg giat membaca novel2 yg aku angkut dr rmh member aku kat KL (ade lebeh kurang 6 novel alaf 21 yg bermuka surat dlm lingkungan 500 - 700 pages)..ini adalah slh satu aktiviti aku sbg 'penganggur tegar' yg kebosanan sbb tiwi rosak disamping menambah kekreativitian utk menggubah ayat serta menambahkan lagik power rabun bijik mata aku!!! huuu...

*** aku dah bosan...x tau nak wat ape lagik!!!

wahai sape2 di luar sana, sile laa ambik saya sbg pekerja!!!
berika aku kerje yg halal serte buleh menampung kehidupan aku yg serbe tidak berduit ini!
waaaa....dah nak raya ni....cemana nak beli baju raya????


** blog yg ditulis oleh penulis ngn perasaan yg bercampur aduk sbb dah pening terlalu bosan serte kesangapan lagi kebengongan...
di harap ade insan2 yg berhati mulia di luar sana yg dapat membantu penulis mendapat kerje yg halal dan diberkatiNya...

Tuesday, August 21, 2007

~ Fly AwAy ~

terbang...terbang...mcm rama2 ke burung...?

aku akan fly away lagik ke ibu negara mesia pada hari selasa ptg...(hari ni la eh?)
cube teka...apekah nama ibu negara mesia yg akan aku kunjungi itu?
jawapannya ialah...KUALA LUMPUR!!! ;-)
ye...tepat skali!!!

rupe2nya aku dapat gi test lagik!
benci btoll!! asik gi test jer...

"PEPERIKSAAN KHAS MEMASUKI PERKHIDMATAN AWAM GRED41 THN 2007"
Pada : 22/08/2007
Tempat : Bilik Kelas Blok A, Aras 1, Sek Men Victoria, KL

huu..aku dah malas nak stadi2 lagik dah...
mesti soklan2 dia lebeh2 kurang je ngn tets PTD ari tu...
so, kire2nya cam aku dah terel laa tu... (ngn perasaan malas sungguh nak pegi!)

ramai jugak sahabat handai yg lain dpt exam yg sama...
antaranya ialah aimi syazwani (nama sebenar), masitah hadi (beliau tlh menanya aku berkenaan public transport yg ade di tmpt xm beliau), eirwani (kwn sek rendah aku), barizah (kwn se-UiTM aku)...

oleh itu, mari bersama2 kite mendokan kejayaan cemerlang kpd aku serte mereka2 ini yg bakal m'struggle'kan diri utk berkhidmat kpd negara terchenta!!! (hopefully!)
huuu...mari berpesta!! eh..salah..berpeksa!!! ;p

*** blog yg ditulis oleh calon peperiksaan ini, angka giliran : 1239123 dgn penuh rasa yg amat malas sgt nak pegi, tetapi terpaksa yg dipaksa oleh kedua ibu bapa beliau..

Sunday, August 19, 2007

-- bertunang? --

hehehe...
ngan surprise nya aku nak umumkan...
aku TIDAK bertunang!!! ;p

aku sgt kepenatan semalam (sabtu) kerana menemankan adik aku bershopping mencari brg2 utk dibuat hantaran pertunangan beliau pd ahad dpn (26 ogos)...
huu...betapa tidaknya, mcm nak tercabut kepala lutut aku berpusing sana sini, cari itu, cari ini...tetapi, memandangkan aku sorg kakak yg sgt berwibawa, berdedikasi, berkaliber, serta bertanggungjawab...aku sudi laa menemankan beliau (sebenonya mak aku yg suruh!)

yg bestnya, mase carik2 barang tu...aku pulak laa yg terover excited!!! =)
mungkin sbb aku mmg suke shopping kot...sbb slalu pon aku window2 shopping jer, ni bile adik aku shopping btol2...aku plak yg teruja! hehe...

"oii ngah, yg ko beria2 mengalahkan aku ni kenapa?" --> ujar beliau setelah melihat aku yg bersemangat waja mecuba pakai kasut serte handbag yg terdpt di kedai tersebut.

"ala...aku nak beli, x mampu...aku try2 jer laa...ko pilih aa ko punye sendiri..mana yg ko nak.." --> jawabku yg jelas menunjukkan aku lebeh poyo spt aku yg nak beli serte tidak m'bantu lgsung beliau dlm pencariannya! hehehhee...

namun, disbbkan adik aku seakan dah bengang ngn aku...aku pon pegi la tlg dia pilih2 kasut, handbag...kesian plak aku tgk..
pastu, aku gi tolong pilihkan set brgn mekap lelaki ngn set wallet & belt utk lelaki...
yg pasti, aku sedar, aku ni mmg terel dlm m'buat urusan tawar-menawar serte memujuk salesgirl di situ...

"miss, ni I dah beli mcm2...x kan xde diskaun kot...?" --> aku memulakan langkah.

"amoi...ini harga semua sudah diskaun maa...sudah byk murah wo.." --> jwb beliau dgn loghat chinese nya.

"ooo..ya ka? kalu itu macam, U bagi I gift apa2 laa...kita sudah beli banyak lo..." --> aku pula mengikut loghat beliau.

beliau berkata, "ok laa..I bagi U tuala besar, lipstick, mug merdeka...sudah cukup ka?"

"hehehe...itu mcm laa...tp kalu U mau bagi lagi banyak, tadak hal laa..." --> ungkapku pulak.

beliau menyambung sambil tergelak2, "oh..mana boleh maa...itu sudah banyak I bagi sama U..."

akhirnya, dgn bantuan aku, adik aku berjaya mendapatkan brg2 beliau ngn jayanya..itupun sbb aku gak yg rajin menemankan dia serte dgn ikhlasnya membantu... ;p

huu...nampaknya, adikku 'melangkah bendul'!!!
oleh itu, aku bakal menerima brgn jua drpd pihak lelaki...
apa yg aku dpt nnti, aku pon x pasti...(i wish i'll get the ring!!!) hahaha...
tunggu saje next wik!!! x sabo aku!!! (cehhh..cam aku plak yg nak bertunang!!) ;p
adik aku dah bertunang...huuu...aku???
bile lagik?? hehehe...x terpikir langsung psl mende2 nih...ye aa...
biar laa...aku bg laluan pd adik2...kawan2 lain dulu... =)
asalkan aku bahagia...diorg pon bahagia...itu dah cukup membahagiakan... kan?

*** blog yg ditulis dgn penuh harapan agar adik aku bahagia n hoping that i'll get the ring!!! haha...keji nya aku!!! ;p

Thursday, August 9, 2007

T R A N S F O R M E R S!!!

cehh..semua nak 'hangin' aku x masukkan entry psl title nih! ;p
jangan aa...ok..ok...aku tuleh laa...
bukannye ape, aku nih kan ke bz cam PM...byk keje, even dok umah pon! hehehe...

kalu tgk title nih, perghh...mmg aku xleh lupe betapa 'ternganga'nya aku menonton movie nih!
aku nih mmg kaki wayang...
sebab puas sket tgk wayang ni, screen beso!!! jadinya puas laa mata aku yg rabun ini utk menyaksikan aksi2 yg mengagumkan serte mendebarkan!!! =)
lagipun, aku mmg dah biasa sgt tgk wayang sorg2...biasa aje...
senang pon senang, xyah tggu2 org, xyah dgr komen2 org sebelah...(cehh...sbnrnya mmg xde partner nak temankan pon! hehehe...)

sejak citer ni diwar2kan di tiwi utk kuar di pawagam, aku telah bercita2 tinggi utk memastikan yg aku takkan ketinggalan menyaksikannya di wayang!!! (walaupun ku sedar,diriku miskin,tidak berwang!!!) - "akan ku usahakan.." ---> ujarku dlm hati..

6 ogos 2007...
maka, masa aku gi shah alam sbb nak gi xm ape ntah...aku pon x ingat dah...byk beno xm...
aku telah berasa boring sbb sume org xde kat umah...
aku pon mengamek keputusan drastik utk pegi m'buang mase sorg diri, memandangkan salah satu hobi aku adalah merayau2...serte mengbazir2kan waktu... =)
aku bersiap2, serte segera menaiki bus rapid menuju ke kl sentral, lantas segera menaiki tren ke mid valley mega mall...hahaha...

dgn rase berbangganya berjalan sorg diri berbekalkan duit yg cukup2 jer, aku bergegas ke gsc mid valley serte terus menuju ke kaunter tanpa melihatkan jadual tayangan yg dah disediakan oleh pihak gsc...

"ehmm...TRANSFORMERS ada lagik? paling awal skali kol baper?" -> soalku kpd abg kaunter yg agak ensem itu.

"ada, kol 3.15 ptg, nak baper tiket?" -> ujar beliau.

dlm hati, aku rase cam abg kaunter ni cam bengong pon ade gak..kalu dah nampak aku sorg2 tu, maknanya aku nak satu jer la...s**p*d gak dia nih...

"satu je laa bang...bang, kalu nak gune student card buleh x?" -> aku berkata kpd beliau.

abg tersebut berkata, "ok..boleh..mana card nya?"

aku pon mengeluarkan laa kad UiTM ku yg masih setia dlm purse ku, yg slalu ku bawak kemana2 shj...
namun, aku pelik...beliau memandang shj kad itu tnpa berkedip2an serte membelek2nye...
adusss...aku dah pelik2 gak...dia ni tau ke kad tu dah x valid??? bisikku dlm hati..
ke sebab gambarku yg sgt anggun serte cun tu, m'buatkan beliau terkesima...hihi...

dgn rase pelik2, aku pon bertnya kpd beliau, "nape bang? xleh pakai ke? kalu xleh, xpe laa..."
walaupun aku mmg m'harapkan buleh gune, sbb dpt la bayo rm6 jer....huuu...

"hehe...xde laa...buleh...cuma, ingatkan kad astro tadi" -> jawab beliau yg menyakitkan hati aku! hampeh punye abg kaunter!!! nasib laa ko ensem!!! kalu x...aku bg penumbuk transformers!!!

setelah m'byr harga tiket sbyk rm6 (student rate for weekdays), aku pon berjln2 di sekitar2 jusco bg menunggu waktu tayangan yg bakal bermula dlm lebeh kurang 45min lagik...
aku pon berlegar2 sorg diri sambil berangan2 nak beli mcm2 barang2...baju laa..perfume laa..jeans la...huuu...angan2 saje...!!! ;p

ketika jam menunjukkan ke angka hampir 3.15 ptg, ngn riangnya aku bergerak ke pawagam bagi merealisasikan impian bengong aku tu!!! hehehe...

pelik aku, hari biase pon wayang tu agak penuh..
ape dorg nih, x keje gak ke cam aku??? musykil..musykil...
aku dok kat seat yg btol2 ngadap screen, tgh2...hahaha...tapi, sorang2...dua seats tepi kanan aku adalah kapel melayu, manakala 3 seats dr aku adalah kapel chinese..
owh, aku tak peduli...skrg tumpuan aku adalah ke arah screen tersebut...

pergghhh...mmg x dpt dinafikan laa...citer ini sgt best!!!
mmg aku akui kate2 sorg kwn aku ni yg dah penah menonton b4 aku, yg org akan ternganga serte bulat bijik mata tgk aksi2 robot2 tu...!!!
mmg best!!! huu..aku terasa spt aku pon join skali jadik robot2 tu...(tp robot yg baik laa..)
aku xtau cemana aku leh rase nak jadik cam robot plak...hahaha...
tapi, serius aku ckp...kalu ade 10* , aku akan bagik 10 laaa...
jarang aku b'puas hati 100% kalu tgk wayang...ni maksudnya mmg sgt best laa citer yg aku tgk nih!

ehhmm..begitulah kemampuan sains & teknologi masa kini...
tapi, lagi Maha Agungnya DIA yg menjadikan manusia yg mampu berfikir serta m'aplikasikan ape yg dipelajarinya tu...kan?

sekian sahaja...
akhir kata, sape2 yg rase nak tgk wayang & xde member tu...boleh laa mintak tips dr aku cemana nak relaks tgk sorg2...tak pon, kalu susah2 sgt...ajak jer aku temankan!!!
hehehehe...takde hal!! ;p

** blog yg ditulis dr pengalaman menonton TRANSFORMERS yg best itu sorg diri, 6 ogos, 3.15 ptg, D15, gsc mid valley mega mall...

Sunday, August 5, 2007

peperiksaan ketika dewasa..

semalam, 4 ogos 2007...

bermula satu sejarah...aku menghadirkan diri ngn poyonye ke satu majlis peperiksaan PTD M41 di dewan SMK Bdr Tun Razak, KL...

aku tlh meng'overnite'kan diri di rmh kwn lama aku kat bdr baru sentul, sbb senang n dekat sket nak gi dr rmh dia naik star lrt dr sentul timur trus je ke bdr tun razak..
pd seminggu awal aku tlh 'stadi' ngn bersemangatnya sbb aku sgt bosan kat rmh, xtau nak wat ape...mesti org kate aku poyo... =)
ntah, aku pon xtau nape, maybe sbb aku xtau nak wat ape kat rmh, bosan thp cipan terkukus...
so, aku pon stadi laa...jgn xtau..siap buat nota kaki lagik! hehehe...
aku bace buku malaysia kita, sejarah spm, rncgn malaysia, haa..siap wat latihan math spm lagik!!
perghh..begitu laa sikap positif sorg penganggur yg tekun lagi bersemangat waja + berhati kental! (cess...ye ke?)

stat paper kol 9 pagi yg bermula ngn paper sahsiah diri...mase nak jawab paper ni aku teringat nasihat member aku sorg ni...yg telah pon berjaya menyandang jwtn PTD baru2 ini...tahniah kepada beliau!!!

"ko kalau jwb paper sahsiah, yg penting skali ko kene jwb ngn JUJUR..jgn tipu2..sbb dorg ade kiraan sendiri, tau ko jwb scr jujur ke x..."

disbbkan nasihat beliau itu, aku menjwb segalanya dgn penuh rasa kejujuran...chewaahh...
kdg2 aku rase penggubal soklan ni, cam dah x pandai pikir nak wat soklan ape kot...

" Sekiranya anda berpeluang untuk tidak membayar tiket wayang, adakah anda akan berbuat demikian? "

" Adakah anda pernah kecewa dalam bercinta? "

cess...inilah antara soklan2 yg aku takleh lupe...sbb dua2 nya aku jwb ngn jujur... YA! :-)
huu...kalu x silap aku paper ni 45 min, diikuti paper current issues selama 45 min gak kot...
haa..paper ni mmg susah giler laa bg aku! mana tak nya...mmg "current issues" btol!!
ade ke tanya pasal bola laa...sukan2 laa...ntah ape2 lagik! mmg laa aku xtau pon!!
pastu soklan2 psl malaysia, ekonomi, politik pon agak susah gak laa...
aku sampai ngantuk2 ni nak memikirkan jwpn!! siap tersengguk2 mcm mase skola2 dulu...
yg bengangnya, ape yg aku bace ngn penuh semangat dlm buku malaysia kita ngn sejarah tu...hampeh pon tak kluar!!!! huh!!!

abis 2 paper, ade paper math...soklan dia 40 jer, tapi aku x pasti laa berapa lama...
ntah...sebab yg pastinya, aku x sempat jawab sbb aku malas nak bace & fahamkan soklan dia yg agak menjela...diikuti ngn nak mengira yg pjg2...mana yg aku rajin kira, aku kira laa...
tapi, mmg scr luhurnya, soklan math dia tak laa sesusah soklan2 KPLI ataupun KUITTHO yg aku penah amek dulu...

lps paper math, paper kefahaman BM & BI...yg ni dia bg satu passage BM & satu BI, jwb soklan2 berdasarkan passage2 tersebut...
ok laa jugak, sbb soklan2 dia xde laa berputar belit sgt...boleh laa aku faham nak tanda jwpn mana yg sesuai...

then, paper esei BM...selama sejam...300-500 patah perkataan...
huuu...aku ni dah lama x mengarang...tapi, disbbkan aku dah praktis2 sket mase tuleh2 blog nih, maka...ngn penuh bergembiranya aku mengarang sebuah karangan yg bertajuk "Kebaikan bersukan serta cara2 utk menggalakkan org ramai supaya bersukan"
hehehe...ape lagik..goreng cukup2 laa... ;p

paper esei english pon sejam, tapi 200-300 words jer...so, aku yg dah lenguh2 tgn menulis ni, meneruskan perjuangan penulisan aku!
aku telah memilih esei yg bertajuk "What are the steps taken by government to attrack tourists to Malaysia"
ehmm....lebeh2 kurang mcm tu laa soklan dia...

secara kesimpulannya, aku telah menduduki exam tu sehingga jam 4.30 ptg...
aku berasa sgt pening slps itu krn kepenatan berpikir mejawab soklan serta kepenatan tgn krn dah lama x menulis ngn beratus2 ribu perkataan...huuu...
inilah pengalaman aku yg agak memenatkan dlm sesi menjawab peperiksaan sbb menjawab nya bersama2 ngn pelbagai golongan usia...

aku tidak laa terlalu mengharapkan kelulusan yg maksima dlm ujian ni, sbbnya aku tau, sgt laa susahnya nak melepasi gelanggang nak jadik PTD ni...
aku pegi xm ni pon sbbnya aku nak gi jalan2...takde laa aku asik terperuk seperti sang puteri yg anggun sahaja di rmh aku...hehehe...
tapi, seandainya aku melepasi 1st stage ni...hahaha...terbukti laa aku sgt terel...ataupun pemeriksa tu yg dah malas nak tgk jwpn aku yg merapu2 tu kot...hehehe...
sekian sahaja laporan pengalaman saya ketika menjawab peperiksaan ketika dewasa... ;p

*** blog yg ditulis berdasarkan pengalaman benar si penulis...

Friday, August 3, 2007

i'm fLyiNg wiThOut wings..

huhu...
ape ke merepek kerepek nya aku nih???

aku telah mendapat satu link blog someone nih drp someone gak...
cehh...nyampah plak aku bace ayat2 dia...
geli tekak aku...keji aku rase!!!
bukan aku nak ngutuk ke ape...tapi, atas dasar ke'menyampah'an serte ke'menjengkel'kan...
even bukan aku yg 'terkena'...namun, as a fren...aku turut merasakan kesedihan kawan aku tu..(i hope u're strong my dear fren...p***z --- nama terpakse dirahsiakan bg menjaga keamanan negara!)

ehhmmm....
aku akan 'flying without wings' for about 3 days nih...
dis saturday, aku bakal menduduki peperiksaan PTD di SMK Bdr Tun Razak...
aku rase, cam aku bakal tak lulus jer... :-(
org2 yg berpengalaman kate...xm tu memang susah gille tahap cipan terbakar lagik terkukus kat oven nih!!!
tapi, takpe...pantang mengalah sebelum mencube!!! (dgn penuh smgt wajanya!!!)

so...semoga aku dapat menjawab ngn tenangnya (even rase cam x reti jer..) serte dapat mengalirkan ayat2 yg menarik dlm esei2 nya nanti (sbb da lama x wat krgn!)

wahai sahabat handaiku...doakan ke'terel'an aku menjawab dgn jayanya!!!
daaaa ~ ~ ~

*** blog yg ditulis ngn penuh semangat membara nak jawab pekse!!! lama dah x jawab pekse beb!!! windusss tu... :-)

Tuesday, July 31, 2007

pegi kenduri kawen!! ~~

uhhh...
semenjak umurku menjangkau ke angka 24 ini...ade2 saje (buleh dikatakan hampir setiap mggu aku dpt jemputan org kawen!)
dan yg paling penting...jemputan tersebut adalah drp sahabat handai serte rakan taulan semasa di zmn2 persekolahan...
sungguh banyak duit mereka ye...sehingga mampu mendirikan rumahtangga di usia agak sebegini muda...
sedangkan aku...pergghh...nak makan KFC pon masih kurang berkemampuan... :-(

pada hari ahad yg lalu (29 July), aku telah menghadirkan diri ke perkahwinan kawan aku semasa di sekolah menengah yg bernama Nor Hakimah Musa..
beliau ini mmg aku telah kenali sejak sekolah rendah lagi semasa mengikuti kem ibadat di tahun 6 bertempat di masjid kuala selangor...
yg aku tau, beliau bersekolah di sekolah cina, makanya belia sgt arif ngn bahasa mandarin..
kemudian, tidak ku sangka, beliau juga bersekolah di sekolah yg sama dgnku sehingga ke tingkatan 5...
namun, aku dan beliau tak pernah pon satu kelas...tapi, kami tetap berkawan...(sbb aku ni baik, kawan ngn semua org)
beliau telah mengepos kad kawen kpd aku sebulan sblm tarikh perkahwinan beliau...
uuhh...sungguh efektif! aku sgt terkagum serte terharu sbb beliau masih ingat lagik kat aku!

maka, pd hari yg tertera, aku telah pegi bersama Minah menaiki BGE nya...
namun, aku dan Minah sampai pd jam 1.30 laa lebeh kurang...tak sempat tgk beliau bersanding!!
cehh...rupe2nya beliau bersanding pd pkl 12.30 tghari...sungguh cepat!
mase ktorg sampai jer, terjumpe laa rakan2 lain spt Noe, Ema, Ain, Haza, Najwa...tu je yg aku ingat...dorang pulak sibuk nak balik dah! cehh...x rock langsung! ~~~
pastu, ktorg jumpe ngn Nabil & Wan Suriati (d hottest couple!) serte Shiffut...

kat situ, ktorg sempat aa beramah tamah ngn psngn pengantin serte mengambik gambar..(tak sah laa kalau namanya ANGAH...tak bergambo!)
sementara menunggu kedtgn 3 org lagik shbt handai ktorg yg lagik lambat bak kura2...iaitu Poonz, Adik & Fiza...aku dan Minah telah berjaya memakan kuih-muih yg ade di situ berulang2 kali...nak makan nasik lagik skali, cam malu plak..hehehe..
so, makan aa mende2 yg ringan2 jer...heeee...
dorang ni lagik laa...kol 3 lebeh baru sampai...lauk2 pon dah nak kemas dah!

disebabkan ktorg je yg masih tggl, Kim (pengatin pompuan) pon lepak2 la ngn ktorg sambil berbual2 sedangkan suami beliau sibuk mengemas2 selepas penat bersanding dan bergambar2 tadik...

"Kim, cemana ko kenal husband ko tu?" --- soalku memulakan bicara yg berunsur menyibuk..

beliau menjawab --- "uishh..panjang ceritanya..."

"ehmm...takpe laa kalau pjg sgt...nnti tak balik plak ktorg dgr citer ko..." --- ujarku pula..

"ehh...takde laa sampai mcm tu skali...kenal mase keje...kawan atas kawan yg kenalkan" --- beliau menerangkan...

"owh...ye ke? uisshh...tak sangka eh...cepat jodoh ko...mase skolah takde pon gossip2 ke..skandal2 ke...afair2 ke...tapi, end up...ko yg kawen dulu drpd ktorg yg jahat2 nih...hehehehe..." --- kataku lagi..

"ala...jgn laa ckp mcm tu... nnti sampai laa jodoh korang..." --- kate beliau menyedapkan ati ktorg...

huuu...sesungguhnya, aku gembire melihat kawan2 bahagia...
semoga aku serta rakan2 yg lain (especially yg single2 lagik nih pon bakal menemui kebahagiaan masing2...)
ameeennn.....

** blog yg ditulis ngn penuh rase terharu...serte sedikit rase kepiluan + kesedihan...

Sunday, July 29, 2007

mari bersukan!!!

semalam ialah hari sabtu..
aku dgn poyonya telah menyahut seruan kerajaan iaitu pegi ke Karnival Sukan Remaja TV3 yg tlh berlangsung di Stadium Kuala Selangor (pekan berdekatan ngn kg halamanku)..
pd asalnya, aku mmg x memplanning utk ke sana..namun, tetibe rakan lama aku mase skolah rendah telah me'msg'ing aku yg berbunyik begini...
" ngah, aku dgr citer ko ade kat rmh? ye ke? kalu ade, aku nak dtg lepak rmh ko. aku keje half day hari ni.lama x jumpe ko.. boleh ke dtg? "
aku me'reply' begini... "oii...datang je laa...aku xde hal...leh gossip2...hehehe..."
slps itu, rakan lama aku yg bernama saudari Rubi itu tlh dtg dlm lebeh kurang kol 1.30 ptg laa..aku menjamu beliau ngn makan lunch serte desert (dadih mangga) yg aku buat ketike boring2 di rmh..kami tlh berborak2 serte bergossip2 sakan mengenai kehidupan masing2 di samping mengenang kisah2 lampau semasa di zmn kecik2 dulu...
tetibe beliau memberi cdgn agar kami pegi menyibuk2kan diri serte menyahut seruan kerajaan agar bersukan (ye ke aku bersukan??) di Karnival Sukan Remaja TV3 (JSC)...dgn rase berbesar hatinya aku bersetuju ats cdgn beliau...
setibanya di sana, kami telah mempoyo2kan diri melihat persembahan2 yg berlangsung di atas pentas di samping melihat2 sukan2 yg diadakan spt futsal, mini motor tu...ntah ape2 lagik laa...aku pon dah x ingat sgt...
selain itu, aku sempat berjumpe serte bersenyum2an ngn artis2 yg terkenal laa jugak spt aidid marcello, danny x-factor, tam (pelakon drama anita), farah (pelakon siri XX Ray) dll..
yg membuatkan aku terasa kagum ialah, aku x sangka, warga2 daerah kuala s'ngor amat bersemangat skali dtg utk mengikuti karnival ini serte kanak2 dan remaja2 juga amat bersemangat menyertai sukan yg dianjurkan...(huh..btoll ke susunan ayat BM aku nih?)
selepas kami berasa telah penat menyibuk2kan diri di situ, kami pun pulang ke rmh...
rakan lama aku pun pulang ke rmh beliau slps menghantar aku pulang...
itulah antara aktiviti yg aku lakukan pd hari sabtu smlm bagi menghilangkan rasa kebosanan aku menjadi seorg penganggur di rmh...
kpd rakan lama aku, saudari Rubi..timakaseh bawak aku menghiburkan ati serte jemput2 laa slalu dtg rmh aku... :-)
** blog ini ditulis bg menajamkan lagik penulisan aku dlm membuat karangan agar aku mampu mengarang dgn baik mase ujian ptd nanti...hehehe...

Saturday, July 28, 2007

Karangan skolah (1)

mase aku tgk2 keje skola adik lelaki aku, hanif..tetibe je aku teringat mase aku kecik2 dulu, zmn2 skola rendah..wat karangan tuleh pakai pensel (btoll ke eja dia camni? ke pensil?) ..
aku paling suke tuleh karangan, sbb aku suke mengkerepek2 kan diri kat karangan tu..
huuu...tetibe cam rase nak tuleh karangan pulak laa... :-)
DIRI SAYA..
Nama saya Fadzilah yang bermaksud kelebihan. Saya dilahirkan pada 12 April 1983 di Kg Nelayan, Pelabuhan Klang. Saya dilahirkan di rumah, tidak sempat dibawa ke hospital kerana saya sudah tidak sabar2 lagi ingin melihat muka bumi ciptaanNya yg indah ini.
Saya tinggal di Kg. Kuantan yg terletak di antara pekan Kuala Selangor (pekan koboi) dan Btg Berjuntai (aku tak suke betol nama pekan nih!).. Kampung aku sangat terkenal dgn sektor pelancongannya...iaitu pusat pelancongan sejenis haiwan (bukan...serangga) yg bernama "kelip-kelip" atau dlm bahasa inggerisnya "firefly"..Sesiapa yg ingin mengunjungi tempat ini, bolehlah bertanya dgn lebih lanjut kpd aku..(huu...penduduk kg yg prihatin, mempromosi kg sendiri!)
Saya mempunyai 7 org adik-beradik. Saya ialah anak yg ke2 dan dipanggil "Angah". Saya mempunyai seorang kakak serta 5 org adik. Adik-beradik saya adalah perempuan bermula daripada anak pertama sehingga anak yg kelima (secara berturutan). Kemudian, dua yang terakhir barulah saya mempunyai adik lelaki..(macam salah je pola struktur ayat aku nih? huu..belasah je la!)
Saya mula menjejakkan kaki di bangunan yg bernama sekolah ketika berusia 7 thn. Saya tidak dihantar ke sekolah tadika kerana bapak saya kata tidak perlu ke tadika sebab dia boleh menjadi cekgu di rumah. Saya bersekolah di Sek. Keb. Pasangan, Kg. Kuantan pd waktu pagi dan pd sebelah ptg saya pergi ke sekolah agama yg bernama Sek. Rendah Agama Pasangan.
Selepas menimba ilmu selama 6 thn di sekolah rendah, saya beralih arah pula ke sekolah menengah. Pada mulanya saya bersekolah di Sek. Men. Sult. Abd. Aziz (SAAS), Kuala S'ngor. Tetapi saya hanya sempat bersekolah di situ selama sebulan saja. Kemudian, saya ditawarkan melanjutkan pelajaran di sekolah berasrama yg bernama Sek. Men. Keb. Agama Kuala S'ngor. Mengikut lagenda, saya bersekolah di sekolah tersebut sehingga SPM. Namun, saya sempat bersekolah seketika (2 minggu kot) di Kolej Islam Sultan Alam Shah (KISAS). Saya tidak menghabiskan pengajian di sana kerana saya 'lari' semula ke sekolah lama.. (jangan ditanya kenapa..)

Itu sahaja karangan tentang diri saya buat kali ini. Saya akan menyambung karangan ini pada esok hari. Ini kerana saya sangat penat untuk memikirkan susunan ayat yg cantik serta indah untuk ditulis di sini. Memandangkan saya sudah lama tidak membuat karangan bahasa melayu, saya terasa seperti sangat sengal untuk membuat ayat. Oleh itu, saya berpendapat adalah baik sekiranya karangan saya ini tidak ditulis dgn terlalu panjang pd satu2 masa.

huuu..berjaya gak aku menulis satu karangan...
hehehe...mesti cekgu yatie reject karangan aku ni kalau aku hantar kat dia mase skolah dulu! gerenti aku kene buat semula!!! :-)






Friday, July 27, 2007

BuataN GoMBaK...

GOMBAK...

bile sebut jer nama tempat ni, aku teringat someone...
uhh...biar laaa...dah x ingat sangat pon!!! =)

aku dah pon post kan senarai ajk alumni yg tlh disuruh oleh tn pengerusi kat topic jap tadik..
setelah berkali2 aku mencubenya, sbb asik error2 jer...akhirnya aku sukses!!! heeee...

tadi aku tgk tiwi, pastu ade satu iklan petronas tu...aku mcm paham2 tapi mcm tak paham2 sgt pemendenya yg cube disampaikan...

antara dialog2 ahli2 pelakon iklan tersebut...Asyraf Sinclair ngn Vanida.. (yg aku ingat2 lupe laa...agak2nya kot!!!) heee....

" salah ke kasut buatan gombak? "

" tak salah...kasut buatan gombak pon bagus..."

hehee...btoll ke ntah dialog tu eh... ;p

persoalannye skrg...nape diorg pilih "GOMBAK" ?
nape tak pilih tempat lain spt KUALA SELANGOR ke...SHAH ALAM ke...ALOR GAJAH ke...
musykil aku...sampai la ni aku cube mencarik jawapannye...
huuhh..dah xde mende la tu aku nak pikir dah... ;p

Thursday, July 26, 2007

bosan kah?

perghh...
bosan btoll laa aku jadik penganggur nih!
ape nak wat eh...
xtvt aku adelah sama setiap ari...
kemas umah, tolong mak aku masak, sidai, angkat baju, tgk tiwi, main tenet...ape lagik...
nak gi jenjalan pon bukan aku ade duit.. huuu.....

mlm td aku telah dimsg oleh tn pengerusi alumni skola aku dulu2, dia kate aku telah dilantik scr vetonya sbg naib s/u alumni...
cesss....memandai2 ayam je beliau nak lantik2 aku...
seharusnya mendapat persetujuan aku dulu serte org ramai..
namun, apakan daya...beliau mempunyai kuasa veto serte pemerintahan diktaktor yg tersendiri! huh.... x sangka aku!

kemudian, aku telah ditelepon oleh naib pengerusi menyuruh aku mem'post'kan senarai ajk alumni yg tlh diapdet kat group discussion...

" angah, nnti awk tolong post kat discussion group tu senarai nama ajk alumni ngn wakil setiap batch ye..." ---> kata beliau..

aku bertnya ngn curiganya ---> "akak, kite ni jd naib s/u ape eh? ALUMNI ke utk program2 yg nak dibuat tu...?"

jawab beliau ---> "eh awak ni...alumni skola laa..."

uhh..aku terkesima...napekah aku yg terpilih??
adekah kerana aku sorg penganggur yg busan di umah? yg xde keje ape nak buat? sekadar sentiase menyibuk2kan diri kat group tu?

walau ape pon yg aku pikirkan...serte apekah alasannya serte jawapannya...yg penting...

" jalan mesti ke depan...bukan ke belakang... "

ntah...ape kaitannya eh??
ni maknanye, aku dah sgt bosan dah nih!!!
huuuu ~~~

Wednesday, July 25, 2007

testing...

dah lama sebenarnya aku 'membina' blog ini..
kalau x silap aku sejak awal2 thn lagik!
namun apakan daya..aku x de mood sungguh utk mempublishkannye di khalayak ramai sbb x cantek!
dan aku jugak x de mood nak tuleh thread...(ye ke thread?)
aku sendiri pon cam nyampah jer...

ini aku try test jer tuleh ape2 jer...
nak tgk..
ape kesannye...
huuu ~ ~ ~